Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί "σφυρίζουν αδιάφορα" ΗΠΑ, Μούιζνιεκς και AJC στη νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας;

Ιδιαίτερα επιλεκτικοί αποδεικνύονται τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το "πολύς" Νιλς Μούιζνιεκς, υπεύθυνος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και οι ηγέτες της Αμερικανοεβραικής Ένωσης (AJC) και του Εβραϊκού Παγκόσμιου Συμβουλίου σε ότι αφορά την ανάγκη καταδίκης των αρνητών του Ολοκαυτώματος και του αντισημιτισμού.

Ενώ στην Ελλάδα παρεμβαίνουν ακόμα και στην επιλογή ... Περιφερειαρχών (για να μην αναφερθούμε στις πιέσεις για να διωχθεί το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου) σΣτην Ουκρανία, όπου ακόμη και ο νέος «πρόεδρος» Αρσένι Γιατσιένιουκ χαιρετά ναζιστικά και προσφέρει κάλυψη στους ακροδεξιούς να αλωνίζουν στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις με τα...Kαλάσνικοφ στα χέρια δεν έχουν πει ούτε μία λέξη!

Όταν στην Ελλάδα η Αμερικανοεβραική Ένωση (AJC) και του Εβραϊκό Παγκόσμιο Συμβουλίο παρεμβαίνει ωμά στην εσωτερική πολιτική σκηνή, στην Ουκρανία που οι νεοναζιστές έχουν γίνει κυβέρνηση με τον Γενικό Εισαγγελέα να είναι μέλος του φασιστικού κόμματος "Svoboda", της πολιτικής πτέρυγας του ένοπλου "Δεξιού Τομέα", ουδόλως τους ενοχλούν οι σβάστικες και οι στολές SS που έχουν γίνει "μόδα".

Η στάση αυτή, των δύο μέτρων και δύο σταθμών αποδεικνύει ότι δεν είναι ανιδιοτελή τα κίνητρα των ωμών παρεμβάσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα από τις ξένες δυνάμεις αλλά έχουν ως στόχο απλά να ελέγξουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γιατί ουδείς θα διαφωνούσε αν παρενέβαιναν σε περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μία χώρα ή ακόμα και κρουσμάτων αντισημιτισμού από νοσταλγούς του ναζισμού. Η ανθρωπότητα έχει πληρώσει πολύ ακριβά με ποταμούς αίματος τη νεοναζιστική ιδεολογία, όπως επίσης και την κομμουνιστική, αλλά και την δυτική αποικιοκρατία.

Όλοι είμαστε "Εβραίοι" όταν πρόκειται για την καταδίκη του Ολοκαυτώματος και την αποφυγή πιθανώς νέων τέτοιων τραγωδιών στο μέλλον ανά τον κόσμο, αλλά είναι ξεκάθαρο πώς η υποκρισία περισσεύει.

Στην Ουκρανία οι ΗΠΑ και Ε.Ε. ανέτρεψαν τον εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς προκειμένου να αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε κανονικούς Νεοναζί. Ο νέος «πρόεδρος», ο εκλεκτός τους, που εμφανίζεται προ 20ημέρου η κ. Νούλαντ, στο βίντεο που είπε «να πάει να γαμηθεί η Ε.Ε. να τον υποδεικνύει ως διάδοχο του κ. Γιανουκόβιτς χαιρετά ναζιστικά σε δημόσια θέα.

Δίπλα στον Αρσένι Γιατσιένιουκ, τον άλλοτε υπουργό Οικονομικών και Εξωτερικών της Γιούλιας Τιμοσένκο, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Σβόμπονα και ο πυγμάχος Κλίτσκοφ. Είναι υπερήφανοι γι’ αυτό που πρεσβεύουν και αφήνουν τους πραγματικούς Νεοναζί να κάνουν θηριωδίες στο εσωτερικό της Ουκρανίας, τριγυρνώντας με τα Καλάσνικοφ στο χέρι.

Νεοναζιστής είναι και ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας. Πρόκειται δηλαδή για μία κυβέρνηση η οποία επελέγη από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. και είναι καθαρά Νεοναζί.

Κι όμως η Αμερικανοεβραική Ένωση και το Εβραικό Παγκόσμιο Συμβούλιο δεν έχουν εκδώσει μία ανακοίνωση, δεν έχουν κάνει την παραμικρή δήλωση για να σώσουν έστω τα προσχήματα. Απολύτη σιωπή. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου να βάλει με ένα στημένο κατηγορητήριο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στο φυλακή και να ζητούν να τελειώσουν με τον Λαικό Σύνδεσμο, βγάζοντας το κόμμα εκτός νόμου.

Και μιλάμε για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που πήρε στις εκλογές 7%. Όχι για μία κυβέρνηση χώρας με πληθυσμό 50 εκατομμυρίων πολιτών. Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που απειλεί τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά όχι οι δηλωμένοι Νεοναζί στην Ουκρανία;

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είχε υποστηρίξει πώς Αμερικανοεβραικές οργανώσεις είναι αυτές που ζήτησαν από την κυβέρνηση τη φυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι ίδιες οργανώσεις είναι αυτές που «έφαγαν» τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Καρυπίδη για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και τον υποψήφιο της ΝΔ για την ίδια Περιφέρεια Α. Τζιτζικώστα.

Επειδή τόλμησε ο κ. Τζιτζικώστας να καλέσει τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή να παρακολουθήσουν την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων στην στρατιωτική παρέλαση της 28η Οκτωβρίου.

Πού είναι λοιπόν ο εκτελεστικός πρόεδρος της Αμερικανοεβραικής Ένωσης (AJC) Ντέιβιντ Χάρρις που παρεμβαίνει για ψήλου πήδημα στην Ελλάδα, αλλά κάνει «τουμπεκί» στην Ουκρανία;

Που είναι ο πολύς Ν.Μούιζνιεκς που κάνει παντιέρα κάθε θέμα περι δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να χτυπήσει την Ελλάδα, όταν στην Ουκρανία η κυβέρνηση που επέβαλαν ΗΠΑ και Ε.Ε. με νόμο καταργούν την ρωσική και την ελληνική γλώσσα;

Όλοι κατάπιαν τη γλώσσα τους γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Μόνο αυτά καθορίζουν τη στάση τους.

Εν τέλει, αποδεικνύεται, ότι αυτό που όλοι οι νοήμονες πολίτες υπερασπίζονται τασσόμενοι κατά του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος και των αρνητών αυτού, δεν τυγχάνει εφαρμογής παντού. Κάποιοι, και εν προκειμένω οι Αμερικανοεβραικές οργανώσεις, επιβάλουν κάθε καταδίκη για αντισημιτισμό ή Νεοναζιστικές εκφράσεις όπου τους παίρνει και ειδικά στην Ελλάδα.

Στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται «νεοναζιστική οργάνωση» και γίνεται λόγος για αντισημιτισμό, όταν, όλα αυτά, αν και δεν ισχύουν, μπροστά στα συμβαίνοντα στην Ουκρανία είναι παρωνυχίδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: