Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΡΩΣΙΑ-ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ Ανακάλυψαν γρανάζι ηλικίας 300 εκατ. ετών!

Ένας κάτοικος του Βλαδιβοστόκ ο οποίος προσπαθούσε να ζεσταθεί παρατήρησε στο κομμάτια κάρβουνου που χρησιμοποιούσε ένα μεταλλικό αντικείμενο το ήταν συμπιασμένο μέσα σε ένα κομμάτι κάρβουνου.

Το κομμάτι αυτό του προκάλεσε την περιέργεια καθώς φαινόταν ότι δεν «ανήκε» εκεί που το είχε βρει. Μετέφερε το μεταλλικό αντικείμενο στην περιοχή Primorye όπου ζήτησε βοήθεια από επιστήμονες για να διαπιστωθεί η δύση αυτή του αντικειμένου. Αυτό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες ήταν από περίεργο έως ανεξήγητο: Το μεταλλικό αυτό αντικείμενο ήταν ηλικίας 300 εκατ. ετών!

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε...δημοσίευμά της η αγγλόφωνη έκδοση της «φωνής της Ρωσίας». Όπως αναφέρεται το κάρβουνο προερχόταν από το ορυχείο Chernogorodskiy στην περιοχή της Khakasia. Η μέτρηση της ηλικίας του μεταλλικού αντικειμένου επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι το κάρβουνο που προέρχεται από τη συγκεκριμένη περιοχή και μέσα στο οποίο βρέθηκε έχει ηλικία 300 εκατ. ετών.

Όταν γεωλόγοι έσπασαν το κέλυφος μέσα στο οποίο ήταν συμπιεσμένο το αντικείμενο και αφού υπέστη ειδική χημική επεξεργασία διαπιστώθηκε ότι ήταν ελαφρύ και σχετικά μαλακό. Από τη χημική ανάλυση εξακριβώθηκε ότι το αντικείμενο αποτελείται από 98% αλουμίνιο και 2% μαγνήσιο. Τέτοιες αναλογίες τόσο καθαρού αλουμινίου είναι πολύ σπάνιες για να βρεθούν σε ελεύθερη μορφή στη φύση και αυτό προβληματίζει τους επιστήμονες.

Αυτό όμως που τους προβλημάτισε ακόμη περισσότερο είναι ότι το αντικείμενο αυτό μοιάζει ως τεχνητά δημιουργημένο καθώς μοιάζει με ένα οδοντωτό τροχό με έξι πανομοιότυπα «δόντια» τέτοιον που χρησιμοποιείται σε γρανάζια. Εάν το αντικείμενο είναι όντως τεχνητό τότε το ερώτημα πως γίνεται να είναι έχει ηλικία 300 εκατομμυρίων ετών αποκτά περισσότερη ακόμη βαρύτητα. Σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς που το εξέτασαν είναι σχεδόν αδύνατο αυτό το αντικείμενο έτσι όπως είναι να δημιουργηθεί από τη φύση καθώς οι ίσες αποστάσεις από τα δόντια του μηχανισμού αποτρέπουν μια τέτοια πιθανότητα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: