Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΖΗΤΟΥΝ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΠΑ: Τρόφιμα αντί τσιπαρίσματος;


Οι βιομετρικές τεχνολογίες αναγνώρισης εισέρχονται με μεγάλη ορμή στο προνοιακό σύστημα των Η.Π.Α, τεχνολογίες που ενδέχεται να εξελιχθούν σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα στον απόλυτο εφιάλτη του χαράγματος για εκατομμύρια φτωχούς συνανθρώπους μας.
Το χάραγμα προετοιμάζεται σταδιακά και «αθόρυβα» Τα τελευταία 15 περίπου έτη, το υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α (USDA) προσπαθεί να προβεί σε δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης των διπλοεγγραφών στο Ομοσπονδιακό πρόγραμμα παροχής κουπονιών τροφίμων. Σε αρκετές πολιτείες της χώρας βρίσκονται ήδη σε πλήρη... λειτουργία εφαρμογές ταυτοποίησης των προσωπικών στοιχείων των ληπτών πρόνοιας μέσω της χρήσης της τεχνολογίας βιομετρικής αναγνώρισης – ενδεικτικά αναφέρουμε την Καλιφόρνια, την Νέα Υόρκη, το Illinois, την Μασσαχουσέτη και το New Jersey.

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α έχει ήδη παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο πανεθνικής χρήσης και διαμοίρασης των βιομετρικών τεχνολογίες αναγνώρισης για τα έτη 2009-2013 (μπορείτε να δείτε το σχετικό γράφημα εδώ). Δύο ξεχωριστές εκθέσεις που βρήκαμε εδώ στο pentapostagma.gr (Εισαγωγική Έκθεση 1, Τελική Έκθεση 2) που εκδόθηκαν το έτος 1999 με άκρα μυστικότητα από το πρόγραμμα Υπηρεσιών Τροφίμων και Διατροφής του υπουργείου Γεωργίας, αποκαλύπτουν ότι ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη νέων πρωτοκόλλων παρακολούθησης και ελέγχου τα οποία – υποτιθέμενα – θα συνεισφέρουν στην ορθή λειτουργία του προγράμματος παροχής κουπονιών τροφίμων. Και στις δύο εκθέσεις, το υπουργείο Γεωργίας επεξηγεί τους τρόπους με τους οποίους οι καινοτόμες τεχνολογίες βιομετρικής αναγνώρισης μπορούν να υποβοηθοήσουν σημαντικά στην ταυτοποίηση των στοιχείων των ληπτών, μειώνοντας έτσι τα περιστατικά απάτης και διπλοεγγραφών.

Το υπουργείο Γεωργίας σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα φαίνεται να έχει λάβει σοβαρά υπόψιν του την πιθανή χρησιμοποίησης τσιπ RFID ώστε να παρακολουθεί και να αναγνωρίζει τους λήπτες του προγράμματος παροχής κουπονιών τροφίμων σε εθνικό και ομοσπονδιακό επίπεδο...

Τι ακριβώς είναι οι βιομετρικές τεχνολογίες αναγνώρισης; "Η τεχνολογία βιομετρικής αναγνώρισης παρέχει αυτοματοποιημένες μεθόδους για την αναγνώριση ενός προσώπου βάσει φυσικών χαρακτηριστικών – όπως δαχτυλικά αποτυπώμα, σχήμα χεριού και χαρακτηριστικά των ματιών και του προσώπου – καθώς και συμπεριφορικών χαρακτηριστικών όπως το πρότυπο υπογραφής και φωνής’’ αναφέρει η πρώτη εισαγωγική έκθεση..

Τι μπορεί να αποκλείσει την ολική εφαρμογή του RFID chip; Το χάραγμα είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε... Οι νεοταξίτες τεχνοκράτες χτυπούν τους συνανθρώπους μας στην μεγαλύτερη ανάγκη... Ή σας τσιπάρουμε ή δεν θα μπορείτε να τραφείτε... Ας ελπίσουμε ότι οι φόβοι δεν θα επιβεβαιωθούν...
(pentapostagma.gr)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: