Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το Αιτωλικό είναι νησί και πρέπει να είναι ανεξάρτητος δήμος


Πρέπει να διορθώσουμε τους φίλους αρθρογράφους της συγκεκριμένης δημοσίευσης ότι, ουδέποτε η πρώην δημοτική αρχή συμμετείχε σε κινήσεις αμφισβήτησης ή προσφυγής ενάντια στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Ακόμη και πριν την ψήφιση του σχεδίου Καλλικράτης η πρώην δημοτικοί άρχοντες με πρώτους τους δοσίλογους γαλάνη-φραγκούλη, πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι δημότες του Αιτωλικού να μην ξεσηκωθούν και να μην απαιτήσουν αυτόνομο Δήμο.
Η προσφυγή ενάντια στην καρατόμηση του Δήμου Αιτωλικού έγινε και στηρίζεται μόνο από τους δημότες του Αιτωλικού και κυρίως από τον Αποστόλη το Τρικαλινό, οι οποίοι μέχρι στιγμής δίνουν μια άνιση μάχη, όχι μόνο με την ξεπουλημένη κυβέρνηση του πασοκ και την άφαντη νέα δημοκρατία, αλλά και με όλους τους παραγοντίσκους και καιροσκόπους του κομματικού μηχανισμού που κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τους εμποδίσουν και να θάψουν στην αφάνεια την προσπάθειά τους.
Για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας και εμείς από τα blogs, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δώσει την ανάλογη δημοσιότητα που απαιτείτε, ώστε να μάθει και ο τελευταίος Αιτωλικιώτης την προσπάθεια των συμπατριωτών μας.

Μ.Ε.Π
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα ότι το Αιτωλικό είναι νησί, οι κάτοικοι αλλά και οι πρώην δημοτικές αρχές ζητούν να γίνουν και πάλι ανεξάρτητος δήμος. Εχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του 2010 και την εφαρμογή του «Καλλικράτη», κατά τον οποίο συνενώθηκαν οι δήμοι Μεσολογγίου, Αιτωλικού και άλλων μικρότερων κωμοπόλεων και χωριών της Αιτωλοακαρνανίας. Οι κάτοικοι του Αιτωλικού όμως από την αρχή εξέφρασαν την αντίθεσή τους και ισχυρίστηκαν ότι η δική τους πόλη δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στα διοικητικά όρια του νέου διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου. Μάλιστα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ δημιουργήθηκε και πενταμελής επιτροπή, η οποία εκπροσωπεί τους κατοίκους. «Το Αιτωλικό είναι νησί και δεν μπορεί να συνενωθεί με ένα χερσαίο δήμο» τόνισε μιλώντας στην «Espresso» ο Απόστολος Τρικαλινός, κάτοικος της πόλης και μέλος του πενταμελούς συμβουλίου, και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε. Κάναμε προσφυγή μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης της συνένωσης. Συγκεντρώσαμε 1.500 υπογραφές και ζητάμε το Αιτωλικό να αντιμετωπίζεται ως νησί. Γι’ αυτό θέλουμε την εφαρμογή του άρθρου 102 του Συντάγματος». Μάλιστα οι κάτοικοι του Αιτωλικού προβαίνουν σε προειδοποιήσεις. «Θα κλείσουμε τις γέφυρες και θα αποκλείσουμε το νησί. Δεν θα κάνουμε πίσω, γιατί ζητάμε τα αυτονόητα. Είμαστε νησί και πρέπει να λειτουργούμε ως ανεξάρτητος δήμος. Οι γέφυρες δεν μπορούν να αλλοιώνουν την ταυτότητά μας» σημείωσε ο Γιώργος Καρέτσος, που έχει διατελέσει στο παρελθόν και δημοτικός σύμβουλος.

Espressonews.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ;ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΦΕΥΓΕΙ , Ή ΑΠΌ ΠΕΙΡΑΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Το καραβι ειναι καθημερινο. Φευγει απο τον σταθμο στο πρωην εφετειο, αλλα εσυ μπορεις να το παρεις και απο τον νεο σταθμο στο πρωην Τει. Ειδες καλη που ειναι η ειρωνεια χαζοσχολιαστη;;

Ανώνυμος είπε...

Μέρα καλή που ξύπνησες,πες μου τι όνειρο είδες;