Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ν.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
20-4-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πέρασαν 44 χρόνια από τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου. Για όσους πρωταγωνίστησαν στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα η επέτειος αυτή αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός με οριακά συμβολικό αλλά και βαθιά ανθρώπινο περιεχόμενο.
Το κύριο μήνυμα της επετείου είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής. Η θεσμική θωράκισή της απέναντι σε φαινόμενα εκφυλισμού, η απόκρουση κάθε προσπάθειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το σταμάτημα της εκκόλαψης του αυγού του φιδιού είναι στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με τον αγώνα αυτόν.
Ιδιαίτερα η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια βαθιά οικονομική κρίση, αποτέλεσμα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης και μετη σημερινή κυβέρνηση να εφαρμόζει μια κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική πολιτική.
Η έλευση του ΔΝΤ και της όλης κουστωδίας των Τροϊκανών προμηνύουν για το λαό μας ακόμα πιο σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα. Βιώνουμε την πλήρη κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Το σημερινό μήνυμα, πρέπει να είναι μήνυμα αντίστασης στην πολιτική του μνημονίου και του νεοφιλελευθερισμού και κάλεσμα για νέους αγώνες που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα πορεία.
Πρέπει λοιπόν:
Να δυναμώσουμε τον αγώνα ώστε η κοινωνική και η πολιτική Αριστερά στον κόσμο, την Ευρώπη και στον τόπο μας να έρθει ξανά στο προσκήνιο των εξελίξεων μαζί με τις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά που δίνουν νόημα πραγματικό στη ζωή, την ύπαρξη, στις σχέσεις των ανθρώπων, στο περιβάλλον, στην πνευματική λειτουργία, στη συνύπαρξη και την άνθιση των πολιτισμών μέσα από τη διαφορετικότητα.
Το Γραφείο Τύπου
της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: