Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΛΙΚΑΡΙ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ)! Φοράει παντελόνια και ανταποδίδει την “διευκόλυνση” που του έκανε η κυβέρνηση: Ναι βρε παιδιά, θα συγκυβερνήσουμε!

Εμ, πως θα συνεχίσει η BlackRock να χαρίζει αμύθηκα κέρδη στους επενδυτές της χωρίς Στουρναροσταθάκηδες στην κυβέρνηση;
Τεράστια αναστάτωση προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη ο οποίος πήγε ένα βήμα παραπέρα το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε τόνισε μεταξύ άλλων ότι: Θεωρεί απίθανο ένα νέο μνημόνιο συμφωνώντας ουσιαστικά με την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι: «Δεν θα αλλάξουμε τους φορολογικούς συντελεστές». Οργή από Λαφαζάνη που θέτει ζήτημα στον Α. Τσίπρα: «Ή εμείς ή αυτός».
Στη πιο μεγάλη κρίση που θα μπορούσε να διέλθει σε μία τέτοια περίοδο, εισέρχεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνέντευξη του κ.Γιώργου Σταθάκη στο ΒΗΜΑ fm.

To κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τελευταίο 15νθήμερο ανέλαβε να καθησυχάσει τα αστικά στρώματα του εκλογικού σώματος αλλά και τους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας για το ενδεχόμενο να ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη ότι και αν συμβεί όπως και αυτό της ρήξης με το Βερολίνο και τους δανειστές σε περίπτωση που δεν δεχθούν τις...απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος.

Σήμερα, όμως ο κ. Σταθάκης πήγε ένα βήμα παραπέρα και ίσως ένα βήμα πιο κοντά σε μία κυβερνητική συνεργασία με τη Ν.Δ στο μέλλον.

Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ fm , ο Βουλευτής Χανίων και «γκουρού» του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αλλάξει κανένα φορολογικό συντελεστή.


Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο φορολόγησης για επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, χωρίς να εξαιρεί και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Σταθάκης ουσιαστικά συμφώνησε με την κυβέρνηση ότι δεν θα χρειαστεί ένα νέο μνημόνιο.

Είναι άγνωστο αν οι τοποθετήσεις αυτές του κ. Σταθάκη αποτελούν μια μορφή συμφωνίας με τον κ. Τσίπρα, αν δηλαδή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον κ. Σταθάκη ως «λαγό» για να εκφράσει απόψεις και θέσεις που θέλει να αποφύγει να εκφράσει ο ίδιος και παράλληλα να προετοιμάσει και την κοινή γνώμη.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι είναι οπαδός του ρεαλισμού και κατά καιρούς έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία του με ακραίες φωνές και συμπεριφορές στο εσωτερικό του κόμματος που είτε μιλούν για έξοδο από την ευρωζώνη ή αφήνουν αυτό το ενδεχόμενο να αιωρείται.

Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει άμεσο χρονικό περιθώριο για να επιστρέψουν μισθοί και συντάξεις στα επίπεδα του 2009 και ότι δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργεί υπέρμετρες προσδοκίες.
Εκτιμά επίσης ως ανέφικτη την κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες τους οποίους κατατάσσει στα άκρα. Πιστεύει ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη σε περίπτωση που ο Σύριζα δεν καταφέρει να πάρει αυτοδύναμη πλειοψηφία, με ότι σημαίνει αυτό.

Πολλοί θεωρούν ότι η σημερινή παρέμβαση του κ. Σταθάκη έγινε με πολλαπλούς αποδέκτες.
-Απευθύνεται σίγουρα στο Βερολίνο και περνάει το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνουν καμία μονομερή ενέργεια αλλά αντίθετα θα επιδείξουν διαλλακτικότητα.

-Απευθύνεται στον αστικό κόσμο, στους επιχειρηματίες και στο τραπεζικό σύστημα για να τους καθησυχάσει και να ξεκαθαρίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ”ταράξει” τα νερά αλλά θα συνυπάρξει μαζί τους.

-Απευθύνεται και στο Αριστερό Ρεύμα, στους ευρωσκεπτικιστές του ΣΥΡΙΖΑ, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους. Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται στο μοντέλο κυβερνησιμότητας της χώρας, που έχει στο μυαλό του ο κ. Σταθάκης.

Φαίνεται όμως ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Αναμένεται εντονότατη αντίδραση από τον κ. Λαφαζάνη εντός της ημέρας.
Ο Π. Λαφαζάνης επικοινώνησε πριν λίγο με τον κ.Τσίπρα, του ζήτησε να πάρει σαφή θέση αποδοκιμάζοντας τον κ. Σταθάκη και προειδοποίησε ότι αν δεν το πράξει ο Πρόεδρος του Σύριζα, τότε θα προβεί ο ίδιος σε ιδιαίτερα σκληρή δημόσια δήλωση.

Μάλιστα απειλητικά τίθεται πλέον και το ερώτημα: ”Ή εμείς ή αυτός”.

Έντονα επικριτικός είναι και ο κ.Στρατούλης αλλά και άλλα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος που θεωρούν ότι οι θέσεις του κ.Σταθάκη δημιουργούν μείζον πρόβλημα για το Σύριζα εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών.
Όλοι αυτοί θεωρούν υπονομευτική την παρουσία και τις θέσεις του κ.Σταθάκη και αφήνουν πολλά υπονοούμενα, που καθιστούν πλέον δύσκολη τη συνύπαρξη τους στο ίδιο κόμμα.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: