Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Περί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αντιγράφω από το troktiko την παρακάτω ανάρτηση. Είναι κάποιου ανώνυμου αναγνώστη και νομίζω ότι αξίζει να διαβαστεί.

Οι σημειώσεις με τα έντονα ή μεγαλύτερα γράμματα και οι παρενθέσεις είναι σχόλια δικά μου
.



Διαβάστε
Πριν μερικά χρόνια, αυτοί που μας κυβέρνησαν (χωρίς την ψήφο μας) κατέληξαν στην φυλακή. Τότε μας έκλεψαν ένα κομμάτι της ελευθερίας μας. Αυτοί όμως έζησαν σε πολύ μικρά διαμερίσματα, χωρίς χλιδές, και όταν βγήκαν από τη φυλακή η περιουσία τους ήταν... μηδενική.
Αυτοί που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, ζούνε με ανέσεις που ο απλός λαός δεν φαντάζεται. Με την απλότητα σκέψης βρέφους, που απλά το νοιάζει πότε θα φάει, και πότε θα κοιμηθεί.
Και φυσικά με μόνο άγχος, το πως θα επανεκλεγούν.
Αυτοί οι άνθρωποι κατασπατάλησαν τον πλούτο της χώρας. Τον μοίρασαν σε μετρημένες τσέπες. Αυτοί έκλεψαν όχι μόνο την ελευθερία μας, αλλά της άλλαξαν και την έννοια. Ελεύθεροι όσοι έκλεψαν εκατομμύρια, όσοι είναι έξω με πλαστές επιταγές, όσοι έχουν τα απαραίτητα εικονικά τιμολόγια.
Ταυτόχρονα όμως έκλεψαν την εθνική μας ταυτότητα, χρέωσαν τις επόμενες γενιές, διέσυραν την υπόληψη της χώρας, την μετέτρεψαν σε περίγελο.
Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν κατέληξαν στη φυλακή, αλλά λόγω νόμου, (που οι ίδιοι έφτιαξαν) αποποιούνται κάθε μορφής ευθύνης για τις παρανομίες τους, δίνοντας το δικαίωμα στους εαυτούς τους να αναιρούν κάθε δικαστική έρευνα με μια εξεταστική επιτροπή.

Αυτοί οι κύριοι ονόμασαν το πολιτικό καθεστώς τους «Δημοκρατία»
η πρωτότυπη ανάρτηση βρίσκεται εδώ


Να αντιδράσουμε

ο Γραμματοσυλλέκτης
(μπορείτε κάλλιστα, στην θέση της λέξης χώρα να βάλετε την λέξη η πόλη μου, και στην θέση των λέξεων "αυτοί που κυβέρνησαν" να προσωποποιήσετε τους εκάστοτε δημάρχους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: