Τρίτη 27 Απριλίου 2010

O Γιάννης

Μας ήρθε με ηλεκτρονικό μήνυμα από γνωστή σε εμάς διεύθυνση.
Εμείς επειδή τυχαίνει να γνωρίζουμε το γεγονός, επικροτούμε και ΦΥΣΙΚΑ δημοσιεύουμε.
Το κείμενο δεν υπερβάλλει και αναφέρει τα γεγονότα όπως ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβησαν.
Διαβάστε...
Δημοτικό συμβούλιο στην πόλη του Αιτωλικού. 07. Απριλίου 2010
Ακόμη μια φορά το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, απέδειξε ότι είναι κατώτερο των περιστάσεων και πολύ μακριά από τα όνειρα και τις προσδοκίες του μέσου δημότη.
Ακόμη μια φορά τα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, ήταν θέματα καθημερινότητας όπως ο καμένος λαμπτήρας της κολόνας, μελέτες για παροχή άδειας επαγγελματιών και άλλα τέτοια. Το σχέδιο Καλλικράτης για παράδειγμα δεν υπήρχε καν στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκε τελευταίο. Η δε πρωτοβουλία για να τεθεί το θέμα σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν σαφώς πρωτοβουλία του ... δημάρχου ή του δημοτικού συμβουλίου, αλλά προϊόν πίεσης που ασκήθηκε από τους δημότες και από κάποιους εξωθεσμικούς παράγοντες του τόπου μας.
Με το θέμα αυτό όμως θα ασχοληθούμε σε άλλη ανάρτηση. Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να δώσει τα εύσημα στον Δημοτικό Σύμβουλο, που είπε τα πράγματα με το όνομά τους και έθεσε προ των ευθυνών τους όλους τους άλλους που κρύβονταν πίσω από τη διαδικασία ή τη συνθηματολογία όπως για παράδειγμα, όλα είναι ξεπουλημένα ή τι να πω όταν αυτοί δεν θα ακούσουν και θα κάνουν στο τέλος το δικό τους.
Τέθηκε λοιπόν, εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμιά συνεννόηση με κανέναν.
Θέμα από το δήμαρχο για την παραχώρηση της Εξέδρας στον Πολιτιστικό Σύλλογο, που είχε τέτοιο αιτιολογημένο, όπως μάθαμε, αίτημα και αφορούσε όχι την χρήση της εξέδρας για καφετέρια, αλλά για Κινηματογραφική λέσχη και κάποιες άλλες δραστηριότητες.
Η πρόταση του δημάρχου ήταν να παραχωρηθεί στην Εθνική Τράπεζα ώστε να έχει έσοδα ο Δήμος. Μάταια κάποιος από το κοινό, προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι αυτή η πρόταση έχει αποσυρθεί λόγο του ότι το κτήριο της Εξέδρας είναι παράνομο, δηλαδή χτισμένο χωρίς άδεια οικοδομής. Σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου, αν υπάρχει τέτοια αίτηση εκ μέρους της τράπεζας, ο δήμαρχος απάντησε αρνητικά. Τότε τι συζητάμε βρε παιδιά; Συζητάμε κάποιες προσωπικές επαφές και συζητήσεις του δημάρχου με την τράπεζα;
(Σημ. των ΜΕΠ:Γιατί τόση καήλα αγαπητέ νικολέων να πάρει τελικά το κτήριο η τράπεζα;)
Όμως για φανταστείτε, αυτό και αν είναι απαξίωση στο μέγιστο βαθμό, να τρέχει ολόκληρος δήμος για μια υποτιθέμενη πρόθεση κάποιας τράπεζας και αυτή, ούτε καν αίτηση να μην έχει κάνει!
Ίσως όμως ο νικολέων να ξέρει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε, εδώ δεν του τρως το δίκιο.
Εκείνη τη στιγμή ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος παίρνει το λόγο και έβαλε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. "Επιτέλους πρέπει να βάλουμε ένα τέλος με τις τράπεζες και τα δήθεν οφέλη τους. Μεγαλύτερο κέρδος έχει μια κοινωνία από την συμμετοχή των πολιτών της στα κοινά από ότι από την λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων".
Μάλιστα σε περίπτωση που η απόφαση θα ήταν υπέρ της τράπεζας, ο δημοτικός σύμβουλος προειδοποίησε ότι θα κάνει το παν ώστε ο κόσμος να ξεσηκωθεί, να κατέβει στο πεζοδρόμιο και να ανατρέψει αυτό το ενδεχόμενο. Δεν πιστεύω ότι, μετά από αυτό το ξέσπασμα να περιμένατε ότι θα υπάρχει αντίθετη γνώμη; Αλλά ακόμη και αν αυτή υπήρχε σταμάτησε κάπου ανάμεσα φάρυγγα και στοματικής κοιλότητας.
Στο τελευταίο θέμα που ήταν για το σχέδιο Καλλικράτης, ο δήμαρχος ανέπτυξε μια ρητορική (σημ ΜΕΠ. δεν θέλω σχόλια), η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε τι θα πάθουμε αν τελικά δεν ενσωματωθούμε σε καινούργιο δήμο και μείνουμε αυτόνομοι. Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος ήταν και πάλι ο μοναδικός που τόλμησε να πει και να προτείνει.
"Εγώ δεν τα καταλαβαίνω όλα αυτά" είπε, "θέλουμε ή δε θέλουμε το Αιτωλικό να είναι ανεξάρτητος Δήμος; Αν πραγματικά θέλουμε ας συζητήσουμε τη μορφή την ένταση και την κλιμάκωση των αντιδράσεών μας. Όποιος αγαπά πραγματικά το Αιτωλικό ας το αποδείξει με πράξεις. Η συνένωση με το Μεσολόγγι θα σημάνει πρακτικά τον αφανισμό του Αιτωλικού. Προτείνω να καλέσουμε σε επαγρύπνηση και ξεσηκωμό τους πολίτες του Αιτωλικού".
Επιτέλους κάποιος μίλησε, επιτέλους κάποιος όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στη καταχνιά και την απαξίωση του τόπου μας, που έχει επιβάλει η ίδια η δημοτική του αρχή. Ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι τελικά δεν ήμαστε πρόβατα που τα οδηγεί ένας άνθρωπος μειωμένης αντίληψης, σαν το δήμαρχό του, σε παράδοση για σφαγή.
Αυτός ο άνθρωπος, ο Δημοτικός Σύμβουλος ήταν ο Γιάννης Καρβέλης.
Ήταν ο μοναδικός που τίμησε τα παντελόνια που φορά, αλλά πάνω από όλα τίμησε τον τόπο που τον γέννησε και όλους αυτούς που τον εξέλεξαν.
Το σχόλιο των ΜΕΠ: Εμείς ως συντακτική ομάδα του ΜΕΠ θέλουμε να του σφίξουμε το χέρι και να τον συγχαρούμε για την προσφορά και τις θέσεις του σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Εμείς που παλιότερα τον κατακρίναμε και τον καταγγείλαμε, σήμερα δηλώνουμε συμπαραστάτες στον αγώνα του.
Ήταν ένα μάθημα για όλους μας, ότι δεν είναι όλα και όλοι ξεπουλημένοι, δεν βολεύτηκαν όλοι πίσω από δημοτικές θεσούλες, επιδόματα και λαμογιές.
Υπάρχει ελπίδα και αυτή βρίσκεται στη αφύπνιση και αντίδραση του πολιτών του Αιτωλικού.
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση, δημοτική αρχή στο Αιτωλικό πλέον δε υφίσταται, ότι και αν λένε, ότι και αν κάνουν είναι μόνο μια προσπάθεια ξεπουλήματος του Αιτωλικού, ώστε να αποκτήσουν πολιτικά οικονομικά και προσωπικά οφέλη.
Πρέπει να αντιδράσουμε ώστε να μην περάσει το σχέδιο Καλλικράτης.
Ας γίνουμε επιτέλους όλοι μας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενεργοί πολίτες.

για την αντιγραφή και τα σχόλια
ο Γραμματοσυλλέκτης

1 σχόλιο:

superman είπε...

nai re paidia na agonistoume, na adista8oume ktl. alla apo tn stigmi pou i apofasi einai eillimeni dn prokeitai na allaksei kt. k kirios apo tn stigmi pou exeis enan dimarxo, o 8eos na tn kanei dld, o opios pazarevei me tous kommatikous t gia tn epomeni mera ti na kaneis...
eksallou to mono pou akoume gia na meinei to etoliko dimos einai na minei san nisi mono t, pragma to opio einai atopo... (mn geliomaste k metaksi mas..)