Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί εκπρόσωποι των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Αιτωλ/νίας. Είμαστε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε και επίσημα το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην Αιτωλ/νία. Μια μέρα άκρως συμβολική που προσδίδει ιδιάζουσα επικαιρότητα στην μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου. Μια ημερομηνία αν θέλετε που εκπέμπει ένα διαρκές αγωνιστικό μήνυμα για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία που στις μέρες επιχειρούμενης ταπείνωσης της χώρας και έκπτωσης της δημοκρατίας αποκτά ζωογόνα αξία για την πατρίδα, την κοινωνία και ιδιαίτερα για τον τόπο μας.
45 χρόνια τώρα οι έννοιες και οι λέξεις έχουν χάσει την αξία και το περιεχόμενό τους. Στο όνομα της ψευδαίσθησης της μεταπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και όλες οι μνημονιακές δυνάμεις κατακρεουργούν τις κοινωνικές κατακτήσεις, υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα και εκχωρούν στον ξένο παράγοντα την εθνική μας κυριαρχία. Η ακροδεξιά ανάγεται σε ιδεολογικό και θεσμικό παράγοντα και τείνει να εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή την στιγμή κατά την οποία ήταν στο περιθώριο της ελληνικής ιστορίας. Τα συμφέροντα των αγορών και της τρόικας, είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας στο σύνολό της. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο είναι ψηφοδέλτια νίκης και ανατροπής. Συμβολίζουν την ελπίδα για την ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος. Καθρεφτίζουν την δυναμική και την εμβέλεια της ριζοσπαστικής αριστεράς και αποτελούνται από ανθρώπους αγωνιστές στους κοινωνικούς χώρους που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται. Οι υποψήφιοί μας είναι ενεργοί πολίτες στις κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου, στους αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, την προάσπιση της δημόσιας υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης και πρωτεργάτες στα κινήματα «Δεν πληρώνω».
Φίλες και φίλοι,
Το μήνυμα πολιτικής ανατροπής έρχεται απ’ όλη τη χώρα. Το αφουγκραζόμαστε και στην Αιτωλ/νία. Για τον λόγο αυτό θέλουμε οι πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Να εκλέξουμε για πρώτη φορά βουλευτή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Αιτωλ/νία ο οποίος θα είναι κοντά στα προβλήματα των πολιτών και του Νομού μας γενικότερα. Κάνουμε με τον τρόπο αυτό το πρώτο βήμα για την ιδρυτική πράξη του συνασπισμού εξουσίας με επίκεντρο την αριστερά που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την καταγγελία της δανειακής σύμβασης και την ακύρωση του μνημονίου. Με πυρήνα λοιπόν την ενότητα της αριστεράς, όλοι μαζί, για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας και μια αναθεμελιωμένη δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη των Λαών.
Έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε το ενωτικό μας ψηφοδέλτιο στην Αιτωλ/νία.

1. Βίτσας Δημήτριος – Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΣΥΝ
2. Βαρεμένος Γεώργιος – Δημοσιογράφος
3. Δούρος Δημήτριος – Γιατρός
4. Δούτσιου – Νταούλη Ζωή – Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών
5. Ζαρέντης Γεώργιος – Διοικητικός Υπάλληλος ΕΣΥ
6. Καραγιάννης Ανδρέας – Ελ. Επαγγελματίας, Αυτοαπασχολούμενος
7. Κοντονάσιος Σωτήριος – Δικηγόρος
8. Μαυρομμάτης Ανέστης – Οικοδόμος
9. Παπαδόπουλος Παναγιώτης – Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
10. Τριανταφύλλου Μαρία – Εκπαιδευτικός
11. Φωτόπουλος Κωνσταντίνος – Εκπαιδευτικός


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: