Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Πως έφτασε το ΤΕΙ Μεσολογγίου σε αυτή την κατάσταση;


(από agrinionet, nafpaktosvoice)
Εντύπωση μας προξένησε ένα email που ήρθε στα χέρια μας σχετικά με την παράταση της θητείας του Γ. Γ. του ΤΕΙ Μεσολογγίου, το οποίο συνοδεύονταν από το απαραίτητο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Το Agrinionet αναμένει και την απάντηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου για το θέμα.
Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στα υπόλοιπα ΤΕΙ της χώρας αλλά σε ότι αφορά το...ΤΕΙ Μεσολογγίου, «Γιώργος κερνάει και Γιώργος πίνει»!
Σήμερα ήρθε στα χέρια μας ένα έγγραφο το οποίο έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά την παράταση της θητείας του γενικού γραμματέα του ΤΕΙ Μεσολογγίου κ. Γιώργου Σιορίκη.
Να θυμίσουμε εδώ ότι ο κ. Σιορίκης ήταν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας ενώ σήμερα έχει προσχωρήσει στη ΔΗΣΥ, η οποία μάλιστα θα προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές την προσεχή Κυριακή.
Για να εξηγήσουμε σας αναφέρουμε ότι ο Γ. Γ στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ από εκλεκτορικό σώμα το οποίο προβλέπεται από το νόμο. Τα προσόντα της θέσης που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ είτε καθορίζονται από τον εσωτερικό κανονισμό του Ιδρύματος (ο οποίος όταν εγκριθεί από το υπουργείο γίνεται προεδρικό διάταγμα - βλέπε π.χ. ΤΕΙ Ηπείρου) είτε καθορίζονται σαφώς από το νόμο μέσω ενός εσωτερικού κανονισμού που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα ιδρύματα που δεν έχουν την δεδομένη στιγμή εσωτερικό κανονισμό.
Στην περίπτωση μας το πρόβλημα ήταν ότι προκειμένου «ο αρεστός και αναντικατάστατος» (σύμφωνα με το έγγραφο πάντα) κ. Γ. Σιορίκης έπρεπε να παραμείνει Γενικός Γραμματέας του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το συμβούλιο του ΤΕΙ, προηγούμενης διοίκησης, η επιτροπή λέγεται από κύκλους του ΤΕΙ πως ήταν «φιλικά προσκείμενη» στον κ. Γραμματέα «φιλοτέχνησε» εσωτερικό κανονισμό με ακριβώς τα προσόντα του κ. Γ. Σιορίκη, η οποία και τον επέβαλε στη Γενική Συνέλευση και αυτή με της σειρά της στο Υπουργείο για έγκριση και έκδοση των αντίστοιχων Προεδρικών Διαταγμάτων.
Άξιον απορίας πως λειτούργησε το Υπουργείο Παιδείας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μήπως δέχτηκε πιέσεις;
Η θέση του Γ. Γ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΠΟΤΕ. Αντ’ αυτού συνεδρίασε η Γενική συνέλευση του ΤΕΙ και του παρατείνει τη θητεία μέχρι να βγουν τα Προεδρικά Διατάγματα …άρα ουδέν μονιμότερο του προσωρινού...
Για να είναι και «καλυμμένοι» έστειλαν και ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας, που ίσως εντελώς τυχαία παραπέσει σε κανένα συρτάρι... Δηλαδή μέχρι... δεύτε λάβατε τελευταίον ασπασμόν ο κ. Γ. Σιορίκης θα είναι Γ. Γ.
Και όλα αυτά για 3000 ευρώ περίπου που λέγεται ότι είναι ο μηνιαίος μισθός του Γ. Γ Φυσικά από το νόμο ο Γ Γ είναι ο εκκαθαριστής αποδοχών…ακόμα και του εαυτού του...
Στο ΤΕΙ Μεσολογγίου κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν γίνονται ανοιχτές οι συνεδριάσεις των οργάνων (όπως προβλέπεται) αλλά τις κάνουν κλειστές και απαγορεύουν σε όσους δεν έχουν πρόσκληση να παρακολουθήσει (π.χ ένας δημοσιογράφος). Αν γινόταν αυτό σε ένα δημοτικό συμβούλιο θα είχε καεί ο τόπος.
Όπως θα δείτε στο έγγραφο υπήρχε και το θέμα του προϋπολογισμού των τμημάτων που το ανέβαλαν για την επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη.
Αλήθεια γιατί;
Επειδή όμως ίσως κάποιοι σπεύσουν να πουν ότι κατηγορείται το ΤΕΙ να ξεκαθαρίσουμε ότι οτιδήποτε έχει γραφτεί, έχει να κάνει με την παράταση της θητείας του Γ.Γ. και μόνο και ο κόσμος του ΤΕΙ αναρωτιέται γιατί τέτοια υποστήριξη σε έναν άνθρωπο που δεν έχει όλα τα ανάλογα προσόντα…
Ούτε καν πτυχίο Αγγλικής…











Δεν υπάρχουν σχόλια: