Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Δημαρχείο Αιτωλικού – ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Μια έκθεση φωτογραφίας για το επίτευγμα των δοσίλογων του Αιτωλικού νίκου γαλάνη με την συμμορία του και την εξελικτική φαρσοκωμωδία των εκπροσώπων του σχεδίου Καλλικράτης, Ιεροπολιτών και λοιπών γενίτσαρων του διοικητηρίου του Μεσολογγίου.





Η φωτό θέλει να εστιάσει στην αντιπαλότητα και τον συνεχή αλλά ανελέητο αγώνα μεταξύ του νέου και του παλιού, μεταξύ της καταστροφής και της καταστροφικής δημιουργίας, με μια απόχρωση του χάσματος των γενεών.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ





Εδώ δεν πρόκειται για συναισθηματική εστίαση, η φωτό είναι περιγραφική.
Δεν θα μπορούσε να υπάρχει έργο της Κατράκη καρφωμένο στο τοίχο, χωρίς να υπάρχει και το αντίστοιχο φουτουριστικό εικαστικό περιβάλλον.

Θαυμάστε το !!!




Μια άλλη οπτική γωνία όπου το μοντέρνο συναντά την τέχνη και την ιστορία.
Οοοο ναι, ακόμη μια έκπληξη, κάπου στο βάθος αντικρίζουμε κάποιον επαναστάτη να ξαποσταίνει, για να λέμε την αλήθεια κυρ αγωνιστή μου καλά κάνεις και ξαποσταίνεις, ο γαλάνης με το φραγκούλη τη τσίτζου, τον γιάννη τον φουσκομπαλόνα, τον καραδήμα και τον μπαρμπαγιώργο τον ξενοδόχο, φρόντισαν να πιάσουν τόπο οι θυσίες και το οράματά σας, εξού και η ονομασία του συνδιασμού τους,
Πολίτες Με Όραμα.






Καλούμε τον συγκεκριμένο κύριο που έκανε δωρεά τον εν λόγω πίνακα, να πάει να τον πάρει τάχιστα. Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε, το Αιτωλικό είναι στα χέρια των γενίτσαρων του Μεσολογγίου. Ότι σώσουμε καλό θα κάνουμε στο τόπο μας.





Άλλος ένας ξαποστανάμενος, βρε λες να είναι ο Ι.Μ;
Ρωτήσαμε και μας το επιβεβαίωσαν, ότι αυτός είναι, αλλά εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Επίτηδες είναι εκεί ο μεγάλος των Αιτωλικιωτών, ζει και εργάζεται ανάμεσά μας, μας απάντησαν. Γιατί νομίζετε ότι οι λογαριασμοί του νερού έχουν μια υποβόσκουσα πίεση; Μια αναβλύζουσα ιλαροτραγωδία; Ένα σεπτό και σαφή λόγο;
Εεε ναι, όλα οφείλονται στην πνευματική και άυλη καθοδήγηση του Ι.Μ, όπου κάποιες στιγμές χρειάζεται και αυτός το ξαπόσταμά του.
Έτσι μας είπαν, έτσι σας τα λέμε.






Αθεόφοβοι ή άθεοι;
Εσείς δώστε μια απάντηση, εμείς θα πούμε ότι είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής αποικίας που ασκείτε από τους Καλλικρατικούς ιεροπολίτες του Μεσολογγίου.
Η ΧΕΝ τι έχει να μας πει για τον εκλεκτό της πρώην δήμαρχο και νυν δοσίλογο του Αιτωλικού;







Άλλη μια καλλιτεχνική άποψη με θέμα την πάλη των ιδεών.
Η μικρή απόσταση και η αντίθετη κατεύθυνση των μικροφώνων θέλουν να τονίσουν ότι, παρότι είμαστε στο ίδιο τραπέζι οι θέσεις μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και η τεχνολογία από τη μια βοηθά στην εξάλειψη των αντιθέσεων και από την άλλη μας βοηθά να ακούμε.
Βρε τι σου είναι η τεχνολογία τελικά!!!!






Αυτά δεν είναι καμιά καλλιτεχνική άποψη, ούτε έκφραση είναι τα χαλιά από το γραφείο του δημάρχου Αιτωλικού. Είναι έτοιμα προς αναχώρηση, όπως και το θησαυροφυλάκιο, το ιστορικό αρχείο του Δήμου Αιτωλικού, τα έργα της Κατράκη και το ένα κανόνι από τον καιρό της επαναστάσεως, (λέμε τέτοια λόγια και μας ακούνε και οι άλλοι).




Για όσους δεν κατάλαβαν, όλη αυτή την ώρα δεν ήμασταν σε κάποιο ιμπρεσιονιστικό μουσείο των Παρισίων, αλλά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιτωλικού.

Για όσους κατάλαβαν, η ώρα του απεγκλωβισμού από τον ιερό εναγκαλισμό των γενίτσαρων του Μεσολογγίου έφτασε.
Φτάνει πια


Πρώην δημοτικός υπάλληλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: