Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Tα ΜΜΕ των εργολάβων και οι δημοσιοκάφροι Υπηρεσίας θάβουν την απεργία στη Χαλυβουργία, αλλά εξυμνούν τον ΠαπαΔήμιο!

Για 21η μέρα συνεχίζουν το μεγαλειώδη απεργιακό τους αγώνα οι εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου.
Είναι μια είδηση που κανένα αστικό μέσο δεν μεταδίδει. 400 εργαζόμενοι απεργούν εδώ και 21 μέρες αντιδρώντας στο δίλημμα που τους έθεσε η εργοδοσία 5-ώρο ή απολύσεις και κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, στα πλαίσια της αλληλεγγύης των εργοδοτών, δεν μεταδίδει μια λέξη για τον αγώνα επιβίωσης αυτών των εργαζόμενων. Ο αγώνας τους γίνεται ακόμα πιο σημαντικός, αν σκεφθούμε ότι...το σωματείο της ίδιας επιχείρησης στο νομό Μαγνησίας (στην ηγεσία του οποίου έχουν εκλεγεί δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ) όπου λειτουργούν 2 ακόμα εργοστάσια συμφώνησε στην μείωση των ωρών εργασίας σε 5 με αντίστοιχη μείωση μισθού.
Επίσης, η απεργία στη Χαλυβουργία και η φίμωσή της από τα αστικά ΜΜΕ είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι η ανατροπή θα γίνει αν καταλάβουμε τη Βουλή, αν πετάξουμε μολότοφ και πέτρες στα ΜΑΤ και που γενικότερα καλλιεργούν το κλίμα ότι ο αντίπαλος των εργαζόμενων βρίσκεται στη Βουλή. Αναρωτιόμαστε πόσο αντισυστημικό είναι να πετάξεις μολοτοφ στα ΜΑΤ και πόσο συστημικό είναι να κλείνεις τα εργοστάσια όταν ο εργοδότης απαιτεί να δουλέψεις σαν σκλάβος; Τα αστικά ΜΜΕ γιατί άραγε με κάθε ευκαιρία φιλοξενούν εξεγερμένους νέους οι οποίοι συγκρούονται με τα ΜΑΤ αλλά ποτέ εργαζόμενους που συγκρούονται με τον εργοδότη;
Έχουμε υποχρέωση σαν εργαζόμενοι και σαν ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης προς αυτούς τους ανθρώπους, που η νίκη τους θα ταράξει τη γαλήνη που νιώθουν οι βιομήχανοι με τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στη φαρέτρα τους, να αναμεταδώσουμε με κάθε τρόπο την είδηση. Να σπάσουμε τη φίμωση που επιβάλλουν τα ΜΜΕ τα οποία λειτουργώντας ως μαφία, εφαρμόζουν ομερτά υπό το φόβο της δημιουργίας κύματος αλληλεγγύης προς τους απεργούς.


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/11/t_20.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eδώ και τρεις βδομάδες 400 χαλυβουργοί δίνουν έναν πολυ σκληρο αγώνα ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και της εργοδοσίας. Παρα τα μεγαλα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι εργαζόμενοι, ψηφισαν ομόφωνα στη μαζική Γενική Συνέλευση: ''Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε''

Ειναι συγκινητικη η ισχυρή αλληλεγγύη στον αγώνα τους ξεκινωντας απο τις οικογενειες τους και το κοντινο περιβαλλον τους μεχρι τη συμπαρασταση στον αγωνα τους απο χιλιαδες εργαζομενους σε ολη την Ελλαδα.

Θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το αυτονόητο που η εργοδοσία θέλει να τσακίσει: Τη σύμβαση με τα δικαιώματά τους και το 8ωρο.

Ανώνυμος είπε...

Ο έν λόγω εργοδότης εχει καί την Χαλυβουργία Θεσσαλίας στο Βόλο.
Το σωματείο με τίς πλάτες του εργατικού κέντρου δέχτηκαν την πρόταση του εργοδότη καί το εργοστάσιο λειτουργεί,εφ'όσον εχουν καταστρατηγήσει το ωχτάωρο καί ουτε μία ώρα στάση εργασίας για τους συναδελφους τους στον Ασπρόπυργο που αυτη την στίγμή παλεύουν γιά τα αυτονόητα ΝΤΡΟΠΗ