Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή στο Αχελώος TV από το σωματείο των αλιέων Αιτωλικού, Ο ΝΤΟΛΜΑΣ

Στις 18 Ιανουαρίου το σωματείο μας έστειλε e-mail στο τηλεοπτικό σταθμό Αχελώος TV, με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε στο εν λόγω τοπικό κανάλι ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας παράκτιων Αλιέων Ελλάδας κ. Κουτσόργιος.


Επειδή τα όσα ανάφερε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Σ.Α.Ε, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και μάλιστα σε ορισμένα σημεία, προβαίνει σε δυσφήμηση επαγγελματιών (λογιστών) ή ακόμη και συναδέλφων, ζητήσαμε από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, να μας δοθεί αντίγραφο αυτής της συνέντευξης.


Μέχρι σήμερα, δεν λάβαμε απάντηση από κανέναν.


Στο διαδίκτυο, βρήκαμε μια παλιότερη τηλεφωνική συνέντευξη του κ. Κουτσόργιου, στην οποία ο πρόεδρος της Σ.Α.Ε, επιμένει στην απαξίωση και τη διαστρέβλωση του αγώνα του σωματείου μας.


Οι ελεύθεροι αλιείς της λιμνοθάλασσας είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι, της αποζημίωσης που έχει εγκριθεί από την ΕΕ και αφορά την θεομηνία του Νοεμβρίου του 2008. Κάποιοι μεθοδευμένα προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο.


Σεβόμενοι την δικαστική διαδικασία που βρίσκετε σε εξέλιξη, θα αναλύσουμε το θέμα μετά την έκδοση της απόφασης.


Παραθέτουμε την επιστολή προς τον Αχελώος TV και το βίντεο της συνέντευξης που βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Σωματείο ελευθέρων αλιέων Αιτωλικού ο Ντολμάς.


Αξιότιμοι κύριοι του τηλεοπτικού καναλιού Αχελώος. Τις ευχές μας για μια Καλή Χρονιά. Πριν λίγες μέρες είχατε πάρει συνέντευξη του κ. Κουτσόργιου, για το θέμα των αποζημιώσεων των ψαράδων, για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν μετά την θεομηνία το Νοέμβριο του 2008. Παράκλησή μας είναι, την αποστολή αυτής της συνέντευξης στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, ή με όποιο άλλο τρόπο θα είναι για εσάς αυτό εφικτό. Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε όμως ότι ο κ. Κουτσόργιος είναι πρόεδρος της Συνομοσπονδίας παράκτιων αλιευτικών συλλόγων Ελλάδας και τυγχάνει και πρόεδρος συνεταιρισμού (της Κλείσοβας). Η γνώση του για το θέμα που τον καλέσατε να σας αναλύσει, είναι περιορισμένη και κατά κάποιο τρόπο υποκειμενική θα λέγαμε, μιας και εξυπηρετεί συμφέροντα των συνεταιρισμών και όχι των ελευθέρων αλιέων της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού. Η δε αλιευτική του δράση είναι εκτός λιμνοθάλασσας, (στο Πατραϊκό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος). Οι μόνοι που αντιτάχθηκαν στη μεθόδευση που ακολουθήθηκε ώστε τα χρήματα της αποζημίωσης, να μην φτάσουν στους πραγματικούς δικαιούχους που είναι οι ψαράδες της λιμνοθάλασσας, ήταν μόνο το σωματείο μας, το οποίο δέχθηκε απειλές και ειρωνείες από την πρώτη στιγμή. Δυστυχώς όμως, το κανάλι σας, δεν ζήτησε την γνώμη μας και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον στο Αιτωλικό, επικρατεί ένα κλίμα αγανάκτησης και πικρίας. Αν νομίζετε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στη σωστή ενημέρωση, εμείς είμαστε πρόθυμοι να το πράξουμε. Το σωματείο μας, δίνει μια άνιση μάχη με συμφέροντα και πρακτικές δεκαετιών, οι οποίες πρέπει να ανατραπούν, ώστε τελικά οι ψαράδες της λιμνοθάλασσας, να είναι όχι απλά οι δικαιούχοι κάποιων αποζημιώσεων, αλλά, οι κύριοι στο τόπο της δουλειάς τους.

Το βίντεο της συνέντευξης μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ



Και για να θυμηθούμε το γεγονός, υπάρχει το σχετικό βίντεο της εφημερίδας Τα Γιοφύρια εδώ.


http://aliisetolikou.blogspot.com/2012/01/tv.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: