Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η υπαίτιος άρχουσα δημοτική τάξη, εντολοδόχος της 28ης Οκτωβρίου 2010

Tο θέμα μας αυτό, είναι επετειακού χαρακτήρος
το υπογράφει η Δαμόκλειος σπάθη και επιβάλλετο να έχει και μερικές φωτό, από την σημερινή ημέρα, αλλά αυτές φυσικά θα τις τραβήξουμε αργότερα. Έτσι λοιπόν το διανθίσαμε με δυο τυχαίες φωτογραφίες αρχείου.
Κάντε click πάνω τους για μεγέθυνση και ΙΣΩΣ βρείτε γνωστές φυσιογνωμίες της εποχής.
Διαβάστε, πρόκειται για τον πανηγυρικό της ημέρας, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εκδηλώσεων, και πολεμικό ανακοινωθέν
Καλή σας ημέρα και χρόνια σας πολλά για την επέτειο του ΟΧΙ, που στις μέρες που ζούμε, η ανάγκη ενός νέου ΟΧΙ, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.
Διαβαστε
Η Δημοτική αρχή Αιτωλικού, με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης για τις μάχες αντίστασης που έδωσε τα χρόνια 2003-2010 με τον αντίπαλο Αιτωλικιώτικο εχθρό, διατάχθηκε με έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών να... προβάλλει το οπισθογύρισμα της πόλης με λαμπρές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν αποκλειστικά οι φυσιογνωμίες των Δημοτικών συμβούλων που ξεχώρισαν το έπος 2003-2010.
Το μεγάλο ΟΧΙ που βροντοφωνάξατε με τις πράξεις σας στους πολίτες της νήσου, να εκφραστεί πανηγυρικά σε μια στατική παράσταση την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, παρελαύνοντας οι συμμετέχοντες Δημοτικοί σύμβουλοι σε άρμα, στους βομβαρδισμένους κεντρικούς δρόμους της. Δήλωνε κατηγορηματικά και υπογράμμιζε στο έγγραφό του ο Υπ. κ. Ραγκούσης.
Την ρυμουλκούμενη πλατφόρμα, εμπνεύστηκε ο Γ.Α.Π και με τηλεφωνική εντολή στον αντιδήμαρχο κ. Φραγκούλη, ειδικό σε αγροτικές περιπτύξεις, τον κατέστησε υπεύθυνο. Τηλεφωνική επίσης επικοινωνία για το επείγον της επετείου είχε και ο κ. Γερουλάνος ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο της πολιτιστικής εταιρείας του Δήμου κ. Καραδήμα ,τον πρώτο ρόλο της παράστασης επί του άρματος, να δοθεί στην πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κα Τσίντσου-Ζούκα γιατί κατά την γνώμη του είπε, είναι η μόνη που μπορεί να υποδυθεί και να αποδώσει εκφραστικά και ενδυματολογικά το κλίμα της σύγχρονης ηπειρώτισσας και ταλαιπωρημένης μάνας, που συνείσφερε με τον προσωπικό της αγώνα, στη μάχη υπέρ των αποβλήτων και απαγόρευσης των διαλόγων. Στο ρόλο του Γερμανοτσολιά, αποφασίστηκε με ψήφο εμπιστοσύνης από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους ο Ν.Γαλάνης και Δήμαρχος Αιτωλικού ο οποίος θα κατέχει τον τελευταίο τροχό της… πλατφόρμας. Το αρχείο του έπους, θα κρατά ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Π.Κουτσάφτης. Για την ηθική συμπαράσταση της εορταστικής και ρυμουλκούμενης στατικής θεατρικής κομπανίας της 28ης Οκτωβρίου και την πειθαρχεία του κόσμου, ορίζεται ομοφώνως ο πρώην χωροφύλαξ και νυν δημοτικός σύμβουλος Λεώ Κακούρης. Συν τοις άλλοις επιβάλλεται, η σκηνική παρουσία των συμμετασχόντων στο άρμα, να διανθιστεί με την κοπή κλώνων, από φοίνικες των παραλιακών οδών, για να τονιστεί συμβολικά, η απαρχή της ρεμούλας, στο πνεύμα της πράσινης ανάπτυξης, επεσήμανε με e-mail της, η υπουργός κα Μπιρμπίλη.
Στο τέλος της παρελάσεως θα τελεστεί εορταστικό μάντρωμα των πολιτών για να ακουστεί το επί μνημόνιο κατάστιχο στην κεντρική πλατεία, από τους ιερείς της επερχόμενης ιεράς νήσου του Αιτωλικού.
Με το πέρας των εκδηλώσεων, στο παρακείμενο ζαχαροπλαστείο θα προσφερθεί δωρεάν ραουντάπ σε μορφή τουλούμπας για την εξαφάνιση του πλήθους και τον άμεσο εξωραϊσμό της κεντρικής πλατείας, προς αποφυγή οικοπεδοποίησης αυτής.
Τη μακέτα σκηνογραφίας για τον σχεδιασμό της επετείου, επιμελήθηκε ο μηχανικός οικοπεδοψάχτης και παλουκομπήχτης κ. Γεωργίου.





Με όλο το σεβασμό για την ενημέρωση του κοπαδιού η…
ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ

ναι, ναι, σωστά τους είδατε στις φωτό μας,
δεν είναι όμως αυτοί, είναι μακρινοί πρόγονοί τους
ο ένας ήταν μπάτσος της εποχής και ο άλλος παπάς,
καταλαβαίνετε φαντάζομαι τώρα, είναι ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ το θέμα τους
για την αντιγραφή και το σχολιάκι
ο Γραμματοσυλλέκτης
οι φωτογραφίες, είναι από αρχειακό υλικό του
paparazzi

Δεν υπάρχουν σχόλια: