Κυριακή 9 Μαΐου 2010

το ΧΡΟΝΙΚΟ της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Εκεί που καταγγέλλαμε ότι το Αιτωλικό έχει εγκαταλειφθεί από τους άρχοντές του και δίνεται δώρο στο νέο Δήμο Μεσολογγίου βάσει του σχεδίου Καλλικράτης, (με ανταλλάγματα που φανερώνονται σιγά – σιγά) να σου και εμφανίζεται από το πουθενά μια επιτροπή αγώνα. (στην πραγματικότητα ΔΕΝ ήταν καν επιτροπή, ήταν ένα δύο συνδημότες μας με εντελώς συναισθηματικά κίνητρα, απογοητευμένοι από την απαξίωση του θέματος από το δημοτικό συμβούλιο, έδρασαν εντελώς αγνά και χωρίς καμία ιδιοτέλεια και αυτό φυσικά τους έκανε εύκολα θύματα εκμετάλλευσης, όπως θα διαβάσετε παρακάτω).
Αυτή η επιτροπή αρχίζει και μαζεύει υπογραφές ενάντια στη συνένωση με το Μεσολόγγι, με σκοπό να τις παραδώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε συνδυασμό με άλλου τύπου κινητοποιήσεις να αναγκάσει την κυβέρνηση να δει το θέμα θετικά ως προς την αυτονομία του Δήμου Αιτωλικού.
Τα μέλη της επιτροπής (τα παιδιά δηλαδή που είπαμε παραπάνω), πράγματι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να συλλέξουν υπογραφές και να κινητοποιήσουν τον κόσμο.
(εδώ αρχίζει και το χρονικό της εκμετάλλευσης)
Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά βρέθηκε και ο μεγαλοεκδότης της τοπικής εφημερίδας του Αιτωλικού σπύρος κουτσάφτης (που αίφνης αυταναβαθμίζεται και αυτοχρίζεται στρατηγοεκδότης με το χαρακτηριστικό να μυρίζεται το αίμα τα λεφτά και τέτοιου είδους ευκαιρίες από μακριά).
Φωτό 1.

Αμέσως τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν άλλη τροπή. Ως γνωστόν ο κύριος αυτός όπου και να βρίσκετε ότι και αν κάνει δεν το κάνει ... αφιλοκερδώς. Πάντα λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος σε όλη του τη ζωή, ώστε να αποκτήσει αξία η παρουσία του και να μπορέσει στο τέλος να κάνει τη μεταπώληση του αγώνα ή της κοινωνικής ομάδας, με όσο το δυνατόν περισσότερα ανταλλάγματα για τον ίδιο.
Μετά την συλλογή υπογραφών, η επιτροπή αγώνα (που ήδη την έχει καπηλευτεί ο κοτσάφτης και της έχει κατσικωθεί στο σβέρκο, παίζοντας τον στρατηγό και τον γενικό συντονιστή) αποφάσισε την κατάληψη των γεφυριών, ώστε να δοθεί επιτέλους ένα δυναμικό παρόν και μια αρχή για την περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα.
Φωτό 2. (μισο)κλεμμένη από το aitolikonews

Ο κακός συντονισμός, η ελάχιστη ή καθόλου προβολή της κινητοποίησης και η έλλειψη επιχειρημάτων, μετέτρεψε ομολογουμένως αυτή τη προσπάθεια σε ένα τεράστιο φιάσκο. Ο στρατηγός σπύρος κουτσάφτης δεν παρέστει ώστε να δώσει δημοσιότητα και να συντονίσει την κίνηση, λόγω του ότι καθυστέρησε το λεωφορείο από Αθήνα.
(τι λες ρε φίλε; Μιλάς σοβαρά; Ξεκίνησες λες αγώνα για την λευτεριά του Αιτωλικού από τους δεσμώτες του Μεσολογγίου και ξεκίνησες το πρωί του αγώνα με το λεωφορείο να έρθεις να στατηγέψεις; Και μάλιστα πήρες και λάθος λεωφορείο; Πας καλά ρε; Που τα πουλάς αυτά; Άει να χαθείς πια. Δεν μπορούσες να πάρεις το λεωφορείο μια μέρα νωρίτερα;
Μπορούσε φυσικά ΑΛΛΑ, επειδή προέβλεψε το φιάσκο γιατί ήξερε ότι δεν υπάρχει συντονισμός και οργάνωση και πολύ απλά ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΌ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΞΕΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΝΕ, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).
Έχετε δει πόλεμο δια αλληλογραφίας; Έχετε δει πόλεμο από το λεωφορείο;
Τώρα το βλέπετε.
Ο κύριος αυτός δεν έκανε το παραμικρό ώστε να συντονίσει την κίνηση ως στρατηγός.
Μέσα στα τυπογραφεία είναι, δεν μπορούσε να βγάλει 50-100 αφίσες;
Μπορούσε φυσικά, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ.
Ο (ας πούμε) δήμαρχος Αιτωλικού και περιχώρων νίκος γαλάνης τώρα, δεν μπόρεσε να παραστεί (λέει) διότι είχε μια συνάντηση πού σοβαρή και μάλιστα για το θέμα του Καλλικράτη. (ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής, ποια συνάντηση είναι δυνατόν να είναι πιο σημαντική από την συνάντηση με τους δημότες σου που στήνουν μια κινητοποίηση; ΚΑΜΙΑ. Επέλεξε να μην είναι παρών, επέλεξε όπως ήταν αναμενόμενο την φυγή –τακτική του λαγού- και όχι την ευθεία αντιπαράθεση, φοβήθηκε την ευθύνη που θα του φόρτωναν –ίσως- οι δημότες και προφασίστηκε αυτή την δήθεν συνάντηση).

Στην φωτό 3. σας αποκαλύπτουμε που ήταν ο νικολέων. Ο νικολέων λοιπόν ήταν εκεί, μεταμφιεσμένος σε καλόγρια και παρακολουθούσε τα γεγονότα στέλνοντας αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Τι πράγμα; Δεν μας πιστεύεται; κάντε click για μεγέθυνση στη φωτό 2. και παρατηρήστε κάτω δεξιά.
Αααα μπράβο!! είδατε που έχουμε ΠΑΝΤΑ δίκιο;

Απόντες και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτός του Γιάννη Καρβέλη και του κώστα σταράμου. Έχουμε δε και την πρώτη παγκοσμίως εκπροσώπηση δημοτικού συμβούλου με αντ’ αυτού. Του δημήτρη καρέτσου – από τον οποίο επαναλαμβάνω περιμέναμε πολλά- από τον μπαμπά του γιώργο).
Μετά από αυτή το φιάσκο παύει τις εργασίες της η συντονιστική (και αναλαμβάνει ο στατηγοεκδότης) που αποφάσισε την συγκέντρωση στη πλατεία. (Νέα οργάνωση και νέο πνεύμα στην προβολή της κινητοποίησης) καλούσαν μέσω ντουντούκας τους Δημότες του Αιτωλικού, σε λαϊκή συνέλευση, ώστε να συμμετέχουν και να πουν την άποψή τους.
Η συγκέντρωση είχε οριστεί για τις 8&30 το βράδυ της Παρασκευής.
(το παιχνίδι όμως είναι για μια ακόμα φορά στημένο. Ο στατηγοεκδότης τα έχει συμφωνήσει με τον προδότη νικολέωντα και την παρέα του και πάνε να στήσουν κάτι που να ΜΟΙΑΖΕΙ με δημοτικό συμβούλιο, να δώσουν επισημότητα και έτσι να καταχραστούν την αγνή και μη ιδιοτελή κινητοποίηση που είχε ξεκινήσει, να την πάρουν στα χέρια τους, φιμώνοντας με αυτό τον τρόπο για μια ακόμα φορά τους «παράλογους» δημότες που τους χάλαγαν την σούπα).
Έτσι λοιπόν στήθηκε το show λαϊκή συνέλευση πάνω στο Δημαρχείο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα φώτα άναψαν, οι συμμετέχοντες στην προδοσία πήραν τις θέσεις τους, στην κορυφή η κ. βάσω πρόεδρος.
ΟΜΩΣ η συγκέντρωση άρχισε στις 8 και όχι στις 8:30 ΓΙΑΤΙ;
(προφανώς φοβήθηκαν μήπως μαζευτεί κόσμος και ήθελαν να τελειώνουν στα γρήγορα πριν συμβεί αυτό, ώστε να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις όταν θα ερχόταν ο κόσμος και κανείς να μην προλάβαινε να μιλήσει)
Και εδώ βεβαίως είναι το κόλπο.
Το ΔΗΘΕΝ δημοτικό συμβούλιο (ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΌ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΕΚΔΟΤΗ) καπηλεύτηκε την προσπάθεια της συντονιστικής επιτροπής ώστε να δηλώσει παρόν σε ένα αγώνα που έχει ξεπουλήσει προ πολλού.
Που είναι το δημοτικό συμβούλιο όλο αυτό τον καιρό;
Γιατί δεν έκανε έστω και ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο;
Έπρεπε να καπηλευτεί την προσπάθεια των πολιτών;
Η απάντηση είναι ναι, γιατί πολύ απλά γαλάνης φραγκούλης και λοιποί έχουν ξεπουλήσει τα πολιτικά τους τομάρια πολύ ενωρίτερα. Ήδη έχουν διαπραγματευτεί τη θέση τους και τα αξιώματα που θα κατέχουν στο νέο διευρυμένο Δήμο Μεσολογγίου. (και μάλιστα μιλώντας και συμφωνώντας ο καθένας για την πάρτη του, αφού μιλάνε και συμφωνούν και ανταλλάσσουν με διαφορετικό ο καθένας τους φερόμενο ως υποψήφιο).
Γι αυτό και μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμιά αντίδραση παρά ένα ψήφισμα εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου που λέει ότι θέλουμε να μείνουμε αυτόνομος δήμος. Παράλληλα έχουμε και τον εξευτελισμό αυτής της ιδέας από τον δήμαρχο γαλάνη, όταν σε συνέντευξη που έδωσε στο lepanto TV εφευρίσκει επιχειρήματα που μόνο γέλιο προκαλούν . (εδώ είναι η συνέντευξη στο you tybe) Τα μη ορατά σύνορα με το Νιχώρι, οι κυνηγοί που όταν σκοτώνουν θηράματα δεν ξέρουν αν πατούν στο Δήμο Αιτωλικού ή Οινιάδων και ο θαλάσσιος δρόμος επικοινωνίας με το Νιχώρι είναι μερικά από τα λίγα κορυφαία επιχειρήματα ενός δημάρχου μπροστά στον αφανισμό του Δήμου που αντιπροσωπεύει. Το μόνο καλό που είχε αυτή η συνέντευξη ήταν η φράση ότι εμείς με το δήμο Οινιάδων είμαστε πολύ μέσα ο ένας στον άλλο. (λέτε να έχει κανένα νιχωρίτη μέσα του και να μας το λέει απέξω - απέξω;)
Ο καθένας ας το κρίνει όπως νομίζει.
Και μέσα στον γενικό χαμό, έρχεται και ο στρατηγοεκδότης, σπύρος κουτσάφτης να μας πει ότι, παρόλο που δέχτηκε επιθέσεις από τον κόσμο για την αλλαγή της ώρας και τη σύνθεση του προεδρείου της συγκέντρωσης δεν θα απαντήσει, γιατί οι ώρες είναι κρίσιμες και πρέπει να μονιάσουμε.
Τι λέει ρε παιδί μου; Τέτοια μεγάλη καρδιά; Τέτοια συναίνεση πια;
Τόσο ενωτικό αυτό το παιδί; (και τον είχαμε κακοχαρακτηρίσει).
Φωτό 4. σκηνή από την ταινία "Ο στρατηγός με την μεγάλη καρδιά". Σύντομα στις οθόνες σας στον κινηματογράφο του ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Συνεχίζει βέβαια τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του και ανακοινώνει την αγοραπωλησία του πολιτικού του τομαριού, λέγοντας ότι αυτός παραχωρεί τη θέση του στη συντονιστική επιτροπή (την οποία είχε καταχραστεί) και καλεί τον δήμαρχο (που είναι ήδη αποδεδειγμένα προδότης) να αναλάβει τα ηνία.
Το παραμύθι του λύκου που τον έβαλαν να φυλάει τα πρόβατα το θυμόσαστε;
Αυτό ακριβώς έκαναν.
Η ιστορία της Τροίας και του Δούρειου ίππου του Οδυσσέα.
(Εδώ ακριβώς, ο στρατηγοεκδότης πείθει τα παιδιά που ξεκίνησαν την προσπάθεια να γκρεμίσουν τα τείχη -τα γεφύρια στην περίπτωσή μας- και να βάλουν το άλογο στον δήμο μας, να βάλουν και να χρίσουν αρχηγούς της εκστρατείας τους πουλημένους προδότες).
Και τότε, ο Δούρειος ίππος ανοίγει την κοιλιά του και αφήνει τους απαξιωτές και τους καταστροφείς του Αιτωλικού να αναλάβουν έργο, με κάθε δικαίωμα βέβαια γιατί άλλη μια φορά τον εμπιστεύθηκε ο κόσμος και του έδωσε θέση στην επιτροπή αγώνα. (στην πραγματικότητα όμως ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ)
Και προκύπτει ο αποστόλης, (καλή ιδέα τους φάνηκε, ελπίζοντας ότι μέσα από τα καλαμπούρια θα απαξιωθεί η προσπάθεια, θα γίνει ανέκδοτο και παγιδεύουν και αυτόν επειδή λέει έχει λαϊκό έρεισμα και είναι αγαπητός και αυτός την πάτησε).
Άρα αν παίζαμε πόκα θα είχαμε, το Αιτωλικό ένα ζευγάρι αποστόληδες –Τρικαλινός - Μπλίκας- και το Μεσολόγγι, ένα ζευγάρι νικολάκια που κερδίζουν, γιατί έχει -το Μεσολόγγι- και ένα στρατηγοεκδότη που συνδυάζονται και κάνουν τριάδα λαμογιά και όπως ξέρετε και οι πιο αδαείς χαρτοπαίκτες, η τριάδα λαμογιά είναι αχτύπητο χαρτί).
Όσο για τον κώστα το σταράμο, δεν πιστεύω να θέλετε διευκρινίσεις, ή περιγραφή των αντιδράσεών του;
Σσσς ακόμη κοιμάται, κάποιοι τον σέρνουν σε επιτροπές και αποφάσεις ώστε να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και οι παρανομίες τους. Το παράξενο είναι ότι αυτός συναινεί σε τέτοιες μεθοδεύσεις και για αυτό του καταλογίζουμε συνυπευθυνότητα, για να μην του καταλογίσουμε το ακαταλόγιστο.
Ο μόνος που κάνει αγώνα (από το σινάφι του δημαρχείου εννοούμε) χωρίς ανταλλάγματα είναι ο Γιάννης ο Καρβέλης και για αυτό το λόγο βέβαια δεν προτάθηκε ώστε να συμμετάσχει στη νέα επιτροπή.
Αποτέλεσμα λοιπόν της όλης αυτής φαμφάρας ήταν η εκλογή (που δεν ήταν εκλογή, ήταν ανακοίνωση) νέας συντονιστικής επιτροπής (χωρίς να ερωτηθούν οι δημότες που πρόλαβαν και πήγαν στην συγκέντρωση και εκ των πραγμάτων ήταν και οι μόνοι αρμόδιοι να επιλέξουν επιτροπή) αποτελούμενης από τους:
νίκο γαλάνη δήμαρχο,(ήδη ενταγμένο σε εκλογικό συνδυασμό του ενιαίου δήμου)
νίκο φραγκούλη αντιδήμαρχο, (βρίσκεται στην έρευνα και στο ψήσιμο τοπικού επιχειρηματία να τον κατεβάσει για δήμαρχο ρίχνοντας στο τραπέζι το μεγάλο του χαρτί που είναι οι ψήφοι που υπολογίζει να αντλήσει από την ΕΑΣ Μεσολογγίου)
κώστα σταράμο (πρώην δήμαρχο, πρώην υποψήφιο δήμαρχο – μην ξεχνάτε ότι θα μπορούσε να είναι αυτός δήμαρχος σήμερα- και νυν αρχηγό της αντιπολίτευσης του δήμου – με αδιευκρίνιστες προς το παρόν εκλογικές προθέσεις, μιλάει με διάφορους πολιτευτές του κόμματος και με τον αρχηγοκουμπάρο σαμαρά, ΑΛΛΑ…) σσσσς, θα τον ξυπνήσετε
σπύρο κοτσάφτη στρατηγοεκδότη (το κρυφό χαρτί των νικολάκηδων και του μεσολογγίου – κινούμενος από ιδιοτέλεια αλλά συνεχώς του χαλάμε την σούπα γι αυτό μας μισεί)
αποστόλης μπλίκας (δεν θα σχολιάσουμε, θα πούμε μόνο, αποστόλη φύγε από εκεί γιατί στο τέλος σε σένα θα χρεώσουν την αποτυχία της φαμφάρας τους, γι αυτό σε θέλουν)

Επί 45 λεπτά αυτή η επιτροπή συνεδρίαζε (σημ. με κλειστές τις πόρτες, γιατί άραγε; τι συμφωνίες έγιναν που ΔΕΝ έπρεπε να ακούσουν οι δημότες; Ποια συναλλαγή θριάμβευσε;)
Μετά το πέρας της μυστικής συνεδρίασης που σήμανε και το τέλος της λαϊκής συνέλευσης πάρθηκε η απόφαση ότι θα παραταχθούμε κατά μήκος του κόμβου στο Κεφαλόβρυσο και θα μοιράζουμε φεϊγβολάν που θα λένε ότι θέλουμε ανεξάρτητο Δήμο Αιτωλικού. Θα ευχόμαστε στους οδηγούς καλό ταξίδι και όλα καλά.
(οι Μ.Ε.Π. μετά από όλα αυτά και για να δοθεί περισσότερη έμφαση στην ήδη διαγραφόμενη δυναμική κινητοποίηση καλούμε να συνταχθούν στον αγώνα να συνδράμουν και αυτοί όσο το δυνατό περισσότερο τους:
Επαγγελματικό σύλλογο της πόλης μας να προσφέρει γλυκά, λουλούδια και τσίπουρο,
τις κυρίες του λαογραφικού Μουσείου να φτιάξουν πίτες και καμιά ρεβανί
τους ψαράδες να προσφέρουν ψάρια και να στήσουν ένα μπουφέ με αυγοτάραχα και άλλα καλούδια της λιμνοθάλασσας
έτσι όλα αυτά θα προσφέρονται μαζί με το φέιγ βολάν στους διερχόμενους οδηγούς που φυσικά θα καταλάβουν το δίκαιο του αγώνα μας, θα συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματα μας και τις θέσεις μας και η βλακεία μας θα τύχει πανελλήνιας αποδοχής και συμπάθειας.
Προτείνουμε ακόμα
Στην κορυφαία στιγμή του αγώνα να βγει το χορευτικό σύνολο του πολιτιστικού συλλόγου και να χορέψει το «έχετε γεια βρυσούλες» και στην συνέχεια να πηδάνε οι χορευτές από μια πολύ ψηλή εξέδρα 100-150 μέτρων μπας και φιλοτιμηθούν και σκοτωθούν, να αφανιστεί ο πολιτιστικός σύλλογος ευκαιρίας δοθείσης και να χαρεί λίγο το χειλάκι του νικολέωντα.


Φωτό 5. αποκλειστική φωτογραφία από τις πρόβες που άρχισε ήδη το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου
Η εξέδρα που θα στηθεί στον υπό κατάληψη κόμβο, ειδικά για την περίσταση, θα αναπαριστά τον χορό του Ζαλλόγου.
Τέλος τρεις χορωδίες να ψέλνουν το «αι γενεαί πάσαι» με τον φραγκούλη να κρατάει τα ίσα και τον γαλάνη να τους φιλάει τα χέρια.
Ο στρατηγοεκδότης θα απαθανατίζει τις συγκινητικές στιγμές του ενταφιασμού του δήμου μας.)
Ουστ ξεπουλημένοι
Υ.Γ. Μια μικρή, πολύ μικρή λεπτομέρεια
Η απόφαση λέει, οι κινητοποιήσεις να γίνουν το απόγευμα από τις 6 και μετά.
Γιατί όχι το πρωί;
Γιατί τα πρωινά είναι κομβοφύλαξ το δικό μας παιδί, ο κ. πρόεδρος καραδήμας, ε μην τον φέρουμε και σε δύσκολη θέση, ενώ τους απογευματινούς εργαζόμενους ποιος τους χέζει, δεν είναι δικά μας παιδιά.


Γέκια
(Για τα σχόλια στις παρενθέσεις, ευθύνεται ο Τειρεσίας)
Φωτό pararazzi

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η σαφής και με επιχειρήματα ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Αιτωλικού,με δημόσιο διάλογο και διαρκείς συνελεύσεις με τα χωριά που το πλαισιώνουν,κάνουν τον αγώνα για αυτονομία του Δήμου Αιτωλικού δυνατό, γιατί έχει πειθώ.Οι προχειρότητες θείγουν την πόλη και απαξιώνουν τους πολίτες.Μην ακολουθείτε τα παραδείγματα της Δημοτικής αρχής.Στο τέλος θα μας χρεώσετε και την αποτυχία σας και δεν θα φταίμε.Πείστε τους πολίτες για τους λόγους που πρέπει να αγωνιστούν οι πολίτες και ένα είναι το σίγουρο.Η ΝΙΚΗ
Α/Α