Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αφιέρωμα στις δημοτικές εκλογές. Μέρος 2o του 2ου μέρους. Η πολιτική και οι πολιτικές

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος μας, είχαμε δει τους αρχηγούς των συνδυασμών, ενώ πρώτο μέρος του δεύτερου μέρους «η πολιτική και οι πολιτικές», ήταν αφιερωμένο στον νυν δήμαρχο να το πεις; τέλος πάντων, γιάννη άχριστο.
Συνεχίζουμε λοιπόν σήμερα με «την πολιτική και τις πολιτικές», των υπόλοιπων και συνδυασμών.

Αλφαβητικά έρχεται ο ψευδαντάρτης, Νίκος ΆΧΡΙΣΤΟΣ.
Η πολιτική που ακολουθεί, είναι ισοπεδωτική, σαν τον άσπρο σίφουναajax. Δηλώνει δεξιός, είναι ν.δ. προσπάθησε να πάρει το «χρίσμα», με εκβιασμό. Πριν ανακοινώσει τι πρόκειται να κάνει το κόμμα του, αυτός ανακοίνωσε υποψηφιότητα, εκβιάζοντας την κατάσταση και σπρώχνοντας παραδοσιακά στελέχη του κόμματος στο ψηφοδέλτιό του, λέγοντας, αν όχι ψέματα, τουλάχιστον τη μισή αλήθεια, ότι δηλαδή μιλάει με το κόμμα και το «χρίσμα» έρχεται.
Το «χρίσμα» ΔΕΝ ήρθε ποτέ
Αντιθέτως η ν.δ. προχώρησε, έστω και την ύστατη ώρα σε δημοσκόπηση, για τον ποιον προτιμούν οι δημότες, (στην οποία, έτρεξε να δηλώσει παρόν – ενώ διαλαλούσε ότι ΔΕΝ χρειάζεται «χρίσμα» και είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ) και δυστυχώς γι αυτόν, οι δημότες δεν έκαναν τη χάρη στο νίκο και παρέμεινε άχριστος.
Έχει προσπαθήσει ξανά να εκλεγεί, οι δωρητές σώματος Μεσολογγίου του πρόσφεραν με ευχαρίστηση τα όργανα τους, ΔΕΝ έμεινε στο Δημοτικό συμβούλιο σαν δημοτικός σύμβουλος, ως όφειλε να κάνει σεβόμενος αυτούς που τον ψήφισαν, αντιθέτως την κοπάνησε κανονικά, βρίσκοντας ένα ωραίο παραμύθι.
Συμπερασματικά λοιπόν, ο νίκος άχριστος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ... ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στον νέο δήμο, αν ΔΕΝ εκλεγεί δήμαρχος. Το δημαρχιλίκι –ΌΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, αλλά με την έννοια του αξιώματος- είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι ένα προσωπικό στοίχημα, ένας διακαής πόθος, μια φλέγουσα ματαιοδοξία του, για την οποία είναι ικανός να κάνει τα πάντα.
Δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοδιοικητικό χαρακτηριστικό ή προσόν.
Αν εκλεγεί θα συνάψει περιστασιακές συμφωνίες και λυκοφιλίες, τις οποίες θα ξεφορτωθεί στην πρώτη διαφωνία και με χαρά θα κάνει καινούριες, που θα είναι περισσότερο πειθήνιες. Θα κάνει μπαλώματα, λίγο – λίγο τα από πάνω και ο στόχος θα είναι το θεαθήναι και οι δημόσιες σχέσεις, και όχι το αποτέλεσμα (περίπτωση αβραμόπουλου).
Στο τέλος θα μείνει μόνος του (περιπτώσεις γαλάνη - αναγνωστόπουλου)
Επειδή ακριβώς δεν έχει ασχοληθεί ΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ με τα κοινά, δεν έχει και γνώση των προβλημάτων και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
Αντιθέτως, έχει όλα τα προσόντα ενός πολιτικάντη, είναι αριβίστας, καιροσκόπος, ματαιόδοξος, εύκολος στο να ανατρέπει τα συμπεφωνημένα, αν πρόκειται να κερδίσει έστω και ένα κουκί παραπάνω.
Μάλλον δεν είναι λαμόγιο στα οικονομικά, αλλά δεν είμαι σίγουρος, ότι είναι σε θέση –λόγω άγνοιας- να ελέγξει τυχόν συνεργάτες του λαμόγια.
Αυτή ακριβώς, είναι και η πολιτική που ακολούθησε για να φτάσει να είναι υποψήφιος.
Εάν δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, οι υπόγειες διαδρομές του στα σπήλαια του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, συναντώνται με τον γιάννη άχριστο, αλλά κάπου - κάπου, συμπίπτουν και με του κατσούλη. Όποιος από τους δυο αυτούς περάσει στον δεύτερο γύρο, (και δεν περάσει αυτός - που ΔΕΝ) θα έχει την όποια στήριξη μπορεί να τους προσφέρει.
Αν περάσουν και οι δύο, μάλλον ο χαμένος θα είναι ο κατσούλης.
Αν και άχριστος, αποτελεί στην ουσία την επιλογή των βουλευτών του νομού της ν.δ.
ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ – όμοιος ομοίω, αεί πελάζει – οι οποίο βουλευτές, αν και έβλεπαν ότι ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ, δεν έχει την αποδοχή των ψηφοφόρων της ν.δ. επέμεναν να τον στηρίξουν και συνεχίζουν.
Επιπλέον τον στηρίζουν ο λαϊκιστής καρατζαφέρτης, ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ!!!! (τα θερμά μου συγχαρηρτήρια για τους φίλους σας κ. άχριστε νίκο)

Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρει ένας δήμαρχος με αυτά τα χαρακτηριστικά,
ο νίκος άχριστος, είναι ο άνθρωπός σας,
τον ψηφίζετε και περαστικά σας.
Η πολιτική που θα ακολουθήσει, συνοψίζεται στο πρόγραμμα του, που είναι μια ωραία έκθεση ιδεών, χωρίς καμία περιγραφή του τρόπου υλοποίησης του.

Ακολουθεί αλφαβητικά ο Ψυχίατρος (το μικρό όνομα) ΜΠΡΟΥΜΑΣ (το επίθετο)
Δεν πήγε λέει στη debate, γιατί γίνηκε στο μισητό Αγρίνιο, που φταίει για όλα τα δεινά του Μεσολογγίου.(περίπτωση καρανικόλα)
Δεν έχει κανένα αυτοδιοικητικό χαρακτηριστικό, ούτε και πολιτικό βεβαίως. Αυτή είναι η κυριότερη διαφορά του, από τους δυο άχριστους. Είναι ένας εξοργισμένος δημότης, (σαν όλους εμάς) που δεν βλέπει στους υπόλοιπους πέντε, ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ και αποφασίζει μαζί με άλλους εξοργισμένους δημότες να πάρουν τον Δήμο.
Είναι ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ, που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
Το βέβαιον είναι, ότι αν τον πάρουν ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ, (και αυτό μας αρέσει βεβαίως, γιατί ή θα γίνει ένας αχταρμάς, που δεν αλλάζει σε τίποτα την σημερινή κατάσταση, αφού και τώρα αχταρμάς είναι, ή θα αναζητήσει να συνάψει συμμαχίες με την κοινωνία προκειμένου να βρεθούν λύσεις οικουμενικές).
Θα ήταν η καλύτερη λύση, αν δεν κατάφερνε να γίνει γραφικός. Έχει ωραίους υποψήφιους, επιχειρηματίες, οικονομικούς, μηχανικούς που σίγουρα έχουν γνώση συγκεκριμένων κλάδων και μπορούν να αντιμετωπίσουν και να λύσουν προβλήματα. Πλην όμως, όταν ξεκινάς με λάβαρο, να καεί το κακό Αγρίνιο και όχι την συνεργασία και την ανάπτυξη σχέσεων με τον μεγαλύτερο δήμο του νομού, είσαι χαμένος από χέρι. Αν ψήφιζα στο Μεσολόγγι, θα το σκεφτόμουν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ να τον ψηφίσω, ΑΛΛΑ στο τέλος ΔΕΝ θα το αποφάσιζα. Επειδή ψηφίζω όμως στο Αιτωλικό, ΔΕΝ περνάει ούτε σα σκέψη από το μυαλό μου, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ, και αυτό ίσως να μην είναι κακό για τους Μεσολογγίτες, ΑΛΛΑ είναι πολύ κακό για όλους τους άλλους.
Συνοπτικά λοιπόν, η πολιτική που θα ακολουθήσει είναι, καίμε τα πάντα στο νομό, μένουμε μόνοι μας και μετά βλέπουμε. Οι πολιτικές που ακολουθεί, είναι τόσο ευθείς που γίνονται επικίνδυνες, δεν στρίβει ούτε στις πραγματικές στροφές.

Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρει ένας δήμαρχος με αυτά τα χαρακτηριστικά,
ο ψυχίατρος, είναι ο άνθρωπός σας,
τον ψηφίζετε και περαστικά μας των υπολοίπων
Το πρόγραμμα του, δεν υπάρχει ανακοινωμένο και συνοψίζεται στις λέξεις «μπήκαν στη πόλη οι οχτροί»
Το τραγούδι που αρέσκεται να του αφιερώνουν είναι το «τυφλές ελπίδες»

Μαργαρίτης (το μικρό όνομα) ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΗΣ (το επίθετο)
Κλασσικό μοντέλο της βαριάς βιομηχανίας του κκε.
Εσύ θα μπεις μπροστά και το κόμμα θα σου πει ποιοι θα είναι οι συνεργάτες σου.
Ο άνθρωπος, δεν έχει καμία μα καμία διάθεση να γίνει δήμαρχος κι αυτό γιατί το κκε, δεν είναι κόμμα εξουσίας από επιλογή του, είναι κόμμα ιδεολογιών, αρχών, θεωριών, αντιπολίτευσης ΑΛΛΑ όχι εξουσίας.
Διότι οι άνθρωποι αυτοί, έχουν εργαστεί και εκπαιδευτεί για να είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Απέναντι όμως σε ποιόν;
ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ακόμα και στο ΑΠΕΝΑΝΤΙ πεζοδρόμιο.
Ως εκ τούτου, αφού δεν πάει για δήμαρχος, αλλά για δημοτικός σύμβουλος, δεν υπάρχουν δημαρχιακά χαρακτηριστικά προς ανάλυση.
Σίγουρα όμως θα είναι ένας ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ δημοτικός σύμβουλος και σίγουρα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι ο ΜΟΝΟΣ που θα είναι πάντα παρών και είναι ο ΜΟΝΟΣ που θα ξέρει τι και γιατί υπογράφει.
Όταν θέλει να χορέψει, ακούει επαναστατικά τραγούδια (σαφώς το τραγούδι αυτό βρίσκεται εδώ για αστείο, ο Μαργαρίτης, είναι άνθρωπος πολύ υψηλού επιπέδου)

Εάν λοιπόν, σας ενδιαφέρει ένας δημοτικός σύμβουλος με αυτά τα χαρακτηριστικά
ο μαργαρίτης είναι ο άνθρωπός σας.
Ψηφίστε τον και περαστικά του δήμαρχου που θα εκλεγεί.
Η πολιτική που θα ακολουθήσει για να υλοποιήσει το πρόγραμμα του δεν υπάρχει γιατί δεν τη χρειάζεται, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Η πολιτική που ακολούθησε για να φτάσει να είναι υποψήφιος, είναι η γνωστή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ πολιτική του κκε, ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ, μα… ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΠΕ ΕΣΥ

Και ακολουθεί ο Χρισμένος (το μικρό όνομα) ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ (το επίθετο)
Υπήρξε δήμαρχος και έχει εμπειρία (λέμε τώρα). «Χρίστηκε» επίσημος υποψήφιος της ν.δ. μετά την δημοσκόπηση του κόμματος, η οποία δημοσκόπηση όμως, περιέπλεξε σοβαρά τα πράγματα στο χώρο της ν.δ.
Το αποτέλεσμα όπως όλοι γνωρίζουμε να είναι χρισμένος ο δήμαρχος, αλλά το κόμμα να στηρίζει τον Άχριστο. Σε μια επίδειξη ισχύος, η Ρηγίλλης έστειλε τον χαζομεϊμαράκη να τον στηρίξει, πράγμα που περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, διότι οι άλαλοι πλέον κομματικοί ψηφοφόροι της ν.δ. άρχισαν να πέφτουν ξεροί από απανωτά εγκεφαλικά και να κινδυνεύει να χαθεί ο δήμος λόγω έλλειψης ψηφοφόρων.
Ο πτέραρχος στην προηγούμενη θητεία του, έκανε λέει έργα, τα οποία έργα, λέει τώρα ο γιάννης άχριστος, ότι τα πλήρωσε αυτός και γι αυτό το ταμείο χρωστάει τώρα 6 εκατομμυριόπουλα ευρούλια.
Η αλήθεια είναι σίγουρα κάπου στην μέση. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ΣΙΓΟΥΡΑ, ότι ο πτέραρχος είναι φαγάνας, έχει όμως κάτι καλά παιδιά στο ψηφοδέλτιο, ένα κι ένα, μπουμπούκια. Άχρωμη, άοσμη και ξεχάστηκε ΠΟΛΥ – ΠΟΛΥ γρήγορα η προηγούμενη θητεία του. ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ούτε μισό βήμα εμπρός, πράγμα βεβαίως που είναι καλύτερο από την σημερινή κατάσταση, που γύρισε ΠΟΛΛΑ- ΠΟΛΛΑ βήματα προς τα πίσω.
Σίγουρα δεν έχει χαρακτηριστικά πολιτικού, αλλά έχει στρατιωτικού. Όταν ξεκίνησε, με την γνωστή καθυστέρηση, υπήρξε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ένα έντονο μειδίαμα, για να μην πω ξεκαρδιστικό γέλιο. Οι σκέψεις των ίδιων των υποψηφίων, που δεν είχαν καμία διάθεση να μπουν, ήταν ότι η απαίτηση του κόμματος, θα πρέπει να είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση με αποτέλεσμα λίγο πάνω από το 10% και μάχη για να μην είναι στην κάτω από την τέταρτη θέση.
Σήμερα στο στρατόπεδο φυσάει άνεμος αισιοδοξίας και μιλάνε ακόμα και για τον δεύτερο γύρο.
Έχει όμως ο πτέραρχος τα χαρακτηριστικά να είναι ένας καλός δήμαρχος;;;
Σαφώς ΌΧΙ, γιατί δεν έχει
γνώση των προβλημάτων,
τρόπο αντιμετώπισης τους,
στελέχη ικανά αλλά ΜΟΝΟ κομματικά.
Θα πισωγυρίσει ο Δήμος με δήμαρχο τον πτέραρχο; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ
Θα πάει μπροστά; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ
Ο πτέραρχος, είναι σίγουρα ικανός να διοικήσει ως στρατιωτικός, αλλά είναι άνθρωπος για την εκτέλεση εντολών και όχι για λήψη ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, που στην καλλικρατική εποχή που θα ζήσουμε, είναι πέρα για πέρα αναγκαίες
Όσο βεβαίως αφορά τα υπόλοιπα κομμάτια του νέου Δήμου μας, δηλαδή Αιτωλικό και Οινιάδες, εκεί επικρατεί το απόλυτο χάος. Έχω την αίσθηση, ότι δεν ξέρει ούτε καν που βρίσκονται!!!!
Συνοπτικά λοιπόν ο πτέραρχος θα είναι ένας σταθερός δήμαρχος, που θα διεκπεραιώσει άριστα την γραφειοκρατική δουλειά των υπηρεσιών του, τις δοθείσες εντολές, πιθανότατα θα αναδιοργανώσει τις υπηρεσίες ώστε να λειτουργούν λίγο καλύτερα, και μετά τέλος, μέχρι εκεί
Η πολιτική που θα ακολουθήσει είναι η πολιτική του εφόσον δουλεύουν οι γραφιάδες, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ και πολύ μεγάλη η πρόκληση
Πρόγραμμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ, και πιθανότατα δεν έχει, αλλά τι να πρωτοπρολάβει να κάνει ο άνθρωπος. Το επείγον ήταν να γίνει ο συνδυασμός, ποιος χέστηκε για το πρόγραμμα, έτσι κι αλλιώς δεν έχει πρόγραμμα να κάνει οτιδήποτε
Ο κυριότερος λόγος που θέλει να κερδίσει, είναι για να την «σπάσει» στον μουρκούση
Τα υπόλοιπα, ποσώς τον ενδιαφέρουν

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε για ένα χλιαρό αλλά σταθερό δήμαρχο
ο πτέραρχος πληροί, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά,
τον ψηφίζετε και ξαπλώνουμε στον καναπέ μας, αράζουμε και περιμένουμε απλά να περάσει αυτή η τετραετία και να έρθουν πάλι εκλογές, μη φανεί κάνας καλύτερος

Και κλείνω την επιστημονική μου μελέτη με τον Πάνο ΤΣΟΠΑΝΑΡΟΣ (το τελικό Σ δεν φεύγει ούτε στην αιτιατική για να τονίζεται η επαναστατική εκ toupamaros καταγωγή)
Ο τσοπανάρος έχει μια μακριά ερωτική σχέση με τον δήμο Μεσολογγίου. Προσπαθεί χρόνια να τον «ρίξει» αλλά αυτός αντιστέκεται. Όπως έχουμε ξαναπεί, αποτελεί τον δεύτερο επίσημο, αλλά εξίσου «άχριστο» υποψήφιο του πασοκ στο δήμο μας.
Το κυριότερο μειονέκτημά του, είναι ότι είναι πασοκ και καμαρώνει για αυτό
Αυτό από μόνο του ως γεγονός, είναι ένα στοιχείο για να αποφύγει κανείς, έστω και να κοιτάξει το ψηφοδέλτιό του.
Η υποψηφιότητά του περιέπλεξε τα πράγματα στο πράσινο στρατόπεδο, τα οποία όμως ήταν ήδη σαν το πασοκ, δηλαδή μπουρδέλο.
Το ψηφοδέλτιο του όμως (θα τα δούμε τα ψηφοδέλτια, συγκριτικά σε επόμενη ανάρτηση) έχει πολύ καλά ονόματα, έχει επιστήμονες, έχει μηχανικούς, έχει νέους ανθρώπους, έχει ψαράδες, γενικώς έχει από όλα τα καλά, από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις – που σίγουρα γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου τους - και αν και συγκροτήθηκε πάρα πολύ γρήγορα, είχε μια προσοχή ως προς τους υποψηφίους του.
Στο τέλος όμως, δεν απόφυγε ούτε αυτός την σαβούρα (και ΔΕΝ είναι η μόνη σαβούρα, απλώς αυτόν το αγαπάμε πολύ εδώ στους Μ.Ε.Π.) με αποτέλεσμα να ακυρώσει την όποια προσπάθεια είχε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και εκτός του ότι ακύρωσε την προσπάθεια του, ακύρωσε συλλήβδην και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν και πήγαν μαζί του επειδή τους υπεσχέθη ποιοτικό ψηφοδέλτιο.
Ο τσοπανάρος, έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, έχει ασχοληθεί λόγω πεποίθησης, με τα κοινά, υπήρξε όπως όλοι ξέρουμε αντινομάρχης, γνωρίζει σε αρκετό βαθμό τα τεκταινόμενα.
Σαν αντινομάρχης είχε στην ευθύνη του τα θέματα του Πολιτισμού κυρίως, τα οποία τα χειρίστηκε αντικειμενικά έξυπνα, όπου αντί να τα πετάξει σε διάφορες αρπαχτές επώνυμων τραγουδιάρηδων, επέλεξε να ενισχύσει την ντόπια ερασιτεχνική δημιουργία με αποτέλεσμα, εκεί που θα τα φτάνανε τα λεφτά για 4-5 εκδηλώσεις να κάνει καμιά εκατοστή και έτσι να βρίσκεται παντού, σ’ όλο το νομό, με ένα μικρόφωνο στο χέρι και να χτίζει το προσωπικό του profile και να κάνει δημόσιες σχέσεις, και να καλλιεργεί το πολιτικό του μέλλον.
Επιπλέον ΔΕΝ τον κατηγόρησε κανείς, για λαμογιές στα οικονομικά
Είναι πολιτικός, πολύ περισσότερο από ΟΛΟΥΣ τους άλλους, και αυτό ΔΕΝ είναι πάντα καλό, τις περισσότερες φορές είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Είναι όσο πολιτικός χρειάζεται για μπορέσει να πουλήσει το ωραίο παραμύθι της πολιτικής του απαραίτητου, του χρήσιμου, του σωτήρα, του μεσσία. Θυμηθείτε όμως, ότι το ίδιο παραμύθι μας πούλησε και ο giorgakis και τον εκλέξαμε (τον εκλέξατε μάλλον – όσοι από εσάς την έκαναν τη μαλακιά) πρωθυπουργό.
Άρα αυτό με φοβίζει,
δεν μπορώ να διακρίνω καθαρά, που τελειώνει η αλήθεια και που αρχίζει το ψέμα, που οδηγεί ευθεία και που θα στρίψει.
Είναι όμως και πολιτικάντης και μάλλον με την χειρότερη μορφή του όρου.
Είναι όσο πολιτικάντης χρειάζεται για να σου χτυπήσει τάχα φιλικά την πλάτη (η χειρότερη μορφή πολιτικαντισμού, της οποίας ο θερμότερος εκφραστής της, υπήρξε ο γαλάνης), να μην σου πει ψέματα, αλλά απλά να σου αποκρύψει την αλήθεια, να σχεδιάσει προς ίδιο όφελος, μυστικά και πούστικα, παρουσιάζοντας εκ των υστέρων, το αποτέλεσμα του σχεδιασμού του, σαν αναπόφευκτο κακό.
Τέλος, είναι ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ, δεν έχει μάθει να ακούει, δεν δέχεται δεύτερη γνώμη, χαρακτηριστικά που όμως, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε κάποιον που θέλει να ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ και να έχει καλές σχέσεις με του συνεργάτες του, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Δεν θα σου πει την γνώμη, αν αυτή δεν είναι προς το συμφέρον του, ακόμα κι αν αυτό που ακούει είναι η μεγαλύτερη μαλακία που έχει ακούσει μέχρι εκείνη την στιγμή στη ζωή του
Συνοπτικά, ο ΤΣΟΠΑΝΑΡΟΣ ακολούθησε μέχρι σήμερα την πολιτική που ακολουθούν όλοι οι πολιτικοί και αυτό ξέρουμε όλοι τι σημαίνει.....
Η πολιτική που θα ακολουθήσει, είναι αναρτημένη στο αηδιαστικά πασοκοπράσινο (το ξεπρασίνισαν λίγο τελευταία νομίζω, αλλά μπορεί να είναι κ' ιδέα μου) site του και θα μπορούσε κάποιος να το διαβάσει, αν ο όποιος ηλίθιος το διαχειρίζεται, είχε φροντίσει να φεύγουν από τη μέση οι φωτογραφίες των υποψηφίων του συνδυασμού και να φαινόταν τι λέει.
Έχει και προτάσεις και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης των προβλεπόμενων δράσεων και έργων (των περισσότερων τουλάχιστον)
Όταν έχει αδειά, ασχολείται με το αγαπημένο του hobby

εάν λοιπόν σας ενδιαφέρει ένας δήμαρχος με αυτά τα χαρακτηριστικά
ο Πάνος Τσοπανάρος, είναι ο άνθρωπός σας
τον ψηφίζετε και ο Θεός μαζί μας
α, να μην ξεχάσω, καταδέχεται να τον στηρίζει ο μωραϊτης, ο γίγαντας του Ελληνικού κοινοβουλίου







Τειρεσίας
επιστημονολόγος - δημοτικοεκλογολόγος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

* Αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, για τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του Μνημονίου, του «Καλλικράτη», της ΕΕ.
* Εκφράζει την απαίτηση να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιουργούν με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
* Είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που κοροϊδεύουν. Στηρίζουν υποψήφιους που παριστάνουν τους ανεξάρτητους, ότι δήθεν είναι κατά του Μνημονίου, ενώ με τις θέσεις τους το εφαρμόζουν.
* Για να έχεις στις περιφέρειες και στους δήμους εκλεγμένους αγωνιστές που θα εκπροσωπούν τους λαϊκούς αγώνες, θα μάχονται για το δίκιο σου, θα σε ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
* Είναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων: Στη σταθερή δουλειά για όλους. Στις σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Στο περιβάλλον, στις υποδομές.
* Είναι ψήφος υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων ΨΗΦΙΣΕ Λαϊκή Συσπείρωση !