Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Νέο εμβόλιο σταματά τις κρίσεις άσθματος μέσω του ηλεκτρισμού

Επιστήμονες στην Ταϊλάνδη ανέπτυξαν ένα νέο εμβόλιο για την αντιμετώπιση του άσθματος, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες του… ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως εξηγούν στην έκθεσή τους, το εμβόλιο στέλνει ηλεκτρικούς παλμούς μέσω του δέρματος στο ανοσοποιητικό, ενισχύοντας έτσι την παραγωγή των κυττάρων που καταπολεμούν το άσθμα.

Με τον τρόπο αυτόν, βοηθούν το ανοσοποιητικό να ξεπεράσει την αλλεργία στα ακάρεα της σκόνης, η οποία αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης κρίσεων άσθματος.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το εμβόλιο περιέχει μικροσκοπικά τμήματα από το DNA της πρωτεΐνης των ακάρεων της σκόνης που προκαλεί τις κρίσεις άσθματος, τα οποία...απορροφούνται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού.

Στη συνέχεια, τα κύτταρα αρχίζουν να την παράγουν χρησιμοποιώντας οδηγίες που λαμβάνουν από το DNA, γεγονός που επιτρέπει στο ανοσοποιητικό να τη συνηθίσει και να παράγει περισσότερα κύτταρα που θα το βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άσθματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Immunity Letters, το νέο εμβόλιο διαπερνά και την κυτταρική μεμβράνη διατηρώντας ανέπαφα τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, κάτι που οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται σήμερα δεν έχουν επιτύχει.

Οι σημερινές θεραπείες γίνονται με πολλαπλές ενέσεις που παρέχουν στον οργανισμό μικροσκοπικές ποσότητες της πρωτεΐνης που φέρουν τα ακάρεα της σκόνης, ώστε να αρχίσει να τη συνηθίζει και να μην αντιδρά υπερβολικά. Ωστόσο, η χορήγησή της απαιτεί πολύ χρόνο, αφού περιλαμβάνει από πενήντα έως ογδόντα ενέσεις, οι οποίες γίνονται σε διάστημα έως και πέντε ετών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: