Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Στο Αιτωλικό οι γέφυρες υπάρχουν.


Καταρχάς θα πρέπει να ζητήσουμε ένα μεγάλο και δημόσιο συγγνώμη από το blog Σταλίκι το οποίο στην ανάρτησή μας αυτή, δεν διευκρινίσαμε ότι δεν απευθυνόμαστε στους διαχειριστές του blog, ούτε καν στο ύφος και τη συνέπεια που έχουν δείξει μέχρι σήμερα για τα προβλήματα της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι τα blog του Μεσολογγίου και ειδικά το Σταλίκι, έχουν δείξει όχι απλά κατανόηση των ανησυχιών και προβληματισμών μας ως κοινωνία, αλλά κάνουν τα αδύνατα δυνατά να γεφυρώσουν, το χάσμα που δημιούργησαν οι ανεγκέφαλοι σχεδιαστές του Καλλικράτη.
Για εμάς η ανάδειξη του χάσματος ή ακόμη και η ιδεολογική κάλυψη κάποιων εξάψεων ή αντιδράσεων είναι ασύγκριτα πιο εύκολο, από τη προσπάθεια που καταβάλει το Σταλίκι να ρίξει γέφυρες συνένωσης και αλληλοσεβασμού.
Η αλήθεια είναι ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα ...μπορούσε να πραγματοποιηθεί συνένωση δύο κοινωνιών. Τα προβλήματά μας είναι κοινά και δυσεπίλυτα, σε αυτή τη πορεία δεν περισσεύει κανείς. Μια αντιπαράθεση για ταμπέλες, διορισμένους άρχοντες και ανωτερότητας ή επικυριαρχίας, το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει είναι, άσυλο και λήθη στους πρώην καταστροφείς των Δήμων μας (γαλανάρτη,ευρωφράγκουλο, λαδόγιαννο). Αλλά ακόμη και ανάδειξη ακραίων στοιχείων, από τα σπλάχνα των δύο κοινωνιών με παράλληλη επικράτηση στην εξουσία, φελλών της πολιτικής ζωής του τόπου μας.
Καλούμε καταρχάς τους Μεσολογγίτες συμβούλους να μην ψηφίζουν τέτοιου είδους αποφάσεις, για το αύριο του Δήμου μας μόνο αυτοί θα απολογηθούν και όχι τα βαμπίρ ή οι καλλιτέχνες της ίντριγκας, όπου με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αποφασίζουν το σήμερα και το αύριο , το οποίο είναι κοινό και για τις δύο κοινωνίες. Στους δικούς μας συμβούλους προτρέπουμε να πράξουν το σωστό. Ας παραδειγματιστούν από τους συναδέλφους της δημοτικής ενότητας των Οινιαδών. Καταψήφισαν την επίσημη πρόταση και ανέδειξαν αυτόν που προτιμούσαν εκείνοι. Ε δε φταίνε για όλα οι Μεσολογγίτες μην τρελαθούμε κιόλας.
Κάντε το καθήκον σας, δεν σας ψηφίσαμε για να αναπαριστάνετε τα λεονταράκια στα ταξί της δεκαετίας του ‘70. Είστε συνυπεύθυνοι, παραδειγματιστείτε από την κοινωνική κατάντια και απαξίωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Έργο και καλή υπηρεσία, δίνετε στη νέα δημοτική αρχή, όταν κάνετε το σωστό για την κοινωνία και τους δημότες και όχι για τα κομματικά γραφεία.
Θα επαναλάβουμε ακόμη μια φορά, εμείς σαν blog ήμαστε ενάντια στο σχέδιο Καλλικράτης, δεν πιστεύουμε σε αναγκαστικές συνενώσεις κοινωνιών. Η συνένωση έρχεται μετά από διάλογο, αλληλοσεβασμό και αυτοδιοίκηση. Το μόρφωμα αυτό του σχεδίου Καλλικράτης, φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει σκοπούς που έχουν να κάνουν με το μνημόνιο, το ξεπούλημα της πατρίδας μας και τον αφελληνισμό του τόπου μας. Ο επόμενος στόχος τους, αφού πρώτα σπείρουν τη διχόνοια είναι το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών περιοχών της περιοχής μας και η βαριά φορολογία ακόμη και για το νερό που πίνουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νερό στο Αιτωλικό δεν πίνουμε. Ας το κάνουν ΠΟΣΙΜΟ {όχι βέβαια απλώς να το βαφτίσουν) πρώτα και μετά ας πληρώνουμε όσο και οι άλλοι συνδημότες μας.
Γιώργος

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Το καθαρό νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να έχει αξία εμπορική. Είναι υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής αρχής να το παρέχει στους δημότες της, χωρίς να κερδίζει έστω και ένα ευρώ. Αν μπούμε στη λογική κάντε το καθαρό για να σας το πληρώνουμε, είναι σαν να σκάβουμε το λάκκο μας, με τα ίδια μας τα χέρια. Είναι σαν να λέμε στη Δημοτική αρχή ότι θα το θεωρήσουμε κατόρθωμα αν τηρήσετε τις υποχρεώσεις σας. Πρέπει να ζητήσουμε από τη νέα Δημοτική αρχή, τα πραγματικά εργαστηριακά αποτελέσματα της ανάλυσης του νερού και να καταθέσουμε ομαδική αγωγή εναντίον των υπευθύνων.