Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΧΑΡΤΗΣ Αρχαίο τεχνούργημα γράφει ξανά την ιστορία;

Μια αρχαία λιθοτεχνία έχει βρεθεί που θα μπορούσε να ξαναγράψει την ιστορία όπως την ξέρουμε. Η πέτρα δείχνει έναν προηγμένο αρχαίο πολιτισμό που έχει υπάρξει εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν. Αυτό που είναι ακόμη πιο εκπληκτικό σχετικά με την ανακάλυψη, είναι το γεγονός ότι το σκάλισμα θα μπορούσε να είχε γίνει μόνο με τη γνώση του χώρου της εναέριας πληροφορίας.

Είναι το Dashka Stone (ονομάζεται επίσης και ο Χάρτης του Δημιουργού) Αποδεικνύει ότι υπήρχε προηγμένος αρχαίος πολιτισμός στα Ουράλια Όρη χιλιάδες χρόνια πριν. Σύμφωνα με μια ομάδα επιστημόνων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Μπασκίρ που βρίσκεται ακριβώς εκεί που το βρήκαν, έχουν αποδείξει ότι είναι πράγματι ένας αρχαίος χάρτης με σκαλισμένη την περιοχή, και είναι χιλιάδων ετών.
Η ομάδα ανακοίνωσε πρόσφατα τα ευρήματά τους.

Ο βράχος έχει χρονολογηθεί ότι είναι περίπου 120 εκατομμυρίων ετών. Η πλάκα είναι 5 μέτρα ύψος, 3,5 μέτρα πλάτος και 6 ίντσες πάχος. Ζυγίζει πάνω από έναν τόνο.
Η πλάκα αποτελείται από τρία στρώματα. Τα τρία στρώματα είναι δολομίτης κεραμικά, γυαλί και διοψίδιος ένα λεπτό στρώμα πορσελάνης.

Η επιφάνεια της πλάκας είναι καλυμμένη με έναν τρισδιάστατο χάρτη ενός τμήματος των Ουραλίων. Η πλάκα δεν δείχνει σημάδια με την έννοια χρήσης εργαλείου, ήταν στο χέρι σκαλισμένη αλλά η...ηλικία του σκαλίσματος δεν μπορεί να χρονολογηθεί πότε έγινε.

Οι λεπτομέρειες της πλάκας περιλαμβάνει: ποτάμια, βουνά, ρήγματα και άλλες φυσικές τοπογραφίες της οροσειράς των Ουραλίων. Επίσης, 12 τεράστια τεχνητά φράγματα, χιλιάδες μίλια από αρδευτικά κανάλια και διάφορα άλλα περιβαλλοντικά έργα.

Κάθε ένα από τα περιβαλλοντικά έργα έχουν σύμβολα δίπλα σε αυτά, που αρχικά πιστεύεται ότι είναι κινέζικα, αλλά τώρα θεωρείται ότι είναι μια νέα μορφή ιερογλυφικών που δεν έχουν μεταφραστεί.

Η λεπτομέρεια του χάρτη θα μπορούσε να φανεί μόνο από ψηλά.



brethhke-arxaio-texnoyrghma-boroyse-ksanagrapsei-istoria-2 Μαζί με τα αποτελέσματα αυτά, η NASA και η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος έχουν επιβεβαιώσει ότι ο χάρτης δείχνει πως είναι βασικά η συγκεκριμένη περιοχή που φαίνεται από ψηλά στον αέρα ή από το διάστημα.

Οι επιστήμονες της ομάδας, επίσης, είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η πλάκα είναι μόνο ένα κομμάτι από ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο χάρτη, και ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμα 20 πλάκες που λείπουν. Οι τοπικοί μύθοι της περιοχής μιλούν για μεγάλες πλάκες που περιέχουν μια παράξενη γραφή, έτσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότερες θα βρεθούν στο μέλλον.


http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: