Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

To κύκνειο άσμα των κηπουρών του ΓΑΠ


Υστερα και από την «αποκαθήλωση» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μπορούμε πλέον με σιγουριά να πούμε ότι το θέατρο των «κηπουρών» έλαβε τέλος. Μια παρέα ανίκανων, αδαών και χωρίς συναίσθηση της κατάστασης της χώρας, συνεργατών του Γ. Παπανδρέου που κυβέρνησαν σχεδόν 3 χρόνια τη χώρα.

Μια «παρεούλα» κολλητών του ...... προέδρου του ΠΑΣΟΚ που νόμισε έτσι ότι θα φέρει την ανανέωση στο πολιτικό και κυβερνητικό προσωπικό. Άνθρωποι που –οι περισσότεροι- δεν ήξεραν και δεν ξέρουν τι σημαίνει ένσημα. Καθηγητές που μόλις ανέλαβαν να κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους στα έδρανα, τα έκαναν θάλασσα.

Γιάπηδες που νόμισαν ότι η άσκηση της εξουσίας είναι παιχνιδάκι, όμως, η τύχη της πατρίδας δεν ήταν ποτέ κάτι τέτοιο κι έπρεπε να το έχουν αντιληφθεί.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρωταγωνιστής των ημερών και πρώτος υποψήφιος για τη φυλακή. Σπουδαγμένος στο London School of Economics με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στα οικονομικά, εργάστηκε επί 10 χρόνια στο ΟΟΣΑ. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να γίνει σύμβουλος του Σημίτη, ειδικός γραμματέας, οικονομικός σύμβουλος του ΓΑΠ, στο ΙΣΤΑΜΕ, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ένας από τους στενούς «κηπουρούς» του κ. Παπανδρέου.

Ηγήθηκε της προσπάθειας διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με την τρόικα, αλλά είναι μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό ο βασικός υπεύθυνος της άνευ όρων παράδοσης της χώρας. Θυμάστε για τον «Τιτανικό» που μίλησε, τα μέτρα που πήρε. Ένας παντελώς αποτυχημένος οικονομολόγος και πολιτικός.

Άλλος κηπουρός, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο… βασιλιάς της Πάρου που από δήμαρχος δεν έγινε… κλητήρας, αλλά υπερυπουργός. Και διαχειρίστηκε κρίσιμα θέματα για τη χώρα, και φυσικά τα έκανε θάλασσα. Ως αποτυχημένος έφυγε και τώρα «ξεκατινιάζεται» με τους πρώην συντρόφους του μέσω άρθρων και social media.

Η Τίνα Μπιρμπίλη, η πράσινη Τίνα που θα έφερνε και την… πράσινη επανάσταση. Η εναλλακτική με τα Hogan και την σάκο στην πλάτη που την είδε ο κόσμος στην ορκωμοσία της και πίστεψε ότι έρχεται νέος άνεμος στην πολιτική.

Γνωριμία του Παπανδρέου στο γυμναστήριο, η θηλυκή κηπουρός, έφυγε αποτυχημένη από την κυβέρνηση και ζει τώρα με χιλιάδες ευρώ το μήνα, αφού ο προστάτης της ΓΑΠ την έστειλε στον ΟΟΣΑ.

Ο Π. Γερουλάνος, από τους αρχικηπουρούς. Με γιάπικο στυλάκι, πολύ ύφος και καθόλου έργο, έγινε υπουργός που ούτε στα τρελά όνειρά του δεν φανταζόταν, κι έφυγε κι αυτός αποτυχημένος και φυσικά χαμένος εδώ και μήνες.

Ο Δ. Δρούτσας, πέρασε από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, μια θέση αξιοζήλευτη από την οποία έχουν περάσει σοβαροί άνθρωποι. Κι αυτός με το γιάπικο στυλάκι και το ύφος των 10 Καρδιναλίων, πέρασε και δεν ακούμπησε. Μηδενικό έργο, αλλά ως κηπουρός έπρεπε να καταλάβει μια θέση. Φυσικά, χαμένος δεν πήγε. Πήρε μια θέση ευρωβουλευτή και ζει στις Βρυξέλλες στην υγεία των κορόϊδων.

Αυτοί και άλλοι πολλοί κηπουροί και παρακηπουροί που έβγαλε ο Παπανδρέου από την αφάνεια, κυβέρνησαν τη χώρα στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζετε.

Κανείς δε λέει ότι το πολιτικό προσωπικό δεν πρέπει να ανανεώνεται. Άλλωστε τους έχουμε δει και τους επαγγελματίες πολιτικούς. Ποτέ άλλοτε όμως δε μαζεύτηκαν τόσοι άχρηστοι σε μια κυβέρνηση. Η περίπτωση Παπακωσταντίνου είναι το κύκνειο άσμα των κηπουρών.


http://www.antinews.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/01/to_2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: