Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΒΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο Joe Biden ο Sir Bασίλης Μαρκεζίνης

Άνθρωπος-κλειδί για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Bασίλης Μρκεζίνης. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου ο Sir θα αναλάβει την θέση-κλειδί του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ρόλο αντίστοιχο με εκείνο του Joe Biden.

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Βαρουφάκης προορίζεται για αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, ενώ για τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται ήδη μια εντυπωσιακή απόβαση κορυφαίων αμερικανών διπλωματών στην Αθήνα ώστε να δηλωθεί έμπρακτα η στήριξη των ΗΠΑ στην νέα κυβέρνηση.

Το σχόλιο του Kάλχα στο Antinews είναι αποκαλυπτικό

Αρκετές συναντήσεις τα τελευταία δύο χρόνια φέρεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Sir Βασίλη Μαρκεζίνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Η τελευταία ήταν την προηγούμενη Παρασκευή στις 29 Νοεμβρίου στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, για τις συναντήσεις των δύο ανδρών κάνουν λόγο «για την ύπαρξη διαύλου και πολιτικής συζήτησης εν εξελίξει, στην οποία... καταγράφονται “κοινοί τόποι”, χωρίς αυτό να σημαίνει και ταύτιση». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στην πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για μετωπική συμπαράταξη ευρύτερων δυνάμεων με «έντιμα» και «άφθαρτα» πρόσωπα του αντιμνημονιακού στρατοπέδου ακόμα και απ’ τη συντηρητική παράταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Βασίλη Μαρκεζίνη έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την πολιτική επικαιρότητα ως περίπτωση που θα μπορούσε να αποτελέσει μια εφεδρεία για το πολιτικό σύστημα και να διαδραματίσει ένα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Μια λεπτομέρεια που δεν είναι ευρέως γνωστή πάντως είναι ότι ο Βασίλης Μαρκεζίνης εκτός απ’ τον τίτλο του Sir που του έχει απονείμει η Μεγάλη Βρετανία είναι και τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Εκεί δηλαδή που ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και έκανε τις περίφημες ομιλίες για τη σχέση της χώρας με την ευρωζώνη.


http://kourdistoportocali.com/post/31712/markezinissiriza

Δεν υπάρχουν σχόλια: