Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Επεισοδιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αιτωλικού

Συνάντηση με τους επαγγελματίες του Αιτωλικού, είχε σήμερα Τετάρτη και ώρα 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αιτωλικού, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Π Κατσούλης. Θέμα της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την διαμόρφωση της Δυτικής παραλίας και της κεντρικής οδού Κ Λάσκαρη του Αιτωλικού.......Ο Δήμαρχος έφτασε στο Αιτωλικό με τη συνοδεία του και ενώ περίμενε να συναντήσει τους επαγγελματίες, είδε να γεμίζει το Δημαρχείο από πλήθος Αιτωλικιωτών (περί των 150 ατόμων) με διαθέσεις όχι και τόσο καλές.
Αιτία ήταν οι υπέρογκοι λογαριασμοί νερού που μοίρασε τις μέρες αυτές η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου.
Με έντονο ύφος από πολλούς ζητήθηκαν εξηγήσεις από το Δήμαρχο, για το ύψος των λογαριασμών οι οποίοι περιλαμβάνουν χρεώσεις από δύο έως πέντε χρόνια με το νεοψηφισθέν τιμολόγιο της επιχείρησης και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις περιέχουν περιόδους που έχουν εξοφληθεί τα τέλη από τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφέροντας για υποβολή ενστάσεων και επανακαταμέτρηση των ρολογιών ύδρευσης, χωρίς να καταφέρει να πείσει τους παρευρισκόμενους.
Τα πράγματα αγρίεψαν ακόμα περισσότερο όταν πολλοί αναφέρθηκαν στη ποιότητα του νερού, επιδεικνύοντας επίσημα έγγραφα που αναφέρουν ότι το νερό στην πηγή του Κεφαλοβρύσου είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, διαψεύδοντας το έγγραφο του προέδρου της ΔΕΥΑΜ που συνόδευε τους λογαριασμούς ύδρευσης και μιλάει για νερό κατάλληλο για χρήση.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή και με το πλήθος να αγριεύει όλο και ποιο πολύ, ο Δήμαρχος με τη συνοδεία του μάζεψαν τα πράγματά τους και έφυγαν από το Δημαρχείο, αφήνοντας την Αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μ Φούντα και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Έτσι η ένταση μεταφέρθηκε κάτω από το Δημαρχείο στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού, όπου προς στιγμή αρκετοί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του αυτοκινήτου της Αντιδημάρχου. Ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν.
Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΜ όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Δεν μπορείτε να έχετε απαιτήσεις από μια πόλη που έχει να πιεί νερό από τη βρύση πάνω από έξι χρόνια. Σύντομα θα αναγκαστείτε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν, αφού μετά τα σημερινά γεγονότα πολλοί είναι αυτοί που συζητούν για προσφυγή στη δικαιοσύνη, τόσο για τους λανθασμένους λογαριασμούς, όσο και για την ποιότητα του νερού και τους κινδύνους για την υγεία μας.


http://etoliko-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_2554.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα εχει κανει πλακακια ο δημαρχος με τον σταματατο της δευαμ που παιρνει μισθουρες και εσυ πληρωνε.απο την αλλη βάζει δηθεν τον μαστανδρεου να κανει καταγγελιες δηθεν

Ανώνυμος είπε...

τι γινετε με τα λυματα απο τα σφαγεια Αιτωλικου και ποιος πληρωνει την επεξεργασια τους απο τον βιολογικο του Δήμου Αιτωλικού