Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Επεισόδια άλλη μια φορά στο Αιτωλικό με αφορμή την επιστροφή της εγκληματικής ομάδας των Γύφτων.

Θα θέλαμε να αφιερώσουμε την παρακάτω ανάρτηση που είναι από την εφημερίδα Αιχμή δια μέσω του etolikonews, στους δύο κυρίους-ες, που άφησαν τα πικρόχολα σχόλιά τους στην ανάρτησή μας, 


υπενθυμίζουμε ότι τότε ήταν 21 Αυγούστου. Και οι δύο  μας επιτέθηκαν με λύσσα, ο ένας από τα δεξιά και ο άλλος από τα αριστερά.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις μας δικαίωσαν, εκείνο όμως που μένει είναι το μίσος, η υποκρισία και η γλίτσα, από το γλείψιμο των αφεντικών αυτών των κυρίων. Δεν έχει καμιά σημασία από ποιο κόμμα προέρχονται, μετρά ο στόχος και η ισοπέδωσή του. Τα ίδια μας έγραφαν όταν μιλούσαμε για τον πρώην δήμαρχο και εσαεί δοσίλογο γαλάνη, τα ίδια όταν τα βάλαμε με τον εθνοπροδότη ΓΑΠ και της Μαργαρίτας, τα ίδια λένε και τώρα, επειδή τους πειράξαμε τους εν δυνάμει ψηφοφόρους των κομμάτων τους, Γύφτους.
Πιστεύαμε όμως ότι τώρα, δεν θα είχαμε τέτοιου τύπου αντιδράσεις, γιατί το πρόβλημα είναι κοινό. Εις μάτην, δεν πειράζει, καλοδεχούμενη η κριτική από όπου και αν προέρχεται.
Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι ανάμεσά μας είναι και αυτοί που πρώτα βάζουν το κομματικό τους καθήκον, κατόπιν τον επαγγελματικό διεθνισμό τους και κάπου στο τέλος, την αξιοπρέπεια της οικογένειάς τους και του τόπου που τους μεγάλωσε.


Νέα επεισόδια στο Αιτωλικό εξαιτίας της επιστροφής των Ρομά – Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις

Αναστάτωση και αντιδράσεις από κατοίκους – Παραδόθηκαν άλλοι τρεις καταζητούμενοι για ταεπεισόδια που είχαν συμβεί στις αρχές Αυγούστου
Μικρής έκτασης επεισόδια δημιουργήθηκαν χθες αργά τη νύχτα μεταξύ Ρομά και κατοίκων του Αιτωλικού. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι εδώ και λίγες ημέρες δυο οικογένειες τσιγγάνων επέστρεψαν στα σπίτια τους που βρίσκονται πίσω από το γήπεδο......
Αυτό θορύβησε τους κατοίκους κάποιοι από τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξανβόμβες μολότοφ εναντίον των τσιγγάνων, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί. Επειδή όμως η ώρα ήταν περασμένες 2.30 μετά τα μεσάνυχτα, κανείς δεν μπόρεσε να διακρίνει ποιοι ήταν αυτοί που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Παραδόθηκαν αυτοβούλως και προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις καταζητούμενοι για ταεπεισόδια που είχαν συμβεί στις αρχές Αυγούστου
Προφυλακίστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις Ρομά που αναζητούνταν ως υπαίτιοι για τους πυροβολισμούς στα επεισόδια του Αιτωλικού και τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.Εκτός από τους τέσσερις που είχαν συλληφθεί αμέσως μετά τα επεισόδια και προφυλακίστηκαν, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλους τέσσερις, που διέφευγαν. Χθες όμως οι τρεις από αυτούς παρουσιάστηκαν στον Εισαγγελέα συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους και τελικά συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν.


Πηγή: aixmi-news.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κουρέματα ΣΥΡΙΖΑ και ασχολίες με ... τρίχες!







http://greki-gr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8857.html Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ




Ά ρε γλέντια!!!

Ακόμη και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμένου, νοιάζονται περισσότερο από αυτούς που αναθεμάτιζαν και σήκωναν παντιέρα ρόσα, ενάντια στο σχέδιο και την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης.

Απέμεινε άραγε, κανένας αρσενικός εκεί πάνω στο ΣΥΡΙΖΑ και την φυλλάδα την επωνομαζόμενη ΑΥΓΗ;  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                             
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.                                           ΤΗΛ. (210) 3707970
                                                                                       FAX: (210) 3707976
                                                               e-mail: anexartitoiellines@parliament.gr
       

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ»


Το Υπουργείο Εσωτερικών ανοίγει το φάκελο «Καλλικράτης», απαντώντας θετικά σε Ερώτηση που κατέθεσε  για τη Λέσβο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος και έχει τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια υπό την βουλευτική του εποπτεία.

Στην ίδια απάντηση γίνεται γνωστό ότι «η επαναξιολόγηση της όλης χωροταξίας» δηλαδή του Καλλικράτη, δεν θα αφορά μόνο τη Λέσβο αλλά και άλλα «νησιά-Δήμους», όπου παρατηρούνται σοβαρότατα προβλήματα.

Ενδεικτικά αντιγράφουμε τις εξής παραγράφους από την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού του Ελέγχου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ:

«Από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του θεσμού ανέκυψαν λειτουργικά προβλήματα, ειδικά στους μεγάλους νησιωτικούς Δήμους, όπως η Λέσβος, με συνέπεια να μην μπορούν να επιτελέσουν οι Δήμοι το θεσμικό τους ρόλο και την εντεύθεν εξυπηρέτηση των δημοτών. Συνεπώς, απαιτείται η επαναξιολόγηση της όλης χωροταξίας των περιφερειών των Δήμων αυτών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Δήμο Λέσβου ανέκυψαν διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα, αφενός λόγω της μεγάλης έκτασης και της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους του νησιού (έχει έκταση 1632 τετρ. xιλιoμ.) και αφετέρου λόγω του μεγάλου πληθυσμού του. Όλο το νησί έχει 73 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά και αριθμεί 90.000 κατοίκους, περίπου, εκ των οποίων 37.000, περίπου, κατοικούν στην πρωτεύουσα του νησιού Μυτιλήνη και οι υπόλοιποι στην ενδοχώρα. Καθίσταται συνεπώς εμφανές ότι για τη Λέσβο απαιτείται ένας νέος χωροταξικός σχεδιασμός, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τη μέχρι τώρα λειτουργία του μοναδικού Δήμου.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών καταγράφει, επεξεργάζεται και αξιολογεί κάθε πρόταση για τη βελτίωση της διοικητικής οργάνωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης που αφορά στο Δήμο Λέσβου, προκειμένου να εκδηλώσει εγκαίρως σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Επικοινώνησα σήμερα το πρωί τηλεφωνικά με το Δήμαρχο Λέσβο Δημήτρη Βουνάτσο, στον οποίο και απέστειλα με ΦΑΞ τη σχετική απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για το πρόβλημα του Καλλικράτη που εγκατέστησε με εξαιρετική ανωριμότητα, αμετροέπεια και εγκληματικό μνημονιακό πείσμα, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η απάντηση δικαιώνει τις σχετικές θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι οποίοι είχαν από την προεκλογική περίοδο δεσμευτεί για δράσεις και παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Ενημέρωσα, επίσης και τον συνάδελφο Σπύρο Γαληνό.

Με τον κ. Βουνάτσο συμφωνήθηκε ότι θα συναντηθούμε στη Μυτιλήνη το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012, μαζί και ο Σπύρος Γαληνός, στο πλαίσιο της νέας διήμερης επίσκεψής μου στη Λέσβο που οργανώνει η τοπική συντονιστική επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Άξιος ο μισθός των ΝΑΤΟπεοθηλαστών δημοσιογράφων & ΜΜΕ! Σ' όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν φωτογραφίες από τους φονικούς σεισμούς στο Ιράν και τις αποδίδουν σε "εγκλήματα" της Συριακής κυβέρνησης!


* Συμβουλή...
Ας προσέχει το επιτελείο της Χίλαρυ του ΣΥΡΙΖΑ... όταν κάνουν copy paste τα ΝΑΤΟϊκά άρθρα για την "Αυγή, θα πρέπει να τους ρίχνουν μια ματιά... να τα χτενίζουν κατάλληλα... να μην συνεχίσουν να γίνονται ρόμπες με δήθεν "αριστερό" μανδύα!
- Kάτω τα χέρια από τη Συρία! ‘Oτι κρύβουν τα ΜΜΕ & οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας!













Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ολοκληρωμένη απάντηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών η Αγ.Αγάθη

Λάβαμε ολοκληρωμένη την απάντηση από το σύλλογο αιμοδοτών η Αγ. Αγάθη και την δημοσιεύουμε. Καθυστερήσαμε κάπως, διότι μαζί με την ολοκληρωμένη απάντηση λάβαμε και την παρακάτω επίπληξη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΣΕΤΕ ΟΜΩΣ!ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΕΣΤΕΙΛΑ!ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο μέλος του ΔΣ του συλλόγου ότι η πρώτη απάντηση η οποία ήταν ημιτελούς μορφής, βρίσκονταν στο e-mail μας μια ολόκληρη μέρα, περιμένοντας μπας και μας έρθει κάτι άλλο. Καλό είναι να κάνετε κάπου - κάπου και αυτοκριτική, δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, άσε που κάνει και καλό στη ψυχική υγεία.

Ακολουθεί η απάντηση του Συλλόγου.

ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΧΟΝΤΑ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ,ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ Α' ΒΑΘΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΖΥΓΟΥ,ΠΑΙΔΙΩΝ,ΜΗΤΕΡΑΣ,ΠΑΤΕΡΑ,ΠΕΘΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΑΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ,ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ.Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΗ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΧΕΙ ...ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η' ΟΧΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ,Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΩΣΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΕΙ ΣΕ ΑΙΜΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΑΙΜΑ;;;ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! H ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ.ΩΣΤΟΣΟ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ-ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ,Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ''ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ''!ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ "ΑΝΩΝΥΜΟΣ" ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ,ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΤΙ OTAN ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥ,ΤΟΥ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΤΡΑΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ 3-4 ΦΙΑΛΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗ!Η ΑΛΗ8ΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:ΣΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΛΟΓΙΑ:ΕΛΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ,ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ (εδώ αναφέρει το επώνυμο του τραυματία) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 3-4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΕΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΕΚΕΙ ΑΣ ΠΑΝΕ 4-5 ΑΤΟΜΑ,ΟΥΤΩΣ Η'ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΜΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ!Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ,8Α ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ,ΩΣΤΟΣΟ ΦΡΟΝΙΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΗ! ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ 1/9/12 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΑΠΟ 9:00 ΕΩΣ 13:30.EMEIΣ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ AIΜΟΔΟΤΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ",

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ!

Πιστεύουμε ότι τα μέλη του ΔΣ δεν διάβασαν καθόλου την προηγούμενη ανάρτησή μας (εδώ) ή δεν παρακολούθησαν το βίντεο (αυτό) που τους αφιερώσαμε προς γνώση και συμμόρφωση ή δεν καταλαβαίνουν από κριτική και αυτοκριτική. Στο βίντεο αυτό λοιπόν στο οποίο δείχνει κάποιον απεργό να ψυχορραγεί ας πούμε ότι δεν εμφανίζεται υποθετικά κάποιο μέρος του συλλόγου για να τον περάσει από ανάκριση πρώτου βαθμού, ώστε να του δώσει την συγκατάθεσή του για παροχή σύμφωνης γνώμης για να σωθεί, αλλά εμφανίζεται κάποιος διαδηλωτής με το τηλέφωνο στο αυτί και παίρνει τον πρόεδρο του συλλόγου αιμοδοτών και του λέει, πρόεδρε είμαστε σε διαδήλωση και έχουν χτυπήσει κάποιον με στρατιωτικό όπλο και ζητά αίμα για να σωθεί. Η απάντηση του προέδρου, φιλοσοφημένη και άρτια από κάθε μαθηματική άποψη, του λέει: μιας και είστε αρκετοί εκεί κάτω, δεν πετάγεστε μέχρι το νοσοκομείο ορισμένοι από εσάς να δώσετε αίμα να σωθεί και ο άνθρωπος και να μην βρεθούμε και εμείς στη δεινή θέση ότι κάποιος μας κορόιδεψε ακόμη μια φορά;
Αυτό θέλαμε και θέλουμε να σας πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος που παραλίγο να χάσει τη ζωή του δεν ήταν θύμα τροχαίου, δεν ήταν μια προσωπική απερισκεψία ή περιπέτεια, διακινδύνεψε τη ζωή του για να διαφυλάξει την ασφάλεια, την τιμή και τη ζωή όλων μας. Γι αυτό δεν μπορεί να χωρέσει ούτε σε λίστα προτεραιότητας, ούτε σε συγγένειες πρώτου βαθμού, ούτε σε ευφυολογήματα και αμπελοφιλοσοφίες, τύπου Γκοργκόλη.
Στο Αιτωλικό έγινε μάχη ενάντια στην γυφτο-ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά, όπλα, έκανε διαρρήξεις και έκλεβε κάθε λογής μέταλλα. Σε αυτή τη μάχη υπήρξαν θύματα και καλούμαστε όλοι να συνδράμουμε από τη θέση που βρίσκετε ο καθένας μας, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία τους και να ξεπεράσει την κρίσιμη στιγμή η οικογένειες τους. Δεν είναι ώρα ούτε για απαγγελίες ιστοριών ούτε για φιλοσοφίες κουτοπόνηρες.
Σε καμιά περίπτωση δεν τα βάζουμε με το σύλλογο και την προσφορά του, κατακεραυνώνουμε απαξιοτικές συμπεριφορές και καλούμε τα μέλη του ΔΣ να κάνουν το ίδιο. Η προσφορά σας αξίζει κάτι καλύτερο από δήθεν ευφυείς απαντήσεις, η δράση σας δίνει ζωή, δεν απαξιώνει τη ζωή, δεν μπορεί να χωρέσει ούτε σε λίστα μελών, ούτε σε καταστατικά, ούτε σε συγγένειες πρώτου βαθμού, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κοινωνικούς αγώνες και προσφορά από άτομα μέλη της κοινωνίας, προς το σύνολο αυτής της κοινωνίας.

Λάβαμε και το παρακάτω μήνυμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΑΝ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ..ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΕΑΝ ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΑ "ΦΟΡΤΩΣΑΝ" ΑΛΛΟΥ???? ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ...ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ..!!!!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ.!

Το κείμενο ήταν επώνυμο


Ελπίζουμε να σας καλύψαμε με ότι γράψαμε πιο πάνω. Για να το ξεκαθαρίσουμε όμως, αφαιρέσαμε ονόματα και πρόσωπα θυμάτων και συγγενών ώστε να τονίσουμε ότι δεν είμαστε αυτόκλητοι υπερασπιστές κάποιων συγκεκριμένων ατόμων. Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι αύριο αν χρειαστεί να δώσει, (όποιος από εμάς που αποτελούμε την κοινωνία του Αιτωλικού), αγώνα για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας, ενάντια σε δολοφονικές ομάδες και συμφέροντα, η ίδια η κοινωνία με τους μηχανισμούς που διαθέτει θα σταθεί συμμέτοχη και όχι αμέτοχη ή απαξιωτική.
Ο αγώνας και η θυσία του συγγενούς σας αγαπητή μας κυρία έχει ξεφύγει από τα όρια του ατομικού προβλήματος, αφορά όλους μας.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Έκτακτο – οι γύφτοι των ναρκωτικών της εμπορίας όπλων και των κλοπών επιστρέφουν στο Αιτωλικό




Προκλητικότατοι και χωρίς ίχνος ντροπής η συγκεκριμένη φάρα, που τυγχάνει της μέγιστης προστασίας της εφημερίδας ΑΥΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ του Μωραΐτη, του Σαλμά, του Καραγκούνη και του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Ατσαλάκη πριν μια ώρα περίπου στις τρείς το μεσημέρι με μια κίνηση ματ επέστρεψε στα τσαντήρια της.


Διάλεξαν την ώρα που όλοι κοιμούνται, (όπως επίσης και η πολιτεία) και με μια πομπή δεκάδων αυτοκινήτων κατέλαβαν το χώρο που βρίσκονταν πριν την δολοφονική επίθεση με όπλα στρατιωτικά, εναντίον των κατοίκων του Αιτωλικού. 


Οι κραυγές που ακούγονται και οι απειλές που εκτοξεύονται είναι πολλές, ήρθαν αποφασισμένοι να αιματοκυλίσουν και να διεκδικήσουν το φαγοπότι που τους πήραν με την αυτοθυσία τους οι συμπολίτες μας, που βρέθηκαν στο νοσοκομείο μια δρασκελιά πριν το θάνατο από τις σφαίρες που δέχτηκαν, από την φιλήσυχη κατά μερικούς μειονότητα των Ρομά.


Καλούμε την επίσημη πολιτεία να επέμβει πριν να είναι αργά, να απομακρυνθούν οι δολοφόνοι και οι χασισέμποροι το ταχύτερο δυνατό από το Αιτωλικό. 


Οι εξελίξεις θα είναι απρόσμενες και ανεξέλεγκτες, το αίμα των παιδιών είναι ακόμη φρέσκο. Αυτή η κίνηση μόνο από δοσίλογους και κρατικούς υπαλλήλους μπορούσε να σχεδιαστεί, ανάμεσά τους και αυτούς της εφημερίδας Αυγή. 


Το Αιτωλικό μετά από δεκάδες χρόνια, αποφάσισε να μην κάνει το πανηγύρι της Αγ.Αγάθης λόγο των επεισοδίων και ως ένδειξη  συμπαράστασης στους παραλίγο νεκρούς του, όσοι ξέρουν τι σημαίνει Αγ. Αγάθη για το Αιτωλικό, καταλαβαίνουν και τι άλλο μπορούν ακόμη να θυσιάσουν οι Αιτωλικιώτες για την ασφάλειά και την αξιοπρέπειά τους.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία! Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016!
Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που...ψήφισε η Σερβική Βουλή!
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!
Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!
Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!
Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!



http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7671.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η απάντηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλικού η Αγία Αγάθη

Λάβαμε απάντηση από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοσίας η Αγία Αγάθη.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει συνέχεια στο κείμενο, αυτό μας ήρθε και αυτό σας δείχνουμε, ούτε είναι ανάγκη να πούμε το όνομα του αποστολέα, νομίζουμε ότι μεγαλύτερη σημασία έχει αυτό που λέει και όχι ποιος το λέει.


ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΧΟΝΤΑ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ,ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ Α' ΒΑΘΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΖΥΓΟΥ,ΠΑΙΔΙΩΝ,ΜΗΤΕΡΑΣ,ΠΑΤΕΡΑ,ΠΕΘΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΑΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ,ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ,ΔΕ


Η απάντησή μας στα γραφόμενα του εκπροσώπου του συλλόγου δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα λιγότερο από αυτό το βίντεο που ακολουθεί....






Είδαμε λοιπόν στο βίντεο, μια ένοπλη ομάδα η οποία ονομάζετε Police να δολοφονεί εν ψυχρό μια αγανακτισμένη ομάδα απεργών σε ορυχεία μετάλλου η οποία κατευθύνεται με όχι και με τις καλύτερες διαθέσεις απέναντι στην πάνοπλη ομάδα. 


Δύναμή, τους είναι το δίκιο απέναντι στο άδικο της εκμετάλλευσης που δέχονται στην εργασία τους και την απαγόρευση της συμμετοχής τους στο μέλλον και στη ζωή.
Μετά από το μακελειό, η κάμερα δείχνει κάποιον ο οποίος ψυχορραγεί και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Τίποτα όμως δεν σταματά την πάνοπλη ομάδα, τον αφήνουν να πεθάνει και μάλιστα μέχρι τελευταίας στιγμής τον σημαδεύουν με τα όπλα τους.

Αν ήσουν εκεί αγαπητέ εκπρόσωπε τι θα έκανες; 

Θα κρατούσες τη λίστα με τα ονόματα του Συλλόγου σας και θα τσέκαρες αν είναι μέλος;
Θα του έλεγες ότι δυστυχώς δεν έχει προτεραιότητα;
Θα του ζητούσες το γενεαλογικό του δέντρο, μπας και έβρισκες έστω κάποιον συγγενή πρώτου ή δευτέρου βαθμού;
Ή θα του έλεγες, ας είχε μυαλό να γίνει εθελοντής αιμοδότης πριν τον τουφεκίσουν; 

Ακριβώς το ίδιο περιστατικό έγινε και στο Αιτωλικό, μια κοινωνία ολόκληρη ξεσηκώθηκε γιατί δεν άντεχε άλλο το άδικο, γιατί οι θεσμοί ήταν σε μόνιμες διακοπές, γιατί η ζωές όλων μας εξαρτιόνταν από το οίκτο που θα έδειχνε ο Γύφτος, απέναντί μας.
 Μια συγκεκριμένη ομάδα ήταν στη κορυφή της πορείας, αυτή ήταν που δέχτηκε και τα πυρά και τα πυρά δεν ήταν από αεροβόλο, ήταν από καλάσνικοφ, από ούζι και καραμπίνες με βόλια για αγριογούρουνα. 

Σε αυτό το σημείο, αυτά τα παιδιά συναντήθηκαν με το χάρο και ευτυχώς ο χάρος εκείνη τη στιγμή λοξοκοίταζε, η αιωνιότητα ολόκληρη συμπυκνώθηκε σε μια στιγμή θανάτου. Αυτή τη στιγμή έρχεσαι εσύ αγαπητέ εκπρόσωπε και με γλυκανάλατη φωνή ρωτάς, πείτε μου το όνομά σας και αν είστε μέλος του συλλόγου μας, ωχ δυστυχώς δεν δικαιούστε ζωή, δεν δικαιούστε τη συμπόνια μας, δεν σας αναγνωρίζουμε. 

Καληνύχτα σας, ακόμη μια φορά αποτύχατε να πείσετε για το άσπιλο των προθέσεων σας, για τις ουμανιστικές αντιλήψεις σας και για τον πραγματικό σκοπό της λειτουργίας του συλλόγου σας.
              Οι συμπολίτες μας που δεν αρνήθηκαν να θυσιαστούν για την ευημερία όλων μας, για την οικογενειακή μας ειρήνη και τη διαφύλαξη της συνοχής και της λειτουργίας της κοινωνίας μας, δεν είναι απλά ονόματα σε λίστα, δεν είναι κρέας για διαμελισμό, δεν είναι απλά αριθμός ή λογαριασμός. Εδώ ακριβώς αγαπητέ εκπρόσωπε η ανάγνωση του καταστατικού σας, αποδεικνύει το απάνθρωπο και το λάθος, το οποίο τολμάτε ακόμη και τώρα να μας το παραθέσετε. Αρνηθήκατε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να προσφέρετε κάτι και εσείς σε αυτό τον πόλεμο, προτιμήσατε την εύκολη απάντηση και την απανεμιά του καταστατικού σας, αρνηθήκατε την ίδια τη ζωή , την οποία ακόμη επαγγέλλεστε. 

Ντροπή !!!


                                                           Η ΓΕΚΙΑ




Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Όταν η Αυγή παραδίδει μια ολόκληρη πόλη και τους κατοίκους της, στη Χρυσή Αυγή.





Βρήκαμε αυτό το κατάπτυστο, συκοφαντικό και ρατσιστικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Αυγή (όργανο του ΣΥΡΙΖΑ) και μείναμε με το στόμα ανοικτό. 

Παρακαλούμε την τοπική οργάνωση ή κάποιο εκπρόσωπο της εφημερίδας να μας εξηγήσει τι λέει και τι εννοεί με αυτά που γράφει, διότι εμείς σε καμιά περίπτωση δεν μπορέσαμε να αποκωδικοποιήσουμε, τα ίσως βαθυστόχαστα ιδεολογικοπολιτικά ελατήρια αυτού του άρθρου. 

Και μια απλή ερώτηση, αυτός ο κύριος μπούρδας, αυτό το άδειο κουφάρι που έγραψε αυτό το άρθρο, συνεχίζει να είναι στη θέση του ;
Για την ώρα δεν θα πούμε άλλα, περιμένουμε με αγωνία την απάντηση της Αυγής ή του ΣΥΡΙΖΑ.



Σοβαρά επεισόδια στο Αιτωλικό με την παρότρυνση της Χρυσής Αυγής


Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/08/2012

Νέα επεισόδια είχαμε χθες έξω από τα δικαστήρια της πόλης του Μεσολογγίου με μπροστάρηδες πάλι μέλη της Χρυσής Αυγής

Πρωτόγνωρες σκηνές βίας για την επαρχία σημειώθηκαν στο Αιτωλικό Μεσολογγίου. Το βράδυ της Παρασκευής μία ομάδα κατοίκων, με... μαχητές πρώτης γραμμής μέλη της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, μαζεύτηκε σε κεντρικό δρόμο του Αιτωλικού προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την παραβατική συμπεριφορά των Ρομά. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον οικισμό των τελευταίων και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ κάποιοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν παραμάσχαλα διάφορα ξύλινα δοκάρια, με σκοπό να επιτεθούν.

Οι Ρομά φαίνεται πως αντιλήφθηκαν τις προθέσεις τους και από απόσταση 100 και 200 μέτρων ξεκίνησαν να...πυροβολούν, χωρίς όμως να προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν χθες στο Μεσολόγγι για να δικαστούν.

Όταν έφτασαν, μία ομάδα 50-60 ανθρώπων, αποτελούμενη και πάλι από μέλη της Χ.Α, τους περίμενε με άγριες διαθέσεις. Ωστόσο η ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι τρεις Ρομά αναζητούνται, ενώ όλοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως πρόκειται για ένα συμβάν που γεννά σοβαρά ερωτήματα. "Είναι τυχαίο ότι σε δεκάδες χρόνια συμβίωσης με τους Ρομά, παρά τα προβλήματα παραβατικότητας που πάντα υπήρχαν, δεν είχαμε φτάσει ποτέ σε τέτοια οξύτητα;" επισημαίνεται χαρακτηριστικά και στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η παρουσία της Χρυσής Αυγής και στις δύο συγκεντρώσεις.




http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=706559
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

“Ἡ Ἐλπὶς Πὰντων”...

Ταπεινό διακόνεμα στο Περιβόλι της, για τη μέρα πούναι. Καλή λευτεριά αδέλφια...
http://vimeo.com/46846088

http://www.youtube.com/watch?v=Z0FGaS1XL9w&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=maccP83g508&feature=related
" Έν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει, τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών ".

http://www.youtube.com/watch?v=2MVJty61Ejc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=BKv_x0zCr38&feature=related


 
 
 
Θεοτὸκος “Ἡ Ἐλπὶς Πὰντων”, 16ος αἰ. Άντιβουνιὼτισσα, Κὲρκυρα.

Φώτης Κόντογλου: “Μονάχα στην Ελλάδα προσκυνιέται η Παναγία με τον πρεπούμενο τρόπο ήγουν με δάκρυα με πόνο και με ταπεινή αγάπη. Γιατί η Ελλάδα είναι τόπος πονεμένος, χαροκαμένος, βασανισμένος από κάθε λογής βάσανο. Κι’ από τούτη την αιτία το έθνος μας στα σκληρά τα χρόνια βρίσκει παρηγοριά και στήριγμα στα αγιασμένα μυστήρια της ορθόδοξης θρησκείας μας, και παραπάνω από όλα στο Σταυρωμένο το Χριστό και στη χαροκαμένη μητέρα του, που πέρασε την καρδιά της σπαθί δίκοπο.
Σε άλλες χώρες τραγουδάνε την Παναγία με τραγούδια κοσμικά, σαν νάναι καμιά φιληνάδα τους, μα εμείς την υμνολογούμε με κατάνυξη βαθειά, θαρρετά μα με συστολή, με αγάπη μα και με σέβας,σαν μητέρα μας μα και σαν μητέρα του Θεού μας. Ανοίγουμε την καρδιά μας να τη δει τι έχει μέσα και να μας συμπονέσει. Η Παναγία είναι η πικραμένη χαρά της Ορθοδοξίας, «το χαροποιόν πένθος», «η χαρμολύπη» μας, «ο ποταμός ο γλυκερός του ελέους», «ο χρυσοπλοκώτατος πύργος και η δωδεκάτειχος πόλις».
Η υμνωδία της εκκλησίας μας είναι ένας παράδεισος, ένα μυστικό περιβόλι που μοσκοβολά από λογής λογής μυρίπνοα άνθη, και τα πιο μυρουδικά, τα πιο εξαίσια, είναι αφιερωμένα στην Παναγία”.  
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Είναι αλήθεια ότι, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλικού «Η Αγία Αγάθη» αρνήθηκε να δώσει αίμα σε τραυματία από τους γύφτους;


Ήρθε σαν πληροφορία στο e-mail μας και μας γράφει ότι, όταν πήγε στο Σύλλογο η οικογένεια του τραυματία, αυτού που νοσηλεύεται στα Ιωάννινα (του βαρύτερα τραυματισμένου) , ώστε να μπορέσει να δώσει αίμα το Νοσοκομείο, ο πρόεδρος του Συλλόγου, αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεσή του για παροχή δύο φιαλών αίματος.

   Δυστυχώς δεν μπορούμε να το διασταυρώσουμε για την ώρα. Καλούμε τον πρόεδρο του Συλλόγου ή κάποιον εκπρόσωπό του να μας απαντήσει αν αληθεύει αυτή η πληροφορία.

Αν βέβαια αληθεύει, αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα το κύρος του Συλλόγου και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του.

Ας μην βγάζουμε όμως βιαστικά συμπεράσματα, περιμένουμε την απάντηση του Συλλόγου.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙ’ ΑΓΑΘΗΣ 2012

Αγαπητοί Συμπολίτες μας,


Το πανηγύρι της Αγι’ Αγάθης είναι από τα λίγα πράγματα που έχουν παραμείνει αγνά και αναλλοίωτα στον τόπο μας.
Κάθε χρόνο το περιμένουμε με ανυπομονησία, και κάθε χρόνο βάζουμε τα δυνατά μας για να διοργανωθεί με επιτυχία αλλά και για να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.
Κάθε χρόνο σημαίνει το τέλος του καλοκαιριού σε ένα τόπο που μετρά το χρόνο με τις γιορτές και τις εκδηλώσεις.
Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Τα πρόσφατα γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε επηρεάζουν αναπόφευκτα και το πανηγύρι μας.
Όλοι γνωρίζουν πως οι «ζυγιές» είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κάθε παρέα και τους πανηγυριστές της.
Παρ’ όλα αυτά οι αντιδράσεις είναι πολλές και τις όποιες αποφάσεις δεν μπορούμε, οι πανηγυριστές, να τις πάρουμε μόνοι μας.
Το πανηγύρι είναι όλων μας! Δικό σας και δικό μας!
Σας καλούμε λοιπόν στο Δημαρχείο Αιτωλικού
την Δευτέρα 13/08 και ώρα 20.00,
να κουβεντιάσουμε όλοι μαζί και να αποφασίσουμε για τον τρόπο με τον οποίο θα τιμήσουμε φέτος, τις ηρωικές πράξεις των προγόνων μας!


Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη σας,
Έφιπποι και Αρματωμένοι Πανηγυριστές

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί δεν συλλαμβάνουν τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου;

Ακόμη ηχεί στα αυτιά μας η δήλωση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου κ. Ατσαλάκη, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αιτωλικού,

<<είχε αποφασιστεί να γίνει έρευνα από τα ΕΚΑΜ, σε σπίτια γύφτων για ανεύρεση όπλων και ναρκωτικών ουσιών και είμαστε σίγουροι ότι αυτά υπήρχαν μιας και έγιναν καταγγελίες. Εμείς όμως σταθήκαμε αντίθετοι και αποτρέψαμε αυτό το ενδεχόμενο, διότι Αιτωλικιώτες και γύφτοι (Ρομά τους αποκάλεσε) πρέπει να τα βρουν…. Οι Αιτωλικιώτες δυστυχώς που το λέω, έχουν ένα κρυπτορατσισμό, από τον οποίο πρέπει να απαλλαγούν και να ζήσουν αρμονικά με τους γύφτους όπως ζούσαν τόσο καιρό>>. 

Αν αυτό δεν είναι παρακώληση έρευνας για ανεύρεση πειστηρίων, εγκληματικής πράξης, αν δεν είναι υπόθαλψη εγκληματικής ομάδας και παρεμπόδιση απονομής δικαιοσύνης τότε τι είναι; Είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, ευχόμαστε να μην... έρθει εκείνη η στιγμή, αν όμως έρθει, τότε το αίμα να πέσει πάνω στα κεφάλια σας, ο θρήνος της μάνας να σε ακολουθεί για πάντα κύριε δικηγόρε της ηλιθιότητας και της μαλακίας. ΕΔΩ και ΕΔΩ
 
Καλούμε τον κ. Ατσαλάκη μετά από το ηθικό του ατόπημα και την έμπρακτη κάλυψη που παρείχε σε κοινούς εγκληματίες, τουλάχιστον να ζητήσει δημόσια συγνώμη.
Καλούμε επίσης τον Δικηγορικό Σύλλογο να τιμωρήσει παραδειγματικά την εγκληματική αφέλεια του κ. Ατσαλάκη. Ο κύριος αυτός χρησιμοποίησε το κύρος του δικηγορικού συλλόγου για να αιματοκυλίσει το Αιτωλικό, να θρηνήσουμε θύματα και να ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...