Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Πως να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα


Πολλές φορές η διασκέδαση και οι υποχρεώσεις σας μπορεί να ισούνται με ένα πράγμα, το στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κάποια ασθένεια. Το στρες έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα με την αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης (η οποία μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως αϋπνία και αύξηση του σωματικού βάρους)...Αντιμετωπίστε τα προβλήματα καταστολής του ανοσοποιητικού σας συστήματος με το να ασκείστε τακτικά και να κοιμάστε αρκετά.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασκούνται με συνέπεια πέντε φορές την εβδομάδα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν. Αυτοί που έκαναν κάποια άσκηση είχαν, περίπου, 40% λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η αερόβια άσκηση βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να παραμένει ενεργό. Επιπρόσθετα, κλειδί για την τόνωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος είναι ο αρκετός ύπνος. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι ξεκούραστοι, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κάποιο κρυολόγημα από εκείνους που δεν έχουν κοιμηθεί πάνω από επτά ώρες το βράδυ.

Μην ανησυχείτε, όμως, αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να χωρέσετε την άσκηση ή τον ύπνο στο πρόγραμμά σας. Μπορείτε να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ασκούμενοι μόλις 20 λεπτά την ημέρα. Και, σχετικά με το θέμα του ύπνου, να θυμάστε ότι η ποιότητα του ύπνου σας μετράει όσο και η ποσότητα. Δεν αρκεί μόνο να κοιμάστε πολύ αλλά παίζει ρόλο και η ποιότητα του ύπνου που κάνετε.

olagiatingunaika.blogspot.com
http://www.on-news.gr/2011/12/blog-post_869.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: