Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Παράνομη η καταβολή διοδίων μετά τις 5 Απριλίου


Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ Απόστολο Κατσιφάρα κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος αναφέροντας πως από 5 Απριλίου, δηλαδή μετά την τέταρτη αποκλειστική προθεσμία 32 μηνών από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης με την Ολυμπία Οδό, παύει η πληρωμή διοδίων στα μη ολοκληρωμένα τμήματα της εθνικής οδού,...οπότε σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να σταματήσουν να αποδίδονται διόδια από τους πολίτες.

Αναλυτικά, ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρει στην ερώτησή του:

“Κύριε Περιφερειάρχα,

Ως θεσμικός παράγων και βασικός εκφραστής των νόμιμων συμφερόντων όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος έχετε υποχρέωση για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, την παρακολούθηση και την εποπτεία εφαρμογής τήρησης δεσμεύσεων. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Από σήμερα 5 Απριλίου του 2011 οι πολίτες-χρήστες της Ολύμπιας Οδού απαιτούν από την κοινοπραξία και το κράτος να εφαρμόσουν τον νόμο που αναφέρεται στο Άρθρο 18.2.4, ότι μετά την τέταρτη αποκλειστική προθεσμία 32 μηνών από την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης, δηλαδή μετά την 4η Απριλίου 2011 με βάση το άρθρο 24.2.3….(παύει η πληρωμή διοδίων, τελών στα μη ολοκληρωμένα τμήματα του Α/Κ Τριπόλεως-Πάτρα του έργου). Σημειωτέον δε ότι τα έσοδα από τα διόδια κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό 49,5% του συνολικού κόστους του έργου, δηλαδή οι χρήστες- οδηγοί συμμετέχουν κατά 50% στο συνολικό έργο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε :

1) Ποιος ο τρόπος κατοχύρωσης των αναφαίρετων δικαιωμάτων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος,

2) Αν γίνει καταστρατήγηση των όρων της σύμβασης, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πότε θα προβείτε προκειμένου να εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα ο νόμος.

Π.Σακελλαρόπουλος"


http://www.on-news.gr/2011/04/5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: