Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι Αιτωλικιώτες για την ύδρευση. Απαγορεύεται η διακοπή της ύδρευσης και καταργούνται οι αυθαίρετοι λογαριασμοί.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου αποφάσισε την δικαίωση των κατοίκων του Αιτωλικού, οι οποίοι είχαν προσφύγει ενάντια στη πρόθεση του διοικητηρίου της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου και της ΔΕΥΑΜ Μεσολογγίου να χαρατσώσουν τους κατοίκους του Αιτωλικού με πάγια των 200 ευρώ και με χρεώσεις ανά κυβικό, που άνετα θα μπορούσαν να συγκριθούν, με το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. 

Όλα αυτά συνέβησαν την ίδια στιγμή που η ίδια η ΔΕΥΑΜ εξέδωσε ανακοίνωση που πληροφορεί τους κατοίκους ότι, το νερό δεν είναι πόσιμο και απαγορεύεται η χρήση του ακόμη και για πλύση.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι, την ίδια περίοδο, που το διοικητήριο της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου, διέδιδε προς πάσα κατεύθυνση, ότι τα οικονομικά της ΔΕΥΑΜ είναι σε άθλια κατάσταση και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλετε στην στάση πληρωμών των Αιτωλικιωτών, την ίδια αυτή ώρα, ο πρόεδρος της, κ. Τσουνάκας αποφάσιζε την ετσιθελική αύξηση της μηνιαίας αποζημίωσή του (τα καλά του να είσαι γενίτσαρος) και την αύξηση του τιμολογίου της... ΔΕΥΑΜ, μόνο για το Αιτωλικό και μάλιστα, άκουσον άκουσον, την ίδια στιγμή που το Αιτωλικό είναι η μοναδική πόλη του ενιαίου δήμου που πληρώνει εκτός από ύδρευση και αποχέτευση.




Για να τεκμηριώσουν και να επιβάλουν αυτή τους την άποψη, δεν δίστασαν να φέρουν σε σύγκρουση τα παιδιά του Γυμνασίου, που έκαναν μάθημα μέσα στο κρύο, ενάντια στους ίδιους τους γονείς. Η κατάπτυστη επιστολή που στάλθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ κ. Τσουνάκα, αναφέρει ακριβώς αυτό: Δεν μπορούμε να επιδιορθώσουμε την βλάβη, γιατί οι γονείς σας αρνούνται να πληρώσουν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. 


Αυτό είναι το μεγαλείο των γενίτσαρων του διοικητηρίου της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου και αυτή ήταν η προσφορά του γίγαντα της τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Τσουνάκα. Ως γνωστό, αυτός ο κύριος όχι μόνο δεν πήγε σπίτι του να φυλάξει πρατίνες, αλλά αναβαθμίστηκε, αναλαμβάνοντας άλλο τομέα δράσης και μάλιστα αυτόν που σχετίζετε με την κοινωνική δράση. Μάλιστα… αυτός ο άξεστος και απαράδεκτα ιδιώτης, θα συνεχίσει το καταστροφικό του, κοινωνικό έργο, στο δήμο Μεσολογγίου, λες και δεν υπάρχουν άλλοι που μπορούν να τον αντικαταστήσουν. 


Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, πέρα από πάγια, πληρωμές και ενστάσεις επικεντρώνετε στο σημείο όπου το δικαστήριο αναγνωρίζει την προσβολή της προσωπικότητας των εναγόντων (κατοίκων του Αιτωλικού) από τη στέρηση του δημόσιου αγαθού που είναι το νερό.


Για τους λόγους αυτούς, αποδέχεται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη ΔΕΥΑΜ και απαγορεύει τη διακοπή του νερού από τους καταναλωτές, μέχρι την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, η οποία βέβαια θα στηρίζεται στη λογική και την πραγματική κατανάλωση. Καταργούνται επίσης τα θεόπνευστα 200ευρα ως πάγια, καθώς επίσης και όλοι οι προηγούμενοι λογαριασμοί που μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκφωνηθούν. 


Περισσότερες πληροφορίες περιμένουμε από την επιτροπή αγώνα η οποία έφερε εις πέρας αυτή τη μάχη της αξιοπρέπειας και της λογικής, ενάντια στον παραλογισμό των δικτατορίσκων και των πάσης λογής, ακοινώνητα πρωτόγονων και βάρβαρων κατακτητών, της τοπικής αυτοδιοίκησης.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ..εξαιρετικό..μαθαίνω ότι ο Δήμος πάει για συμβιβασμό