Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις. Τo Αιτωλικό κυριάρχησε στο Φεστιβάλ



Τα 2 πρώτα ΒΡΑΒΕΙΑ στο Αιτωλικό!!!

Αυγοτάραχο Trikalinos και καφές tusso - Ευγ. Μαυροσκότη

Το περιοδικό «αθηνόραμα» και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, συνδιοργάνωσαν την έκθεση με τίτλο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», το τριήμερο 12-13-14 Απριλίου. Η ατμόσφαιρα γιορτής διατηρήθηκε μέχρι και την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, με τους Αθηναίους να περιμένουν στην ουρά για να περάσουν στον όμορφο χώρο της "Τεχνόπολις". Ο κ. Διονύσης Κούκης, ιδρυτής του Αθηνοράματος και εμπνευστής του φεστιβάλ, υποδέχθηκε το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη που ξεναγήθηκε στα περίπτερα των παραγωγών και δοκίμασε τα εξαιρετικά προϊόντα. Ο κ. Καμίνης συνεχάρη το "Αθηνόραμα" και είπε χαρακτηριστικά: “Με αυτό το Φεστιβάλ, εκπληρώνεται ένα όνειρό μου. Είχα δει κάτι παρόμοιο στη Βιέννη και σκεφτόμουν να το κάνω και στην Αθήνα. Μου αρέσει το φαγητό, να το δοκιμάζω, να διαβάζω γι’ αυτό, να μαγειρεύω. Οι γεύσεις μας, το φαγητό, τα προϊόντα μας, είναι το...συγκριτικό μας πλεονέκτημα στο εξωτερικό.

Αυτό το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να μάθει ο κόσμος τί είναι τα πραγματικά παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα. Αν σκέφτεστε να κάνετε αυτή την έκθεση θεσμό, η επιτυχία της είναι διασφαλισμένη".Έφθασε στο χώρο κι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, που συνεχάρη το Αθηνόραμα και τον κ. Καμίνη για τη διοργάνωση και αμέσως μετά ξεκίνησε μια μακρά ξενάγηση στα περίπτερα των παραγωγών, που εξελίχθηκε σε ένα μαραθώνιο γευσιγνωσίας. Ο κ. Τσαυτάρης, είπε “Συγχαρητήρια και στο Αθηνόραμα και στους εκθέτες! Πραγματικά, οι παραγωγοί είναι ένας κι ένας. Άνθρωποι με μεράκι".
Μια ακόμη καινοτομία του φεστιβάλ ήταν τα βραβεία ποιοτικής συσκευσίας που δόθηκαν σε συγκεκριμένα προϊόντα αναγνωρίζοντας τη σημασία του ποιοτικού σχεδιασμού στη βελτίωση της εικόνας των ελληνικών προϊόντων. Το πρώτο βραβείο απέσπασε η συσκευασία δώρου με τα 3 προϊόντα του Αιτωλικιώτη κ. Ζαφείρη Τρικαλινού - αυγοτάραχο Trikalinos - (αυγοτάραχο, αυγοτάραχο σκόνη και αλάτι), το δεύτερο βραβείο ο καφές tusso για την συσκευασία με τις 20 μερίδες, της Αιτωλικιώτισσας Ευγενίας Μαυροσκότη και το τρίτο βραβείο το Λάδι Βιώσας. Επίσης δόθηκαν τρεις έπαινοι στα προϊόντα: Dark cave παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή, μπύρα ale septem και συσκευασία κουλουράκια με σουσάμι Καλαμπόκη "Αγαπημένη Κρήτη".

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους: Λεώνη Βιδάλη, Καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών & Διευθύντρια Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών-Τυπογραφίας και Τέχνης του βιβλίου της Σχολής, Αγγελική Αντωνοπούλου, Πρόεδρο της «Τεχνόπολις» & ιδιοκτήτρια της γκαλερί a.antonopoulou.art., Ροζαλία Ιωαννίδου, Interior-Industrial design & Καθηγήτρια στη Σχολή ΑΚΤΟ και Θανάση Ψαράκη, Creative Director του περιοδικού «Αθηνόραμα».


http://www.tagiofyria.gr/afieromata/535-ellada-giorth-gevseis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: