Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η κυβέρνηση παραλαμβάνει τα υποβρύχια «που γέρνουν»



Αρχική » Πρώτη Σελίδα » Η κυβέρνηση παραλαμβάνει τα υποβρύχια «που γέρνουν»
Η κυβέρνηση παραλαμβάνει τα υποβρύχια «που γέρνουν»
Από Factorx | Παρ. 12 Μαρ 2010, 21:44 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραλάβει το υποβρύχιο «που γέρνει» Παπανικολής με αρχικό σκοπό να πουληθεί σε τρίτη χώρα, στο πλαίσιο της λύσης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που εξευρέθη κατά τις τριήμερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και τους εκπροσώπους των παλιών και νέων ιδιοκτητών. Τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια της ίδιας κατηγορία θα παραληφθούν κανονικά ενώ αντί για τον εκσυγχρονισμό δύο παλιών υποβρυχίων τύπου 209, όπως προβλεπόταν, θα ναυπηγηθούν άλλα δύο της κλάσης 214. Άλλο ένα υποβρύχιο της κλάσης 209 έχει ήδη εκσυγχρονιστεί.Πηγές του υπουργείου υπολογίζουν ότι συμψηφίζοντας προϋπολογισμό και κόστος, η πρόσθετη επιβάρυνση πέραν του προϋπολογισμού των αρχικών συμβάσεων είναι 165 εκ. ευρώ.

Το πλαίσιο -λύσης αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη αφού εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και το ΚΥΣΕΑ.

Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να παραστεί για τόσο σοβαρό θέμα στη συνεδρίαση, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και χωρίς να τηρηθεί ο Κανονισμός της Βουλής. Κατόπιν αυτού η συνεδρίαση ανεβλήθη.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ καταγγέλλει επίσης ότι η επικείμενη τροποποίηση των υφισταμένων από το 2000-2001 συμβάσεων των υποβρυχίων συνεπάγεται βαρύτατη οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού δημοσίου, σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά και κίνδυνο επιχειρησιακής φύσεως.


http://www.antinews.gr/?p=37262

Δεν υπάρχουν σχόλια: