Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η Συνεδρίαση της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής
του Ε.ΛΑ.Δ.Α.


Συνήλθε χθες για πρώτη φορά η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της Ενιαίας λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛΑ.Δ.Α) ακριβώς μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενάντια δανειακή σύμβαση και τη τελική ψήφισή της από τη Βουλή, με μεγάλες όμως απώλειες.
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο Μανώλης Γλέζος στην ομιλία του τόνισε ότι το σχέδιο για τη ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων θα έχει επιτύχει, όταν σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γίνουν επιτροπές του Ε.ΛΑ.Δ.Α. με συγκεκριμένο στόχο.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε οπωσδήποτε την αυτοοργάνωση όλων των δυνατοτήτων που μας δίνονται σε τόπους δουλειάς και σε τόπους κατοικίας. Στόχος να φτάσουμε μέχρι σε κάθε πολυκατοικία να υπάρχει ο σχηματισμός ο δικός μας, η Ε.ΛΑ.Δ.Α….»
»Πρέπει να προσέξουμε στην επιστημονική δουλειά που πρέπει να κάνουμε, δηλαδή να βάλουμε μπροστά ορισμένα συνέδρια από οικονομικά πανεπιστήμια, από ιστορικά πανεπιστήμια, από κοινωνιολογικά πανεπιστήμια, να οργανωθούν συνέδρια ή ημερίδες μελέτης του όλου θέματος της Ελλάδας…»

Ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι «η αντίδραση της εξουσίας την Κυριακή στο Σύνταγμα μας έδειξε το δρόμο της αντίστασης…» Μεταξύ άλλων πρότεινε μια από τις πρώτες δράσεις και πράξεις αντίστασης του Ε.ΛΑ.Δ.Α. να είναι η βοήθεια που θα δοθεί στην περιοχή του Ελληνικού που απειλείται άμεσα με εκποίηση παρά τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι και ο Δήμαρχος Ελληνικού κ. Γκορτζίδης ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση. Εξ άλλου η συνεδρίαση της Επιτροπής γινόταν σε μία από τις αίθουσες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού. Ο Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε να χρησιμοποιηθεί άμεσα ένα κτίριο για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι και να συμμετάσχει η Ε.ΛΑ.Δ.Α. στις δράσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί από τον Δήμο Ελληνικού.(όπως η δημιουργία Ελαιώνα)
«Στο Ελληνικό θα δοθεί η πρώτη μεγάλη μάχη της Αντίστασης» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά από αρκετή συζήτηση και ομιλίες από τα μέλη, αποφασίστηκε να χωριστεί η
Επιτροπή σε τρία τμήματα:
Επιτροπή Θέσεων και Πολιτικής
Επιτροπή Πολιτιστικής Αντίστασης
Επιτροπή Κοινωνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης τη διοργάνωση –άμεσα –δυο εκδηλώσεων, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη



Ιωάννα Κολοβού
jkolovou@gmail.com
τηλ.210.3233877
6977.918816


Δεν υπάρχουν σχόλια: