Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Επεισόδια άλλη μια φορά στο Αιτωλικό με τους Γύφτους. Εκτός ελέγχου η κατάσταση.

οι φωτογραφίες είναι από το etolilo-news
Ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ ομάδας γύφτων και μιας παρέας Αιτωλικιωτών, οι οποίοι ήθελαν να τους προειδοποιήσουν για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν αρχίσουν πάλι το πλιάτσικο, οδήγησε στην δραστική αντίδραση των Γύφτων.
Από τα μπουφάν που φορούσαν έβγαλαν μικρά ξύλινα ρόπαλα και επιτέθηκαν στους Αιτωλικιώτες. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν στο νοσοκομείο 2 Αιτωλικιώτες με ανοιγμένα κεφάλια.
Τα αντίποινα δεν άργησαν να έρθουν, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι Γύφτοι στη κεντρική οδό του Αιτωλικού, ένα πλήθος κόσμου άρχισε να χτυπά τα συγκεκριμένα άτομα. Ένας από τους Γύφτους, ανέβηκε στο αγροτικό αμάξι του και όταν κατάλαβε ότι είναι εγκλωβισμένος από την κίνηση των άλλων οχημάτων, έκανε... επιτόπια αναστροφή του οχήματος και το οδήγησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο πλήθος που εκείνη την ώρα είχε καταλάβει όλο το οδόστρωμα. 

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.


Η συνέχεια της συμπλοκής ήταν ακόμη χειρότερη.
Μια μεγάλη ομάδα Αιτωλικωτών από 150 άτομα κατευθύνθηκαν προς τον οικισμό των Γύφτων.
Μέχρι αυτή την ώρα ακούγονται εκρήξεις, από το συγκεκριμένο σημείο και τα οχήματα της πυροσβεστικής από το Μεσολόγγι μαζί με ενισχύσεις από την αστυνομία κατευθύνονται προς το σημείο των συμπλοκών.



Μπαίνουμε στο πειρασμό να γράψουμε για τα γεγονότα, γιατί κάποιοι καλοθελητές και ιδεολογικοί πλιατσικολόγοι ίσως προσπαθήσουν ξανά να καταδικάσουν τους Αιτωλικιώτες για ρατσισμό, χωρίς να αναρωτηθούν το πώς και το γιατί και κυρίως χωρίς να δώσουν απάντηση, αν αυτό είναι ρατσισμός ή αυτοάμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: