Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Από την κατάργηση στην αναστολή του μνημονίου... To νέο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ζωντανό! Alex εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ!





Στο συνέδριο του Economist μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και διατύπωσε την εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση ζει με ψευδαισθήσεις, και παρουσιάζει ως επιτυχία μια αποτυχημένη πολιτική.
Για άλλη μια φορά εξέφρασε την πίστη του στο ευρώ και την ανησυχία του ταυτόχρονα για το μέλλον του, υπογραμμίζοντας ότι για να σωθεί χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.
Αυτό που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι η θέση –που μάλλον είναι καινούργια- του προέδρου του Σύριζα για το μνημόνιο.
Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει από τα στελέχη του Σύριζα να μας λένε ότι μια κυβέρνηση με κορμό το κόμμα τους θα προχωρούσε στην κατάργηση του μνημονίου, σε άλλη διατύπωση ότι θα το ακύρωνε και τώρα ακούμε τον πρόεδρο του Σύριζα να μας λέει, ότι ερχόμενο στην εξουσία το κόμμα του θα προχωρήσει σε...
άμεση αναστολή του μνημονίου.



Από tsak-giorgis,  μοντάζ Γρέκι 



"Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο σε ομιλία του για αναστολή και όχι κατάργηση του μνημονίου"

 
Ο νεαρός κνίτης μόλις είχε γυρίσει από την εξαντλητική συνέντευξη στην διάσημη αστή δημοσιογράφο, που του χαμογελούσε συνέχεια με τρόπο σχεδόν παρεξηγήσιμο. Πέταξε το τζην μπουφάν στην άκρη του δωματίου, στους τοίχους του οποίου δέσποζε η γνωστή αφίσα του Τσε, και έπεσε ανάσκελα στο κρεβάτι.
- Γ@μѠ το στανιό μου. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που έζησα σήμερα. Καλύτερα Μανιαδάκης με ρετσινόλαδο, παρά Παναγιωταρέα με τσουλούφι.
Η συνέντευξη στο μεγάλο ιδιωτικό κανάλι πραγματικά ήταν μια δοκιμασία, ακόμη και γι' αυτόν, τον ατσαλωμένο στο καμίνι των καταλήψεων και των φροντιστηρίων νέο. Χρειαζόταν κάτι δυνατό, για να συνέλθει.
- Θα το κάνω κι ας μου βγει και σε κακό.
Πετάχτηκε όρθιος, σήκωσε το στρώμα και τράβηξε έναν δίσκο βινυλίου. Το κόμμα δεν επέτρεπε, εκείνες τις μέρες, αρχές '90, τη φανερή ενασχόληση με το χέβυ μέταλ, όμως ο συνειδητοποιημένος λενινιστής ήταν και φανατικός λεμιστής. Πέταξε το μαύρο δίσκο στο πικάπ και ο θεός με το μουστάκι και τις φαβορίτες, άρχισε να γκαρίζει με το αμίμητο στυλ του.
"On parole..."
Με αναστολή, φίλε. Ήσουν και είσαι με αναστολή.


Από sleepingvillage

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Κατάργηση ή αναστολή;

 
Πολιτική αντιπαράθεση για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ






«Άμεση αναστολή του μνημονίου και κατάργηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας», ήταν η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σε συνέδριο του Economist την Τρίτη η οποία προκάλεσε καυστικά σχόλια από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για «γνωστά χαλκεία» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Από το Μνημόνιο το οποίο θα καταργούσε, θα έσκιζε και θα διαπραγματευόταν, σήμερα (σ.σ. Τρίτη) δηλώνει ότι θα ζητήσει απλώς την αναστολή του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά την επίμαχη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλάζει τις διατυπώσεις και - κατ’ επέκταση σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό - τις θέσεις του ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται κάθε φορά.

«Κατάργηση, σκίσιμο, ακύρωση, επαναδιαπραγμάτευση ή αναστολή;», διερωτάται η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας αντίστοιχες διατυπώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθησε non paper του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο κάνει λόγο για «ένα ακόμη επεισόδιο στο γνωστό σήριαλ της μεθοδευμένης προσπάθειας να διαστρεβλωθούν οι απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παραπληροφορηθούν οι πολίτες».

Αφού επισημαίνουν ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «τεκμηρίωσε την καταστροφικότητα του Μνημονίου», δηλώνουν: «σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: