Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πολυετείς καθείρξεις για τους 3 Γύφτους, ελεύθεροι οι υπόλοιποι, για τα επεισόδια του Αιτωλικού

Το μεσημέρι ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Λευκάδας για τα επεισόδια του Αιτωλικού πέρυσι το καλοκαίρι.

Οι τέσσερι από τους επτά συνολικά Ρομά που βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης κρίθηκαν αθώοι ενώ στους υπόλοιπους τρεις επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και φυλάκισης ενός έτους για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ωστόσο και οι τρεις...αφέθηκαν ελεύθεροι βάσει του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις έκτιση ποινής φυλάκισης κατ” οίκον, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών.

Νωρίτερα το lefkadapress.gr μετέδιδε :
Με την αγόρευση του εισαγγελέα και την πρότασή του για καταδίκη των Β. Μπέκου, Β. Σαϊνη και Χρυσ. Κοκώνη, την αγόρευση της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται αυτή την ώρα στα δικαστήρια της Λευκάδας η δίκη των επτά ρομά όπου στις 3 Αυγούστου στο Αιτωλικό είχαν έρθει σε σύγκρουση με κατοίκους της περιοχής με αποτέλεσμα τον τραυματισμό κατοίκων από τα όπλα των ρομά.

Νωρίτερα οι ίδιοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν κάθε κατηγορία. Ειδικότερα ο Βασίλειος Μπέκος που θεωρείται και αρχηγός των Ρομά, ισχυρίστηκε την έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους Μπαρμπαρούση και Καραδήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: