Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                            
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.                                              ΤΗΛ. (210) 3707970
                                                                                     FAX: (210) 3707976
                                                                       e-mail: anexartitoiellines@parliament.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

«ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΤΑΡΑΧΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από τη Σκιάθο όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο νησί για την επέτειο του ΟΧΙ, έκανε την εξής δήλωση, πληροφορηθείς την επίθεση που δέχθηκε σήμερα (28.10.2012) στην Πρεμετή ο Έλληνας πρέσβης στην Αλβανία:

«Η συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής του Μουσολίνι, θυμίζει σε κάποιους ακραίους Αλβανούς πολιτικούς, αλλά και στους οπαδούς τους, τις ενοχές από το κακό παρελθόν.

Οι νοσταλγοί της τάχα  «Μεγάλης Αλβανίας» εκδήλωσαν το μίσος τους για την Ελλάδα που φιλοξένησε και φιλοξενεί  χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες με τον χειρότερο τρόπο, σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της ιστορικής Κλεισούρας στην Πρεμετή.

Εκεί στο ύψωμα 731 όπου οι Έλληνες ήρωες του 1940 κατατρόπωσαν τα ιταλικά στρατεύματα του Μουσολίνι, οι Αλβανοί εθνικιστές της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» αλλά και Τσάμηδες  πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε απογόνους των ηρώων από την Ελλάδα, αλλά και σε βάρος του οχήματος του Έλληνα πρέσβη κ. Νίκου Πάζιου.

Το Αλβανικό καθεστώς ατάραχο παρακολουθεί τις προκλήσεις κατά τις Ελλάδος και εξακολουθεί να αρνείται τη δημιουργία και τρίτου στρατιωτικού νεκροταφείου, για τους άταφους ήρωες του Αλβανικού έπους που έχουν αφήσει διάσπαρτα τα κόκαλά τους στα Βουνά και τα λαγκάδια της Βορείου Ηπείρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: