Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η πρώτη αναγνώριση της Παλαιστίνης ήρθε από την Ισλανδία

Η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου που έκανε αυτή την κίνηση



Λίγες μόνο μέρες, μετά την ανύψωση της σημαίας της Παλαιστίνης στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, ήρθε η πρώτη αναγνώριση από δυτική χώρα του κράτους των Παλαιστινίων.

Η Ισλανδία έγινε σήμερα η.....πρώτη χώρα της Ευρώπης που αναγνωρίζει επισήμως το Παλαιστινιακό κράτος, τρεις μήνες μετά την κατάθεση επίσημου αιτήματος από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς για αναγνώριση της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ.

Ιδιαίτερα ευτυχής ο υπουργός Εξωτερικών των Παλαιστινίων, που βρέθηκε στο Ρέικιαβικ, ο Riyad al Maliki εξέφρασε την πεποίθηση πως η κίνηση της Ισλανδίας θα έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση και σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Από την πλευρά του, ο ισλανδός υπουργός Εξωτερικών, Ossur Skarphedinsson είπε χαρακτηριστικά «η Ισλανδία δεν μιλάει απλώς κάνει πράξη όσα πιστεύει. Παραμείναμε πιστοί στην υπόσχεσή μας, υποστηρίξαμε τον αγώνα των Παλαιστινίων και σήμερα δεν τελειώνουμε, θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε».

Πάντως, η Κύπρος και άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, σήμερα μέλη της Ε.Ε έχουν ήδη εδώ και χρόνια αναγνωρίσει την Παλαιστίνη.



OXI ALLO KAPBOYNO
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_3393.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: