Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αφιέρωμα στις δημοτικές εκλογές. Μέρος 1ο οι αρχηγοί των συνδυασμών

Μέρος 1ο οι αρχηγοί των συνδυασμών
Ξεκινάμε σήμερα, 17 ημέρες και 17 ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες του μεγάλου λαϊκού πανηγυριού «δημοτικές εκλογές 2010» ένα μαραθώνιο αφιέρωμα σε συνέχειες.
Θα αρχίσουμε σήμερα με το πρώτο μέρος που έχει τίτλο οι «αρχηγοί των συνδυασμών».


Πρόκειται όπως είναι προφανές για την παρουσίαση των αρχηγών των συνδυασμών, που όμως δεν είναι στυγνά πολιτικό. Βλέπει τους αρχηγούς από την ανθρώπινη πλευρά τους, και όχι σαν πολιτικούς, μιλάει για την καταγωγή τους, για τα hobby τους, για τις αγαπημένες τους ασχολίες και φαγητά,
Είναι μια τεκμηριωμένη τοποθέτηση απέναντι στον άνθρωπο πολιτικό, που θα κληθεί αύριο να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου και το μέλλον μας.
Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με το πρώτο γράμμα από το επίθετο του κάθε αρχηγού συνδυασμού.Πρώτος αλφαβητικά είναι ο ...

1. Γιάννης ΑΧΡΙΣΤΟΣ: Ηγείται του οραματικού συνδυασμού «Όραμα – Αφανισμός», συγγνώμη σκεφτόμουνα κάτι άλλο, το σωστό όνομα είναι «Όραμα – Δημιουργία». Ο Γιάννης, αρχηγός του συνδυασμού, κατάγεται από την μεγάλη οικογένεια των Πασοκαχρηστέων. Η οικογένεια αυτή, είναι γνωστή στην χώρα μας για τις μεγάλες ευεργεσίες που έχει προσφέρει στα μέλη της (μόνο στα μέλη της) τα τελευταία 30 χρόνια.
Είναι πασοκογενής, συνδυασμός, και ο αρχηγός το λέει και καμαρώνει, χωρίς αιδώ, χωρίς καταισχύνη. Είναι ο ένας από τους δύο επίσημους κομματικούς συνδυασμούς που κατεβάζει το πασοκ, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Η διαφορά του με τον άλλον επίσημο συνδυασμό του πασοκ, είναι ότι αυτός είναι περισσότερο ελαιώδης (λιγδιάρης – λαδιάρης δηλαδή, για να το κάνω πιο κατανοητό στα λαϊκά στρώματα), με φιλική τάση και ενδιαφέρον για το περιβάλλον, αφού ανακυκλώνει με περισσό θράσος τα σκουπίδια.
Το αγαπημένο του φαγητό είναι η κατσούλα του χταποδιού.








2 Νίκος ΑΧΡΙΣΤΟΣ: Ηγείται του συνδυασμού με το μελλοντολογικό όνομα «το Μέλλον είναι τώρα» υπονοώντας ότι είναι τόσο μπροστά, που κοντεύουν αυτοί να φτάσουν στο 2040 ενώ όλοι οι άλλοι είναι στάσιμοι στις απαρχαιωμένες πουστίες του σήμερα. Και αυτό αποδεικνύεται και από τις μελέτες των αστρολόγων που υπάρχουν, οι οποίες είναι σαφείς και πρεσβεύουν ότι την χρονιά εκείνη(το 2040,) θα είναι η καλύτερη χρονιά για πουστιές και πισώπλατα καρφώματα. Πρόκειται για την επίσημη συμμετοχή της ν.δ., στην ωραία αυτή εκδήλωση, άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού. Στηρίζεται και από το λαος του καρατζαφέρτε μου κι άλλα
Ο αρχηγός του συνδυασμού Νίκος, ΔΕΝ είναι συγγενής με τον προηγούμενο αρχηγό, Γιάννη Άχριστο. Πρόκειται για απλή συνωνυμία, πλην όμως τους συνδέει μια βαθειά ανθρώπινη φιλία. Οι δυο άνδρες έχουν κοινό hobby την σπηλαιολογία και συγκεκριμένα τις υπόγειες διαδρομές.
Αγαπημένη συνήθεια του αρχηγού, είναι να περνάει τις ελεύθερες ώρες του τσιμπολογώντας σε ουζερί πρεβεζάνικο γαυράκι






3 Ψυχίατρος ΜΠΡΟΥΜΑΣ: Ηγείται του συνδυασμού «Μέτωπο Ελεύθερων Πολιτών». Ο αρχηγός του συνδυασμού Ψυχίατρος, κατάγεται από την γνωστή οικογένεια ενετών γιατρών Oialipente Ineoli Pelatesmou.
Αποτελεί την ευχάριστη και πιπεράτη νότα αυτών των εκλογών. Πρόκειται για ανεξάρτητο πολυχρωματικό συνδυασμό, που εκπροσωπεί αποκλειστικά το Μεσολόγγι. Δεν ενδιαφέρουν τον συνδυασμό αυτό, οι υπόλοιπες πόλεις και δήμοι του νέου Δήμου. Στο όμορφο και καλοδιατυπωμένο slogan του συνδυασμού, εμφανίζονται ο Δήμος Αιτωλικού και ο Δήμος Οινιάδων να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Έτσι θα υλοποιηθεί το βασικό σχέδιο του συνδυασμού. Η φιλοσοφία του αρχηγού προσωπικά
και του συνδυασμού γενικότερα, είναι πως για την μαλακία που μας δέρνει, φταίει το Αγρίνιο και όχι η μαλακία που μας δέρνει.
Ευρύτερος στόχος του συνδυασμού, είναι να υπάρχει την επόμενη πενταετία –εφόσον κερδίσει τις εκλογές- μόνο μια πόλη στο νομό, το Μεσολόγγι, (όταν λέμε Μεσολόγγι, εννοούμε Μεσολόγγι ΣΚΕΤΟ, χωρίς τα παρελκόμενα Αιτωλικό και Οινιάδες, που είναι και τα πρώτα που θα καταστραφούν), και υπόσχεται να εργαστεί σοβαρά σε αυτή την προοπτική. (στην ωραία φωτό μας, το σήμα του συνδυασμού, το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη και θα κάνει πρεμιέρα, την επομένη των εκλογών, εάν φυσικά κερδίσει τις εκλογές ο συνδυασμός αυτός.
Αγαπημένο φαγητό του αρχηγού Ψυχίατρου, είναι ο αιτωλικιώτης κέφαλος (μην πάει ο νους σας στο κακό, εννοώ κέφαλος ψαρεμένος στο Αιτωλικό)

4 Μαργαρίτης ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΗΣ: Πρόκειται για την επίσημη συμμετοχή ΤΟΥ κόμματος (ένα είναι ΤΟ κόμμα) και το όνομα του συνδυασμού είναι το ευφάνταστο (πάντα οι συνδυασμοί του κκε έχουν ευφάνταστα ονόματα) «Λαϊκή συσπείρωση» που σημπληρώνεται -με το πρωτοεφανιζόμενο σε συνδυασμό του κκε- γαρύφαλλο) . Ο αρχηγός Μαργαρίτης, πάσχει από την σπάνια αρρώστια της ΜΥΣΙΚΟΠΑΘΕΙΑΣ. Όταν αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές, το κράτησε μυστικό από όλους, ακόμα και από τον ίδιο του τον εαυτό. Να φανταστείτε ότι, ενώ είχε ήδη καταρτιστεί ο συνδυασμός, και είχαν ολοκληρωθεί οι λίστες των υποψηφίων, η Τ.Ο. του κκε στο Αιτωλικό, συνεδρίαζε (μαζί και οι υποψήφιοι
που ήταν ήδη στη λίστα, οι οποίοι όμως δεν το ήξεραν ότι είναι ήδη στη λίστα) και συζητούσαν τι θα κάνουν στις εκλογές, ποια θα είναι η καλύτερη λύση για αρχηγό του συνδυασμού και ποιοι θα συμπληρώσουν τις λίστες των υποψηφίων. Τόσο βαριάς μορφής είναι η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει και αξίζει τον οίκτο μας.
Κατά τα άλλα, όπως βλέπετε και στην ωραία μας φωτό, ο Μαργαρίτης Μυστικοπαθής, είναι ένας πολύ χαρούμενος και ευχάριστος άνθρωπος, που τον χαρακτηρίζει το από καρδιάς χαμόγελό του.
Αγαπημένο φαγητό του αρχηγού Μαργαρίτη, είναι η δημοκρατία


5 Χρισμένος ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ: Ηγείται του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας». Πρόκειται για ένα κατάπτυστο διασπαστή της ενότητας του κόμματος της ν.δ. Κατεβαίνει ως αντάρτης, αν και είχε προσπαθήσει σθεναρά να είναι αυτός ο εκφραστής και χρισμένος υποψήφιος της ν.δ.
Ως επαγγελματίας αεροπόρος, απεχθάνεται το έδαφος και ειδικότερα την σπηλαιολογία. Του αρέσει να αιθεροβατεί, όπως και στην προκειμένη περίπτωση.
Αγαπάει τα σχέδια επί χάρτου, χωρίς όμως την προοπτική της υλοποίησής τους.
Ένας άνθρωπος χαμηλού profile και προσδοκιών. Αξίζει την προσοχή μας.

ΓΙΑΤΙ


Είναι στρατιωτικός και τα λέει τσεκουράτα.
Αγαπημένο του φαγητό, το αυγό. (030 sec έως 0,38sec)






6 Πάνος ΤΣΟΠΑΝΑΡΟΣ: (τονίζεται στο νά – Τσοπανάρος) Αποτελεί την δεύτερη επίσημη συμμετοχή του πασοκ, στην ωραία αυτή εκδήλωση. (το πασοκ, ως χορηγός της εκδήλωσης, είχε το δικαίωμα να έχει δυο συμμετοχές)
Ηγείται του συνδυασμού «Αλλαγή πορείας» με την λέξη αλλαγή να παραπέμπει άμεσα στον συγχωρεμένο αντρέα, ιδρυτή του καταστήματος γενικού εμπορίου υλικών της Ελλάδας, πασοκ Α.Ε., που είναι και επίσημος χορηγός της εκδήλωσης που θα παρακολουθήσουμε σε λίγες ημέρες. Ο αρχηγός Πάνος, είναι ένας πραγματικός επαναστάτης, ένας ρηξικέλευθος άνθρωπος που έλκει την καταγωγή του από του θρυλικούς επαναστάτες, toupamaros. (αν δεν είναι στα Ελληνικά, πατήστε την αυτόματη μετάφραση, είναι καλή) - (το όνομα παραφράστηκε με τα χρόνια και έγινε tsopanaros). Άκρως αριστερός ιδεολογικά λόγω επαναστατικής καταγωγής, ενταγμένος στο ακροαριστερό πασοκ από την ηλικία των 15, όπως δηλώνει ο ίδιος στο βιογραφικό του. Συλλέκτης ιδεολογιών, εντρύφησε και σε άλλα ακροαριστερά κινήματα, όπως για παράδειγμα ο συνασπισμός, με φυσική κατάληξη το πασοκ όπου και παραμένει.
Ο αρχηγός του συνδυασμού Πάνος, λατρεύει την κτηνοτροφία, είναι hobbiστας κτηνοτρόφος και έχει δική του στάνη με γίδια.
Σαν πραγματικά ρηξικέλευθος επαναστάτης απόγονος toupamaros και συνειδητοποιημένος οικολόγος , για πρώτη φορά, εμφανίζει στο ψηφοδέλτιο ένα γίδι από την ίδια του στάνη, με σκοπό να εκπροσωπήσει όλα τα ζώα και τα ζωντανά του νέου Δήμου μας. Πρόκειται για ένα πραγματικό γίδι, και όχι για άνθρωπο που λόγω αγραμματοσύνης θα μπορούσε να το αποκαλέσει κάποιος γίδι, περιπαιχτικά.
Αυτή είναι και η κύρια διαφορά του συνδυασμού αυτού, από την άλλη επίσημη συμμετοχή του πασοκ, ο συνδυασμός αυτός, είναι λιγότερο ελαιώδης, αλλά περισσότερο αγροτικός – λαϊκός, πλην όμως με πιο κουλτουριάρικη διάθεση.
Ο αρχηγός του συνδυασμού Πάνος, αγαπάει επίσης την Σπηλαιολογία και τις υπόγειες διαδρομές, αλλά είναι σε διαφορετική επιστημονική ομάδα με τους δυο προηγούμενους ερασιτέχνες σπηλαιολόγους Γιάννη και Νίκο, αν και σε μερικές υπόγειες διαδρομές σε σπήλαια του Δήμου Μεσολογγίου, συμμετείχαν μαζί με τον Νίκο Άχριστο.
Το αγαπημένο φαγητό του αρχηγού του συνδυασμού, είναι τα ψαράκια





Καρακάξα
Το αφιέρωμα μας στις Δημοτικές εκλογές 2010, θα συνεχιστεί
Ακολουθεί μια πολιτική τοποθέτηση της Κασσάνδρας για τους υποψηφίους, η τεκμηριωμένη πολιτική ανάλυση των εκλογών από τον Τειρεσία και οι λίστες υποψηφίων από τον paparazzi

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλό..!! Ίσως είναι λίγο ισοπεδωτικό αλλά η πρόθεση του συντάκτη είναι να κάνει εμφανείς όλες τις αδυναμίες των συμβούλων, οπότε τα όρια χαλαρώνουν.. Ακούς εκεί, ο άχριστος.. :)

Ανώνυμος είπε...

σφυράκιον μην θίγεσαι!!! άχριστοι ειναι πως θέλεις να τους πει;

Unknown είπε...

Ω μα προς Θεού, δεν θίχτηκα! Αντιθέτως, εγκρίνω και επαυξάνω!