Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ο κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Καλοί οι χαβαλέδες και οι ωραίες φωτογραφίες του φίλου paparazzi, αλλά ας δούμε την πραγματικότητα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί.
Πέρασαν οι απόκριες, η καθαρή δευτέρα.
Δυο ημέρες που και χρόνια είναι συνυφασμένες με την διασκέδαση, με το κέφι, με το ξέσκασμα από προβλήματα και υποχρεώσεις, έστω και για μικρό χρόνο.
Κι όμως, στο Αιτωλικό, πέρα από τις μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων καταστηματαρχών να δημιουργήσουν κέφι και διοργάνωσαν μερικά, τα πιο πολλά επιτυχημένα, ο δήμος ήταν απών.
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ
Για μια ακόμα φορά, η απόλυτη απαξίωση, ο ολοκληρωτικός μηδενισμός.
Δεν ξέρω καν, αν ο ανίκανος δήμαρχος ήταν στην πόλη. Α
λλά και να ήταν ποιος ασχολείται μαζί του; Αλλά αν ήταν, τι ήρθε να κάνει;
Να καμαρώσει το μηδενιστικό του έργο;
Άσε που είχε και το ρίσκο να τον..... κράξουν αναλόγως. Άρα ίσως προτίμησε να περάσει τις ημέρες αυτές, σε κάποιο άλλο Δήμο, σε κάποια άλλη πόλη, που εκεί ο Δήμαρχος τους, σέβεται τους δημότες, θυμάται ότι υπάρχουν.
Αλλά ξαναλέω, ποιος ασχολείται με αυτόν;
Παρασχοληθήκαμε για το μέγεθος της ανικανότητας και της βλακείας του, αυτά είναι δεδομένα, θα ασχολούμεθα στο εξής μόνο με την επικινδυνότητα του.
Αλλά δεν θέλω να γράψω γι αυτόν.

Θυμάται κανείς την ανενεργή και απαξιωμένη δημοτική επιχείρηση; Την χωρίς να δίνει λογαριαμό σε κανέναν, καταχρεωμένη, πλην εισπράτουσα ακόμα από χορηγούς, κονδύλια καλοκαιρινά, διόλου ευκαταφρόνητα; Αυτή λοιπόν η δημοτική επιχείρηση με τον κ. πρόεδρο, διότι βεβαίως ναι, έχει κ. πρόεδρο, τον καραδήμα, (ο οποίος παρεμπιπτόντως, είναι ΕΜΜΙΣΘΟΣ δημοτικός σύμβουλος, από κάποια επιτροπή ή από τους παιδικούς σταθμούς; θα σας γελάσω και δεν το θέλω, ΑΛΛΑ είναι έμμισθος- αλλά για να συμβεί αυτό, έδωσε αγώνα πέρσι τέτοιες μέρες, πλακωθήκανε στο μεγάλο κτήριο της πλατείας για 300; 400; ευρώ, μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) που ήταν;
Τι πρόσφερε; γιατί υπάρχει; ποια η δραστηριότητά της δημοτικής επιχείρησης, ώστε να χρειάζεται τον κ. πρόεδρο; και ποια ακριβώς η αρμοδιότητα του κ. προέδρου; να τα βάζει με τους φορείς; να γίνεται τροχοπέδη στην δημιουργικότητα των ικανών; να τσακώνεται μαζί τους, πειθήνιο όργανο του ανίκανου; τι είδε αυτές τις ημέρες στην πόλη μας; του άρεσε; είναι άραγε ευχαριστημένος από την προεδρική του θητεία; από τις ικανότητές του; από την οργανωτικότητά του; από τις επιτυχημένες ιδέες του;
Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, είμαι σε θέση όμως να βλέπω, ότι αυτοί οι κύριοι έχουν βαλθεί να μας αποδείξουν ότι δεν αξίζουμε φράγκο, ότι μείναμε πίσω, λες και φταίμε εμείς γι αυτό.
Λες κι αυτοί ήθελαν και μπορούσαν και εμείς απαξιώσαμε.
Ο κοτσάφτης πάλι, ανανήψας τελευταία, πειθήνιο όργανο και αυτός, συνηγορώντας στο ότι είμαστε ανάξιοι, ανακαλύπτει συλλόγους στην Γουριά, στην πέρα μαγούλα, στην κάτω τραχανοπλαγιά και στη μέσα εξωράχη, εξυπηρετώντας έτσι, τις δικές του προσωπικές εμμονές. Στο επόμενο φύλλο του φαντάζομαι, θα μας παρουσιάσει περιχαρής και εκδηλώσεις από όμορους δήμους, δείχνοντας πως αυτοί, οι άλλοι δημότες είναι ικανοί και δημιουργικοί.
Άλλά, άστον κι αυτόν, είπαμε, προσωπικές εμμονές.
Αλλά ο κ. πρόεδρος; πως δικαιολόγησε την θέση του; τι ακριβώς έργο πρέπει να παράγει, για να δικαιολογεί τον τίτλο του; και ας υποθέσουμε, ότι είναι ικανότατος και δημιουργικότατος ΑΛΛΑ, δεν είχε τα απαιτούμενα οικονομικά.
Ωραίαααα, εγώ συμφωνώ, γιατί δεν τα διεκδίκησε; γιατί δεν απαίτησε το κονδύλι που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να παραχωρεί στην δημοτική επιχείρηση;
τι πράγμα; το απαίτησε και δεν του το έδωσαν;
τι πράγμα; θα του έδιναν, αλλά έχουν φροντίσει η προηγούμενη πρόεδρος κυρία βάσω μαζί με τον ανίκανο να την χρεώσουν τόσο πολύ, ώστε να μην μπορεί τώρα να λάβει χρηματοδότηση;
Και γιατί δεν ενεργοποίησε, την νεολαία; Τους συλλόγους γονέων; Τα παιδιά τα ίδια, είναι απο μόνα τους μια τεράστια μηχανή που παράγει ενέργεια και δίχως άλλο θα ήταν πρόθυμα να τραβήξουν το κουπί, αν είχαν απέναντί τους, έναν συνομιλητή που να τον σέβονταν και να ενέπνεε εμπιστοσύνη.
Αλλά εμπνέει εμπιστοσύνη ο καραδήμας;
Καλά, μην απαντήσετε, είναι ρητορική ερώτηση!!
Οι σύλλογοι;
το Λαογραφικό; ο Πολιτιστικός; οι Αθλητικοί; Τους κάλεσε και ΔΕΝ πήγανε;
Όοοχι βέβαια.
Αλλά γιατί δεν τους κάλεσε; Γιατί μαθητεύοντας κοντά στον αρχιψεύτη γαλάνη, τους έχει φλομώσει τόσες φορές στο ψέμα, (τις πιο πολλές φορές, είναι η αλήθεια, το έκανε γιατί τον κρέμασε το αφεντικό του, ο γαλάνης - επί τιμή πρόεδρος των ψευτών) που ξέρει ότι δεν το θεωρούν πιά άξιο συνομιλητή.
Αλλά εμπνέει εμπιστοσύνη ο καραδήμας;
Καλά, μην απαντήσετε είπα, είναι ρητορική ερώτηση!!
Και μετά από όλα αυτά,
την πόρτα της εξόδου δεν την βρήκε;
Κανείς δεν φοράει πια παντελόνια σε αυτό το μεγάλο κτήριο της πλατείας; τι σας έχει κάνει πια ο γαλάνης; πόσο σας έχει χώσει βαθιά ώστε να μην μπορείτε ούτε να κατουρήσετε χωρίς να το ξέρει;
ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ, αν όχι στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ στην κοινωνία οπωσδήποτε, ΌΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.
Και τότε ο γαλάνης θα λέει, από μακριά που θα βρίσκεται, εγώ δεν τους ξέρω, και αυτός θα φέρει το δικαστή να σας δικάσει.
Ανάξιοι, άει σιχτίρ πια, πήξαμε στη φούστα μπλούζα


Ο Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: