Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

υποψήφιοι σωτήρες 4.

Φυσικά δεν το έστειλαν σε μας, το βρήκαμε σε blog του Ευηνοχωρίου , αλλά έγραφε ο φίλος blogger ότι το είχε αναδημοσιεύσει από την εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
ο τέταρτος μέχρι ώρας υποψήφιος σωτήρας μας, με το σκορ στους σωτήρες να είναι
πα.σο.κ 3 - ν.δ. 1 (δεν τους βλέπω αυτούς της ν.δ. πολύ ορεξάτους να μας σώσουν).
Κατ' αρχήν, όπως καταλάβατε το κουσούρι του το έχει, είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, έτσι όπως τον αντιλαμβάνεται το πα.σο.κ. το σοσιαλισμό. Το άλλο κρυφό κουσούρι που έχει είναι ότι είναι αντινομάρχης ανάπτυξης ιδού η σελίδα της Νομαρχίας. Είδατε εσείς καμία ανάπτυξη, γιατί εγώ ΔΕΝ είδα, εκτός αν την είδατε και δεν μου το είπατε, οπότε θα σας μαλώσω.
Τελευταίος νομός της Ευρώπης ήμασταν, και τελευταίοι είμαστε.
Τι πράγμα; δεν είναι έτσι όπως τα λέω; μα δεν τα λέω εγώ αγαπητέ μου, ο... νομάρχης σώκος τα λέει "Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιου Σώκου, σύμφωνα με τον οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως διοικητικός σχηματισμός, έχει σοβαρό έλλειμμα περιφερειακής συνείδησης, γιατί δημιουργήθηκε στην βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων και όχι αναπτυξιακών αναγκών, με αποτέλεσμα η Πάτρα και η Αχαΐα, να υπερισχύουν έναντι των άλλων περιοχών και η περιφέρεια στο σύνολό της να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των δεικτών ανάπτυξης."
τι πράγμα; που τα λέει αυτά; εδώ
Αναρωτιέμαι κύριέ μου, εάν με συναντήσετε κάπου στο δρόμο, τώρα με το καλό που θα αρχίσετε την προεκλογική σας εκστρατεία, και σας ρωτήσω εάν είστε ευχαριστημένος από το έργο σας στον τομέα ΑΝΑΠΤΥΞΗ, τι θα μου απαντήσετε, ΝΑΙ;; ή θα μου πείτε ότι φταίει η Πάτρα; τι κακό κι αυτό ρε παιδάκι μου, να φταίνε πάντα οι άλλοι).
Πάμε να δούμε τι λέει
Ανοικτή επιστολή του υποψηφίου δημάρχου Χρ. Πετρόπουλου στους δημότες του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου

“Δημιουργούμε δύναμη υψηλής συλλογικότητας και αποτελεσματικότητας” (πολύ πασοκικά το ξεκίνησες κυρ΄χρήστο μας, αυτά τα συλλογικότητες και αποτελεσματικότητες, πολύ σε giorgakis μου έρχονται, και το να θυμίζεις giorgakis τέτοιες εποχές, αν όχι επικίνδυνο, είναι τουλάχιστον άστοχο)
Απευθυνόμενος στις τοπικές κοινωνίες (τις τοπικές κοινωνίες τώρα -εμάς εννοεί- , γιατί τις ανακατεύει; αφού ούτε που ξέρει που βρισκόμαστε), του διευρυμένου δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της περιοχής (ποιες είναι οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της περιοχής στις οποίες απευθύνεσαι κυρ΄χρήστο μας; πες μια κοινωνική και πολιτική δύναμη του Αιτωλικού ή των Οινιαδών που γνωρίζεις, ΜΙΑ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ), ανακοινώνω την απόφασή μου (για αυτό είχε όλη μέρα ευκοίλια το γατί μου;) να δημιουργήσω την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη (αυτό το συμπαράταξη, ωραίο που ακούγεται, σαν προεκλογικός λόγος του πα.σο.κ. και να τα χαΐρια μας) δυνάμεων για την αλλαγή της πορείας (πάνω που θα αλλάζεις πορεία, πάρτο στα ίσια, μη βρεις πουθενά και τρέχουμε στους φαναρτζήδες) στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.
Κεντρικές μας επιδιώξεις είναι: (γιαααα να δούμε και τις επιδιώξεις τώρα)
1. Ο εκσυγχρονισμός (όπως εκσυγχρόνισε και το πα.σο.κ. του σημίτη την Ελλάδα) του τρόπου λειτουργίας (κααααλά, βάλτε μπροστά τη μηχανή να λειτουργήσει πρώτα και μετά της αλλάζετε και τον τρόπο λειτουργίας) του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με παράλληλη ανάδειξη των δημιουργικών δυνάμεων (κοίτα μόνο μην τις αναδείξεις πολύ και πέσουν μετά - ποιες δημιουργικές δυνάμεις ρε; τι δουλειά έχετε οι πολιτικοί και οι πολιτικάντηδες με τις δημιουργικές δυνάμεις ρε;) των τοπικών κοινωνιών.
(πάμε στην κουρτίνα 2)
2. Η ανάπτυξη (μην μιλάς για ανάπτυξη, σε παρακαλώ δηλαδή, μην μιλάς για ανάπτυξη - την είδαμε την ανάπτυξη) στρατηγικής και σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης, την διαχείριση των επιπτώσεών της και την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. (ναι, ωραία, εκτός από αοριστολογικές πασοκοφιλοσοφίες, κάτι ουσιαστικό έχετε να μας πείτε κυρ΄χρήστο μας;)
ακολουθεί το κουτί 3
3. Η μεταρρύθμιση (όπαααα, νάτη και η μεταρρύθμιση, άσε μεγάλε μας μεταρρύθμισε το πα.σο.κ , το κόμμα σου μια χαρά) παντού ώστε να αναδειχθούν νέες πολιτικές και νέα πρόσωπα (ααααα, αφού γίνεται δήμαρχος θα τα αναδείξετε τα νέα πρόσωπα κυρ΄χρήστο μας, γιατί εγώ άλλα είχα καταλάβει, ότι μαζί με τα νέα πρόσωπα κάνετε την συλλογικότητα που λέγατε στην αρχή) που θα υπηρετήσουν την ανάπτυξη (είπαμε, αυτή τη λέξη κόφτη από το επόμενο διάγγελμα, αν βγάλεις κι άλλο) του τόπου.
πάμε τώρα και στο ζονκ
4. Η στήριξη και αξιοποίηση των θεσμών που εισάγει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» (τι εισάγει; τι εισάγει; στήριξη και αξιοποίηση των θεσμών; και εμείς καλέ γιατί δεν τα βλέπουμε αυτά τα ωραία να ησυχάσουμε; δεν χωράνε από την πόρτα να εισαχθούνε;) για την ουσιαστική αυτοδιοικητική αλλαγή (ναι, ναι) η οποία θα φέρει τις τοπικές δυνάμεις στο επίκεντρο της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης αλλά και θα συμβάλλει στη διοικητική ανασυγκρότηση της πολιτείας. (τι λε ρε μεγάλε; θα τα κάνει όόόόλα αυτά ο Καλλικράτης μόνος του, θα κοψομεσιαστεί ρε παιδάκι μου)
Ο δήμος της Ι.Π. Μεσολογγίου λόγω του συμβολικού του χαρακτήρα για τη χώρα και την Ευρώπη πρέπει να αλλάξει εικόνα. (να αλλάξει, εγώ αντίρρηση δεν έχω. Να βάλετε τη πύλη από την άλλη πλευρά, προς τη θάλασσα). Επιβάλλεται αλλά και μπορεί να αναδειχθεί σε πρότυπη αυτοδιοικητική οντότητα η οποία θα αναδεικνύει και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες του σχεδίου «Καλλικράτης» αλλά και θα σχεδιάζει τρόπους εξόδου από την κρίση. (αυτά τα είπες και παραπάνω με άλλα λόγια, μην πας να μας μπερδέψεις τώρα)
Πεποίθηση μου (ναι, ναι σ' ακούω) είναι ότι, τόσο το εγχείρημα της εκλογικής αναμέτρησης όσο και εκείνο της υποστήριξης της ανάπτυξης αλλά και της εφαρμογής της Δημοκρατίας στα νέα όρια του δήμου είμαι σε θέση να τα φέρω εις πέρας με επιτυχία. (μπράβο λεβέντη μου, μεγάλο πράγμα η αυτοπεποίθηση, άσε μας εμάς να λέμε, εσύ τη δουλειά σου)
Ηγούμαι ισότιμων συνεργατών (όλοι πασόκοι είναι;) οι οποίοι είναι άφθαρτες (γιατί είναι άφθαρτες; τους έχετε περάσει βερνίκι;) προσωπικότητες της αυτοδιοίκησης (και ο γαλάνης προσωπικότητα της αυτοδιοίκησης έλεγε ότι είναι) και νέα πρόσωπα, με κύρος, ήθος (για τη λέξη ήθος, ψάξτε στου Μπαμπινιώτη στο λήμμα τσοχατζόπουλος, ή μαντέλης, είναι του ιδίου κόμματος, του πα.σο.κ.) και γνώση, (τι ακριβώς γνώσεις έχουνε; πείτε μας, μη μας φάει η περιέργεια. Μοσχαράκι ραγού ξέρουνε να κάνουνε;) αποτελώντας όλοι μαζί μια Δύναμη υψηλής συλλογικότητας και αποτελεσματικότητας (και κλείνει όπως άρχισε, με την γνωστή πασοκική γλώσσα)

Στην προσπάθειά μας αυτή θεωρούμε ότι θα στηριχτούμε από (118 πασόκους και 88 που θα κάνουνε λάθος, όλο μαζί 11888 τυχαίο δε νομίζω;) , πολίτες και δυνάμεις ευρέως (τι πράγμα; θα έχετε και εβραίο; ααα, μέχρι τώρα καλά τα πηγαίναμε, τώρα τα χαλάμε) πολιτικού φάσματος (να 'σαι σίγουρος, πες μας που είναι η κάλπη να τρέξουμε) δομώντας μια νέα συλλογικότητα μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών φορέων την οποία ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ.

Μεσολόγγι 14-6-2010




Χρήστος Πετρόπουλος.
χάρηκα πολύ,
Τειρεσίας,
πολλή αοριστολογία και πασοκοφιλολογία, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ, ο επόμενος

μια ερώτηση μόνο κυρ΄χρήστο
στο Αιτωλικό, στο Νιχώρι, στη Κατοχή, στη Σταμνά, πότε περάσατε τελευταία φορά κυρ' χρήστο μας μας; ή δεν ξέρετε ούτε που είναι;
ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ" ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΌΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια για τον ενιαίο Δήμο Μεσολογγίου, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να μην είναι ο Δήμαρχος εκ' Μεσολογγίου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΨΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ . ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ Μ.Ε.Π. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΠΡOΚΕΙΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΩΤΗΡΑ;
ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΛΟΙ.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Μας αρέσει πολύ όταν μπερδεύετε τα λόγια σας, μας αρέσει ακόμα περισσότερο όταν χάνετε την ψυχραιμία σας και ψάχνετε να συνδέσετε πρόσωπα με πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που κάνουμε, κριτική και σάτιρα, σας ενοχλεί, σας τσούζει κι αυτό μας αρέσει ακόμα περισσότερο γιατί φαίνεται ότι το κάνουμε καλά. Βέβαια, όπως έχουμε ξαναγράψει οι εμμονές σας και η ειδεχθώς περιορισμένη φαντασία σας, σας περιορίζουν τις πιθανές επιλογές, με αποτέλεσμα να χάνεστε στον κυκεώνα του θολού μυαλού σας. Αν ο Κατσούλης είναι κολλητός με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, εμείς αλλά και εσύ, τι ζόρι τραβάς;
Εμάς τι μας νοιάζει αν γυρνάνε στα χωριά που λες; Να πάμε μαζί; Πως, απρόσκλητοι; δε μας κάλεσαν, δεν θα ήταν ντροπή να πάμε έτσι; να τους φάμε το φαί;
Ήρθε σε επαφή με εμάς και σε μας δεν λέτε τίποτα; Ντροπή σας, φτου σας ξεδιάντροποι που θα έλεγε κι ο σπύρος.
όσο για τις απόψεις μας θα τις δείτε, μην ανησυχείτε και χαλάτε τη ζαχαρένια σας, θα κάνετε ρυτίδες. Δημοσίευσε διάγγελμα ο κατσούλης και δεν το πήραμε χαμπάρι; το έχετε εσείς; πείτε μας που είναι και θα τις δείτε τις απόψεις μας.
Τέλος για να κλείνουμε το γράψαται το ΤΑΙ γράφεται με Ε - ΓΡΑΨΑΤΕ και το κουλτουριάριδες το ΡΙ γράφεται με Η - ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ
Μ.Ε.Π.

αν όμως θέλετε σώνει και καλά άποψη για τον κατσούλη, ορίστε άποψη.
Η τελευταία φορά που τον είδαμε, εμείς τουλάχιστον, στο Αιτωλικό, ήταν πριν καμιά δεκαριά ημέρες στην πλατεία όπου καθόταν με τον νικολέοντα και τον κ. πρόεδρο καραδήμα.
Από αυτό μπορούμε να συμεράνουμε δύο πράγματα.
το πρώτο, αφού όπως λέτε ήρθε σε επαφή με τους Μ.Ε.Π., τότε ο κατσούλης είναι ο Τειρεσίας, ο νικολέων είναι ο δημοσιογράφος και ο κ. πρόεδρος καραδήμας είναι η Γλύνα.
το δεύτερο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι ο κατσούλης με τις παρέες που κάνει ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ, εάν θέλει να κατέβει για δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτό το πάνω κάτω του Φραγκούλη; Βρε παιδάκι μου,δεν σε πόνεσαν τα πόδια σου; Πότε θα βολευτείς να ηχυχάσεις κι εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν ο κ. Πετρόπουλος να μας πει αν τελικά μετά από τόσα χρόνια έμαθε τουλάχιστον πως ονομάζετε η λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού. Αυτός δεν ήταν υπεύθυνος για την ονομασία της αρχικά, ως λίμνη Σταμνάς και μετά ως λιμνοθάλασσα Σταμνάς; Ποια ήταν η κατάληξη του έργου των αρκετών χιλιάδων ευρώ για το έργο της απόφραξης των Γεφυριών; Τι έκανε η Νομαρχία όλα αυτά τα χρόνια για την Λιμνοθάλασσα και πολύ περισσότερο ο κ. Πετρόπουλος που θέλει και την ψήφο μας; Ρίξτε και μια ματιά στο μπλοκ των ψαράδων. Μάλιστα σε κάποιες ιδιωτικές συζητήσεις, χαρακτήρισε τοπικιστές και μικρόψυχους τους αντιπροσώπους του σωματείου των ψαράδων γιατί έχουν εμμονές σε τοπικές ονομασίες και δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος του έργου που επιτελείτε στη Λιμνοθάλασσα.
Ο ΨΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

βρε μεγαλε αναρωτιεμαι αν δεν ειναι απο το μεσολογγι απο που θα ειναι?θεωρειτε οτι στο αιτωλικο ειστε επιουσιοι δηλαδη?κοιταξτε λιγο περα απο τη μυτη σας και τα γεφυρια που σας περιβαλουν..μπορειτε να υποστηριξετε εναν αξιο ανθρωπο και ασ ειναι απο οπου γουσταρει

Ανώνυμος είπε...

τι λες μωρέ; τι αναρωτιέσαι; αν δεν είναι από το Μεσολόγγι από που θα είναι; από το Αιτωλικό, από τη Σταμνά, από το Νιχώρι, από την Κατοχή, από όλες αυτές τις πόλεις του νέου ενιαίου Δήμου Μεσολογγίου που αναπτύσσονται, ή αν δεν σου αρέσει το αναπτύσσονται έστω επιβιώνουν με τις δικές τους δυνάμεις, και τους δικούς τους ανθρώπους, σε αντίθεση με το Μεσολόγγι που ότι κι ανα είναι αυτό που κάνει, επιβιώνει, συρρικνώνεται, αναπτύσσεται, το κάνει παρασιτικά, είς βαρος όλων των άλλων πόλεων του νομού. Παρασιτεί το Μεσολόγγι στη πλάτη του στρατού, παρασιτεί το Μεσολόγγι στην πλάτη των γονιών των φοιτητών των ΤΕΙ, παρασιτεί το βέρος στην πλάτη της ανάπτυξης των γειτόνων του. Ποιά ήταν η ανάπτυξη σας ως πόλη; ως δημοτών; επενδύσατε σε διαμερίσματα δυάρια για ν ατα νοικιάσετε στους φοιτητές και στους φαντάρους και μετά σε καφετέριες κλαμπ και ταβέρνες για να του διασκεδάσετε. Αυτό είστε ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ. θα μας καλέσετε εσείς εμάς να ανοίξουμε τα μάτια μας και να κοιτάξουμε πέρα από τα γεφύρια, όταν εσείς περιχαρακωμένοι μέσα στην ΝΕΟΚΤΙΣΤΗ πύλη σας που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ, περιμένετε αδρανείς, ζώντας στην σκιά του Αγρινίου να έρθουμε να πιούμε καφέ για να "κονομήσετε" κάνα ευρούλι. Είστε η πόλη της συγκυρίας, από μια συγκυρία της Ιστορίας είστε πρωτεύουσα του νομού, κάντε μια βόλτα στην Αθήνα, αν βρείτε το δρόμο να βγείτε από την πύλη και ρωτήστε ένα τυχαίο περιπατητή της οδού Πανεπιστημίου, ποια έιανι η πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, θα σας απαν΄τησει αυθόρμητα..το Αγρίνιο, και ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. Και τέλος, εγκαλείτε εσείς εμάς για το αν μορούμε να υποστηρίξουμε ένα άξιο άνθρωπο; εσείς βγάλατε δήμαρχο τον Αναγνωστόπουλο.
Αιτωλικό

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον, οι μεσολογγίτες έβγαλαν τον αναγνωστόπουλο μία φορά δήμαρχο (μέχρι τώρα!!!) ενώ εσείς βγάλατε τον γαλάνη 2 φορές!!!
Ήταν τόσο εργατικός και με πολλά έργα την πρώτη 4ετια, που είπατε να τον ξανά βγάλετε. χα!χα!χα!

Αφήστε κύριοι τις κόντρες μεταξύ σας γιατί ο επόμενος δήμαρχος θα είναι κοινός για όλους ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε ανώνυμε, αν και από όλα τα προηγούμενα στέκεσαι μόνο στην εκλογή των αναγνωστόπουλου - γαλάνη, εν τούτοις έχεις δίκιο, ο επόμενος δημαρχος δήμαρχος, ΠΡΕΠΕΙ να είναι κοινός για όλους. Για αυτό το να ψηφίσουμε την 14η Νοεμβρίου, γίνεται μια ιδιαιτέρως υπευθυνη πράξη.
Επιβάλλεται να είμαστε ιδιαίτερα ώριμοι για να φτάσουμε στη κάλπη.