Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Λ.Ζ. ΓΚΡΑΝΤΕΡΣΟΝ: "Oι ΗΠΑ δεν θα είναι ποτέ πια ασφαλείς"...

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι ποτέ ξανά ασφαλείς, όσα χρήματα και αν δαπανηθούν για την ασφάλειά τους". Με αυτά τα λόγια ο σχολιαστής Λ.Ζ. Γκράντερσον περιέγραψε την αποτυχία των μέτρων ασφαλείας στον μαραθώνιο της Βοστόνης που κατέληξε σε λουτρό αίματος.

"Αν η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μέρα που όλα άλλαξαν για την Αμερική, τότε η 15η Απριλίου 2013 είναι άλλη μια υπενθύμιση αυτής της αλλαγής και της δημιουργίας μιας νέας πραγματικότητας όπου μια τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε", γράφει στον ιστότοπο του CNN o Γκράντερσον.

«Στο διάγγελμά του, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είπε τη λέξη 'τρομοκρατία', περιμένοντας ίσως περισσότερα στοιχεία. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ευθύνονται, δεν ξέρουμε το κίνητρό τους, αν υπάρχει, και δεν ξέρουμε αν πρόκειται για εγχώρια ή...ξένη τρομοκρατία. Ξέρουμε όμως ότι το FBI δήλωσε ότι επρόκειτο για καλά οργανωμένες εκρήξεις. Ξέρουμε ότι ο Μαραθώνιος της Βοστόνης προβάλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνεπώς αν η 11η Σεπτεμβρίου ήταν η μέρα που μας έκλεψαν την αθωότητά μας, η 15η Απριλίου αποτελεί υπενθύμιση ότι δεν θα την ξαναπάρουμε πίσω ποτέ», γράφει ο Γκράντερσον.

«Δεν χρειάζεται να πει ο πρόεδρος τη λέξη για να την νιώσουμε. Την νιώθουμε κάθε φορά που βγάζουμε τα παπούτσια μας στο αεροδρόμιο, μας ψάχνει ένας φύλακας, πετάει την οδοντόκρεμά μας επειδή είναι πάνω από το επιτρεπτό βάρος. Αυτά συμβαίνουν όταν το κακό μας κλέβει την αθωότητά μας. Δεν χρειάζεται ο πρόεδρος να πει τη λέξη για να μας θυμίζουν συνεχώς ότι αν δούμε κάτι πρέπει να το πούμε, θολώνοντας τις γραμμές ανάμεσα στη μια υγιή επαγρύπνηση και μια παράνοια χωρίς λογική. Όμως πάλι, είναι τόσο παράλογη η παράνοιά μας, όταν κάτι τόσο εορταστικό όπως ο μαραθώνιος της Βοστόνης δεν είναι πια ασφαλές μέρος;», διερωτάται.

«Παρ' όλους τους νόμους , τα τρισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν τους πολιτικούς διάλογους και τις μεγαλοστομίες , κι όμως το καλύτερο που μπορέσαμε να κάνουμε είναι απλώς την χώρα μας λίγο ασφαλέστερη, γιατί ασφαλής δεν θα είναι ποτέ ξανά. Ας μην λαθεύουμε, ενώ ο πρόεδρος δεν χρησιμοποίησε την επίμαχη λέξη στη συνέντευξη Τύπου, αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι παγκόσμιες ομοσπονδιακές αρχές. Δεν παίζει ρόλο, αν οι δράστες αυτής της απεχθούς πράξης προέρχονται από την πατρίδα μας ή από μακριά. Η προέλευση των υπευθύνων δεν θα μας φέρει τη γαλήνη που για τόσον καιρό θεωρούσαμε δεδομένη. Η γαλήνη έχει φύγει για πάντα», καταλήγει.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: