Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Αγαπητοί μας αναγνώστες, έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε σε παγκόσμια πρώτη, το εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «Η ιστορία μιας μεγάλης προδοσίας» της συνεργάτιδάς μας Καρακάξας.
Σας παρουσιάζουμε σήμερα ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πρώτο κεφάλαιο του ιστορικού και συνάμα διασκεδαστικού αυτού αναγνώσματος ευχόμενοι περαστικά σας και εις άλλα με υγεία.
Η συγγραφέας κατά την παρουσίαση του βιβλίου δήλωσε: "Αν έχω όρεξη θα γράψω και δεύτερο κεφάλαιο κάποια στιγμή στο μέλλον".

Διαβάστε.....
Η ιστορία μιας μεγάλης προδοσίας
Κεφάλαιο 1ο (και προς το παρόν μοναδικό)

Έξι μήνες πριν
Το δωμάτιο ήταν γεμάτο καπνούς, όχι δεν κάπνιζε, ο πρόεδρος ήταν φανατικός αντικαπνιστής, απλώς είχε ξεχάσει το παράθυρο ανοιχτό και έμπαινε το καυσαέριο της Αθήνας στο γραφείο του.
Ο πρόεδρος, ένας ψηλός ευθυτενής άντρας, με το καλοπεριποιημένο μουστάκι του ήταν βυθισμένος στις αλλόκοτες σκέψεις του.
Έπρεπε σώνει και ντε να κάνει τον Καποδίστρια 2. Υπήρχε υπόσχεση, ανοιχτό γραμμάτιο που έπρεπε να πληρωθεί.
Σκέφτηκε λοιπόν, θα το ονομάσω «Καλλικράτης» και τα ζώα οι έλληνες, δεν θα καταλάβουν τίποτα. Θα πω ότι είναι αλλιώτικο από του Καραμανλή και του Παυλόπουλου που το έλεγαν Καποδίστριας και έτσι θα το περάσουμε.
Δυστυχώς για τον πρόεδρο όμως, οι έλληνες το είχαν κατάλαβει.
Αυτό ήταν που τον είχε οδηγήσει σε αυτές τις σκέψεις. Γι αυτό είχε φωνάξει στο γραφείο του τον υπουργό.
Έξι μήνες μετά, (ΣΗΜΕΡΑ δηλαδή)
_Τώρα, τι κάνουμε Ραγκούση; ρώτησε τον άντρα που στεκόταν βουβός μέχρι εκείνη την στιγμή στο γραφείο, αφήνοντας τον πρόεδρο να συγκεντρώσει την σκέψη του.

Ο υπουργός,... ήταν ένας κλασσικός πασόκος, στο ντύσιμο, στο ύφος στην ομιλία, στο μειδίαμα, είχε όλα τα στοιχεία εκείνα που ήταν απαραίτητα για να γίνει ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ.
_Θα έχουμε κοινωνικές αντιδράσεις, συνέχισε ο πρόεδρος
Άσε που θα ξεσηκωθούν οι δήμαρχοι που τώρα είναι βολεμένοι με τους μισθούς τους, μερικοί θα πάνε και για τρίτη τετραετία να βγάλουνε και συνταξούλα.
Και αν ξεσηκωθούν οι δήμαρχοι, μπορεί να ξεσηκώσουν και τους δημότες τους, οπότε κατούρατα Ραγκούση.
Τι κάνουμε Ραγκούση λοιπόν; λέγε, είπε επιτακτικά ο πρόεδρος
_Πρόεδρε είσαι μεγάλος, απάντησε ο υπουργός
Ο πρόεδρος κοίταξε γύρω στο χώρο να δει σε ποιόν μιλάει ο υπουργός
_Σε εσένα μιλάω πρόεδρε, είπε ο υπουργός
_Εμένα είπες μεγάλο; ρώτησε ο πρόεδρος και μια σταγόνα δάκρυ έτρεξε στο καλοξυρισμένο μάγουλό του.
_Με συγκίνησες βρε ραγκουσάκη, συνέχισε, πρώτη φορά με λένε σκέτο μεγάλο, συνήθως βάζουν και ένα κοσμητικό μετά.
(σημ του συγγραφέα: οι αναγνώστες συμπληρώστε εδώ το κοσμητικό της αρεσκείας σας, πχ μεγάλος μ….άστορας ή μεγάλος η….γέτης κοκ)
_Άστα αυτά πρόεδρε τώρα, κατάλαβες τι είπες πριν; ρώτησε ο υπουργός
_Όχι, απάντησε ευθαρσώς ο πρόεδρος, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα, κανείς, ούτε και εγώ ο ίδιος δεν καταλαβαίνω τι λέω
_Κι όμως πρόεδρε, βρήκες την λύση
_Για λέγε υπουργούλη μου
_Το μυστικό είναι αυτό που είπες, να μην ξεσηκωθούν οι δήμαρχοι, ώστε να μην ξεσηκώσουν και τις τοπικές κοινωνίες
_Και πως θα γίνει αυτό ρε ραγκούση;
_Είναι απλό πρόεδρε, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ
_ Μα πως; Εμείς δεν έχουμε φράγκο να αγοράσουμε τυρόπιτες, πως θα εξαγοράσουμε του δημάρχους, ξέρεις πόσα θα μας ζητήσουν;
_ Μα πρόεδρε δεν θα πληρώσουμε εμείς, αυτοί οι χαμένοι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν
_Ραγκούση είσαι σατανικός, με τρομάζεις,
ψέλλισε φοβισμένος ο πρόεδρος και ανατρίχιασε μέχρι το χνούδι του κεφαλιού του.
Ο πρόεδρος, είχε χνούδι στο κεφάλι του, γιατί δυστυχώς από πολύ μικρός είχε χάσει τα μαλλιά του από τις κακουχίες που τον είχαν βρει.
_ Λέγε τι σκέφτεσαι ραγκούση, συνέχισε χαμηλόφωνα ο πρόεδρος.
_Θα τάξουμε στους ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δημάρχους, ότι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ. Θα μπουν δηλαδή στα ψηφοδέλτια που θέλουν των ενιαίων δήμων, σε όποιο συνδυασμό αυτοί θέλουν και ΑΝ εκλεγεί ο συνδυασμός τους, αυτοί θα έχουν κανονίσει από πριν με τον αρχηγό του συνδυασμού που θα είναι να γίνει δήμαρχος πια, ότι θα τους βάλει σε έμμισθες θέσεις. Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κλπ. Έτσι και τον μισθούλη τους εξασφαλίζουν και για την σύνταξη δεν θα τη χάσουν.
_Δε λέω ρε συ ραγκούση, καλό είναι το σχέδιο, αλλά αν πούμε τέτοιο πράγμα, είσαι σίγουρος ότι δεν θα πέσουν να μας φάνε;
_Εδώ είναι το κόλπο πρόεδρεεε… ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ στον κόσμο, μόνο στους δημάρχους, εξήγησε ο υπουργός και ένα σατανικό χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλια του
_Δηλαδή, δηλαδή, για εξήγησέ μου
_ Θα πούμε στους δημάρχους να συνεχίσουν να κάνουν ότι αντιδρούν και ότι δεν θέλουν κλπ. Θα υπογράφουν και τα χαρτιά που θα τους φέρνουν στο γραφείο τους διάφοροι ηλίθιοι δημότες για να μείνει ο δήμος τους ανεξάρτητος. Μετά αυτοί θα το δίνουν σε ντόπιους δημοσιογράφους, που και καλά, έχουν άκρη στο γραφείο μου, θα μου το φέρνουν εμένα και εγώ θα το πετάω στα σκουπίδια. Και όλα καλά. Και οι δημότες θα ξεθυμάνουν που μάζεψαν υπογραφές, και ο δήμαρχος ήταν μαζί τους αφού υπέγραψε και ο δημοσιογράφος πούλησε την μούρη του, ότι έχει γνωριμίες άκρες κλπ. και άρα δεν θα γράφει αρνητικά για το κόμμα.
_Και μετά; ρώτησε απορημένος ο πρόεδρος, που ακόμα δεν είχε καταλάβει και πολλά πράγματα από το σχέδιο του υπουργού
_Ε, δεν έχει μετά, μετά περνάμε το νομοσχέδιο, βάζουμε στα ψιλά την ρύθμιση για τους εν ενεργεία δημάρχους, δεν το παίρνει κανείς χαμπάρι, αλλά και να το πάρει θα είναι πια αργά, το νομοσχέδιο θα έχει περάσει, οπότε, άστους να βουρλίζονται.
Ο πρόεδρος βυθίστηκε πάλι σιωπηλά στις σκέψεις του
_Τι είναι πάλι πρόεδρε, ρώτησε ο υπουργός
_Καλά όλα αυτά, αλλά ΑΝ ζητήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι ή οι δημότες να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να οργανωθούν αντιδράσεις;


_Και εδώ έχω την λύση, απάντησε αμέσως
ο υπουργός και το πρόσωπό του έλαμπε από χαρά.
Όταν μπαίνει τέτοιο θέμα θα τους πούμε να λένε, «περιμένετε ρε παιδιά να έρθει το νομοσχέδιο, να δούμε τι λέει, που μας πάνε και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε». Θα αφήνουν και υπονοούμενα ότι τάχα μιλάνε μαζί μου ή με έναν βουλευτή μας του νομού και που τους είπε, που τους υποσχέθηκε και τέτοια.
_Και όταν έρθει το νομοσχέδιο; ξαναρώτησε δισταχτικά ο πρόεδρος που είχε αρχίσει να μπερδεύεται.
_Τότε θα είναι αργά, θα το αφήσουμε τρείς – τέσσερεις ημέρες στην δημόσια διαβούλευση, κανείς δεν θα προλάβει να αντιδράσει, ούτε καν να οργανώσει δημοτικό συμβούλιο, το πάμε στην βουλή, το ψηφίζουμε και πάπαλαααα, πάει τελειώσαμε.
_Ragkousis you are a smart guy, an useful minister, just like chrisochoides, it’s so good plan, you are genius, είπε ο πρόεδρος, που από το ενθουσιασμό του άρχισε να μιλάει στην μητρική του γλώσσα
_Ευχαριστώ πρόεδρε, απάντησε σεμνά ο υπουργός, η πηγή έμπνευσής μου είσαι εσύ και πλατάγισε από χαρά την γλώσσα του, σαν το μικρό παιδί που ΓΛΕΙΦΕΙ (ένα ζαχαρωτό). Ταυτόχρονα γύρισε ελαφρά προς τον πρόεδρο, τακτοποιώντας τον κόμπο της γραβάτας του.
Για εκείνη την δύσκολη ημέρα, ο υπουργός είχε διαλέξει μια γραβάτα ΙΔΙΑ με του ΠΡΟΕΔΡΟΥ, θέλοντας να του δείξει ΠΟΣΟ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ.
_Είσαι ένας κόλακας εσύ, απάντησε χαριτολογώντας ο πρόεδρος

.... Όμως σε λίγο, τον κυριάρχησαν ξανά οι θολές του σκέψεις
_Τι είναι πάλι πρόεδρε, ρώτησε με έναν ελαφρύ δισταγμό
ο υπουργός, γιατί ήξερε αυτό το ύφος του προέδρου. Όποτε έπαιρνε αυτό το ύφος, κανείς δεν ήταν σίγουρος, τι θα εκτόξευε.
_Δεν σκέφτηκες κάτι όμως ραγκούση, απάντησε με ξέπνοη φωνή ο πρόεδρος που έβλεπε το σχέδιο να καταρρέει
_Πες μου πρόεδρε, είπε ς ο υπουργός ημιθανής που είχε χλωμιάσει μέχρι τις τρίχες των μαλλιών του, και ήταν σίγουρος πια, ότι κάτι του είχε διαφύγει και το σχέδιο δεν θα μπορούσε να στηθεί






_Θα δεχτούν οι δήμαρχοι να εξαγοραστούν και να πουλήσουν τους δημότες τους, τους συμπατριώτες τους;
_Έλα βρε πρόεδρε με τρόμαξες, αναχάραξε ο υπουργός που ξαναβρήκε το χρώμα του, αυτό ήταν; και εγώ που νόμισα ότι ήταν κάτι σοβαρό.
_Λέγε ραγκούση, τον πρόσταξε ο πρόεδρος

_Μην ανησυχείς καθόλου για αυτό πρόεδρε, τους ξέρω καλά εγώ τους δημάρχους. Ξεχνάς ότι κι εγώ δήμαρχος ήμουνα; Από εκεί δεν με μάζεψες και με έκανες ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ;
_Έχεις δίκιο, αυτό μου είχε διαφύγει αναχάραξε ο πρόεδρος, με την διαφαινόμενη λύση
_Λοιπόν αυτό είναι το πιο εύκολο πρόεδρε, να έχω πρόχειρο το τηλέφωνο ενός δημάρχου από ένα κολοχώρι της Αιτωλοακαρνανίας, με είχε επισκεφτεί πριν λίγο καιρό στο γραφείο μου. Κάτσε θα τον πάρω αμέσως να τον ρωτήσω αν θέλει να εξαγοραστεί
Ο υπουργός σήκωσε με αποφασιστικότητα το ακουστικό και κάλεσε το νούμερο
_Ναι, ακούστηκε από την άλλη άκρη της γραμμής η αποφασιστική φωνή ενός άντρα, δήμαρχος νίκος - νίκος εδώ
_Νίκο - νίκο, ραγκούσης εδώ, ο γνωστός, είσαι πρόθυμος να ξεπουληθείς έναντι μιας υπόσχεσης αντιδημαρχίας στον ενιαίο δήμο μεσολογγίου;
_Φυσικά και είμαι, απάντησε ξεδιάντροπα και χωρίς κανένα δισταγμό ο δήμαρχος νίκος - νίκος
_Πόσο πρόθυμα θα ξεπούλαγες τους συμπατριώτες σου;
_Πάρα πολύ εύκολα, πραγματικά δεν ξέρεις πόσο εύκολα υπουργέ μου
Στα επόμενα τρία λεπτά του εξήγησε το σχέδιο. Ο νίκος - νίκος, επειδή διακρινότανε από την ευχέρεια σκέψης και τον πλούσιο γνωστικό του κόσμο, το έπιασε αμέσως
_Λοιπόν τι λες; ρώτησε ο υπουργός
_Αυτό είναι όλο; ρώτησε ο νίκος - νίκος, είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα που έχω ακούσει από ανέκαθεν, πολύ μου αρέσει. Θα ξεπουλιόμουν και για ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ στο απόλυτο πάντα
_Δηλαδή νίκο - νίκο κλείσαμε;
_Φυσικά υπουργέ μου, θέλει και ρώτημα;
Ο πρόεδρος που τόση ώρα παρακολουθούσε με προσοχή και με μια έκδηλη αγωνία στο πρόσωπό του, χαμογέλασε πλατιά.
Δώσε μου να του μιλήσω, έγνεψε στον υπουργό
_Περίμενε ένα λεπτό δήμαρχε νίκο - νίκο, θέλει να σε συγχαρεί ο πρόεδρος
_Έλα νίκο - νίκο παιδί μου, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαγορά σου και το ξεπούλημα των συμπατριωτών σου
_Εδώ ξεπούλησες εσύ την χώρα στο ΔΝΤ πρόεδρε, θα κωλώσω εγώ στο κολοχώρι;
_Μπράβο νίκο - νίκο παιδί μου, είσαι άξιο τέκνο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
_Ευχαριστώ πρόεδρε, είπε σεμνά και κολακευμένος ο εξαγορασμένος πια νίκος - νίκος και κατέβασε το ακουστικό.
Φραγκούληήήήήή, σαμαντάάάάά, σώθηκααααα, έβαλε μια φωνή ο νίκος - νίκος και αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο πρόεδρος πριν βάλει το ακουστικό στην θέση του
_Τελικά ήταν πολύ εύκολο ραγκούση, είπε ο πρόεδρος στον υπουργό
_Φυσικά πρόεδρε τι νόμιζες; ότι οι μόνοι προδότες είμαστε εμείς;




τέλος 1ου κεφαλαίου


Καρακάξα
φωτό (εντελώς τυχαία μαζεμένες) paparazzi

Όλα τα παραπάνω, διάλογοι, πρόσωπα, ονόματα και καταστάσεις, είναι φανταστικά. Τυχόν ομοιότητα οφείλεται καθαρά σε τυχαίο γεγονός.
Επίσης οι φωτογραφίες της εικονογράφησης (paparazzi) αντλήθηκαν εντελώς τυχαία από το διαδίκτυο.
Η πρόταση ηλίθιοι δημότες σαφώς ΔΕΝ εκφράζει την συγγραφέα, είναι λόγια του υπουργού.
Αλλά πείτε μου, πόσο μακριά νομίζετε ότι είναι από την ΑΛΗΘΕΙΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: