Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



Αυτές τις μέρες καλούνται από το Πταισματοδικείο Ρεθύμνου τρεις συμπολίτες μας, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Οι τρομοκράτες της καθημερινότητάς μας, καλούν σε απολογία άτομα πού σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού-μάρτυρα, “αυτοί πάντα είναι οι συντονιστές των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων”.
Η κατάληψη του Δημαρχείου το Φλεβάρη του 2012 ήταν εστία συλλογικού αγώνα, σε μία περίοδο πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στη μνημονιακή πολιτική. Πραγματοποιούνταν καθημερινά μαζικές ανοιχτές συνελεύσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αντιδήμαρχοι.
Στα πρόσωπα των τριών διωκόμενων επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η  δράση ιστορικών σωματείων του νομού (ΕΛΜΕΡ, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου), αλλά και πολιτικών χώρων που πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις. Άλλωστε, οι τρεις αυτές διώξεις στο Ρέθυμνο είναι μέρος μιας πανελλαδικής βιομηχανίας διώξεων που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες με κατηγορητήρια που ποινικοποιούν την αντιμνημονιακή δράση και προσπαθούν να την καταστείλουν.
Μ’ αυτές τις χουντικές πρακτικές, Τρόικα και συγκυβέρνηση μεθοδεύουν τόσο την τρομοκράτηση του λαού όσο και τις χιλιάδες ακόμη απολύσεις που έρχονται. Αυτές τις μέρες άλλωστε ζούμε στο έπακρο την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, με την πραξικοπηματική απόπειρα κλεισίματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, και την απόλυση των 2.500 εργαζομένων της.
Απαντώντας λοιπόν στο κατηγορητήριό τους, δηλώνουμε ότι τα τρία τελευταία χρόνια συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και υπερασπιζόμαστε τις κοινωνικές ανάγκες για ελευθερία, δικαιοσύνη, εργασία, υγεία και παιδεία.
Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά που καταργεί και ακυρώνει καθημερινά η κυρίαρχη πολιτική.
Υπερασπιζόμαστε τις αρχές μας και την πίστη μας ότι σε μια κοινωνική οργάνωση, προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι η οικονομική διευθέτηση των άνομων κρατικών και τραπεζικών δανείων.
Η κυβέρνηση ασκεί βία καθημερινά στους δρόμους, στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους. Χειραγωγούμενη από οικονομικά συμφέροντα, επιβάλλει με απολυταρχικό τρόπο την πολιτική που είναι πραγματικά υπεύθυνη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, για την πείνα στα παιδιά, για τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων από τις δομές δημόσιας υγείας, για το 1,5 εκατ. ανέργων, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις χιλιάδες αυτοκτονίες.
Στο όνομα των αρχών μας συμμετείχαμε στην κατάληψη στο Δημαρχείο, αντιστεκόμαστε καθημερινά και προβάλλουμε το κεντρικό αίτημα μας για κοινωνική δικαιοσύνη.
Άλλοτε, στα χρόνια της Χούντας, αρκούσε η υποθετική κατάθεση ενός χωροφύλακα για να συρθείς στα δικαστήρια και να χάσεις τη δουλειά σου. Σήμερα, αρκεί ο υποθετικός λόγος στην κατάθεση ενός ειδικού φρουρού.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων με τα αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας.
  • την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες. Να σταματήσει η ομηρία των αγωνιστών και η απειλή της απόλυσής τους.
ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/6 ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους της κατάληψης Δημαρχείου του Φλεβάρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: