Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Φόβοι ότι ο Άκης θα μαδήσει τη... Μαργαρίτα


Σήμερα (Πέμπτη) ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα επιστρέψει στη Βουλή, προκειμένου να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ήδη, ο άλλοτε έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου έχει διαμηνύσει ότι δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με το ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας ότι θα πει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος... Τι όμως μπορεί να πει ο Άκης Τσοχατζόπουλος που να φοβίζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου;


Ο Πρωθυπουργός δεν έχει τίποτα να φοβάται από τις ενδεχόμενες αποκαλύψεις του Άκη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η συμμετοχή του στο ΚΥΣΕΑ δεν είναι κάτι που τον φοβίζει- δεν είχε συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις. Και επιπροσθέτως λέγεται ότι στο επίμαχο ΚΥΣΕΑ δεν παραβρισκόταν- ήταν στην Τουρκία όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του.

Ωστόσο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος γνωρίζει από πρώτο χέρι όλα τα -καλά κρυμμένα- μυστικά του ΠΑΣΟΚ, κυρίως όσα διημείφθησαν την εποχή του Ανδρέα. Ενδεχομένως ούτε αυτό να φοβίζει τον σημερινό Πρωθυπουργό.
Υπάρχει όμως μια ευαίσθητη περίοδος για την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος γνωρίζει πρόσωπα καιπράγματα. Μια περίοδος που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά ταυτοχρόνως αποτέλεσε κομβικό σημείο για την οικογένεια Παπανδρέου.

Τους πρώτους μήνες του 1989, ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε την απόφαση να χωρίσει από τη σύζυγό του Μαργαρίτα, προκειμένου να παντρευτεί τη Δήμητρα Λιάνη. Οι διαδικασίες ήταν επίπονες και χρειάστηκαν μεγάλες διαπραγματεύσεις για να καμφθούν οι διαφωνίες.

Από την πλευρά του Ανδρέα, τη διαμεσολάβηση και τις σκληρές διαπραγματεύσεις είχαν αναλάβει οι Αντώνης Λιβάνης, Γιώργος Κατσιφάρας και Άκης Τσοχατζόπουλος, χωρίς τη συμμετοχή του Πέτρου Λάμπρου, ταμία τότε του ΠΑΣΟΚ. Λέγεται ότι αυτοί οι τρεις, πότε από κοινού και πότε ο καθένας μόνος του, εκτός από τις μαραθώνιες συζητήσεις, ανέλαβαν να συγκεντρώσουν και το - μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής- ποσό που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να καμφθούν όλες οι αντιστάσεις. Οι πληροφορίες, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί, θεωρούνται δεδομένες για το στελεχικό δυναμικό του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Αν ο Άκης αποφασίσει να αναφερθεί σε εκείνη τη δύσκολη για την οικογένεια Παπανδρέου περίοδο, είναι βέβαιο ότι ακόμα και αν δεν μπορέσει να θίξει προσωπικά τον Γιώργο - αυτό θεωρείται λογικό, το λιγότερο που θα καταφέρει θα είναι να τον εξοργίσει στο μέγιστο δυνατό σημείο...

ΥΓ: Πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι μήνυμα του Άκη με το ανάλογο περιεχόμενο, έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να κάμψει τη βούληση του Πρωθυπουργού για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.


http://www.newpost.gr/

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: