Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ



Υπό ποιες προϋποθέσεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς;

Η επανένωση προϋποθέτει πολιτική πρόταση και αξιοπιστία. Τι αξιοπιστία έχει ο κ. Σαμαράς που αισθάνεται κυβερνητικός συνεταίρος του κ. Βενιζέλου, που δίνει ανοχή σε πιθανή κυβέρνηση Τσίπρα χωρίς προϋποθέσεις, ενώ την ίδια ώρα έχει προσυπογράψει το πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο οικονομικό σχέδιο για την χώρα. Τι να διαλέξω απ` όλα και τι να πιστέψω άραγε; Που πήγε η πολυσυλλεκτικότητα της κεντροδεξιάς και γιατί εξαφάνισαν την πατριωτική διάσταση της πολιτικής. Όποιος κατακερματίζει στην αντιπολίτευση το κόμμα του δεν δικαιούται να αναλάβει την Ελλάδα.

Τι θα επικρατήσει ως δίλημμα στις εκλογές κατα η γνώμη σας; "Μνημόνιο - αντιμνημόνιο" ή "κεντροδεξιά - κεντροαριστερά";

Ασφαλώς το Μνημόνιο θα είναι το επίκεντρο της αναμέτρησης. Ο πολίτης που έχασε την επιχείρησή του και ο άνεργος δεν έχει ιδεολογικές αναζητήσεις. Έχει οργή για την ατιμωρησία όσων τον έφεραν ως εδώ και βέβαια θέλει απαλλαγή από το μνημόνιο που του κατέστρεψε τη ζωή. Και όσοι ακόμα έχουν μια δουλειά νοιώθουν πολύ καλά την απειλή από την διεύρυνση της φορολογίας και τα 11,5 δις μέτρα που τον περιμένουν τον Ιούνιο και για τα οποία κανείς από αυτούς που τα έχουν υπογράψει δεν τους λέει κάτι….

Τελικά υπήρξε χαρτί με Plan B όπως διέρρευσε από την Προεδρία;

Επιμένουμε πως αυτό δεν είναι δικό μας. Εξάλλου δεν έχει παραλήπτη που να απευθύνεται, δεν έχει υπογραφή ούτε πρωτόκολλο. Έχουμε το φαξ απ` όπου πρωτοεστάλη και είναι στα Β. Προάστια. Μάλλον θα κάνουμε τον ντεντέκτιβ…

Βλέπετε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό;

Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ και οι συνεχείς υστερικές επιθέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν μετατρέψει σε πρωταγωνιστή. Τόσο οι ίδιοι όσο και η εκτίναξη τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων είναι αποκνήματα της τραγικής αποτυχίας της συγκυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά . Ασφαλώς οι κερδισμένοι των εκλογών που πέρασαν ήταν αυτά τα δύο κόμματα και θα είναι και στις επόμενες. Το διαταύτα το έχουν οι πολίτες.

Ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν καταγγείλει το Μνημόνιο θα δώσετε;



Διαφωνώ κάθετα τόσο με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που βασίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη φορολογία που θα διώξει το μεγάλο και ισχυρό κεφάλαιο από την χώρα, ενώ χρειαζόμαστε να το μαγνητίσουμε. Δεν θέλουμε να φύγουν οι εφοπλιστές από τον Πειραιά. Να έρθουν οι πιο ισχυροί από το Λονδίνο πρέπει να επιτύχουμε. Επίσης δεν θέλουμε να «φιλοξενούμε» τους λαθρομετανάστες όπως θέλουν οι συνιστώσες της Κουμουνδούρου….Θέλουμε να τους διώξουμε. Δεν εμπιστευόμαστε τον καθορισμό ΑΟΖ ούτε την διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, έχουμε δηλαδή μεγάλες διαφορές. Και δύσκολα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ανοχή. Προτιμάμε ρόλο πρωταγωνιστή. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το μόνο κόμμα που διατηρεί κινηματική λογική αφού δημιουργήθηκε από επανάσταση συνείδησης . Συγχρόνως είναι το μόνο κόμμα που παραμερίζει τις ιδεολογίες, χωρίς να έχει δικαίωμα να τις εξαφανίσει, και φέρνει στην πρώτη γραμμή το πατριωτικό καθήκον και την κοινή λογική που χάθηκαν στην θάλασσα των δισεκατομμυρίων και των αγορών.



Το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση καταγγελίας του Μνημονίου το έχετε συνυπολογίσει;



Αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη και όχι για εμάς. Η προάσπιση της Εθνικής Αξιοπρέπειας και η ανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας περιλαμβάνει οδικό χάρτη ενεργειών, που ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα έχουν στην διάθεσή τους. Η καταγγελία του Μνημονίου προϋποθέτει κρατικό έλεγχο της Τράπεζας Ελλάδας, λογιστικό έλεγχο χρέους και στρατηγική οικονομικής διπλωματίας για εξασφάλιση δανεισμού της χώρας. Σ` αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται και η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία για τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι πιθανή έξοδός μας εκτός από παράτυπη ενέργεια είναι και η έναρξη ενός ντόμινο αποχωρήσεων στον Νότο. Εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας, αυτό που έκανε ότι δεν ήξερε η κυβέρνηση Παπαδήμου, που τελικά θα φέρει ιστορικά τεράστια ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: