Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

Με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και αφού τελείωσε και η παρέλαση θέλω να σας θυμίσω και το δικό μας, εδώ το τοπικό μας ΟΧΙ. Και αυτό θα το κάνω για να μην ξεχνάμε τους ηρωικούς επαναστάτες, που όρθωσαν το ανάστημα τους για να περιφρουρήσουν το συμφέρον τους (συγγνώμη το δημόσιο συμφέρον ήθελα να πω). Τι εννοώ, κάντε click εδώ και μετά στο διαβάστε περισσότερα.
Τώρα που θυμηθήκατε τι συνέβαινε τότε, σας θυμίζω και κάτι ακόμα. Επαναφέραμε το θέμα ζητώντας απάντηση και ψάχνοντας να μάθουμε την αλήθεια εδώ και ακριβώς στις 100 ημέρες εδώ.
Σήμερα 178 ημέρες μετά, η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια.
Ο ΔΗΜΟΣ, (δηλαδή εμείς) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΕΎΘΥΝΟ, (που δεν είναι άλλος από τον ψεύτη και ανίκανο δήμαρχο) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΟΧΙ ΑΥΤΉ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, Καρέτσος και Κατσούλης, που έκαναν εκείνη την ηρωική επανάσταση, παραμένουν στη θέση τους (διότι προφανώς τους έγινε το χατιράκι που ζητούσαν, όταν ψήφιζαν όχι) και τα σφαγεία συνεχίζουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.
ΓΙΑΤΙ;
Και αφού το ΓΙΑΤΙ μένει αναπάντητο, ρωτάμε τους δύο δημοτικούς συμβούλους Κατσούλη και Καρέτσο.
Ήταν αλήθεια ο ισχυρισμός σας;
Αν ΝΑΙ, γιατί δεν επανήλθατε σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο (λέμε τώρα) απαιτώντας την διόρθωση του προβλήματος και αφού δεν λυνόταν, γιατί ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΤΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αν ΟΧΙ, γιατί το θέσατε, τι συμφέροντα επιδιώκατε να εξυπηρετήσετε και αφού ήσασταν ψεύτες, γιατί ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΤΕ.


Ο Δημοσιογράφος
Στην ιστορική φωτό μας (paparazzi), διακρίνονται οι δυο ηρωικοί δημοτικοί σύμβουλοι, την ώρα που εφορμούν, διεκδικώντας το δίκαιο συμφέρον τους (συγγνώμη το δίκαιο δημόσιο συμφέρον ήθελα να πω.)
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

28η Οκτωβρίου (4)


Ένας μικρός χαμός στο ταχυδρομείο μας. Χαμός για το θέμα του μπαμπά. Ποιος ήταν τελι-
κά ο μπαμπάς Σταύρος ; Γιατί, μέχρι σήμερα, προκαλεί δέος και ανατριχίλα το όνομά του;
Είναι αλήθεια, τα όσα μας στέλνουν, αγαπητέ Νικολάκη και απόγονε του εθνοευεργέτη;
Αληθεύει ότι από μικρός ο Σταύρος σταδιοδρόμησε και δοξάστηκε ως ζωοκλέφτης;
Η φήμη του και το κυνήγι που εξαπέλυσαν οι τότε θαυμαστές του, αλλά και οι ανάγκες για προώθηση του εμπορεύματος, που με τόσους κόπους, αγωνίες και κακουχίες ιδιωτικοποι-ούσε ολονυχτίς, τον εδραίωσαν στο Αιτωλικό;
Τότε το Αιτωλικό ήταν λιμάνι και όλα τα εμπορεύματα της Δ. Ελλάδας περνούσαν από εδώ.
Λένε ότι οι ήσυχοι ψαράδες και οι καλόπιστοι κάτοικοι του τότε Αιτωλικού, αποδέχτηκαν τον πρόγονο και μάλιστα τον περιέθαλψαν μιας και τους πούλησε παραμύθια (σαν να τον έχω μπροστά μου βρε παιδί μου) περί κατατρεγμού και αντίστασης κατά του κατεστημέ-νου!
Η συνεργασία του με ομάδες ζωοκλεφτών δεν άργησαν να φέρουν αποτέλεσμα. Καθημερι-νό το αλισβερίσι, άλογα, πρόβατα, κατσίκια, όλα τα διακινούσε ο μπάρμπα Σταύρος. Εξελίχθηκε σε μάνατζερ περιωπής και μάλιστα είχε και όραμα, να φτιάξει τον μετέπειτα ΟΛΠ στο Αιτωλικό, (νάτο και το όραμα).
Μετά λέει ήρθαν οι Γερμανοί, δυστυχία πείνα θάνατος, όχι για όλους βέβαια. Ο έχων νου, παντού βρίσκει την ευκαιρία της ανάπτυξης και της προόδου, αρκεί να έχει πλάνο να έχει όραμα, (νάτο πάλι το όραμα).
Το σκεπτικό απλό και πάντα επίκαιρο, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς μια χεσά τόπος είμαστε, οπότε καλύτερα η συνεργασία με τον κατακτητή, μπας και μας κάνει ΟΛΠ, παρά να γίνουμε Δίστομο! Νάτο και το δίλλημα.

Πρώτος σε επισκεψημότητα ο μπάρμπα Σταύρος στα γραφεία των Γερμανών, βλέπετε δεν είχαν εφευρεθεί ακόμη τα κινητά τηλέφωνα και κάποιος έπρεπε να παίζει το ρόλο της Ολατακαρφώνω τηλεφωνίας. Κινήσεις, αντιλήψεις, ιδεολογίες, ανάγκες, τα πάντα όλα ήξεραν οι Γερμανοί και έστελναν καθ υπόδειξη, αρκετά παλικάρια να δούνε το ριζικό σύστημα των πεύκων ή των ραπανακίων.
Ο Σταύρος μας όμως, διορατικός όπως πάντα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον δίνει τα καλό παράδειγμα και αποκτά και άλλο επάγγελμα, γίνετε ο κουρέας του Αιτωλικού. Μπορεί τα εργαλεία τότε να μην τον βοηθούσαν αλλά το ψαλίδι από τα κλεμμένα αιγοπρόβατα και καμιά φαλτσέτα έκαναν θαύματα. Ειδικευόταν λέει στα κεφάλια γυναικών, μην πάει στο κακό ο νους σας, για να μην πιάνουν ψείρες οι κακόμοιρες. Και πονόψυχος ο μπάρμπα
Σταύρος με μια βαθιά γνώση και αντιμετώπιση προβλημάτων, οικοτουριστική. Νάτος και ο οικοτουρισμός ως πεδίο προόδου και υγείας.
Μέχρι και οδηγός σεξουαλικών εμπειριών για άπορες γυναίκες ή για όσες είχαν άντρα ή αδελφό στο μέτωπο ο μπάρμπα Σταύρος, τελικά μας βγήκε πολυτεχνίτης!!!
Μάλιστα κάποιος μας έστειλε μια ιστοριούλα στην οποία δεν μπορούμε να αναφέρουμε ονόματα, εξάλλου δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Όταν λέει έμαθαν οι αντάρτες τα κατορ-θώματα του πολυτεχνίτη έστησαν ενέδρα να τους πιάσουν. Αυτός τότε εμπιστεύτηκε σε κάποιον το κατατρεγμό του από τα παλιοκομμούνια της Ζβίστας, ο άλλος τότε αποφάσισε με κίνδυνο της ζωής του να τον κρύψει στο σπίτι του στο στάβλο. Το πρωί όταν ξύπνησε είδε να του λείπουν όλα τα ζώα, ανάμεσα σε αυτά και 20 άλογα, αργότερα έμαθε ότι τα πούλησε στο Αγρίνιο, αυτός που για χάρη του έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του. Δεν μπορείς να πεις, με ιδεολογία ο μπάρμπα Σταύρος, κοινωνικοποίησε τον πλούτο άρα γνήσιος ανθρωπιστ
ής. Και θρήσκος! εφάρμοσε το όποιος έχει 2 χιτώνες να τους μοιράζετε με τους υπόλοιπους και όποιος έχει 20 άλογα να μου τα δίνει εμένα. Κοίτα να δεις και εγώ αναρωτιόμουν, πως γίνετε ο απόγονος να τα έχει καλά με την αριστερά, με την εκκλησία και συγχρόνως με παραθρησκευτικές οργανώσεις.
Αυτά τα λίγα για τον μπαμπά Σταύρο. Εμείς γι αυτόν λέμε, τώρα αν πήγε το μυαλό σας αλλού δεν φταίμε εμείς.

Υ.Γ
Ακούσατε μήπως εσείς κάποιο συγνώμη από τον απόγονο; Εγώ πάντως δεν το άκουσα, μπορεί να φταίνε οι κεραίες μου, δεν αντιλέγω.
(η φωτογραφία είναι συμβολική, δεν είναι αυτός ο μπαμπάς Σταύρος )

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Εισερχόμενη αλληλογραφία για την 28η Οκτωβρίου


Η λαϊκή σάτιρα της Γερμανικής κατοχής ενάντια στους Γενίτσαρους που ορκίζονταν πίστη στον Χίτλερ και εκπαιδεύονταν με τα ναζιστικά πρότυπα τους απαθανάτισε με τούτο το εμβατήριο:
Αϊν -Τσβάι! Αϊν –Τσβάι
Εν δυο! ‘Ένα δυο
Τσολιά να με λεν
δε μ’ αρέσει
Εγώ Γερμανός είμαι τώρα
Καμάρι των Ταγμάτων Ες Ες
και το ρεφρέν
Εγώ Γερμανός είμαι τώρα
καμάρι των Ταγμάτων Ες Ες
Εύκολα θα μπορούσε να προσαρμοστεί στους σημερινούς Γενίτσαρους που ξεπουλούν την πατρίδα τους γλύφοντας κόμματα παρασάγγας για προσωπικό τους όφελος και καμαρώνουν κι από πάνω. Η ιστορία κύκλους κάνει.
Δαμόκλεια

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Εισερχόμενη αλληλογραφία για την 28η


Παιδιά μην το ψάχνετε τόσο, γιατί πονάει. Πονάει πολύ. Οι λόγοι που επίμονα ζητάτε να σας απαντήσουμε στις δύο αναρτήσεις για την 28η Οκτωβρίου δεν απέχουν πολύ από τα σημερινά παραδείγματα των ημερών μας με τους μαθητές και τις διεκδικήσεις τους. Τα τάγματα ασφαλείας ήταν ιδέα του πρώην δικτάτορα Θ.Πάγκαλου. Την υλοποίησε ο Ι.Ράλλης ως αντίπαλο δέος στο κίνημα του Ε.Α.Μ το 1943. Δωσίλογοι που εξυπηρετούσαν μεγαλοαστούς και τα ΕS.ΕS . Ταγμένοι στη ρουφιανιά την προδοσία και στην εξόντωση της εθνικής αντίστασης που έκανε ο ταπεινωμένος Ελληνικός λαός. Οι Γερμανοτσολιάδες ή Ράλληδες όπως ο λαός τους αποκαλούσε τιμήθηκαν ποικιλότροπα από το μεταπολιτικό κράτος των εθνικοφρόνων με κάθε δυνατή διακριτικότητα. Αυτά για την ιστορία. Σήμερα αυτά τα υπολείμματα που ποικιλότροπα και διακριτικά τιμήθηκαν, είναι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι μικροαστοί που παριστάνουν τους σωτήρες μας σε θέσεις εξουσίας βλ: εισαγγελείς στα σχολεία .Ντόπιους δημοσιογράφους που δεν αναφέρονται στις προσπάθειες και τον αγώνα των απλών κατοίκων να διατηρήσουν την υστεροφημία των προγόνων τους, παρά, ευλογούν τα γένια τους διαπλεκόμενοι με τα νέα τάγματα εξουσιαστών. Παραχαράκτες της τοπικής ιστορίας, καμιά θέση με επιστημονική κρίση, φυλλάδες έτοιμες να αρπάξουν στημένες συγκυρίες, πανέτοιμοι να χειραγωγήσουν τη διολίσθηση στο φασισμό της Ελληνικής Αιτωλικής κοινωνίας με το διαπροσωπικό διχασμό. Οι σημερινοί ταγματασφαλίτες, παριστάνουν το φόβητρο του λαού και νοιώθουν αμήχανα και λειτουργούν υστερικά όταν το μόνο όπλο που έχουν είναι οι νόμοι που τους επέβαλαν οι κομματικοί τους μηχανισμοί και η ημιμάθειά τους. Χάθηκε η ευγένεια, ο διάλογος ο ευγενής ανταγωνισμός. Βρίζονται ,μισιούνται και φτύνουν την ώρα και τη στιγμή που είναι κομματικοί συνεργάτες. Αντιμετωπίζουν τον συνάνθρωπο σαν αλήτη σαν παράσιτο και υπέρμετρη εγωπάθεια.
Κρύβεσαι, φοβάσαι μη λερωθείς. Εξαντλείσαι να σκέφτεσαι και πονάς όταν θυμάσαι. Οι Έλληνες ωστόσο και οι Αιτωλικιώτες ιδιαίτερα αυτοί που τους έμεινε ακόμη το πάθος της μνήμης να γνωρίζουν και να αγωνίζονται,τόσα χρόνια τίμια,θυμούνται,περιμένουν,υπομένουν ,μετρούν.Δεν τους χρειάζονται τα αρχεία για να αγωνιούν να αγαπούν και να υπερασπίζονται όσα κατέκτησαν.Και μια παρατήρηση στο etoliko news για την ανάρτηση της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Γρ.Λιακατά ήρωα του '21 από τη μαθητιώσσα νεολαία . Οι αγώνες για τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων δεν έχει χρονικά κλισέ. Έχει ΑΡΧΗ και ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Σκέψου λίγο...
Δαμόκλεια

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Καλημέρα και χρόνια πολλά!!

Γιορτάζουμε - οι απανταχού της γης Έλληνες - την 28η Οκτωβρίου 1940, αντλώντας από το μεγαλείο του Ελληνικού παρελθόντος, δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον. Η 28η Οκτωβρίου δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη στρατιωτική αντίσταση της Ελλάδος έναντι της Ιταλίας του Μπενίτο Μουσολίνι. Πρόκειται για την αξεπέραστη στάση τιμής και υπερηφάνειας ενός ολόκληρου λαού. Ζήτω το ΟΧΙ ενός αριθμητικά μικρού, και αδιαμφισβήτητα ιστορικά μεγάλου λαού!
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

28η Οκτωβρίου (3)


Συζητήθηκε πολύ η φωτογραφία της πρώτης μας σχετικής με την 28η Οκτωβρίου ανάρτησης.
Συζητήθηκε η ταυτότητα του δοσίλογου και καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι είναι ο πατέρας του.
Όχι, δεν είναι αυτός.
ΑΛΛΑ, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι. Σημασία έχει ότι και εσείς και εμείς καταλήξαμε στο ίδιο ανατριχιαστικό συμπέρασμα.
ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,
και δεν έχει τόση σημασία το ποιος φαίνεται στην φωτογραφία, αλλά το τι κάνει. Και αυτός τα έχει κάνει, όλα όσα έκανε ένας δοσίλογος που σέβεται τον εαυτό του.
Δυστυχώς, εκτός των προσωπικών διηγήσεων ανθρώπων που τον γνώρισαν, δεν υπάρχει σε εμάς τουλάχιστον φωτογραφικό υλικό.
Δεν μας ενδιαφέρει ο αιματηρός αδελφοκτόνος εμφύλιος πόλεμος, που οδηγήθηκαν οι γονείς μας από τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων. Καλό θα
ήταν να ξεχαστεί για πάντα, να περάσει στην ιστορία και να μην ψάξουμε για τα δίκια του ενός ή του άλλου.
Να μας ενδιαφέρει μόνον, ποιοι ενστερνίστηκαν τους κατακτη
τές. Ποιοι συνεργάστηκαν μαζί τους.

Για αυτό και τα ερωτήματα που θέτουμε κάτω από τις φωτογραφίες για την επέτειο της 28 Οκτωβρίου δεν έχουν σκοπό, σε καμιά περίπτωση να θίξουν το πολιτικό φρόνημα των εμπλεκομένων πλευρών ή τον εμφύλιο διχασμό.
Το αφιέρωμά μας, έχει να κάνει και να καυτηριάσει όλους εκείνους που το επάγγελμά τους πριν το πόλεμο ήταν ζωοκλέφτες, απατεώνες, πλιατσικολόγοι κ
αι κάθε άλλου είδους παρασιτικό επάγγελμα. Αυτοί οι κύριοι με προθυμία και ανακούφιση κατά την διάρκεια της κατοχής γίνανε οι γνωστοί συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Ήταν αυτοί οι ανθρωπόμορφοι που παρέδιδαν στους Γερμανούς, Έλληνες πατριώτες, ώστε να εκτελεστούν. Η πραγματική αιτία της παράδοσης τις περισσότερες φορές, ήταν ο φθόνος που ήταν βαθιά ριζωμένος στην καρδιά τους για την περιουσία ή την γυναίκα του άλλου. Αυτοί οι ανθρωπόμορφοι, στο πέρασμά τους, λεηλατούσαν ατίμαζαν και αφάνιζαν ολάκερες οικογένειες και περιουσίες.
Είναι το μόνο γεγονός που θα πρέπει να μένει βαθιά ριζωμένο στη μνήμη μας, από την εθνική μας περιπέτεια.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.

Επειδή εμείς οι περισσότεροι δεν ζήσαμε αυτές τις καταστάσεις, θα θελα να ρωτήσω.
Στο τόπο μας υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι;
Έχουμε ονόματα και αναφορές;
Υπάρχουν μάρτυρες;
Έχουν απογόνους;
Πως επιβίωσαν μετά την απελευθέρωση;
Οι απόγονοί τους συνεχίζουν το έργο τους ή φόρεσαν κάποια προβιά;
Σε ποιο πολιτικό κόμμα, τοποθετούν τους εαυτούς τους σήμερα;
Ο Δήμος μας μπορεί να μας βοηθήσει στην αναζήτησή μας;
Ή μήπως μετά την καταστροφή του ιστορικού αρχείου χάθηκαν κρίσιμες πληροφορίες για αυτή την περίοδο;
Ήταν εσκεμμένη η καταστροφή(;) του αρχείου αυτού;

Υ.Γ
Δεν μπορεί πρέπει να είναι παιχνίδι της μοίρας, πάλι το άλογο με τον ανάλογο μπροστά μας, όπως κάποιος αναγνώστης επιτυχημένα σχολίασε στο chat

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

28η Οκτωβρίου (2)


Ποιός είναι ο λόγος που οδηγείται για εκτέλεση αυτό το παλικάρι;


Σε ποιόν έκανε κακό;


Οι συνοδοί του με ποια ιδιότητα τον παραδίδουν στο θάνατο;










Για ποιό λόγο καμαρώνει ο κύριος “Χ’’ δίπλα στα πτώματα των Ελλήνων;


Για ποιο λόγο και ποιος τους έδωσε το δικαίωμα για θάνατο;


Ποιο ήταν το επάγγελμά του πριν το πόλεμο;
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η τραγική ιστορία της Desiree Jennings. Τι έπαθε απο το εμβόλιο κατα της κοινής γρίπης

VIDEO ΣΟΚ

Η ιστορία της Desiree Jennings δείχνει μια απο τις πιο τραγικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ενα απλο εμβόλιο για την κοινή γρίπη. Είναι πολύ σπάνιο, 1 στο 1,000,000 και αν. Είναι ομως η πραγματικότητά, η κοπέλα αυτή καταστράφηκε απο ένα τέτοιο εμβόλιο. Η ιστορία της έχει συγκινήσει την Αμερική σε σημείο που πολλοί διάσημοι τάσσονται στο πλευρό της για να τη βοηθήσουν. Εναι μια κοπέλα 25 ετών που ήταν αθλήτρια, Cheerleader κλπ. Το video ειναι σοκαριστικό
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO – ΣΟΚ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΈΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Εκλογές έρχονται και το μεγάλο κτήριο στη πλατεία αρχίζει να παίρνει φωτιά. Έργα
ακούγονται, εργολάβοι μπαινοβγαίνουν, μελετητές συσκέπτονται για το μέλλον μας και τέλος πάντων κάθε διαμαρτυρόμενος, αποκλεισμένος και παραμελημένος πολίτης της πόλης μας, επιτέλους μπορεί να δικαιωθεί. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά σημαίνει ότι εκεί που δεν είχε δει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια θα το δει τώρα. Aκόμη και εάν του λείπουν τα χρήματα για να φτιάξει την αυλή του. Tώρα έφτασε η ώρα να απολαύσει το θερμό σφιχταγκάλιασμα των ανθρώπων που μας διοικούν. Να δικαιωθεί και η ψήφος βρε αδερφέ που τους έριξε στις προηγούμενες εκλογές.
Πήρα και εγώ τους δρόμους, αναζητώντας τα έργα που γίνονται σε κάθε γειτονιά.
Ανακάλυψα πράγματι οργασμό έργων, έργα παντού. Έργα με όραμα, με όραμα μάλιστα που δείχνει ότι ο πολίτης και οι ανάγκες του είναι σε πρώτη θέση.
Η πρώτη photo δείχνει ένα δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο και έχει καλυφθεί κατά το ήμισυ με άσφαλτο. Ρωτώντας μου είπανε ότι σε αυτό το σπίτι μένει ο συνεργάτης της Μαρίτσας, ο οποίος είναι οδηγός σε νταλίκα και χάριν της ημιτελούς στρώσης του αδιέξοδου δρόμου με άσφαλτο, μπορεί ο άνθρωπος και αράζει το φορτηγό του. Κακόβουλος γαρ, αρχίζω και ψάχνω τα τοπικά blog. Βρίσκω αυτή εδώ την ανάρτηση που στο τέλος της αναφέρεται στα εικονικά τιμολόγια της Μαρίτσας. Με την απειλή μάλιστα ότι θα δημοσιευτούν, υπό τη μορφή παραμυθιού (βλέπε Βεζυροπούλα).
Φεύγω από εκείνο το μέρος και κατευθύνομαι αντίθετα. Χώνομαι, όπως το συνηθίζω, λόγο γενετικής προδιάθεσης που έχω, ως κουμπάνος και βρίσκομαι πάλι σε αδιέξοδο δρόμο. Τι βλέπουν οι κεραίες μου και δεν τις βγάζω; Κι άλλη άσφαλτος, ορέ τι θα κάνω ο έρμος; Θ
α πεθάνω της πείνας σκέφτηκα. Καθαριότητα τάξη ασφάλεια, πολιτισμός. Που είναι οι ακαθαρσίες βρε παιδιά να τραφώ και εγώ ο έρμος; Ρωτάω πάλι τίνος είναι αυτό το σπίτι με τον αδιέξοδο δρόμο και την φρέσκια άσφαλτο; Και τι μου απαντάνε; Του κουμπάρου του Φραγκούλη μου λένε. Τι λέτε ορέ παιδιά; Και εγώ τι θα απογίνω; Α, μην ανησυχείς μου λένε, από βρωμιές έχει πληθώρα γύρω-γύρω. Όλα τα στενά και οι δρόμοι είναι εγκαταλειμμένα στη τύχη τους και στη δημόσια απαξίωση όλα αυτά τα χρόνια. Και πράγματι είχαν δίκιο, στη τελευταία photo φαίνετε η εγκατάλειψη, διότι οικολογική αντίληψη να την πω δεν μπορώ.
Είναι αλήθεια όλα αυτά κ. δήμαρχε και κύριε αντιδήμαρχε;

Τι παίζετε με τα τιμολόγια της Mαρίτσας όπως τα αποκαλεί ο Διονύσης στο προσωπικό του ιστολόγιο;
Η άσφαλτος στην αυλή των ημετέρων, είναι προϊόν οράμ
ατος για ένα καλύτερο αύριο; Ή μια πραγματικότητα που στερεί τους υπόλοιπους συμπολίτες από το στοργικό σας άγγιγμα;
Και εγώ που έχω ήδη κουμπάρο, τι να κάνω κ. Φραγκούλη;

Μαζέψτε τα και φύγετε το συντομότερο. Αν είναι δυνατόν τέτοιος εξευτελισμός και ευτελισμός των θεσμών και των αξιών που κληθήκατε να υπηρετήσετε!
Αυτές είναι οι υπογραφές που μαζέψατε από δεξιούς κ. Οραματιστή; Με αυτές πάτε να πείσετε τον κόσμο ότι θα ξανακατέβετε στις εκλογές;


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (1)


Γιατί κρέμασαν αυτόν τον Έλληνα;

Ποιος είναι αυτός που ποζάρει με καμάρι δίπλα στον κρεμασμένο πατριώτη;

Ποια είναι η ιδιότητά του;

Ξέρει κάποιος να μας πει κάτι;

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ο "κύριος" ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑΣ

Δεν έχω καμία μα καμία όρεξη να γράψω σήμερα. Είναι και αυτή η διαδικασία να στείλεις την ανάρτηση αλλού και να ανέβει από εκεί, καααλά καθυστέρηση μεγάλη. Έτσι λοιπόν αποφασίζω να περιπλανηθώ στο διαδίκτυο. Τι να ψάξω; Τι να κοιτάξω; Χτυπάω "καταλήψεις για να δω γενικώς τι παίζει με το θέμα. Διαπιστώνω, ότι η πλειοψηφεία των σχετικών με το αναρτήσεων, καταφέρεται των καταλήψεων. Προφανώς, αυτό που ονομάζουμε "κοινή γνώμη", βαρέθηκε όλο αυτό το νταβαντούρι, και οι δημοσιογράφοι φυσικά, είναι πάντα με την κοινή γνώμη, γιατί εμείς, η κοινή γνώμη δηλαδή, είμαστε οι πελάτες τους. Και φυσικά, κανείς δεν θέλει να είναι οι πελάτες του στεναχωρημένοι. Εν' πάσει περιπτώσει, αυτό συμβαίνει. Και εκτός αυτού, παίζει πάρα πολύ και αυτό με την εισαγγελική παρέμβαση. Παρεμπιπτόντως εδώ να σημειώσω, ότι αυτή την θέση, την υιοθέτησε από πέρυσι το ΛΑ.Ο.Σ. αλλά φυσικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν τόλμησε να την εφαρμόσει, πράγμα που ζητάει τώρα ο αντιδήμαρχος μας, Νίκος Σαμαντάς, ψηφοφόρος κατά δήλωση του, των Σοσιαλιστών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τον χαίρεστε παιδιά τον ψηφοφόρο σας. Και αυτό συμβαίνει πιθανότατα, γιατί.......... " τα παιδιά δεν κατάφεραν, (και πως να καταφέρουν άλλωστε, όταν πρέπει να πείσεις τους αρτηριοσκληρωτικούς, βολεμένους ενήλικες), να πείσουν για το αιτιολογημένο των αιτημάτων τους. Διάβασα πολλά, έκατσα πολύ ώρα και έψαξα τα σχετικά άρθρα και μεταξύ αυτών ξεχώρισα δύο. Το δύο βρίσκονται σε ένα μαθητικό blog εδώ & εδώ όπου βρήκα πολύ συγκινητική και αυθόρμητη την προσπάθεια των παιδιών (μας) να πείσουν για το δίκιο τους. Από το πρώτο μάλιστα (για όσους βαρέθηκαν να μπουν) αντιγράφω:
ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;;;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η "ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ",ΟΠΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;;;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

ΑΛΛΑ, το πιο ενδιαφέρον βρίσκεται εδώ.
Εάν το διαβάσατε, ίσως να ΜΗΝ συμφωνείτε μαζί του, ίσως όμως κάποιοι, να καταλήξατε στο δικό μου συμπέρασμα, της αλόγιστης χρήσης βλακειών με σκοπό να συγγραφεί ένα άρθρο.
Οι πρώτοι σταματήστε εδώ, δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω, για μένα είναι απολύτως σεβαστή η άποψή σας.
Για τους λίγους υπόλοιπους (φαντάζομαι) που μείνατε,τώρα που μείναμε μεταξύ μας, ας πάμε παρακάτω.
Λέει λοιόν αυτός ο κύριος:
"Οι καταλήψεις αποτελούν αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Οι ίδιοι οι καταληψίες δήλωσαν στα ΜΜΕ πως μέλη από τις νεολαίες της Αριστεράς τους παρέχουν αλυσίδες, λουκέτα και υλικά για να φτιάξουν πανώ".
Εγώ λοιπόν εδώ, αυθαίρετα, φαντάζομαι τον Κώστα τον Γκοργκόλη, ή τον Νώντα τον Σκόντρα ή τον Σταύρο τον Γκίζα, όλη νύχτα να έχει μυστικές διαβουλεύσεις με τους μαθητές και να τους κάνει μαθήματα περί συνομωσίας και ανταρτοπόλεμου. Μπράβο ρε φίλε, το βρήκες, είσαι γάτα.
Συνεχίζω, όχι εγώ, αυτός ο μ... τέλος πάντων.
"Βέβαια, στην πλειονότητα τους οι μαθητές του λυκείου παραδέχονται ότι οι καταλήψεις αποτελούν τρόπο χαλάρωσης από το φροντιστήριο, ενώ οι μικρότεροι βρίσκουν ευκαιρία να χαθεί μάθημα και να κάνουν «χαβαλέ»".
1ο μάθημα απαξίωσης των μαθητικών αιτημάτων.
Λίγο μετά:
"πρακτικά ο μαθητής, δεν έχει τις υποχρεώσεις αλλά ούτε και τα δικαιώματα των ενηλίκων".
Απαντώ: όχι ρε, φυσικά δεν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις, αλλά είναι ισότιμος πολίτης και έχει, όχι απλώς τα ίδια δικαιώματα αλλά επειδή είναι μαθητής, δηλαδή παιδί, έχει πολύ περισσότερα από όλους τους άλλου.
Πιό κάτω:
"Σε καμιά ευνομούμενη χώρα, δεν θα επιτρεπόταν ανήλικα παιδιά να καταλαμβάνουν ένα σχολείο και να παραμένουν μέσα κλειδωμένα, ανεξέλεγκτα και απροστάτευτα".
Είναι φανερό, ότι αυτός ο κύριος κόπτεται για την ασφάλεια των παιδιών. Ξέχασε όμως να γράψει, ότι σε καμιά ευνομούμενη χώρα, τα σχολεία δεν υπολειτουργούν, όπως αυτής της χώρας, ότι 2 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, δεν έχουν έλθει όλα τα βιβλία, ενώ υπάρχει τεράστια έλλειψη σε καθηγητές και ότι το επίπεδο της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ, ΩΣΤΕ Η ΛΕΞΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ.
Λίγο πιο κάτω:
"Αυτό αποτελεί κατάντια του κράτους: οι μαθητές βάζουν αλυσίδες στα σχολεία"
Απαντώ, όχι αγαπητέ μου, η κατάντια του κράτους, είναι η παιδεία που προσφέρει στα παιδιά μας.
Ακόμα πιο κάτω:
"Όμως αν καθίσει κανείς να το σκεφτεί νηφάλια, θα δει ότι πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως ο νόμος".
Δεν είχαν όμως την ίδια πρεμούρα να εφαρμοστεί ο νόμος στα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, της Siemens κλπ.
Ο νόμος ισχύει και εφαρμόζεται μόνο εκεί που μας παίρνει.
Και λίγο πριν το τέλος, υπάρχει και η ερώτηση παγίδα:
"Οφείλει π.χ. να επέμβει η αστυνομία ή όχι σε μία συμπλοκή μεταξύ καταληψιών μαθητών και μαθητών που εφορμούν για να ανοίξουν το κλειστό τους σχολείο;"
Προσέξτε το πονηρό (π.χ.), δεν ρωτάει όμως αν πρέπει π.χ. να επεμβεί η αστυνομία σε μία συμπλοκή μεταξύ οικονομικών μεταναστών και ευυπόληπτων πολιτών που εφορμούν λέγοντας θα σε φάω κολοαλβανέ ή κολοαράπη ή οτιδήποτε άλλο θέλετε.
Και ξέρετε γιατί; Γιατί στη θέση του ευυπόληπτου πολίτη είναι οι μαθητές που εφορμούν (προσέξτε λέξη που χρησιμοποιεί) και οι καταληψίες είναι στη θέση του "κολοαλβανού" που θα δηλητηριάσει την υπέρ πάντων όλων φυλή μας.
Και καταλήγει:
"γιατί η χρήση των οργάνων της τάξης σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα έπρεπε να αποτελεί ταμπού".
Ανοίξτε την πόρτα των σχολείων και σπάστε τα κεφάλια των καταληψιών μαθητών, προστάζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος όπως διαβάσατε στην κορυφή του άρθρου του δηλώνει οτι λέγεται: Γιάννης Τσιλιμίγκρας"
και είναι: "καθηγητής - ιστορικόςμέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ."
αλλά πηγαίνοντας στο προφίλ του στο σημείο που σκάει το παραμύθι για το τι δουλειά κάνει διαπιστώνουμε ότι ΕΠΕΛΕΞΕ να είναι καθηγητής σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Αυτός λοιπόν ο κύριος, δεν άντεξε να είναι δάσκαλος στο δημόσιο σχολείο, απαιτεί όμως από τα παιδιά μας, ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.
Καλή μας νύχτα,
Αυτή η χώρα θα συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να κοιμάται βαθειά, γιατί πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι αξιοθρήνητοι τύποι, που εμείς δυστυχώς τους δίνουμε το βήμα.



Τειρεσίας Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ.



Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του έργου για τον αγωγό πόσιμου νερού του Αιτωλικού. Από ότι φαίνεται το έργο ξανάρχισε και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Άξιο περιέργειας και ερωτηματικά γεννούν οι τσιμεντένιοι δακτύλιοι γύρω από τον αγωγό.
Ποιόν λόγο εξυπηρετούν; Το μόνο που μου πάει στο μυαλό, είναι ότι ο σχεδιασμός λέει ότι θα βυθιστεί στη θάλασσα κατά μήκος των γεφυριών και θα εναποτεθεί πάνω στον πυθμένα.Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες κατασκευές όπως π.χ. τα καλώδια της ΔΕΗ που αφαιρέθηκαν από τα γεφύρια ποντίστηκαν στη θάλασσα αφού πρώτα είχε ανοιχθεί αύλακας. Έτσι όταν τέλειωσε το έργο, τα καλώδια καλύφθηκαν και αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει κανένα πρόβλημα.
Μήπως σχεδιάζετε την εναπόθεση πάνω και όχι κάτω από τον πυθμένα κύριοι της Δ. Αρχής;
Μπορείτε να υπολογίσετε το μέγεθος της ακαλαισθησίας που θα προκαλέσετε;
Έχετε πάρει υπόψη σας την ασφάλεια της διέλευσης των σκαφών;
Έχετε ζητήσει τη γνώμη των ψαράδων;
Έχετε έρθει σε επαφή με πραγματικούς μελετητές και οικολόγους για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις;
Έχετε ρωτήσει άλλους Δημάρχους που έχουν αναπτύξει τον οικοτουρισμό, αν αυτή σας η ενέργεια θα έχει επιπτώσεις στο μέλλον;
Η λέξη οικοτουρισμός που κατά κόρον χρησιμοποιήσατε στην προεκλογική περίοδο, το ξέρετε ότι την διαγράφετε με αυτή την κίνηση; Πως είπατε; Αυτά είναι λόγια και υποσχέσεις προεκλογικής εκστρατείας και όχι η πραγματικότητα;
Και καλά εσείς ο εν δυνάμει Δήμαρχος Σταράμος με τους εκλεκτούς συμβούλους τι κάνει; Πως παρεμβαίνει στην καινούργια αυθαιρεσία της Δ. Αρχής;
Απαντήστε επιτέλους κ. δήμαρχε και αν όχι σε εμάς στο κόσμο που σας στήριξε όλο αυτά τα χρόνια. Σε αυτή τη νεολαία που θέλει να μείνει και να επενδύσει στο τόπο που γεννήθηκε


Η ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΚΎΡΙΟΣ νίκος μας, ο ΔΙΚΟΜΑΝΗΣ


Κατάληψη στο Λύκειο της πόλης μας και το ερώτημα πλανάτε αμείλικτο μεταξύ ημών. Εννοώ των δήθεν ενηλίκων, που οι πιο πολύ από εμάς έχουμε και ένα παιδί, άλλος ανίψι, άλλος εγγόνι ή βαφτιστήρι τέλος πάντων, που φοιτά σε αυτό, το ας πούμε σχολείο.
Μεγάλη η συζήτηση, είναι νόμιμες οι καταλήψεις ή όχι; Κάνουν καλά ή δεν κάνουν τα παιδιά, φταίνε οι γονείς τους ή δεν φταίνε; Ιδού οι απορίες.
Ανέλαβε να λοιπόν να απαντήσει σε όλα αυτά, ο άτεγκτος, ο άμεμπτος, ο αδιάφθορος, ο τέλειος, ο ακατανίκητος, ο υποδειγματικός, ο βάλτε ότι καλολογικό στοιχείο (που λέγαμε παλιά στο δημοτικό) θέλετε, νίκος Δικομανής (ήθελα να γίνω δικαστής αλλά ήμουν ξύλο απελέκητο) αντιδήμαρχος. Εμείς θα προσθέταμε ο αλλοπρόσαλλος, αλλά όπως έχει πει ο Τειρεσίας, εμείς είμαστε καθάρματα και παλιάνθρωποι.
Πάντως, ο κύριος νίκος μας ο Δικομανής, φρόντισε........, ενεργώντας σαν γονιός (και δικαίωμα του ήταν), να ενημερώσει, να ενεργοποιήσει, να κινητοποιήσει, όποιον μπορούσε για να εμποδίσει ή τέλος πάντων να λύσει την κατάληψη που ξεκίνησε στο Λύκειο της πόλης μας. Εγώ συμφωνώ μαζί του, ποοολύ καλά έκανε. Σήμερα όμως, που επισκέφτηκε εν εξάλλω το σχολείο, παρέα με τον αποτυχημένο και καταδικασμένο δήμαρχο νικολέοντα γαλανάρτη τον αλαζόνα του χήτη (αυτό είναι το πατρώνυμο και από και εμπρός θα αναφέρεται στον τίτλο του) ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕ ΓΟΝΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΊΧΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτό τον τίτλο, που εμείς δυστυχώς φροντίσαμε να πάρει, απειλούσε τους πάντες και τα πάντα. Θεούς, δαίμονες, αγγέλους, διαβόλους ΚΑΙ τριβόλους.
Κραδαίνοντας ωσάν σημαία ιστιοφόρου τον νόμο, Π.Ν.Π. 04-12-1999 (Φ.Ε.Κτ.Α΄/4.12.99) Νόμος Π.Ν.Π. 1999, ο οποίος λέει: «Όποιος καθ΄οιονδήποτε τρόπο παρεμποδί-ζει,διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλά-χιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως» απειλούσε ή έστω απαιτούσε την εφαρμογή του νόμου.
Μπράβο, αυτό λέει ο νόμος, θερμά συγχαρητήρια που τον γνωρίζετε κύριε νίκο μας.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στην εφαρμογή του νόμου.
Αύριο το πρωί να ζητήσεις κύριε νίκο μας να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες που προβλέπονται, κατά παντός που παραβιάζει το νόμο. Και εμείς μάρτυρες, στη μήνυση κατά του κατσούλη που έχει καταπατήσει την παραλία και δεν υπάρχει πέρασμα, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού γιατί ο νόμος προβλέπει (άρθρο 91 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) ότι πρέπει να είναι κάτοικος Αιτωλικού και αυτός δεν είναι, κατά της Αμάλθειας για μόλυνση της λιμνοθάλασσας, κατά των σφαγείων για μη τήρηση των όρων υγιεινής, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού γιατί απέσυρε μελέτη σχετική με την νέα χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού για την ποιότητα του νερού που πίνουμε, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού για την μη κατάθεση προϋπολογισμών και ισολογισμών, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Μουσείο «Βάσω Κατράκη», κατά του δήμαρχου Αιτωλικού για παράνομες προσλήψεις και απολύσεις, για υποψία κατάχρησης δημόσιου χρήματος και για να τελειώνουμε, γιατί απλώς και μόνο και υπάρχει ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, σαν συνυπεύθυνων για όλα τα παραπάνω, και τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να καταθέσεις μήνυση κατά των παιδιών και των γονιών τους για την κατάληψη του Λυκείου και είπαμε εμείς μάρτυρες.





Κασσάνδρα

γράφοντας αυτό το άρθρο, μου γεννήθηκε μια απορία και θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.
Ο χαζονικολέων γιατί πήγε μαζί του στο Λύκειο, αφού αυτός ο αλλοπρόσαλλος υποτίθεται ότι πήγε σαν γονιός και όχι σαν αντιδήμαρχος, αυτός τι δουλειά είχε; Γιατί αν πήγε για να στηρίξει το αίτημα ενός γονιού, τότε και εγώ ζητάω να έρθει να πάμε μαζί στον γιατρό τον γιό μου, που τον πονάει το τσουτσούνι του, για να του κρατάει στο δρόμο και μετά να καταθέσουμε μήνυση κατά του τσουτσουνιού, για ανάρμοστο πόνο σε ακατάλληλη στιγμή. Και αν δεν ξέρει ποιός νόμος είναι αυτός θα αναθέσουμε στον Alloprosalos Nikos να βρει έναν σχετικό νόμο.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Εικόνα από το σήμερα.


Σε συνέχεια της ανάρτησης μας, για τον αγωγό του νερού, που κατά κάποιους από ώρα σε ώρα θα μας τροφοδοτήσει με φρέσκο νερό, εμείς έχουμε να σας δείξουμε την σημερινή κατάσταση.
Ένας σωλήνας πεταμένος στη θάλασσα χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο ασφάλειας και χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη, ούτε οι ανάγκες των ψαράδων ούτε η ασφαλής διέλευση σκαφών.
Αρκετές βάρκες βρέθηκαν εγκλωβισμένες, όπως φαίνεται και αυτή της φωτογραφίας.
Αυτή η κατάσταση, με τον ανεξέλεγκτο εργολάβο και την ανύπαρκτη δημοτική αρχή, υπάρχει ήδη αρκετές μέρες.
Μπορεί από αύριο κιόλας να αρχίσουν οι εργασίες και τα πράγματα να διορθωθούν. Έχουμε όμως καθήκον να βλέπουμε και να καταγγέλλουμε την πραγματικότητα, αν αυτή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δημότη, έστω και αν αυτά είναι βραχυπρόθεσμα.
Όσο για τα ΘΑ, καλά είναι να υπάρχουν και αυτά, μόνο που δεν μπορούμε εμείς να γίνουμε λάτρεις και οπαδοί ενός υποτιθέμενου αύριο.
Ευχή όλων είναι να ξαναρχίσουν τα έργα το συντομότερο δυνατό και να τραβήξει επιτέλους κάποιος το αυτί του υπεύθυνου του έργου.


Η ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΨΗ για τον ΓΚΕΜΠΕΛΣ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail. Ο αποστολέας μας είναι άγνωστος και πρώτη φορά έρχεται μήνυμα από τη συγκεκριμένη διεύθυνση. Ξέρετε καλά ότι δεν σχολιάζουμε ΠΟΤΕ τα εισερχόμενα μηνύματα σας, όμως αυτή τη φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση και θα προσθέσουμε ένα μικρό σχόλιο.

«Όσο και να προσπαθούν κάποιοι, για ιδιοτελείς σκοπούς, να φανούν χρήσιμοι σε πρόσωπα που εκφράζουν την αποτυχία και την παρακμή, το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρουν, είναι να προσκρούσουν στην πραγματικότητα και στο αμείλικτο βλέμμα των παιδιών».
Συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.

Διαβάστε τώρα το μήνυμα και μην ασχοληθείτε τόσο πολύ με την σύνταξη ή τον τρόπο που είναι γραμμένο, αλλά με την ουσία της περιγραφής. Να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας, ότι το έγραψε ένας θυμωμένος 17αρης, που κάποιος από εμάς, εννοώ ενήλικος δήθεν, τόλμησε να τον ειρωνευτεί και να αμφισβητήσει τον αγώνα του.

«Είμαι μαθητής του Λυκείου και πήρα και εγώ μέρος σε όλη αυτή τη φασαρία των τελευταίων ημερών. Διάβασα το άρθρο σας για τον Γκέμπελς και θα ήθελα να συμπληρώσω και εγώ κάτι που αφορά post σε άλλο blog. Εκεί γράφει ότι ……… οι μαθητές ζήτησαν από το Δήμαρχο περισσότερες βρύσες. Την ίδια στιγμή δεν αναφέρεται καν το αίτημά μας, για να μας δίνει η Δημαρχία ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, μιας και το νερό της βρύσης δεν πίνετε. Όπως είναι γραμμένο το post ο αναγνώστης βγάζει το συμπέρασμα ότι οι μαθητές ζητούν να πιούν νερό από τη βρύση και οι καθηγητές τους δεν τους το επιτρέπουν.
Κατόπιν, ως επίλογο, ο κύριος αυτός που το έγραψε, αρχίζει και κάνει αναφορά σε αιτήματα των συμμαθητών μου, όπως το κυλικείο να έχει στρογγυλές τυρόπιτες και το χαρτί υγείας στις τουαλέτες να είναι γκοφρέ.
Θα πρέπει αυτός ο κύριος τελικά να μας πει τι κάνει αυτή τη στιγμή. Κάνει μια απλή καταγραφή των γεγονότων ή εκφράζει την άποψή του για την αντίδρασή μας;
Αν κάνει μια απλή καταγραφή συμβάντων, γιατί δεν έγραψε για το εμφιαλωμένο νερό που ζητήσαμε; Γιατί στο τέλος του άρθρου αφήνει να φανεί η ειρωνεία του για τον αγώνα μας και κατεβάζει το επίπεδο της έλλειψης βιβλίων, καθηγητών και ακατάλληλου νερού, στο επίπεδο της τυρόπιτας και του χαρτιού υγείας;
Πιστεύω ότι ακόμη και αυτός ο κύριος έχει ή θα αποκτήσει κάποτε παιδιά, μακάρι το δικό του το παιδί να μην συναντήσει τέτοιους είρωνες και συκοφάντες σαν αυτόν».


Για την αντιγραφή
Ο Γραμματοσυλλέκτης

Δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά, στην αγορά στο Λαύριο, είμαι μεγάλος με τιράντες και γυαλιά κι όλο φοβάμαι το αύριο.
Πως να κρυφτείς απ' τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα και σε κοιτάζουν με μάτια σαν κι αυτά, όταν γυρνάς στις δύο η ώρα.
Ζούμε μέσα σε ενα σύννεφο που τρίζει.....
Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδι Λαύριο
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ μιας ΕΙΔΗΣΗΣ

Είχαν κάποτε κλεισμένο σε ένα κλουβί, έναν τεράστιο πίθηκο, τέσσερα με πέντε μέτρα ψηλό, και εφτά τόνους χοντρό. Αυτός ο πίθηκος λοιπόν επειδή ήταν πολύ μεγάλος και πολύ επικίνδυνος ήταν πολύ καλά φυλαγμένος στο κλουβί του στο ζωολογικό κήπο και κανείς δεν επιτρεπόταν να πλησιάσει πολύ κοντά γιατί ήταν συγχρόνως και ανθρωποφάγος.
Όμως μια ημέρα ο μικρός και ζωηρός Νικολάκης, ξέφυγε από την προσοχή της μαμάς του που χαριεντιζόνταν με τον θείο Βάνια και πλησίασε πολύ κοντά στο κλουβί.
Τότε ο πίθηκας απλώνει την τεράστια χερούκλα του, τον βουτάει, τον τραβάει μέσα στο κλουβί και ανοίγει το απύθμενο στόμα του, έτοιμος να τον κάνει μια χαψιά.
Βάζει τις φωνές ο μικρός Νικολάκης, τον ακούει έντρομη η μαμά του και αρχίζει να καλεί σε βοήθεια. Ο θείος Βάνιας, που ήταν λίγο κότα….. δεν κουνήθηκε καθόλου από τη θέση του. Για καλή τύχη όμως του Νικολάκη και της μαμάς του, έτυχε να περνάει από εκεί ένας αμερικανός τουρίστας, από εκείνους τους πολύ μάτσο, στυλ Ράμπο, σπάει την κλειδαριά από το κλουβί, ορμάει μέσα, αρχίζει στα κλοτσομπουνίδια τον πίθηκα που δεν είχε προλάβει να φάει ακόμα τον μικρό Νικολάκη, τον ξαπλώνει τα ανάσκελα, παίρνει τον Νικολάκη, τον βγάζει έξω τον δίνει στη μαμά του και μετά παίρνει και τη μαμά του.
Την άλλη ημέρα οι εφημερίδες είχαν εκτενή ρεπορτάζ από τον ζωολογικό κήπο και έγραφαν
Η ΕΣΤΙΑ: Φιλλένην αμερικανός ήρωας, σώζει ελληνόπουλο με κίνδυνο της ζωής του.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
Αμερικανός τουρίστας σώζει τη ζωή τετράχρονου αγοριού στον ζωολογικό κήπο.
Και Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ έγραψε: Στυγνός καπιταλιστής στερεί το φαγητό Αφρικανού μετανάστη.

Βεβαίως τώρα θα αναρωτηθείτε τι μου ήρθε και το έριξα στα ανέκδοτα, μα είχα λόγο.
Αυτή η ιστοριούλα θέλει να μας πει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται μια είδηση, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο συντάκτης ενός δημοσιεύματος να πει αυτό που θέλει χωρίς να πει τίποτα, και να εμφανίσει μια είδηση με τόσο ωραίο τρόπο ώστε αυτό που θα συμβεί σε ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα τέρμενα να φανεί ότι θα συμβεί αύριο άντε μεθαύριο το πρωί.
Αυτό λοιπόν φίλοι μου ονομάζεται ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
Τι ακριβώς όμως ονομάζουμε ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;
Διαβάζω στη Βικιπαίδεια:

Προπαγάνδα είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς.
Ετυμολογικά, προπαγάνδα σημαίνει «διάδοση μίας φιλοσοφίας ή άποψης». Ιστορικά, ο όρος χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον εντός πολιτικού συγκειμένου και ιδιαίτερα αναφορικά με συγκεκριμένες κινήσεις που προωθούνται από κυβερνήσεις ή πολιτικές ομάδες.
Το προπαγανδιστικό μήνυμα διαφέρει από την γενικότερη διαφήμιση στο ότι περιέχει τρανταχτές και επιτηδευμένες ψευδολογίες ή/και παραλείπει τέτοιον όγκο αληθειών γεγονότων σχετικών με το θέμα που καθίσταται έντονα παροδηγητικό.

Τεχνικές διάδοσης προπαγάνδας

Τυπικά για τη διάδοση προπαγανδιστικών μυνημάτων χρησιμοποιούνται ειδησεογραφικά πρακτορεία, κυβερνητικές δηλώσεις και αναφορές, ιστορικές αναθεωρήσεις, junk science, βιβλία, φυλλάδια, προπαγανδιστικές ταινίες, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και αφίσες. Στην περίπτωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης προπαγανδιστικά μηνύματα μπορούν να διαδοθούν μέσω ειδήσεων, ενημερωτικών αλλά και άλλων εκπομπών, καθώς και διαφημιστικών μηνυμάτων.
(οι επισημάνσεις με τα έντονα γράμματα είναι δικές μου και δεν προέρχονται από την Βικιπαίδεια)

Πάει καλά μέχρι εδώ, τι με έπιασε όμως τώρα και σας τα γράφω όλα αυτά. Ε λοιπόν, ορίστε τι με έπιασε.
Διαβάζω στο etoliko-news αυτή την είδηση.
Μεταξύ των άλλων που διαβάσατε γράφει: «Όταν ο αγωγός αυτός αγγιρωθεί στον βυθό και συναρμολογηθεί με τις αναμονές που ήδη υπάρχουν, θα έχει ολοκληρωθεί το νέο δίκτυο ύδρευσης του νησιού του Αιτωλικού».
Βάσει αυτών, λες και εσύ ο άδολος αναγνώστης, ε! καλά πόσο καιρό θα κάνει να «αγγιρωθεί» αυτός ο διαολοαγωγός πια στον βυθό; Μια βδομάδα, ένα μήνα, το πολύ. Άρα το θέμα τελείωσε, μπράβο του δημαρχάρα μας που ολοκλήρωσε το έργο και θα πίνουμε καθαρό νεράκι από εδώ και πέρα.
Όμως λίγο παρακάτω γράφει «Απομένει η σύνδεση των παροχών με το νέο αγωγό –η οποία σύνδεση δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει από τον Δήμο ή από κάθε ιδιώτη χωριστά- και σε συνδυασμό με τη νέα γεώτρηση οι εργασίες της οποίας έχουν ξεκινήσει ήδη, ολοκληρώνεται το έργο της ύδρευσης του Αιτωλικού.Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα έχουμε ποιοτικό και καθαρό νερό».
Γράφει όμως την λέξη απομένει, την οποία πάλι εγώ ο άδολος αναγνώστης, ο οποίος είμαι και αθεράπευτα αισιόδοξος την μεταφράζω σαν «εντάξει δεν θα είναι μια εβδομάδα ή ένας μήνας αλλά ίσως κάτιτις παραπάνω, τρώω ευχάριστα και το λουκουμάκι ότι θα πρέπει να ετοιμάζω το πορτοφόλι μου για την «σύνδεση των παροχών» και τότε πια οριστικά θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του νερού.
Και εκεί που κάτι πήγα να ψυλλιαστώ, ξαναλέω «μπράβο του δημαρχάρα μας» διότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «τότε πια οριστικά θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του νερού».
Βεβαίως εκτός από εμένα που όπως είπα και πιο πριν είμαι αθεράπευτα άδολος και αισιόδοξος, κυκλοφορούν κάτι παλιοκερατάδες που έχουν τη διάθεση να είναι αρνητικοί στα πάντα.
Ακούστε λοιπόν πως υπάρχει ο φόβος, αυτοί οι αντιδραστικοί παλιάνθρωποι να μεταφράσουν την παραπάνω είδηση.
Όοοοταν, λέμε όοοοταν αγγιρωθεί ο αγωγός, διότι κύριε αγωγός είναι, ότι του κατέβει κάνει, μπορεί να μην θέλει να αγγιρωθεί, θα τα βάλεις με τον αγωγό τώρα; Ε καλά κάντου μήνυση που δεν αγγιρώνεται.
Τέλος πάντων, φοβήθηκε την μήνυση σου λέει κάτσε μην βρω κάνα διάολο, αγγιρώνεται. Μετά από αυτό όμως πρέπει και να συναρμολογηθεί, γύρευε τώρα πόσο καιρό θα πάρει και η συναρμολόγηση, και αν έχουνε χάσει και τις οδηγίες, καλά κρασά. Αλλά εγώ σου λέω ότι είναι τσακάλια και την κάνουνε τη συναρμολόγηση στο πιτς φιτίλι, τι μένει πια; Η σύνδεση για την οποία όμως δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα, έως τίποτα δηλαδή και καλά στο μέλλον θα δούμε. Αλλά μόλις γίνει αυτό, τότε ποια πάει ποιός μας πιάνει, είμαστε έτοιμοι να πιούμε νεράκι καθαρό και γάργαρο.
Κάτσε ρε φίλε, κάτσε, πού πας, υπάρχει άλλη μια μικρή προυποθεσούλα. Ότι όοοολα τα παραπάνω θα συμβούν «σε συνδυασμό με τη νέα γεώτρηση» για την οποία όμως, όπως μας είπαμε και πιο πάνω, μας ανακοινώνει περιχαρής ο συντάκτης του άρθρου «οι εργασίες της οποίας έχουν ξεκινήσει ήδη».Και εδώ βεβαίως ο πρώτος αναγνώστης ο άδολος βγάζει ένα αναστεναγμό ανακούφισης, ε σου λέει εντάξει «δεν θα είναι τελικά κατιτίς παραπάνω, θα είναι δύο άντε το πολύ τρία κατιτίς παραπάνω σε χρόνο, πάντως το νερό το βλέπω έρχεται, εδώ στη γωνία είναι. Ο άλλος βέβαια, ο αντιδραστικός φωνάζει δυνατά «Ε! άει σιχτίρ πια, για πόσο μ…… μας έχετε περάσει, και ακούει μια φωνή να του λέει: για πολύ. Εδώ θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η ανάρτηση να πάω και εγώ για ύπνο να πάτε και σεις και να σκεφτούμε ακουμπισμένοι στο μαξιλάρι μας, να βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματά του και να συμφωνήσετε με όποιον από τους δύο φανταστικούς αναγνώστες θέλετε, ΟΜΩΣ υπάρχει ένα όμως.Ο συντάκτης αυτής της προπαγανδιστικής ανάρτησης, προφανώς λόγω απειρίας στο αντικείμενο και θέλοντας να εξάρει ακόμα περισσότερο το τεράστιο δημαρχιακό έργο που επιτελεί το σωματείο «τα τρία νικολάκια και οι χαζοί σύμβουλοι», μας έχει έναν σύνδεσμο, (link λέγεται στα Ελληνικά) με ωραία κόκκινα γράμματα, όπου γράφει έχουν ξεκινήσει ήδη και φυσικά εννοεί τις εργασίες για τη νέα γεώτρηση. Κάνουν λοιπόν φίλοι μου και οι δύο αυτοί φανταστικοί μου αναγνώστες τη λάθος κίνηση, κάνουν click στο link και που βρίσκονται;
Έλα μου ντε, κάντε το να δείτε, μην τα περιμένετε όλα έτοιμα.
Ωραία! τώρα που το κάνατε αφήστε το ανοιχτό σε άλλο παράθυρο για να μπορούμε να κουβεντιάζουμε.
Πρώτα από όλα διαβάζουμε για το τεράστιο ποσό που απαιτείται 430.000€ που μαζί με τα υπόλοιπα που έχουν ξοδευτεί μέχρι τώρα θα φτάσουν περίπου τις 700.000€ και εσάς πήγε αμέσως ο νους σας στο κακό και σκεφτήκατε «ρε σεις ποιος τα πήρε τόσα λεφτά» ενώ ο καλός μου ο άδολος αναγνώστης σκέφτηκε «ε! τι να κάνουμε τώρα, έτσι είναι αυτά τα πράγματα, κοστίζουν».Στη συνέχεια μαθαίνουμε ότι αυτά τα δύο τρία τέσσερα κατιτίς χρόνου που χρειαζόντουσαν για να πίουμε νεράκι, ίσως, προσέξτε λέω ίσως να είναι δέκα – δέκα πέντε κατιτίς, γιατί όμως; Γιατί είναι σαφές, ξεστραβωθείτε και διαβάστε τι χρειάζεται ακόμα: «κατασκευή αντλιοστασίου στην θέση «Τσαγκρινέικα» επί της Εθνικής οδού», (ευτυχώς όμως μας διαβεβαιώνει πανευτυχής ο συντάκτης πηδώντας πια από τη χαρά του για τα καλά νέα που φέρνει, ότι εκεί «υπάρχει πηγή, το νερό της οποίας μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους χαρακτηρίστηκε κατάλληλο για κατανάλωση».
Να και τα καλά νέα. ΤΟ ΝΕΡΟ λέει μετά από ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΥΣ ελέγχους ΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. (Βέβαια ΔΕΝ λέει ποιός και πότε πραγματοποιήσε τους εξονυχιστικούς ελέγχους, αλλά επείδή θέλω να είμαι καλόπιστος, λέω ότι απλώς το ξέχασαν να το γράψουν και να δεις αύριο, άντε μεθαύριο που θα θυμώσουν από αυτό το άρθρο, θα μου το πετάξουνε στα μούτρα και θα έχει ημερομηνία πρόσφατη πχ. Νοέμβριος 2007 λέω εγώ τώρα.)
Άρα τελειώσαμε, περιμένετε ντε, αυτές είναι μεγάλες δουλειές δεν τελειώνουν άιντε έτσι αμέσως, χρειάζονται και κάποια ψιλοπραγματάκια ακόμα.
Διαβάστε «Επίσης θα κατασκευαστεί αγωγός μήκους 3 χιλιομέτρων περίπου προκειμένου να μεταφέρει το νερό αυτό στο ήδη υπάρχων υδραγωγείο στο Κεφαλόβρυσο.Από εκεί το νερό θα φεύγει στο υπάρχων δίκτυο και θα φτάνει στην κατανάλωση».
Δόξα τω Θεώ, τελειώσαμε τώρα, ανοίξτε τη βρύση και πιείτε νεράκι. ΒΑΣΤΑ, μην κάνεις καμιά μ……., δεν τέλειωσε ακόμα.
Διάβασε παρακάτω «Παραμένει όμως το πρόβλημα του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, με τις πολλές βλάβες και τους καρκινογόνους σωλήνες αμιάντου».
Μάλιστααα, παραμένει ακόμα αυτό το μικροπρόβλημα, για το οποίο όμως καμία αναφορά δεν γίνεται, ως προς το πώς θα λύθει, πιθανότατα με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, μεγάλη η χάρη του.
Και σχεδόν ολοκληρώνει ο συντάκτης (φυλαχτείτε μην σας πάρουν τα σκάγια) γράφοντας πως τελικά "Σωστή ύδρευση θα έχουμε, όταν (όοοοοταν, θα γράφαμε εμείς, αλλά εμείς είμαστε παλιάνθρωποι) τελειώσει και το έργο του δικτύου ύδρευσης μέσα στο νησί, το οποίο έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό».
Τι λέει, τι λέει; Έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό το έργο του δικτύου της ύδρευσης μέσα στο νησί; Γιατί ρε φιλαράκι; Και πότε θα ξαναρχίσει; Τι δεν είσαι εσύ ο αρμόδιος; Και τότε γιατί ανακατεύεσαι; Ε; τι πράγμα; Δεν άκουσα; Α! Καλά.
Όμως από εδώ και πέρα τα νέα πια είναι καλά «Με ολοκληρωμένο το δίκτυο, το νερό θα μεταφέρετε στην δεξαμενή που κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Αντώνη Γρίβα και η οποία δεν έχει λειτουργήσει ακόμα». (Μπράβο βρε, τρομερή αξιοποίηση των έργων, πάντα τέτοια).Εδώ επιτρέψτε μου να συμπληρώσω κάτι και εγώ σε αυτή την πρόταση. Αυτή η δεξαμενή για την οποία μιλάει ο συντάκτης της ανάρτησης, έχει φτιαχτεί εδώ και πάααρα πολλά χρόνια (θα της κάνουμε μια ιδιαίτερη αφιέρωση αυτής της δεξαμενής), και φυσικά δεν έχει ελεγχθεί σε πια κατάσταση είναι σήμερα, με τι προδιαγραφές φτιάχτηκε, αν αυτές οι προδιαγραφές είναι σύμφωνες με τις σημερινές προδιαγραφές υγιεινής και άλλα τέτοια γραφικά, αλλά αφού βρήκαμε μια δεξαμενή, ρίχτο το νερό μέσα, να πάει στο διάολο να πάει.

ΟΜΩΣ όταν όλα αυτά πια θα έχουν ολοκληρωθεί, τότε, κλείνει η προπαγανδιστική ανάρτηση με τον πλέον κλασσικό τρόπο για τέτοιου είδους μεθόδους, γράφοντας μισολιπόθυμος πλέον από ευτυχία ο συντάκτης της ότι: «Στην δεξαμενή θα χλωριώνεται πλέον κατάλληλα (σημ:αμ πως, τι μας περάσατε) και όχι όπως γίνεται μέχρι τώρα, που το χλώριο πέφτει απευθείας μέσα στο σωλήνα, με αποτέλεσμα τα πρώτα σπίτια κοντά στο υδραγωγείο να πίνουν πολύ χλώριο γιατί δεν προλαβαίνει να διαλυθεί και στα τελευταία στην Μπούζα και την Αστροβίτσα να μην φτάνει το χλώριο ή να φτάνει σε ελάχιστη ποσότητα» αφήνοντας έτσι στον αναγνώστη τη γλυκιά γεύση που θέλει να έχει. «εμείς φροντίζουμε για να έχετε όλοι την ίδια ποσότητα χλωρίου, διότι αυτό αντιλαμβάνεται κανείς από το κλείσιμο της ανάρτησης, πως όλα τελικά γίνονται για μισό κιλό χλώριο που υπολείπεται η Μπούζα σε σχέση με τον σταθμό.
Βέβαια για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, πόσο θα κοστίσει και τι προδιαγραφές θα έχει, η ανάρτηση δεν γράφει τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ.
Και δεν γράφει τίποτα, γιατί αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και του ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ. Να υπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων σπέρνοντας ωραίες πληροφορίες χωρίς ουσία, αλλά σε όμορφο περιτύλιγμα.
Στο σημείο αυτό και οι δύο μου φανταστικοί αναγνώστες πήγανε για ύπνο, χωρίς φυσικά να έχουν πληροφορηθεί το παραμικρό σχετικά με το πότε τελικά θα μπορουν να πιούν καθαρό νερό, που στις πολιτισμένες κοινωνίες θεωρείται αξίωμα, αλλά από ότι φαίνεται εμείς δεν αξιωθήκαμε ακόμα να ανοίκουμε σε αυτές. Πήγανε για ύπνο λοιοπόν, έχοντας μια πικρή, πολύ πικρή γεύση στο στόμα και αυτή δεν ήταν από το ποτό ή το τσιγάρο αλλά από την αηδιαστική γεύση της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και των ανολοκλήρωτων οραμάτων.




Tειρεσίας
στην φωτό μας, είναι ο Γιόζεφ Γκέμπελς, υπουργός Διαφώτισης και Προπαγάνδας της κυβέρνησης του Χιτλερ, που θεωρείται ο σύγχρονος εκφραστής της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα.
Με τις μεθόδους αυτού του κυρίου, προσπαθούν κάποιοι ακόμα και σήμερα να ποδηγετήσουν τους λαούς.
Ξεχνούν όμως ότι η προπαγάνδα έχει έδαφος να καλλιεργηθεί, όταν οι ακροατές και οι αναγνώστες είναι ανυποψίαστοι και αδαείς.


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ της ΑΡΠΑΧΤΗΣ νο 1

Πέρασε ο καιρός, τελείωσε το Καλοκαίρι (ημερολογιακά τουλάχιστον) ήρθε το Φθινόπωρο, μαζί με αυτό ήρθαν και οι εκλογές, με τις εκλογές ήρθε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (να μαστε πάλι εδώ Αντρέα) και η ιστορία συνεχίζει το ρου της (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό), μαζί με την καθημερινότητα της μικρής μας πόλης. Όμως εγώ αισθάνομαι ένα κενό, αισθάνομαι ότι κάτι δεν έχω κάνει καλά και όχι μόνο αυτό, αισθάνομαι ότι δεν είμαι και εντάξει απέναντί σας. Δεν ξέρω τι είναι αυτό και αρχίζω να ψάχνω. Ψάχνω από δώ, βρε ψάχνω από κεί τίποτα. Τι κέρατο σκέφτομαι, δεν μπορεί θα το βρώ. Συνεχίζω, τίποτα. Αδύνατον λέω χάθηκε. Πέφτω αποκαμωμένος στη πολυθρόνα ζυγίζοντας περίπου 230 κιλά γιατί είχα περίπου 130 κιλά απογοήτευσης απάνω μου και αισθάνομαι κάτι να μου γαργαλάει την αριστερή πλευρά του ποπού μου. Σπρώχνω μερικά κιλά απογοήτευσης στη άκρη και πιάνω ένα χαρτί. Το ανοίγω και διαβάζω τι γράφει. Γράφει λοιπόν στην...... επικεφαλίδα: Κόστος για την Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας Των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Αιτωλικό (2009) Αίφνης πετάγομαι ολόρθος, νάτο μωρέ παιδί μου, οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του (λέμε τώρα) Δήμου μας. Γι αυτές ήθελα να σας πω, με αυτές ήθελα να ασχοληθώ, αλλά δεν το έκανα, όμως τώρα είναι μια ωραία στιγμή. Αναφέρει λοιπόν αυτή η ανακοίνωση, τις εκδηλώσεις στις οποίες ενεπλάκει και συμμετείχε οικονομικά η Νομαρχία
Γράφει λοιπόν αυτό το ενδιαφέρον χαρτάκι το τι ακριβώς χρηματοδότησε η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν. Τελειώνει με το συνολικό κόστος που ήταν 12.187 ευρώπουλα και μένω με το στόμα ανοιχτό, όπως εσείς καλή ώρα. Που σκατά ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά στο Αιτωλικό και εγώ δεν το πήρα χαμπάρι; Είχε η Νομαρχία τη διάθεση να ξοδέψει τόσα λεφτά για εμάς και εμείς δεν πήραμε γραμμή το παραμικρό; Τόσο βόδια είμαστε αναρωτιέμαι. Ποιός τα πήρε τα λεφτ
ά ωέω; Γιατί εγώ δεν τα πήρα. Αυτοί από εκεί από το μεγάλο κτήριο της πλατείας δεν τα πήρανε
1ον. διότι είναι ζώα και δεν το πήρανε χαμπάρι να ριχτούνε,
2ον. διότι σιγά μην τους έδινε η Νομαρχία λεφτά στο χέρι, τους έχει πάρει χαμπάρι τι λαμόγια είναι και
3ον. είχανε δικό τους κονδύλι να βάλουνε στη τσεπούλα τους που είναι πάλι τα λεφτά των (δυστυχώς;) αφελών χορηγών του δήμου μας, οι οποίοι είναι οι ίδιοι μόνιμοι πάντα.
Γράφει λοιπόν, για 5 εκδηλώσεις αναλυτικά και γι
α επιπλέον οικονομική συμμετοχή σε άλλες.
Επιλέγω να ασχοληθώ με τις εκδηλώσεις που χρηματοδοτήθηκαν σε εκτός πόλης μας φορείς και αυτό γιατί θεωρούμαι εδώ στους Μ.Ε.Π., πως ότι ξεκινάει από τους ντόπιους φορείς και συλλόγους, στηρίζεται από την κοινωνία μας και έτσι δεν είμαστε παλαβοί να τα βάλουμε μαζί σας.
Έτσι λοιπον θα ασχοληθούμε τώρα με την εκδήλωση νούμερο 3 γιατί αυτός που εμπλέκεται είναι ο αγαπημένος μας εκδότης.
3. "Το τραγούδι της γης μας" 16 Αυγούστου -
Συνεργασία με το σύλλογο "Αιτωλικό εν Πολιτισμώ" - 2737 ευρώ εισέπραξε και τοποθέτησε στη τσεπούλα του ο αγαπημένος μας. Ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής. Γιατί κόστισε 2737 ευρώ αυτή η εκδήλωση; Ε!! ΓΙΑΤΊ;; Γιατί κύριε σπύρο μας μεγαλοεκδότη; Το ξέρουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση σου που ξελαρυγγιάστηκαν όλο το βράδι ότι τους εκμεταλλεύτηκες τόσο χοντρά,ότι τους παραμύθιασες τόσο άσχημα, το μεροκάμματο να βγαίνει; Τι ακριβώς χρέωσες στη Νομαρχία που κόστισε 2737 ευρώ; Τα δύο μπουκάλια με αλκοόλ που είχατε στο τραπέζι; Γιατί τα σχετικά εδέσματα τα πρόσφερε ο Ζαφείρης Τρικαλινός. Οι τραγουδιστές ήταν ερασιτέχνες συντοπίτες μας, η δε ζυγιά! ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΙΧΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ 2737 ετρώ γιατί άντε!!! Επίσης μην ακούσω τίποτα τρίχες για ηχολήπτες κλπ γιατί αυτό συμπεριλαμβάνεται σε άλλη λίστα της Νομαρχίας, εντάξει;
Έχουμε λοιπόν και λέμε 2737 ευρώ και περίπου 20
0(;) θεατές. Περίπου 13 ευρώ ο θεατής. Με αυτά τα λεφτά, τους πήγαινε στο Νταλάρα η Νομαρχία αγαπητέ μου. Μπράβο κύριε σπύρο μας, συγχαρητήρια!!τρρρρρομερή επιτυχία.
Να σου θυμίσω εδώ αγαπητέ μου μεγαλοεκδότη ότι την άλλη ημέρα στον Λούρο, συγγενικό σου (πολύ συγγενικό σου) πρόσωπο, καταφερόταν κατά πάντων για την παταγώδη αποτυχία της δήθεν εκδήλωσης σου. Φταίμε λοιπόν εμείς που δεν είμασταν εκεί, δεν φταις εσύ που κατάφερες να σε απαξιώσουμε. Φταίμε λοιπόν εμείς που δεν καταφέρνεις να γίνεις αποδεκτός περικυκλωμένος από τις εμμονές σου. Φταίμε λοιπόν εμείς που δεν καταφέρνεις να μας περάσεις το μήνυμα του μοναδικού σωτήρα
του Αιτωλικού. Φταίμε λοιπόν εμείς που η μασωνική σου οργάνωση με τα αυστηρά 39 μέλη και τον ευφάνταστο τίτλο ΑΙ. εν. ΠΩ δεν βρίσκει αποδέκτες.
Ε λοιπόν όχι αγαπητέ μου, δεν φταίμε εμείς. Φταις εσύ. Πρέπει να καταλάβεις κάποτε, ότι δεν είσαι αυτό που νομίζεις ότι είσαι και ότι η αξία δεν μετριέται με το μέγεθος του μουστακιού σου, και σε προσκαλούμε να υλοποιήσεις την απειλή που εκτόξευσαι το πολύ συγγενικό σου πρόσωπο στον Λούρο, δηλαδή ότι δεν θα ασχοληθείς ξανά με "αυτούς τους απολίτιστους αγροίκους, τους Αιτωλικιώτες". Ναι, κάνε μας
αυτή τη χάρη, μην ασχοληθείς πάλι μαζί μας, ευχαριστούμε πήξαμε από την τεράστια πολιτιστική σου προσφορά της ΑΡΠΑΧΤΗΣ.
Γιατί αγαπητέ μου, εμείς αυτού του είδους την προσφορά μόνο έτσι την αντιλαμβανόμαστε, σαν ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ της ΑΡΠΑΧΤΗΣ και από αυτόν είμαστε χορτασμένοι, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.
Και τελειώνω με το εξής: (τραγουδιέται σε "γηπεδικό" ρυθμό)
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΤΕΕΕ, ΣΠΥΡΟ Ε, ΝΑΙ ΠΟΤΕΕΕ Ε! Ε!.

Σε παρακαλούμε, μην μας προκαλέσεις με καμιά δήθεν απάντηση του Τσιγάρα ή του άρχοντα της Νίδοβας ή όπουδήποτε άλλου δήθεν συντάκτη με παπάκια ή χωρίς παπάκια, της φυλλάδας σου με αντίστοιχα γελοίο όνομα, γιατί τότε θα ανοίξεις ξανά τους ασκούς του Αιόλου και θα είναι όχι υπέρ σου.


Αύριο θα συνεχίσουμε φίλοι μου με τις 3.500 + 1.000 ευρώπουλα (ναι, σωστή είναι η πρόσθεση που κάνατε 4500 ευρώ) που κόστισε "το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού" όπως χαρακτηρίστηκε από μερικούς, και είναι η συναυλία της δήθεν κρατικής ορχήστρας Αθηνών στο θεατράκι της πόλης μας, με τη συνεργασία της άλλης τεραστίων διαστάσεων πολιτιστικής οργάνωσης, "Οι Λιακατάδες"


Τειρεσίας

στις ωραίες αποκλειστικές φωτό μας (paparazzi) ο αγαπημένος εκδότης πριν και μετά την επιτυχημένη εκδήλωση του. Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ και ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ

Διαβάζω στο etoliko-news αυτό το θέμα σχετικά με την αίτηση των κατοίκων του Δ.Δ. των Φραγκουλαίικων. Τα Φραγκουλείκα, το ξέρουμε όλοι, μας βγάζουν αντιδήμαρχο και αυτός, είτε του αρέσει του ανανήψαντα νέου σύμμαχου του δημαρχούλη είτε όχι, βγάζει δήμαρχο. Παρ΄όλα αυτά όπως σημειώνει ο συντάκτης της ανάρτησης Στο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε την 18-9-2009 (ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης), το θέμα αγνοήθηκε τελείως παρόλη την σοβαρότητα του. Αυτό ζητούσαν από εσάς γαλάνη και...... φραγκούλη όταν τα Φραγκουλέικα σας έδιναν την δημοτική αρχή; Να απαξιώσετε τους κατοίκους; Να γράψετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας το αίτημα τους; Όσο για σας αγαπητοί μου σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να ξέρετε ότι ο χρόνος σας τελείωσε. Τέλος το χάιδεμα και τα carton. Είστε το ίδιο ανάξιοι και πουλημένοι με αυτούς. Θυμηθείτε κύριε σταράμο ή κύριε βασιλείου ή ο οποιοσδήτε άλλος θα ηγηθεί του σχήματος σας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ότι από εμάς θα έχετε την ίδια αντιμετώπιση που θα έχουν και αυτοί. Επιτέλους παίζεται τόσα χρόνια με την νοημοσύνη μας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο αυτή την άθλια δημοτική αρχή. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ αυτή η συναλλαγή.
Αγαπητοί μου συνδημότες, επειδή οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι πάρα πολύ σημαντικές για τον τόπο μας, φροντίστε να θυμάστε όλα αυτά. Ολον αυτό τον εμπαιγμό. Γιατί θα προσπαθήσουν να σας παραπλανήσουν και πάλι, θα προσπαθήσουν για μια ακόμα φορά να σας υφαρπάξουν την ψήφο σας. Την τελευταίο στιγμή θα σας πουν ψέμματα. Θα σας τάξουν να διορίσουν εσάς η τα παιδιά σας. Θα πεί ήμουν μόνος μου ο ένας, αλλά το ίδιο θα πει και ο άλλος, θα παίζουν με τη νοημοσύνη σας λέγοντας σας "δεν φταίω εγώ αλλά εκείνος. Εγώ προσπάθησα". ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ. Θα λένε για μια ακόμη φορά ψέμματα. Να τους στείλετε εκεί που τους αξίζει. Μακριά από την δημοτική εξουσία.


Κασσάνδρα
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ Η ΤΥΧΕΡΟΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ;



Επίσκεψη δέχτηκε ο δήμαρχος Νικολέων ο Αλαζών, από το 15μελές του Γυμνασίου –Λυκείου Αιτωλικού. Τα αιτήματα των παιδιών ήταν ποικίλα και πραγματικά προκαλούνε το θαυμασμό σε όλους όσους νομίζουν ότι αυτή η νεολαία είναι του φραμπαλά και του SMS. Ανάμεσα σε αυτά που άκουσε ο δήμαρχος, ήταν και το αίτημα, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό κάθε πρωί, με έξοδα του Δήμου, μιας και οι βρύσες ή αν θέλετε το νερό που πληρώνουν οι γονείς τους, δεν ενδείκνυται προς πόση.
Η αντίδραση του Δημαρχούλη ήταν ακαριαία. Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιος κακόβουλος σας βάζει τέτοια λόγια; Ποιος σας γαλουχεί στο τσαμπέ; Μα κύριε δήμαρχε οι γονείς μας, μάλιστα σήμερα το πρωί η μητέρα μας πήγε να μας βράσει γάλα και το νερό της βρύσης ήταν μαύρο.
Απαράδεκτο, ανήκουστο, τρομερό, κραύγασε ο δημαρχούλης. Εγώ όλη την ημέρα πίνω νερό από τη βρύση και δεν έχω πάθει ποτέ τίποτα, καμώνεται ο δημαρχούλης.
Φωνάζει αμέσως την υπάλληλο και την διατάζει ώστε τάχιστα να του φέρει ένα ποτήρι νερό. Αυτή επιστρέφει μετά από λίγο και του ανακοινώνει ότι νερό δεν υπάρχει, λόγο
διακοπής. Το γέλιο της αρκούδας ακολούθησε από όλους τους παραβρισκόμενους. Ακόμη μια φορά εκτεθειμένος ο Αλαζών.
Καταρχάς διαψεύδει τα ίδια τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να πιούν το γάλα τους και κατόπιν κατονομάζει τους ίδιους τους γονείς τους, ως εγκάθετους.
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, είναι ψέμα ότι στο γραφείο σας βρίσκεστε μόνο λίγες ώρες την ημέρα; Έτσι οι ανάγκες σας για νερό είναι ελάχιστες, αν όχι ανύπαρκτες;
Είναι ψέμα ότι κάνετε τη εμφάνισή σας στο γραφείο σας μετά τις 10:30 τουλάχιστον;
Είναι ψέμα ότι στο διπλανό γραφείο που βρίσκετε η υπάλληλός σας με τον αντιδήμαρχο Σαμαντά, έχετε ένα μίνι ψυγείο, όπου κατά κόρον είναι γεμάτο με εμφιαλωμένα νερά; Αν το νερό της βρύσης, είναι πράγματι πόσιμο, τι τα θέλετε όλα αυτά; Αν το νερό είναι κ
ατάλληλο προς πόση γιατί δεν το ανακοινώνετε στη πόλη, με επισύναψη τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Χημείο του κράτους; Αν όλα αυτά δεν συμβαίνουν γιατί κατά καιρούς, ο ίδιος ο Δήμος μοίραζε εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους;
Αν κάποτε το νερό ήταν μολυσμένο, ποια ήταν η αιτία της μόλυνσης και τι κάνατε εσείς ώστε αυτό να μην επαναληφθεί;
Είναι ψέμα κύριε δήμαρχε ότι το νερό που πίνετε είναι του Αγρινίου, διότι εκεί είστε μόνιμος κάτοικος;
Είναι ψέμα κύριε δήμαρχε ότι κατά καιρούς γυρνάτε από γειτονιά σε γειτονιά, ώστε να πείσετε τους κατοίκους του Αιτωλικού (δηλ. της γενέτειρα σας, αν το θυμάστε) ότι το νερό είναι κατάλληλο προς πόση; Τους προκαλείτε όπως κάνατε και με τους μαθητ
ές να σας φέρουν νερό από τη βρύση και στη συνέχεια αποσπώντας τους την προσοχή με την κουβέντα αφήνετε άθικτο το ποτήρι; Νομίζεται ότι φεύγετε απαρατήρητος; ότι ξεγελάσατε κάποιον; Όλοι γελούν με τα καμώματά σας αγαπητέ δημαρχούλη.
Το ερώτημά μου όμως παραμένει, είναι τόσο γκαντέμης ο δήμαρχος που έτυχε να πέσει σε διακοπή της παροχής με αποτέλεσμα την γελοιοποίησή του ακόμη και στα παιδιά του Γυμνασίου ή είναι τόσο τυχερός που δε ήπιε τελικά από το νερό της βρύσης ώστε να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα;

Στο βίντεο που ακολουθεί έχουμε καταγράψει την προσπάθεια του δημάρχου να πείσει ότι το νερό δεν είναι απλός καθαρό, είναι βελούδο। Μάλιστα εικάζετε ότι με αυτό το σύνθημα θα κατέβει στις εκλογές.


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΌΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ.



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΣΕΡΙΦΟΠΑΡΜΕΝΟΣ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΚΥΡΙΑ ΜΑΜΑ ΤΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ;



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΒΑΦΕΙΣ Η ΚΑΒΑΦΗΣ;



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΤΡΟΦΗΣ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑ(Σ)ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΔΙΑΔΟΧΗ.



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ- ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΝΔ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ.



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ή ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

"Η αναλγησία δεν έχει χρώμα"


"Μόλις που πρόλαβε η νέα Υπουργός να αναλάβει καθήκοντα και αν μας εντυπωσίασε σε κάτι είναι σίγουρα η άμεση επέμβασή της στα κακώς κείμενα του Υπουργείου Παιδείας. Προφανώς με βασικό πρόταγμα τη λαϊκή φράση «πονάει χέρι κόβει χέρι» η κα Διαμαντοπούλου ήρθε να βάλει μία τάξη στο πρόγραμμα της ΠΔΣ και … να το σταματήσει! Πριν τις εκλογές δεν έχανε ευκαιρία να φωνάζει ότι δεν πρέπει...
να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και μετά τις εκλογές το έκανε πράξη. Γιατί πώς να είσαι απλήρωτος, αν δε δουλεύεις;
Την Πέμπτη 8/10 το ΥΠΕΠΘ έστειλε έγγραφο προς όλες τις δευτεροβάθμιες της χώρας να διακόψουν το πρόγραμμα της ΠΔΣ. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι αυτό συνέβη για να οριστούν κριτήρια στις προσλήψεις, ίσως και να επανεξεταστούν οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών (ωρομίσθιο, ασφάλιση κλπ). Όμως, για να μη ζει κανείς με ψευδαισθήσεις, στάλθηκε λίγο αργότερα και νέο έγγραφο που όριζε ότι η διακοπή έγινε γιατί δεν έχουν εξασφαλιστεί οι οικονομικοί πόροι. Για άλλη μια φορά η ίδια δικαιολογία, η ίδια καραμέλα!
Η κοινωνική πολιτική, λοιπόν, της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ γίνεται πράξη. Χιλιάδες παιδιά μένουν αβοήθητα και οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης η ΠΔΣ όχι μόνο αργεί να ξεκινήσει, όπως καταγγέλλαμε στο παρελθόν, αλλά διακόπτεται. Και πάλι γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και ενισχύει την παραπαιδεία.
Όσο για εμάς τους εκπαιδευτικούς… καταδικασμένοι στην ανεργία και την αδιοριστία. Οι συνάδελφοι που δούλεψαν πέρσι είναι ακόμα απλήρωτοι, ενώ όσοι περίμεναν να δουλέψουν φέτος μένουν στον αέρα. Η νέα Υπουργός δεν έκανε λόγο για το ασυμβίβαστο, δεν έκανε λόγο για τα νέα κριτήρια πρόσληψης, δεν έκανε λόγο για τις οικονομικές απολαβές…ΤΙΠΟΤΑ. Αναστολή λειτουργίας κήρυξε, λες και το σχολείο είναι θέατρο και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν με τη νέα χρονιά.
Και φυσικά δεν είναι μόνο η ΠΔΣ το πρόβλημα. Βρισκόμαστε στα μέσα Οκτώβρη και τα σχολεία είναι γεμάτα κενά, οι συνάδελφοι δεν ξέρουν αν και πού θα δουλέψουν, οι μαθητές χάνουν χιλιάδες ώρες, οι γονείς είναι εξοργισμένοι.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αδιόριστους, τους γονείς και τους μαθητές να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά. Δε θα δώσουμε καμιά περίοδο χάριτος στη νέα ηγεσία, γιατί και εκείνη μας έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο από την πρώτη μέρα
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στέλνει η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας την εκτροπή του Αχελώου (9/10/2009 14:58)


Και ένα μεγάλο μπράβο από εμάς στο Δήμο Αιτωλικού. Το ίδιο ελπίζουμε να πράξει με όλα τα ανοικτά περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου μας, όπως αυτό του Ντολμά, της λιμνοθάλασσας και του μπαζώματος περιοχών που βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης προστασίας.
Για να μην νομίζουν κάποιοι ότι τα θετικά δεν τα βλέπουμε.
Διέξοδο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναζητεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη λύση του προβλήματος που απασχολεί επί σειρά ετών την ελληνική δικαιοσύνη και αφορά στο πολυταλαιπωρημένο έργο της εκτροπής του Αχελώου. Με μια σειρά προδικαστικών ερωτημάτων το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητεί από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) να κρίνει κατά πόσο εναρμονίζεται με το κοινοτικό δίκαιο το έργο της εκτροπής και ειδικότερα ο νομος Σουφλιά που αφορά τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω νόμος, με τον οποιο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, έδωσε ώθηση στις εργασίες που είχαν ανασταλεί με αποφάσεις του ΣτΕ από το 1994 έως το 2006.
Η απόφαση είναι καθολικά παραπεμπτική και θέτει τα πάντα στην κρίση και ερμηνεία του ΔΕΚ. Τίθεται θέμα νομιμότητας του έργου σε σχέση με τέσσερις Κοινοτικές Οδηγίες: την Οδηγία για τα Νερά, για τους Οικότοπους, για τις δύο Οδηγίες για την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Εναντίον του έργου της εκτροπής του Αχελώου έχουν ταχθεί με προσφυγές τους στο ΣτΕ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, οι Δήμοι Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Ινάχων και Οινιάδων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας κ.ά. Που ζητούν την ακύρωση του νόμου Σουφλιά, καθώς και της απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ. Με την επίδικη υπουργική απόφαση ανατέθηκε στην εταιρεία Μηχανική η αποπεράτωση του υδροηλεκτρικού φράγματος της Συκιάς, συνολικού προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, που αποτελεί τμήμα των έργων της εκτροπής του Αχελώου.
Υπενθυμίζεται ότι το Δ' Τμήμα του ΣτΕ πάγωσε τον περασμένο Απρίλιο τις εργασίες του φράγματος της Συκιάς, ενώ και η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανέστειλε το περασμένο καλοκαίρι, για τρίτη φορά, τα έργα στο σύνολό τους, ζητώντας από το ΥΠΕΧΩΔΕ να προσκομίσει μελέτη διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής, όπως προβλέπει η νομοθεσία.
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=55067


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΕΩΤΕΡΑ

Δικαστηριάκη σήμερα. 25.000 χιλιάρικάκια ο μπουναμάς που εισέπραξε ο καλός μας δήμαρχούλης (συν τους τόκους) και που θα πληρώσουμε βεβαίως εμείς και όχι αυτοί που τα έφαγαν.
Ποιός;
Ο συνδημότης μας ηλεκτρολόγος που επελέγει λόγω εντοπιότητας (άμα είναι να έχουν τέτοια αντιμετώπιση οι ντόπιοι, φανταστείτε οι άλλοι) να κάνει τις ηλεκτρολογικές εργασίες στο Μουσείο όταν θα άνοιγε............
Το σπουδαίο δεν είναι ότι δικαιώθηκε ο επαγγελματίας - αυτό ήταν αναμενόμενο - αλλά γιατί δεν έχει πάρει τα λεφτά του τόσο καιρό. ΓΙΑΤΙ;;;
Τι γίνανε τα λεφτά ΩΕΩ;
Αυτά που τόοοοοοσο σοφά και νοικοκυρεμένα δηλώνουν ότι τα διαχειρίστηκαν κάποιοι;
ΤΙΙΙΙ;


Ο Δημοσιογράφος Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ

Λάβαμε το παρακάτω e-mail.
Λιγόλογο μα περιεκτικό,
Διαβάστε....
Είμαι Αιτωλικιώτης κάτοικος της Αθήνας. Ανακάλυψα αυτή τη σελίδα πριν λίγο καιρό. (Μάλλον την ήξερα αλλά λόγω πεποιθήσεων - πολίτης με όραμα γαρ - δεν ήθελα να ασχοληθώ μαζί σας). Όμως τελικά ενέδωσα και δηλώνω ότι έκανα πολύ καλά.
Μεταξύ των άλλων πολύ ενδιαφερόντων θεμάτων που έχετε ασχοληθεί, είναι και το θέμα των 3.000.000 ευρώ που φέρεται ότι έχει έλλειμα ο Δήμος μας.
'Εψαξα όμως να βρω κάποια απάντηση από την Δημοτική αρχή, όχι σε εσάς γιατί διαπίστωσα ότι υποκρίνεται ότι δεν ασχολέιται μαζί σας, (ξέρω ότι αυτό είναι τεράστιο ψέμα, ασχολείται και μάλιστα πολύ)αλλά δεν βρήκα. όμως το σπουδαίο είναι ότι δεν βρήκα και καμία εντελώς συνέχεια στο θέμα από τον ................... (υπήρχε το όνομα, αλλά το διαγράψαμε, οι ψαγμένοι το ξέρετε) που φέρεται ως καταγγέλων της υπόθεσης και ο οποίος το καλοκαίρι δήλωνε ότι κρατάει στα χέρια του αδιάσειστα στοιχεία.
Υπάρχει κάποια συναλλαγή που εμείς που ζούμε μακριά την αγνοούμε;
Σας παρακαλούμε ενημερώστε μας.


Για την αντιγραφή
Ο Γραμματοσυλλέκτης Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ιανουάριος 2006. Ο νικολέων γαλανάρτης στην προσπάθεια του να μαζέψει ψήφους και να εξασφαλίσει την στήριξη του μεγαλοεκδότη σπύρου ορίζει αντιδήμαρχο τον Πάνο Κοτσάφτη. Αυτός έρχεται μετά δόξης και από τα πρώτα πράγματα που καταπιάνεται είναι το νοικοκύρεμα και η καθαριότητα. Εκεί που ξεσκόνιζε βρίσκει το.... ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ. Το περνάει για παλιόχαρτα και δίνει εντολή να καταστραφεί. Δεν θέλω όμως να σχολιάσω αυτό, αλλά έχω μια ερώτηση.
Το φορτηγό που ήρθε και φόρτωσε αυτά τα "παλιόχαρτα" με προορισμό το τοπικό εργοστάσιο ανακύκλωσης, έφτασε; ή τα "παλιόχαρτα αυτά δέν έφτασαν στον προορισμό τους; ή έφτασαν και χάθηκαν μετά; Και ΑΝ , λέω ΑΝΔΕΝ έφτασαν ή ΑΝ, λέω ΑΝ χάθηκαν, που κατέληξαν; Και το ρωτάω αυτό, γιατί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, φίλος βρήκε και αγόρασε μεταξύ άλλων και τμήματα από αυτό το αρχείο στο Μοναστηράκι στην Αθήνα.
Είναι αυτό ένδειξη ότι κάποιοι κατάλαβαν την αξία αυτού του αρχείου και έδρασαν αναλόγως;
Θα επανέλθουμε στο θέμα.


Κασσάνδρα Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ;;;

Βράδι εκλογών. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει κερδίσει. Στον κεντρικό μιά παρέα χοροπηδάει από τη χαρά της. Μεταξύ αυτών και ο νικολάκης δημαρχούλης.
Η ερώτηση: Οι άλλοι άντε καλά χοροπήδαγαν, εσύ μικρούλη μου νικολάκι γιατί χοροπήδαγες; Τι περιμένεις να αλλάξει για σένα;
Έτσι κι αλλιώς όσο.... χεσμένο σε είχαν οί γαλάζιοι, άλλο τόσο χεσμένο σε έχουν και οι πράσινοι.
Δεν σε μετράνε στους δικούς τους.
Να σου θυμήσω μήπως με τι τρόπο και ποιά εποχή γράφτηκες στο κόμμα;
Αυτό δεν θέλεις σίγουρα να το μάθει ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ έτσι;
Να σου θυμίσω μήπως ότι υπάρχουν ΠΑΣΟΚτζήδες που πιστεύουν ότι ούτε καν ψηφίζεις αυτό το κόμμα αλλά ΑΚΡΑ δεξιά;

Θα επιστρέψουμε στο θέμα
Τειρεσίας Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΧΕΤΑΙ


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

"Πραγματικά Ποσοστά Εκλογών 2009"


"Ας δουμε λιγο λοιπον τα πραγματικα αποτελεσματα που εδωσαν οι Ελληνες πολιτες στα κομματα συμπεριλαμβανομενης και της αποχης των λευκων και των ακυρων οπως φαινετε απο το γραφημα.
Βλεπουμε τα δυο μεγαλα κομματα μετα βιας να εισπρατουν την αποδοχη των μισων Ελληνων ( διατηρω τις αμφιβολιες μου βεβαια για τον τοπο καταγωγης αρκετων εξ αυτων ) , αλλα παρολα αυτα να...
καταλαμβανουν σχεδον τα 3,5/4 στα εδρανα της Ελληνικης Βουλης , εν αντιθεση με την πλειοψηφια του λαου που ειτε δεν προσηλθε στις καλπες ειτε εριξε λευκο/ακυρο ( ειναι γνωστο οτι τα περισσοτερα ακυρα ειναι εις γνωση του ψηφοφορου και οχι απο λαθος του ) να ειναι αναγκασμενοι να υποστουν για αλλη μια φορα το υποτιθεμενο πολιτευμα που καποιοι κυριοι (και κυριες ; ) με μειοψηφικη εξουσια ονομαζουν δημοκρατια.
Ειμαι αγανακτισμενος με ολους αυτους που θεωρουν εμας που δεν ψηφισαμε ως μη εχωντες πολιτικη βουληση οταν οι περισσοτεροι εξ αυτων ψηφιζουν με γνωμονα τα πολιτικα πιστευω των προηγουμενων γενεων τους ( μα αφου το ιδιο ψηφιζε ο παππους εγω να αλλαξω τωρα; μεγαλωσα με αυτες τις αξιες ), καθως επισης και τα προσωπικα τους συμφεροντα ( μια θεση στο δημοσιο και λοιπα ...... ). Αβουλοι ειναι οι ιδιοι διοτι δεν ειναι αξιοι να σχηματισουν πολιτικη αποψη και προτιμουν το ιδιο ολιγαρχικο καθεστως των 300 προς οφελος του μοναρχικου καθεστωτος του εαυτουλη τους.

Μετα τιμης και πολιτικης πεποιθησεως ( γνωστης στο 31% που απειχε )"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/2009_9753.html


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ





Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛΑΚΙΑ ΣΕ ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...