Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τα λέει, τα λέει, επιτέλους το λέει

Κι άλλο θέμα προς σχολιασμό, πάλι από την «Αιχμή»
Αυτή τη φορά, δεν πρόκειται για συνέντευξη, αλλά για επιστολή που στέλνει ο Παναγιώτης Στάϊκος, νυν δήμαρχος Αστακού και κομμένος από το νέο «χρίσμα» και δια τούτο οργισμένος, μη πω, εξοργισμένος.
Και όταν κάποιος είναι εξοργισμένος, όσο ο Στάϊκος, τότε λέει χοντρά πράγματα.
Λέει πράγματα για το κόμμα του, που μέχρι χθες υπήρξε πραγματικός υπηρέτης του -αποκομίζοντας σαφώς ίδιον όφελος και ΔΕΝ εννοώ οπωσδήποτε οικονομικό, μπορεί το όφελος να είναι πολιτικό, προσωπικό κλπ- πράγματα, που σε καμία άλλη περίπτωση ΔΕΝ θα τα έλεγε, πράγματα που ήξερε, ΑΛΛΑ, ΔΕΝ τόλμαγε να πει.
Πράγματα που εδώ, στη δική μας καθομιλουμένη, θα τα χαρακτηρίζαμε «γαμσά» (συγγνώμη για την κακή λέξη, αλλά αφού έτσι το λέμε, τι να κάνω εγώ;)
Διαβάστε (με δικό μου σχολιασμό)
Αγαπητή ΑΙΧΜΗ
Το δημοτικό συμβούλιο με την 1036/2010 απόφαση της 13/9/2010 αποφάσισε ομόφωνα: Την ανάκληση της αριθ. 47/2010 απόφασής του (νίκο-νίκο, έκπληξη!!!!!, στους άλλους δήμους κρατάνε πρακτικά) με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της επένδυσης φυσικού αερίου στο Πλατυγιάλι, αφού θεωρούσαμε, ότι η επένδυση αυτή θα απασχολούσε περίπου 1.500 άτομα, ενώ η πραγματικότητα είναι 140 άτομα από τα οποία τα 100 θα ήταν εξειδικευμένο προσωπικό και επομένως οι ντόπιοι εργαζόμενοι θα ήσαν λιγότεροι από 40 και το χειρότερο, ότι η ενέργεια δεν θα ήταν για τις εγχώριες ανάγκες, αλλά για τις ανάγκες της Ιταλίας και επομένως σε εμάς θα έμενε η... ρύπανση του περιβάλλοντος. (καθίστε ρε παιδιά, εδώ υπάρχει μια ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Δηλαδή, εάν επρόκειτο να δουλέψουν 1.500 άτομα, ήταν εντάξει οι περιβαλλοντικοί όροι, ΑΛΛΑ, αφού θα δουλέψουν ΜΟΝΟ 40, τότε ΔΕΝ είναι εντάξει οι περιβαλλοντικοί όροι. Σα να μην μας τα λες καλά δήμαρχε, μήπως οι περιβαλλοντικοί όροι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, αλλά με τις εξυπηρετήσεις που θα κάναμε στους ψηφοφόρους μας; Καλά μη φωνάζεις δήμαρχε, μια ερώτηση έκανα)
Το Πλατυγιάλι να παραμείνει εμπορικό λιμάνι, (εμπορικό λιμάνι μεν, σε καλπάζουσα παρακμή δε) διαμετακομιστικό κέντρο και βιομηχανική περιοχή χαμηλής όχλησης. (χαμηλής όχλησης ναι, αφού δεν έχει δουλειά, ΌΧΙ επειδή εσείς βάλατε τίποτε σκληρούς όρους σχετικά με την όχληση, ρώτα και εμάς, πόσο χαμηλή ήταν η όχληση, όταν είχε απεργία ο Πειραιάς και περνούσαν 1.000 νταλίκες την ημέρα από τα γεφύρια – αλλά ας όψεται ο ανικανολέων, που εξυπηρετούσε κι αυτός τα συμφέροντά του, διορίζοντας ψηφοφόρους του και πουλώντας εκδουλεύσεις - ο χαμένος). Επιπλέον να συσταθεί επιτροπή αγώνα στην οποία ο πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Παναγιώτης Στάϊκος (δήμαρχε, ελπίζω να μην είσαι τέτοιος συντονιστής σαν το προκομμένο τον δικό μας, τότε στις κινητοποιήσεις για τον Καλλικράτη, που τα είχε πουλήσει όλα, πριν ακόμα αρχίσει) και θα μετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Φ. Λιβάνης, Κων. Λυχνός, Αλέξανδρος Γιώτης, Κωνσταντίνος Λαϊνάς , ο υποψήφιος δήμαρχος Γεράσιμος Βότσης, εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών οι Ηλίας Γεωργαλής Παν. Χολής και οι πρόεδροι συλλόγων και παραγωγικών τάξεων.
Να ζητηθεί από τους υποψηφίους δημάρχους να δεσμευτούν (ο «χρισμένος» του πα.σο.κ. έχει δεσμευτεί; Και εάν ΝΑΙ, εσείς τον πιστέψατε;) ότι θα συμφωνήσουν με την απόφαση αυτή και θα είναι αρωγοί στην επιτροπή αγώνα. Επίσης δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομικής - δικαστικής διεκδίκησης κατά παντός υπευθύνου.Αγαπητή ΑΙΧΜΗ
Είναι γνωστό ότι τα στελέχη των κυβερνώντων κομμάτων έχουν υποχρέωση να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. (σωωώπα, γι αυτό βγαίνουν βουλευτές; Για να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική ή για να στηρίζουν τα συμφέροντά μας; Γιατί εγώ μέχρι σήμερα, το δεύτερο πίστευα). Μετά όμως από αυτή την απόφασή μας σας γνωρίζω ότι, ο κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μωραΐτης ή η κα Μπιρμπίλη ή ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Τορουνίδης ή ακόμα και ο κ. Λύτρας που έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ (αααα τελικά δεν δεσμεύτηκε αυτός, ε αυτό του έλειπε, δεσμευτεί, παααάει το «χρίσμα» μετά) και είναι και μέλος του εθνικού συμβουλίου δεν θα τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στον Αστακό, και να υπερασπισθούν την κυβερνητική απόφαση για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής στο Πλατυγιάλι με καύση LPG από τα Κατάρ. Ο Αστακός είναι πλέον γι’ αυτούς Σαϊγκόν και υπάρχουν έτοιμοι χιλιάδες Βιετκόγκ για να τους υποδεχθούν. (καλά τα λες δήμαρχε, αλλά πάρτο λίγο αλλιώς, μη βρεις πουθενά)
Ένας από τους λόγους που με έκοψαν στο ΠΑΣΟΚ ήταν και η επένδυση αυτή, αφού ήξεραν ότι δεν είμαι από εκείνους που τους τραβάνε το αυτί ή τους κλείνουν το στόμα. (καλά τώρα δήμαρχε, στο τέλος, όλοι τα ίδια λέτε. Αν είχες εσύ το «χρίσμα», μήπως θα ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα; Έστω λίγο λέω). Ο γραμματέας της Ν.Ε. είπε κομψά, ότι δεν θα ήμουν συνεργάσιμος για αυτή την μεγάλη επένδυση, που πολλοί στο ΠΑΣΟΚ την χαρακτηρίζουν ως «Παπανδρεϊκή επένδυση».
Ο νομάρχης κ. Σώκος αναρωτήθηκε με ποια κριτήρια δεν ήταν η επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια. Πρώτον γιατί και εγώ και εσείς κύριε νομάρχη είχαμε δηλώσει δημόσια Μαρξιστές. (μαρξιστές είπες δήμαρχε; και στο αστικό πα.σο.κ. τι ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΤΕ δήμαρχε;)
Δεύτερον, μας καταλογίζουν ότι δεν προσέχαμε το στόμα μας και λέγαμε ότι σκεφτόμαστε.(εδώ αρχίζει η «γαμσά» και τελειώνει στο τέλος της επιστολής)
Έτσι λοιπόν δεν σας έκοψαν το απόγευμα του Σαββάτου στις 4 Σεπτέμβρη, αλλά σας έκοψε ο αδερφός του πρωθυπουργού Νίκος (ωωωχ - βογγητό) τον περασμένο Μάρτιο, γιατί δεν του άρεσε η θέση σας για το χωροταξικό των περιφερειών και κάποιες παρατηρήσεις σας για τον Καλλικράτη και την οικονομική πολιτική. (περίεργο, έχει λόγο ο νίκος στην κυβερνητική πολιτική; με ποια ιδιότητα;) Αυτή είναι η αχαριστία της οικογένειας Παπανδρέου (κι άλλο βογγητό - πιο ΔυΝαΤο) για την στήριξη που τους παρείχαμε τόσον εσείς όσο και εγώ. (καλά είπαμε, είχατε και τις ανάλογες απολαβές, ένας δήμαρχος, ο άλλος νομάρχης, μην τα ξεχνάμε, μην τα ξεχνάμε) (από εδω και μετά, ακούγονται ΣΥΝΕΧΩΣ βογγητά με αυξανόμενη ένταση. Ρε σεις στο πα.σο.κ. σκάστε, θέλουμε να κοιμηθούμε, λυσάξατε πια)
Φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν πλέον την διαφορετική άποψη και δεν τους ενδιαφέρουν οι ικανοί, (όχι, δεν εννοεί ΜΟΝΟ τον απίθανο κ. αποστόλη, γενικώς το λέει) αλλά αρέσκονται απλά στους αρεστούς. Όσο για την δήθεν αντιπαλότητα Κατσικόπουλου που λένε κάποιοι δημοσιογράφοι, αυτά είναι τρίχες. Ο κ. Κατσικόπουλος απλά είχε την φιλοδοξία να θέλει να γίνει περιφερειάρχης και αυτό είναι θεμιτό. Απλά του επέβαλαν να πάει για δήμαρχος στην Πάτρα γιατί τον έβλεπαν ως μοναδική ελπίδα να την κερδίσουν, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο όχι γιατί δεν είναι ικανός άνθρωπος, αλλά γιατί η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, (μπαααα, τι ακούω δήμαρχε; Ξέρεις κανένα δυσαρεστημένο, από την κυβερνητική πολιτική;) είναι πιθανόν να εκφραστεί προς το πρόσωπό του. Όμως είναι επίσης γνωστό ότι ο κ. Κατσιφάρας (ξέρετε, ο κ. απίθανος 1-2-3-4 & 5) δεν ήθελε να πάει στην περιφέρεια, (μα αυτός άλλα λέει δήμαρχε) αλλά να παραμείνει στην κυβέρνηση, οι ενστάσεις του βέβαια κάμφθηκαν όταν του επισήμαναν ότι θα είχε την τύχη της κυρίας Μπατζελή (κάνει τέτοιους ποταπούς εκβιασμούς το πα.σο.κ.; έλα ρε δήμαρχε, ΔΕΝ σε πιστεύω) και τότε θα κατέβαινε για την περιφέρεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός. (α αυτό είναι εντελώς ηλίθιο, όχι, ΔΕΝ εννοώ τον δήμαρχο, εννοώ τον giorgakis)
Μπορεί κάποιοι να πουν ότι λέω τρελά πράγματα ή ότι αυτά είναι σενάρια νοσηρής επιστημονικής φαντασίας, (όχι καθόλου, εμείς τα ξέραμε, αλλά που να πεις, ποιος να σε πιστέψει;) οι πληροφορίες αυτές όμως, είναι απόλυτα ασφαλείς και όλο αυτό το παρασκήνιο αληθινό. (έχει παρασκήνιο η πολιτική; Περίεργο, πρώτη φορά το ακούω) Κάνουν λάθος στο ΠΑΣΟΚ εάν νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν μαζί μου.
Πήδα τους δήμαρχε, βγάλε τα σώψυχά σου στη φόρα, έτσι θα αρχίσουν να κελαηδάνε και οι υπόλοιποι, και ξέρεις και εσύ κι εμείς, ότι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ οι δυσαρεστημένοι που «δεν λεν κουβέντα, κρατάν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα»
Μετά τις εκλογές έχουμε να πούμε πολλά, μέχρι τότε λίγη υπομονή. (θα περιμένουμε με αγωνία δήμαρχε. Και να θυμάσαι, στους Μη Ενεργούς Πολίτες, θα βρεις μια ζεστή φωλιά, για να δημοσιεύσεις οοοό τι γουστάρεις, μόνο που έχουμε την κακιά συνήθεια να σχολιάζουμε τα πάντα. Αν αυτό ΔΕΝ σε πειράζει…)
Ευχαριστώ για την φιλοξενία (να σαι καλά δήμαρχε – Δημοσιογράφος)
Ο δήμαρχος Αστακού<
Δρ. (μωρέ κι αυτός γιατρός είναι; τι διαααάλο πάθανε οι γιατροί και δεν έμεινε κανείς σε ιατρείο;) Παναγιώτης Στάϊκος





Για την αντιγραφή τον σχολιασμό ΚΑΙ τους συνδέσμους ( link στα ελληνικά)
ο Δημοσιογράφος
η ανάρτηση κλείνει με βογγητά, που έχουνε γίνει σκούξα

η επιστολή του δήμαρχου, χωρίς τα δικά μου ενοχλητικά και ανόητα σχόλια, εδώ
η ωραία φωτό είναι από την Αιχμή
με την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης, δείτε αν θέλετε και μια άλλη, παλιά μεν, απολύτως σχετική δε.
Είχε έρθει με μήνυμα που είχε τον εύγλωτο τίτλο" 1.500 θέσεις εργασίας, μη χέσω"

Δεν υπάρχουν σχόλια: