Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΜΑΘΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ

Ανιδιοτελής-ής, -ές επίθ. ο αφιλοκερδής, που δεν αποβλέπει στο ατομικό του συμφέρον.
(λεξικό Τεγόπουλος – Φυτράκης)

Όταν έπαιρνες δεν ρώτησες γιατί, πίστεψες ότι κάτι θα σου ζητήσουν και έτσι θα ξεπληρώσεις, επειδή δεν ήξερες αυτή τη λέξη.
Τώρα που στα ζητάνε πίσω ψάχνεις ποιος και γιατί.

Γιατί; Διότι..... δεν ήθελαν τίποτα, ήθελαν μόνο να πιστέψουν στο ΟΡΑΜΑ που έλεγες.
ΟΜΩΣ, το πέταξες στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, είπες ΨΕΜΑΤΑ, ήσουν ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ.

Δεν ζητήσαμε ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ
Ψάχναμε μόνο το καλύτερο αύριο
Ψάχναμε μόνο την αλήθεια
Ψάχναμε μόνο τη Δημοκρατία

Αποδείχτηκες ΑΝΙΚΑΝΟΣ και για τα 3.
Αποδείχτηκες ΨΕΥΤΗΣ στον ίδιο σου τον εαυτό
Και έτσι ήρθε το τέλος.

Τρέμε τώρα την καταιγίδα που έρχεται


Τειρεσίας
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΈΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο αγαπητός μας αναγνώστης «φίλος του δήμαρχου», απαντά στις τρεις πρώτες ερωτήσεις. Όπως υποσχεθήκαμε τις δημοσιεύουμε χωρίς να τις σχολιάσουμε. Τα σχόλια ανήκουν σε εσάς.
Ιδού λοιπόν
Φίλος του Δημάρχου: Απάντηση στις ερωτήσεις σας (στο δικό σας στυλ) 1. Με μια αίτηση μπορεί να πάρει ο καθένας...... πληροφορίες για τα οικονομικά του Δήμου καθώς και τους ισολογισμούς και τους προϋπολογισμούς
Φίλος του Δημάρχου: 2. Ποιος σας είπε ότι σταμάτησε το έργο;
Φίλος του Δημάρχου: 3. Τρως ένα λουκούλλειο γεύμα και πας αμέσως για μπάνιο στη λιμνοθάλασσα. Σίγουρα δεν θα πάθεις μόλυνση.
Για λόγους ευγενείας, διορθώσαμε μόνο τα ορθογραφικά λάθη, όπως κάνουμε σε όλα τα εισερχόμενα e-mail.
Οι απαντήσεις αυτές υπάρχουν στο chat αλλά εμείς θέλαμε να τους δώσουμε την βαρύτητα που τους αξίζει και γι αυτό τις αναρτήσαμε.
Εξ άλλου αυτό είναι που επιδιώκαμε τόσο καιρό. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Θα περιμένουμε τα σχόλια σας και θα δημοσιεύσουμε την επόμενη σειρά ερωτημάτων.
Με την ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι άλλοι 9 αναγνώστες έχουν στείλει 14 ερωτήσεις, (μερικές ίδιες και μια σεξουαλικού περιεχομένου που την κόψαμε), έτσι λοιπόν τώρα έχουμε συγκεντρώσει 17 ερωτήσεις. Συνεχίστε να στέλνετε.
Έχουμε δουλειά ακόμα «φίλε του δήμαρχου».


Ο Γραμματοσυλλέκτης
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Αγαπητέ αναγνώστη, "φίλε του δήμαρχου", μέχρι τώρα τους πειράζαμε ότι δεν ξέρουν ούτε να ανοίξουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους. Βλέπουμε όμως τώρα ότι πια υπάρχεις εσύ, που και κατέχεις το πράγμα και είσαι πανταχού παρών. Στα πλαίσια λοιπόν της γνωριμίας μας, και της καλής μας σχέσης που φαίνεται ότι θα αναπτύξουμε, θα θέλαμε με όλο το θάρρος και μας συγχωρείς δηλαδή, να μας λύσεις το παρακάτω πρόβλημα. Κάνοντας περιήγηση στο διαδίκτυο, πατήσαμε κατα λάθος εδώ και η σελίδα εμφανίζεται ..... λευκή. Θέλουμε να σε ρωτήσουμε το εξής: Κάνουμε κάτι λάθος εμείς; ή κάποιος άλλος έχει κάνει λάθος, και συμβαίνει αυτό.
Είναι η επίσημη σελίδα του Δήμου μας και κοιτώντας αριστερά το menu με κόκκινα γραμματάκια, υπάρχει η λέξη έργα.
Σε ευχαριστούμε πολύ που δέχτηκες να μας βοηθήσεις, μας καταυποχρέωσες.






Μέσος Μαύρος Δάχτυλος Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

O φανατικός όπως φαίνεται αναγνώστης μας, "φίλος του δήμαρχου", αρνήθηκε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) όπως ήταν αναμενόμενο να απαντήσει στις ερωτήσεις και να στηρίξει το έργο της δημοτικής αρχής. Αυτή είναι η νέα μορφή δημοκρατίας, του "αφού κάνατε τη ... και με εκλέξατε τώρα λουστείτε με". Αντ΄αυτού όμως στέλνει ένα ωραίο ερωτηματολόγιο, στα πλάισια της νεοεμφανιζόμενης πολιτικής θέσης "Διάλογος είναι να λέω αυτό που θέλω εγώ και να μην απαντώ σε τίποτα". Εμείς ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ θα τον απαξιώσουμε και θα απαντήσουμε. Γιατί εμείς ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ. Το ωραίο ερωτηματολόγιο θα το βρείτε στα σχόλια της ανάρτησης μας 38.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ
1. Ναι, ενημερώνουμε τους δημότες για το τεράστιο έργο που επιτελεί η δημοτική μας αρχή, και αυτοί αποφασίζουν για το να συμφωνούν με αυτό ή όχι.
2.Όχι, αλλά δεν είναι οι δημότες υπεύθυνοι να λύσουν τα προβλήματα της πόλης, για αυτό εκλέγουν δημοτικό συμβούλιο. Εξ΄άλλου δεν ζητήσαμε να τα λύσετε και όλα, λύστε ΈΝΑ ρε παιδιά ΕΝΑ.
3.Ναι...........
4.Ναι
5.Ποιός το έχασε και το βρήκατα εσείς;
6.Όχι
7.Όχι
8.Όχι, γι αυτό δεν κρίνουμε τους πάντες αλλά μόνο τη δημοτική αρχή.
9.Φύγετε εσείς με το καλό και θα δούμε τι θα κάνουμε με την αντιπολιτευση.
10.Στο πρώτο σκέλος της ερώτησης Ναι, στο δεύτερο ΦΥΣΙΚΆ ΟΧΙ είμαστε σοβαροί άνθρωποι.
11.Ναι
12.Πως καταλάβατε ότι πανικοβληθήκαμε; Μας είδατε να τρέχουμε στο δρόμο ουρλιάζοντας, τραβώντας τα μαλλιά μας; Όσο για τον εν λόγω κύριο που (σημ. Δεν τον ονοματίσατε, αλλά τον περιγράψατε) έαν καμαρώνει έτσι, πρόβλημά του, δεν θα του λύσουμε εμείς.
13.Σου έχουμε λογοκρίνει κάποιο σχόλιο; Σε όποιον λογοκρίναμε σχόλιο, το chat είναι ανοιχτό και να το μαρτυρήσει.
14.Πίσω μου σ΄έχω σατανά, δεν ήταν ο δικός μας μπαμπάς χίτης.
15.Γιατί; Θες να μάθεις αν είμαστε συγγενείς; Ε! Λοιπόν όχι, δεν είμαστε.
16.Δεν το απαξιώσαμε εμείς, το απαξίωσε η δημοτική αρχή, κάνοτας 10λεπτα συμβούλια, στις 5 η ώρα το μεσημέρι και αφαιρώντας το λόγο από όποιον έχει αντίθετη άποψη από τη δική της.
17.Φυσικά όχι, αλλά όλοι ξέρουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν διαλέγονται πάντα βάσει των ικανοτήτων τους, αλλά διαλέγονται και βάσει των ψήφων που κουβαλούν, ασχέτως εάν είναι σε θέση ή όχι να πουν ή να γράψουν σωστά ακόμα και το όνομά τους.
18.Είμαστε ντροπαλοί, και αυτό μας κάνει γοητευτικούς. Ιδίως όταν κοκκινίζουν τα μαγουλάκια μας.
19.Γιατί θα θέλατε να μας απαξιώσει; Ψάχνετε να γίνεται πολλοί οι απαξιωμένοι;
20.
21.Δεν κάνουμε αρνητική κριτική, απλώς περιγράφουμε την κατάσταση. Αν εσείς βλέπετε την κατάσταση που περιγράφουμε σαν αρνητική κριτική, τότε φανταστείτε πως την βλέπουμε εμείς οι δημότες.
22.Όχι γιατί είναι το παλιό το μεταχειρισμένο το δικό σας, και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση από τη πολυχρησία που του κάνατε.
23.Να μάθουμε και εμείς τι ζητήσαμε; Πείτε τα να ενημερωθούν οι δημότες.
24.Δεν θέλουμε να τρέχουν για εμάς, αλλά μαζί με εμάς και όλους τους δημότες για μια καλύτερη πόλη που δικαιούμαστε.

Περάσαμε το μάθημα Δημοκρατίας αγαπητέ φίλε του δήμαρχου;
Μας εγκαλείτε ακόμα για έλλειμα δημοκρατίας "φίλε του δήμαρχου";
Σε ευχαριστούμε πολύ, που μας έδωσες την ευκαιρία να απαντήσουμε σε τόσο ωραίες ερωτήσεις.
Πίστεψέ μας, δεν θα σου κάνουμε τη χάρη να σου κόψουμε κανένα σχόλιο.
Περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια.
Να υποθέσουμε τώρα ότι θα αρχίσετε να απαντάτε και εσείς;


Συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

38

Εκπληκτικό!! Τριάντα οκτώ ερωτήσεις για να τεθούν στη δημοτική αρχή, στα πλαίσια του ανοιχτού διαλόγου, συγκεντρώθηκαν από 14 αναγνώστες σε λιγότερο από 24 ωρές από την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των ΜΕΠ για έναρξη του. Οι 14 αυτοί αναγνώστες, έστειλαν ....... 38 ερωτήσεις που ζητούν απάντηση. Μερικές ήταν κοινές, αφαιρέσαμε και δυό τρείς "σεξουαλικού περιεχομένου", ξέρετε τώρα τι εννούμε, και το ρεζουμέ βγάζει 11 συνολικά ερωτήσεις. Δεν αναμένουμε απαντήσεις, όπως πάντα, αλλά εσείς συνεχίστε να στέλνετε. Στο τέλος και μόλις γίνουν 51 θα εκδώσουμε ένα λεύκωμα και θα χαρίσουμε από ένα αντίτυπο στον φίλο του γαλάνη, στο φάντασμά του και στο 40%.
Βάζουμε στοίχημα "φίλε του γαλάνη" ότι αυτή σου η διάθεση για αντίλογο και για ανοιχτό δίαλογο όχι μόνο θα σε κάνει να το μετανοιώσεις πικρά, αλλά και θα σε κάνει από "φίλο του γαλάνη" φίλο του ΜΕΠ;

Ο Γραμματοσυλλέκτης
(όσοι αναρωτηθείτε γιατί θα περιμένουμε να γίνουν 51 οι ερωτήσεις για την έκδοση του λευκώματος, θα κάνετε λίγο υπομονή, και θα σας το αποκαλύψουμε.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ τον ΔΙΑΛΟΓΟ

Λοιπόν φίλοι μου, φαντάζομαι ότι βλέπετε και σεις μαζί με μένα, ότι υπάρχει κάποια πλευρά που ψελλίζει διστακτικά τη λέξη διάλογος.
Επιτέλους έστω και δειλά, κάποιοι ξεστομίζουν αυτή την δύσκολη λέξη.
Εγώ, επειδή ως γνωστός είμαι ένας ιδιαιτέρως δύσπιστος πλην όμως αδημονών πολίτης, θέλοντας (μαζί με τη συντακτική ομάδα του Μ.Ε.Π.) να διευκολύνουμε την μερίδα αυτή συμπολιτών μας, και να προωθήσουμε την έναρξη του διαλόγου, παίρνουμε την πρωτοβουλία για μια ακόμα φορά, να τον ανοίξουμε εμείς.
Έτσι λοιπόν αγαπητοί φίλοι του γαλάνη, θέτουμε τα τρία πρώτα ερωτήματα που κατά τη γνώμη μας είναι τα σημαντικότερα, και περιμένουμε μαζί με τους δημότες ΣΑΣ τις απαντήσεις, από τον φίλο του γαλάνη, από το..... φάντασμά του, από το 40%, από οποιονδήποτε έχει κάτι να πει και να απαντήσει.
Υποσχόμαστε δε ότι δεν θα απαντήσουμε επικριτικά, δεν θα σχολιάσουμε τις απαντήσεις και θα αφήσουμε τους αναγνώστες να κάνουν τα δικά τους σχόλια.
Μόλις απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις θα προχωρήσουμε τις επόμενες και καλούμε όλους τους αναγνώστες μας να βάζουν τις δικές τους, οι οποίες δεν θα μπαίνουν στα σχόλια (γι αυτό να τις στέλνετε χωριστά από τα σχόλια) αλλά θα συγκεντρωθούν από εμάς, και θα τίθενται προς απάντηση.

ΟΡΊΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΤΟ Μ.Ε.Π. ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ.
ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ λοιπόν απάντηση στα εξής:
1. Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, γιατί δεν δημοσιεύονται ισολογισμοί και προϋπολογισμοί χρήσεων.
2. Γιατί ενώ ξοδεύτηκαν τόσα εκατομμύρια, συνεχίζουμε να μην έχουμε νερό. Γιατί σταμάτησε το έργο.
3. Τι ακριβώς συμβαίνει με την λιμνοθάλασσα, και σε ποια κατάσταση βρίσκεται από πλευράς μόλυνσης.


Τειρεσίας
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ο ΖΟΡΡΟ της ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Εργασιακός πυρετός αυτές τις ημέρες και εν όψει καλοκαιριού, διακατέχει τον αντιδήμαρχο μας Νίκο Σαμαντά. Το καλό παιδί του μεγάλου κτιρίου της πλατείας (γιατί είπαμε και δημαρχείο δεν το λες), ό άτεγκτος, ο αδιάφθορος, ο άμεμπτος, έχει βαλθεί να καθαρίσει τη δυτική παραλία. Δείχνει αποφασισμένος, η πλευρά αυτή της πόλης να υποδεχτεί το καλοκαίρι σε άψογη, ως προς τη νόμιμη πλευρά της τουλάχιστον, κατάσταση.
Πρώτος στόχος, μιας και ερχόταν από την απογευματινή του βόλτα από την πλευρά των σχολείων, ο Γιώργος Αρέτας και η καφετέρια του. Αμέσως έδωσε εντολή να εκκαθαριστεί ο δρόμος που είχε παρανόμως και με σαφώς εγκληματική διάθεση, καταληφθεί από..... 2 τραπεζάκια της καφετέριας τα οποία είχαν ιδιαιτέρως ύποπτες φάτσες και οι οποίες (φάτσες) δεν διέφυγαν της προσοχής του τιμωρού Ζορρό , ενώ έστειλε και ένταλμα πληρωμής με δημοτικό σύμβουλο, το οποίο μαθαίνω το επέστρεψε ο επιχειρηματίας με όχι ιδιαίτερα ευγενικό τρόπο και πολύ καλά έκανε, αν ήμουν εγώ θα ήμουν πολύ περισσότερο αγενής και καταλαβαίνετε το γιατί.
Δεύτερο χτύπημα του Ζορρό της παραλίας το ολοκαίνουργιο ΔΗΜΕΛΕ του προσφάτως απολυμένου και απλήρωτου από τον Δήμο, Τάκη Σέρβου (έχει φοβερή κουζίνα και πάντα χαμογελαστό σέρβις, να τον στηρίξουμε όλοι, καλές δουλειές Τάκη), ο οποίος εγκληματίας αυτός, είχε τοποθετήσει τρεις, μάλιστα κύριοι τρεις ο άθλιος αυτός, ομπρέλες στο δρόμο. Αμέσως ορμάει με το σπαθί του σημαδεύει με το γνωστό Ζ και στέλνει την αστυνομία με εντολή να αφανίσει τις ομπρέλες και έτσι να καταστείλει το έγκλημα.
Δηλαδή, όχι μόνο τον άφησαν απλήρωτο, όχι μόνο τον απέλυσαν, να τον εμποδίσουν και να προσθέσει δύο τρία τραπέζια κοντά στο μαγαζί του, για να ευκολυνθεί η δουλειά του και να ανέβει ο τζίρος του.
Και μιας και το αναφέραμε το ένα από τα χαρτάκια που σας είχε πει λίγες μέρες πριν ο Τειρεσίας ότι έχει φτάσει στο γραφείο του δήμαρχου, είναι η δικαίωση του Τάκη από το δικαστήριο που του επιδίκασε για τις υπηρεσίες που προσέφερε επί δυο χρόνια 30.000€, άμεσα καταβλητέα τα οποία φυσικά και δεν του έχουν δώσει και αναμένεται ενδιαφέρουσα συνέχεια.
Στη συνέχεια ρίχτηκε καλπάζοντας προς το ξενοδοχείο (το γνωστό παλαιονέο δημαρχείο) αποφασισμένος να δώσει νέα μάχη με το κακό και το άδικο, ΑΛΛΑ ακριβώς τη στιγμή της ηρωικής επίθεσης, σηκώθηκε ένα ελαφρύ βοριαδάκι. Το βοριαδάκι αυτό σήκωσε από το έδαφος ένα σκουπιδάκι, το σκουπιδάκι αυτό χαμένο και απροστάτευτο, μπήκε στο μάτι του νίκου μας (δεν έχω εξακριβώσει σε ποιό από τα δύο), για να προφυλαχτεί από το ανελέητο ελαφρύ βοριαδάκι, και έτσι το καλό παιδί, νικημένο και μισοτυφλωμένο, έφυγε τάχιστα για τον γιατρό.
Η παράβαση την οποία θα αντιμετώπιζε εκεί αφορούσε το τσαρδί της παραλίας του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας του δημοτικού συμβούλου κυρ’ Γιώργου, το οποίο φτάνει μέχρι τη θάλασσα, εμποδίζοντας όπως είναι γνωστό την διέλευση των πεζών στο σημείο αυτό, και έτσι πρέπει κανείς να κατέβει στο δρόμο για να περάσει και φαίνεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ στη φωτό μας.


Δυστυχώς όμως αυτό το σκουπιδάκι, δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το έργο της κάθαρσης.
Δεν πειράζει όμως Νίκο μας, ξέρουμε ότι ήσουν αποφασισμένος να δώσεις τη μάχη σου. Σε νίκησε όμως αυτό το σκουπιδάκι στο μάτι. Τι να κάνουμε τώρα νίκο μας, πώς να τα βάλεις με τις δυνάμεις της φύσης;
Έστω και έτσι όμως, εμείς οι δημότες αισθανόμαστε ότι ολοκλήρωσες τον έλεγχο για τη ομαλή λειτουργία της δυτικής παραλίας και αυτό το καλοκαίρι και αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τον ψήφο που σου δώσαμε.
Προτείνουμε λοιπόν η ημέρα αυτή να καθιερωθεί αργία και να εορτάζεται κάθε χρόνο σαν μέρα νομιμότητας, να απονέμεται δε στον εκάστοτε αντιδήμαρχο παραλιών το μεγάλο αναμνηστικό βραβείο γαϊδουριάς, το οποίο έχει ήδη φιλοτεχνήσει το καλλιτεχνικό μας τμήμα και το παρουσιάζουμε σε παγκόσμια πρώτη, ακριβώς από κάτω.


Νίκο σε έχουμε ξαναρωτήσει, γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;
Μην μας προκαλείς και πολύ περισσότερο μην προκαλείς τους ήδη εξαγριωμένους δημότες.
Γιατί πιστεύεις ότι είναι ισχυρότερος ο Κατσούλης από αυτούς;
Ορκίστηκες να φυλάσσεις Θερμοπύλες για λογαριασμό των δημοτών, ΟΧΙ του κατσούλη.
Όσο για σένα κυρ’ γιώργο, τα θερμά μας συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά.
Είστε τελειωμένοι ρεεεεεε!!!!!


Στη ωραία φωτό μας (paparazzi) ο Νίκος μας, στη δυτική γέφυρα τη στιγμή που φεύγει νικημένος από τις δυνάμεις της φύσης και το σπαθί του κατακόκκινο από το αίμα, των δύο τραπεζακίων και των τριών ομπρελών.





Καρακάξα
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΣΤΟ HOLLYWΟOD

Απίστευτο και όμως αληθινό, μάθανε τα χαΐρια μας και στο Χόλιγουντ και το γυρίσανε ταινία. Μπορεί να είναι κινούμενα σχέδια, αλλά θα μου πείτε εδώ γυρίσανε την this is Sparta με αυτό τον τρόπο , το Αιτωλικό θα την γλύτωνε; Αφορμή βέβαια στάθηκε το πρόσωπο που διοικεί αυτό τον τόπο και το σκηνικό γύρω από αυτόν. Είναι μια απεικόνιση της πραγματικότητας με γλαφυρό τρόπο, που όμοιό του πιστεύουμε ότι, δεν υπάρχει. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα τα οποία στοίχειωσαν την πόλη του Αιτωλικού. Ο σκηνοθέτης, που όπως μαθαίνουμε είναι Ελληνο-ιταλικής καταγωγής, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, ναι μεν μιας δύσκολης πραγματικότητας και ενός δαιδαλώδους λαβυρίνθου σχέσεων και προσώπων, αλλά στο τέλος αφήνει ένα τόνο αισιοδοξίας, ότι όλα θα πάνε καλά. Ο αλτρουισμός μεταξύ των ατόμων μιας ομάδας ανθρώπων μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο υπερφυσικό, στη έξωθεν παρέμβαση από δυνάμεις και καταστάσεις, που μόνο στη φαντασία του καθενός μπορεί να αναζητηθεί.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον σκηνοθέτη καλές πωλήσεις και δια μέσω του blog μας τον καλούμε επίσημα το καλοκαίρι στο Αιτωλικό. Την πόλη την οποία τίμησε και ευελπιστούμε ότι θα τον τιμήσει. Ο τίτλος της ταινίας δεν έχει δοθεί ακόμη, αλλά πληροφορίες μας αναφέρουν ότι παίζετε κάτι ανάμεσα από "Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" ΚΑΙ "ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΝΗ". Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν το σκηνοθέτη, παρακαλούμε να το πράξουν σύντομα.


Η ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κι άλλο εισερχόμενο μήνυμα στη θυρίδα, απολαυστικότατο και πολύ ενδιαφέρον. Φυσικά, επειδή το θέμα του πραγματεύειται τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, αφορά σαφώς τον τόπο μας, αλλά ΌΧΙ την παρούσα δημοτική αρχή, της οποίας η σχέση μαζί του, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη σχέση του κουμπάνου με το μυτερό παπούτσι.
Το μήνυμα
Η 21η του Μαΐου επιλέχτηκε από τη Γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Νοέμβριο του 2001 και την ανακήρυξε ως παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού. Αυτή είναι η μέρα που ο ποιητής ασπάζεται ευγενικά τις λέξεις και οι νότες, στήνουν τις γέφυρες για να ταξιδέψει ο λόγος που θα συμβιώσει με την διαφορετικότητα και την αλληλεπίδραση της τέχνης, σε μια παγκόσμια κουλτούρα αξιών και πολιτιστικού Μεγαλείου. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Είναι το πλέγμα των πνευματικών, υλικών, διανοητικών και συναισθηματικών χαρακτηριστικών που διακρίνουν μια κοινωνία και καθιστούν τις ηθικές αξίες στα θεμελιώδη Δικαιώματα του ανθρώπου.
Είναι η ημέρα που γιορτάζει η.......... πολιτισμική διαφορετικότητα, με τον διάλογο για την ανάπτυξη μέσα από εκδηλώσεις που διοργανώνονται από όλα τα κράτη μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που θα διευρύνουν τη γνώση των λαών σχετικά με τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο.
Ξεψυχούν οι μεταδημοκρατικοί άρχοντες διαπιστώνω μέρα με τη μέρα και παρατηρώ τις σπασμωδικές τους κινήσεις στη μικρή του τόπου μας βουλή, να κρύβονται από τον πολιτισμό που ο διάλογος και οι ηθικές αξίες απαιτούν την στήριξή τους. Ανάξιοι στο βάρος των ευθυνών της πόλης και πως να το σηκώσουν; Σαν τους λωποδύτες εξαφανίζονται και χάνουν το χρόνο τους ακόμα και την ύστατη τούτη ώρα της συγνώμης των λαθών τους, παραμονεύοντας τους συμπολίτες τους από τις κλειδαρότρυπες. Αναρωτιέμαι: Τι να σημαίνει άραγε για όλους αυτούς η ζωή; Μια χούφτα ευρώπουλα στη λαγνεία της ατίμωσης των συνανθρώπων τους; Ένα κρυφό υπονοούμενο στο αναμεταξύ τους, εις βάρος του χρέους που έχουν στις μειονότητες; Μια συκοφαντία, για να ικανοποιηθεί η ψυχεδελική συνείδησή τους; Ένα κλείσιμο της πόρτας στην ευγένεια, για να ραδιουργήσουν ανενόχλητα ,συντροφιά με την απάτη και το ψεύδος; Κι έτσι, έμεινε άλλη μια φορά ο πολιτισμός κλειδωμένος στη μοναδικότητα της σιωπής αφήνοντας στον ποιητή να ψάξει το κλειδί και να δημιουργήσει πάνω στο ακριβό νόημα της τετρασύλλαβης. Κι αυτός, ταπεινός, με μοναδικά του όπλα, ένα μολύβι, κι ένα λευκό χαρτί, χάραξε ταιριάζοντας με ευλάβεια τις λέξεις για να μιλήσει για όσα «αυτοί» φοβήθηκαν, απαξίωσαν και έκρυψαν, για τη γνώση των λαών σε ό,τι αφορά τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο.
Αυτό θέλω να τους πω (Μπρεχτ)
Αναρωτιέμαι: γιατί να συζητάω μαζί τους;
Ψωνίζουνε τη γνώση για να την πουλήσουν .............................................................
Πειθαρχούνε σ΄όποιον
τους υπόσχεται πως θα μπορούνε να διατάζουν.
Θυσιάζονται
για να μπορέσει να μείνει ΌΡΘΙΟΣ ο βωμός της θυσίας;;;
Likea



Για την αντιγραφή
ο Γραμματοσυλλέκτης
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η ΜΝΉΜΗ

Εισερχόμενο ηλεκτρονικό μήνυμα που, συνδέει ωραιότατα τον ραδιούργο αιρετό όπως τον χαρακτηρίζει, (για ποιόν να μιλάει άραγε) με την ποίηση.
Το μήνυμα

Ευφάνταστοι σατιριστές των mep. Δεν θα μπορούσατε να δώσετε μεγαλύτερη ευκρίνεια ανθρώπινου χαρακτήρα όπως, η εικόνα που αναρτήσατε με αυτόν τον σκευωρό και ραδιούργο αιρετό. Τον αδιόρατο της μηχανορραφίας και της γκρίζας διαφήμισης του Δήμου μας. Είναι πολύ λιγότερο από ότι και ο ίδιος φαντασιώνεται. Διαβάζοντας τα ποιητικά ευρήματα της Κασσάνδρας παίρνω το θάρρος να σας παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου από τον εν λόγω εικονιζόμενο με ένα στίχο της..... Κικής Δημουλά επισημαίνοντας ότι η μνήμη είναι προσωπική γι αυτό και:

Η ΜΝΗΜΗ
Κύριο όνομα των θλίψεων
ενικού αριθμού
μόνον ενικού αριθμού
και άκλιτη.
Η μνήμη, η μνήμη, η μνήμη.
Likea



Για την αντιγραφή
Ο Γραμματοσυλλέκτης
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και ο... Κομπάρσος

Διαβάζω (καλά σχήμα λόγου) τα μόλις αφιχθέντα "Νέα του Αιτωλικού" του μεγαλοεκδότη. Σε γενικές γραμμές, μία από τα ίδια. Μιζέρια, δυστυχία και καταστροφή. ΟΜΩΣ στη τρίτη σελίδα, βλέπω μια εξαιρετική τοποθέτηση για το θέμα της καταδίκης της δημοτικής αρχής. Είναι η θέαση του θέματος, από την πλευρά της ευθύνης των δημοτικών συμβούλων. Το άρθρο δεν επιδιώκει να "αθωώσει" το δήμαρχο, απλώς αποδίδει και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερίδιο ευθυνών των δημοτικών συμβούλων. Διαβάσατε αυτά που γράψαμε για την ευδαιμονία που ένοιωσαν οι καταδικασθέντες δημοτικοί σύμβουλοι για την καταδίκη του δήμαρχου. ΑΛΛΑ και αυτοί και εμείς σταθήκαμε σε αυτό, ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ούτε αυτοί στους εαυτούς τους ούτε και μείς το δικό τους μερίδιο ευθύνης.
Διαβάστε λοιπόν.






Βέβαια, ξεχνάει να αναφέρει το άρθρο, ότι τιμωρήθηκαν επίσης, η κουτοπονηριά, του φραγκούλη να οδηγήσει το δικαστήριο στη "φιλική" Λευκάδα, και η απαξίωση που έδειξε ο καβαλημένος Γαλανάρτης στις κλήσεις του ΑΣΕΠ, πράγμα που τον οδήγησε και στη μεγάλη ποινή που του επιβλήθηκε.

Επιτέλους μεγαλοεκδότη, έγραψες και ένα άρθρο, που μπορεί να διαβαστεί.

Για την αντιγραφή
Ο Δημοσιογράφος Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Η ΠΟΙΗΣΗ που με ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Παρέφρασα ένα στίχο από ένα ποίημα του Καστρινού που μου άρεσε πολύ.

Θα εντοπίσω αυτούς που με προδώσανε
Και με τις λέξεις μου σκληρά θα τους τσακίσω
Αυτούς που ιδέες και οράματα δεν δώσανε
Ότι τους έδωσα θα τους το πάρω πάλι πίσω.

Κασσάνδρα

Το πρωτότυπο ποίημα "Ο Τιμωρός" είναι εδώ


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ με τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

σ' συτή τη πόλη;
πρώτα τα σκουπίζουμε



και μετά .....




τα κρύβουμε.
Έτσι, δεν χρειάζεται να τα λύσουμε.

Για την παγκόσμια αυτή πατέντα, αναμένεται να βραβευθούμε με το διεθνές βραβείο Α.Δ.Α.

Τειρεσίας
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ;

Ακόμη μια φορά ο υποτιθέμενος Δήμαρχος Αιτωλικού, απέδειξε ότι δεν μπορεί, δεν έχει το ανάστημα, βέβαια θα μου πείτε πότε το είχε; Την απάντηση την αφήνω σε εσάς, εκείνο που παρατηρώ όμως είναι ότι κάθε φορά με κάποιο περίεργο τρόπο πάντα μια γυναίκα βρίσκετε πίσω από τον υψηλό άνδρα της πόλης μας και τον βγάζει από το αδιέξοδο.Αυτή πάντα ξέρει πώς να αφανίσει τα σημάδια των σκανδάλων, αυτή και μόνο αυτή ξέρει πια είναι η μυστική συνταγή των μπλε και των πράσινων , μόνο αυτή θα μπορούσε να αφανίσει την οποιαδήποτε δυσοσμία που αφήνουν οι απερίσκεπτες ενέργειες του Δημάρχου. Μαθαίνουμε ότι η κυρία αυτή τώρα εξειδικεύεται στην εξαφάνιση των επιπτώσεων της μόλυνσης των σφαγείων και των κολοβακτηριδίων από το πόσιμο νερό της πόλης. Μάλιστα από το πολύ καθάρισμα τείνει να εξαφανίσει και τον ίδιο τον Δήμαρχο, αν νομίζετε όμως ότι δεν έχει απάντηση και σ’ αυτό το πρόβλημα κάνετε λάθος. Πράγματι ο Δήμαρχος από το πολλή τρίψιμο άρχισε να χάνει το χρώμα του, άρχισε να γίνετε αόρατος, έτσι λοιπόν και με αυτό το τρόπο αυτός ο δαιμόνιος εγκέφαλος ετοίμασε το φάντασμα του Δημάρχου. Εμείς με την κάμερά μας διεισδύσαμε στο απόκρυφο μέρος όπου εργάζονται πυρετωδώς όλες οι γυναίκες του Δημάρχου, ώστε να τελειοποιήσουν το ένδυμα του φαντάσματος << Δήμαρχος >>.. Η στιγμή που καταφέραμε να απαθανατίσουμε δείχνει την επίπονη προσπάθεια αυτών των γυναικών να έχουν έτοιμη τη στολή του Δημάρχου τη στιγμή της αποκαθήλωσης.
Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Πιστεύω ότι περάσαμε ένα 3μερο με αγωνία και σασπένς. Επιτέλους το Αιτωλικό ζει, ζει όμορφες στιγμές αναζήτησης, αντιπαράθεσης και δημιουργίας. Επιτέλους ο δήμαρχος απάντησε και απάντησε με τρόπο που και εμείς οι ίδιοι δεν είχαμε προβλέψει. Αυτό το παιδί μια ζωή μας εκπλήσσει. Όλοι μας περιμέναμε μια αντίδραση μια απάντηση στις δημόσιες κατηγορίες που του απευθύναμε, η απάντηση ήρθε αλλά προς έκπληξη όλων ήρθε δια στόματος κυρα-Κατίνας.
Δεν απαντά όμως στις εγκλήσεις μας, αλλά μέσα σε ολική σύγχυση συνεχίζει την ίδια τακτική. Ποιος τα λέει. Ας υποθέσουμε αυτός, ετσιθελικά. Και αν δεν είναι, δεν πειράζει, αν δεν πείσουμε θα ....
επινοήσουμε άλλον. Έτσι κι αλλιώς οι δημότες είναι αναλώσιμοι.
Ο άρχοντας του τόπου μίσθωσε λοιπόν κάποια κυρία να απαντήσει εκ μέρους του. Η ίδια βέβαια ως κυρα-Κατίνα ή κυρά Λίτσα ή όπως αλλιώς θέλετε, δεν θα μπορούσε να μιλήσει διαφορετικά παρά μόνο ως φάντασμα. Και το όνομα αυτής; Το φάντασμα του Γαλάνη.
Δεν διαφωνούμε καθόλου με τον χαρακτηρισμό, ίσα-ίσα το αποδεχόμαστε και σηκώνουμε το γάντι. Ως Αιτωλικιώτες και κάτοικοι αυτού του τόπου ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φάντασμα, ακόμη και όταν τον ψηφίσαμε. Η μόνη δικαιολογία που έχουμε είναι, ότι ο αντίπαλος και οι συνεργάτες του ήταν κατώτεροι της πρόκλησης. Δεν κέρδισε ο Γαλάνης τις εκλογές, τις κέρδισε το φάντασμά του. Ένα φάντασμα που έχει στοιχειώσει το Δημαρχείο και τώρα ΝΟΜΊΖΕΙ ότι αμύνεται πριν το τέλος του. Το φως των αποκαλύψεων φοβίζει, φέρνει μια άλλη πραγματικότητα και αναγκάζει τον επόμενο υποψήφιο να ανεβάσει τον πήχη. Αν λοιπόν το Μ.Ε.Π διεκδικεί κάτι, αυτό είναι η αφύπνιση, δεν διεκδικεί το αύριο το καλό ή το κακό, ούτε καν την αποκάλυψη. Όλα όσα αναφέρονται στις σελίδες του blog είναι γεγονότα και συζητήσεις που γίνονται σε κάθε γωνιά, κάθε μέρα που περνάει, στο Αιτωλικό. Χαρά μας είναι όταν ακούμε τα γέλια και τα σχόλια στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα του τόπου μας. Ανακούφιση αισθανόμαστε όταν ακόμη και η νοικοκυρά, η απαίδευτη πολιτικά θα πει, επιτέλους, κάποιος μιλάει και δεν τα λέει μασημένα. Η αντιπολίτευση απούσα, άλλος φορέας αντίδρασης δεν υπάρχει, ο μέσος Αιτωλικιώτης όμως δεν ξεχνά και λέει, θα με βρείτε στις επόμενες εκλογές μπροστά σας, μόνο που αυτές είναι 1,5 χρόνο μετά. Θεωρεί βέβαιο ότι το μέλλον, τα παιδιά του, δεν θα κατοικήσουν σε αυτό το τόπο και έτσι υποκύπτει στη λογική της τριουρίστας, πάρτα όλα -δώσε τρία -πάρε πέντε. Ο Δήμαρχος ή το φάντασμά του καλύτερα, δέσμιος των προσωπικών του ονείρων και οραμάτων βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε ένα κόσμο που υπάρχει μόνο στο μυαλό του. Πιστεύει ότι η δίνη των γεγονότων θα τον πάει σε ψηλότερα επίπεδα και κάποια στιγμή θα κατακτήσει θέση ανώτερη και από αυτή του Δημάρχου. Το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ όλοι οι Δήμαρχοι του νομού, αρνήθηκαν να του παράσχουν στήριξη, τον έκανε να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στο εγώ του, στο προσωπικό του λαβύρινθο. Το παρασκήνιο οι προσωπικές επαφές και οι ικεσίες δεν έπεισαν κανένα. Στη δύσκολη στιγμή, όλοι του γύρισαν την πλάτη, όπως έκανε και αυτός στη κοινωνία. Ακόμη και οι προειδοποιήσεις ότι τα έγγραφα που υπογράφει είναι άκυρα, δεν τον πτόησαν. Το Αιτωλικό περνά την μεγαλύτερη κρίση του από ίδρυσή του, οι κόλακες του Δημάρχου δεν τον αφήνουν ούτε ανάσα να πάρει. Ξέρουν ότι ενδεχόμενη πτώση του θα συμπαρασύρει και τους ίδιους. Δηλαδή, κάποιος θα ρωτήσει, πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση; Αρκετά θα απαντούσαμε εμείς, όχι μόνο για το θεσμό αλλά και για τις υποθέσεις του κάθε δημότη. Φαντάζεστε να ζητήσετε κάποιο έγγραφο για σοβαρή υπόθεση και μετά να ακυρωθεί ή να χάσετε κάποια διεκδίκησή σας, επειδή ο Δήμαρχος με πείσμα μικρού παιδιού, θέλει να επιβάλει το φάντασμά του; Άντε κορίτσι μου, αντί να γράφεις σχόλια υβριστικά και προσβλητικά, μάζεψέ τον καλύτερα, κρίμα είναι, του αξίζει ένα καλύτερο τέλος. Και αυτό το πιστεύουμε.

Η ΓΕΚΙΑ
Στη φωτογραφία, τι άλλο ένα φάντασμα που είναι και της μόδας. Δεν του βάλαμε όμως πρόσωπο για να αφήσουμε τη φαντασία σας ελεύθερη. Βάλτε ότι πρόσωπο θέλετε εσείς. ότι σας πόνεσε κι ότι σας πλήγωσε. Αν θέλετε στείλτε τη πίσω με το πρόσωπο που επιλέξατε και εμείς θα τη δημοσιεύσουμε (εφόσον έχει - η φωτογραφία σας - διαγωγή κοσμιοτάτη.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΙΟΣ

διοικεί αυτή τη πόλη........;


ΤΟ ΦΑΑΑΑΑΝΤΑΑΑΣΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
(να το διαβάσετε με ΜΠΆΣΑ φωνή που τρέμει και θα καταλάβετε γιατί έχει πολλά αααα)
Λογική λοιπόν η κατάληξή της.
Στην ωραία φωτό μας, το πρώτο φάντασμα της πόλης (πως λέμε η πρώτη κυρία της Αμερικής; ε το ίδιο), προσπαθεί να ανέβει τη σκάλα του μεγάλου κτιρίου της πλατείας (γιατί και δημαρχείο δεν το λες).
Τειρεσίας

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

«Θα σας κλέβω συνέχεια»

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Josko Risa κατάφερε να γίνει δήμαρχος της πόλης Prolozac στην Κροατία όντας απλά ειλικρινής. Δε χρειάστηκε να πει ψέματα στους υποψήφιους ψηφοφόρους του. Ένα ΘΑ χρειάστηκε μόνο. Θα σας...
κλέβω συνέχεια, όλα για μένα, τίποτα για σας. Αυτό τους έταξε και τα κατάφερε. Εκτίμησαν την ειλικρίνεια του. Ξέρουν ότι κατά βάθος θα κάνει τα πάντα για τον Δήμο του και όσο καλά πάει τόσο καλύτερα θα πηγαίνουν και αυτοί. Αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας πολιτικός είναι τόσο ειλικρινής«Θα σας κλέβω συνέχεια»

Αγαπητέ Δήμαρχε της πόλης Prolozac σας συγχαίρουμε και εμείς για την ειλικρίνεια, πιστεύουμε ότι θα κάνεις το καλύτερο. Αν χρειαστείς μαθήματα για την επίτευξη του σκοπού σου, σε προσκαλούμε στην πόλη μας. Πιστεύω ότι ως Δημοτική Αρχή, έχουμε πλέον ντοκτορά στο συγκεκριμένο άθλημα. Οι δικοί μας έχουν εξειδικευτεί στην εξαφάνιση ακόμη και χρηματοκιβωτίων. Θέλουμε όμως να μεταφέρεις και εσύ την γνώση σου, διότι οι δικοί μας πρώτα μας υποσχέθηκαν ότι θα μας λυτρώσουν και μετά μας έκλεψαν. Τώρα που θα ξανακατέβουν στις δημοτικές εκλογές (όπως ονειρεύονται), μπορεί η συνταγή σου στην επιτυχία να τους φανεί χρήσιμη. Σε φιλώ σταυροκουμποτά, μια φίλη σου και οπαδός σου, από το Αιτωλικό που φοράει κολόνια.
Με αγάπη, ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

Πάει και τελείωσε, εγώ δεν ασχολούμαι ξανά, διότι και που ασχολούμαι ποιο το αποτέλεσμα; Κανένα.
Στέλνω, ξαναστέλνω μηνύματα, άλλοι τα διαβάζουν άλλοι τα διαχειρίζονται, άλλοι απαντάνε.
Και όχι μόνο αυτό, απαντάνε και ως το φάντασμα του παραλήπτη, δηλαδή προσέξτε, στο λέμε φίλε, είσαι το φάντασμά σου, εμείς οι ίδιοι οι δικοί σου, σε έχουμε καταδικάσει, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ.
Εεεε, πόσο πια και εγώ να ασχοληθώ, πόσο να αντέξω ό άνθρωπος; Είδα κι απόειδα, και είπα τέλος. Θα γράφω μια κοσμική στήλη από εδώ και εμπρός.(θα καταλάβετε σύντομα τι εννοώ)
Και γιατί....; Διότι κύριε σου στέλνει ο κουμπάρος π.χ. χαιρετίσματα, αντί όμως να τα διαβάσεις εσύ τα διαβάζει ο παραγιός σου.
Δεν καταλαβαίνει όμως(γιατί είναι και ολίγον άντε να μη το χαρακτηρίσω τώρα), ότι είναι ο κουμπάρος και νομίζει ότι είναι ο μπατζανάκης που δεν τον γουστάρει.
Και σκέφτεται, τώρα θα τον κάνω με τα κρεμμυδάκια. Θα του απαντήσω με πολύ σοβαρά επιχειρήματα, πως ότι λέει είναι βλακείες, και θα του αποδείξω το αντίθετο.
Και λέει (γιατί είναι και λίγο κομπλεξικός) δεν σε γουστάρω γιατί π.χ μασάς τσίχλα μέντας και εμένα η μέντα μου φέρνει φτάρνισμα, ή γιατί δεν μου αρέσουν οι κάλτσες σου ή γιατί καπνίζεις πούρα και εμένα μου βρωμάνε.
Ε! παιδιά καλά, τέτοια υπερασπιστικά επιχειρήματα, είχαν να ακουστούν από την Δίκη της Χούντας. Τέτοια ευφράδεια λόγου, ούτε ο φιλόσοφος Σωκράτης. Τέτοια υπερασπιστική τακτική δηλαδή, δεν την έχει σκεφτεί ούτε ο Λυκουρέζος.
Αφού μέχρι και ο Παλαιοκώστας μαθαίνω, ότι σκέφτεται να παραδοθεί και να εμφανιστεί στο δικαστήριο με δικηγόρους εδώ τους δικούς μας. Και είναι βέβαιος ότι με τέτοια υπερασπιστική γραμμή θα αθωωθεί και μετά θα γίνει και αντιδήμαρχος στο χωριό του.
Αλλά τέτοια ωραία είπανε και στο δικαστήριο και ακόμα ακούνε την καμπανιά να βουίζει στα αυτιά τους.

Υ।Γ. Με αυτό το ψευδώνυμο που γράψανε «φάντασμα του Νίκου Γαλάνη», τι θα μπορούσε να γράψει κανείς, τι κράξιμο θα μπορούσε να ρίξει.
Μετά φταίμε εμείς που τους κράζουμε.
Αυτοί δεν έχουν φαντασία στα ψευδώνυμα, θα έχουν στη διοίκηση της πολης;
Είναι το πιο αποτυχημένο ψευδώνυμο από υπάρξεως ψευδωνύμων. Είναι πιο βλακώδες ακόμα και από το Μπερδόβουλος, μετά παπακίων κλπ.



Τειρεσίας (ο πραγματικός)
στην ωραία φωτό που μου έβγαλε ο paparazzi είμαι εγώ με μια παλιά στολή φαντάσματος που την είχα φορέσει το 1973 στο Πολυτεχνείο για να κρυφτώ απο αυτούς που με κυνηγούσαν, όταν πάλι τότε, είχα την ίδια λογική με σήμερα. Του ανόητου Ρομπέν, και την θυμήθηκα τώρα, μια και είναι ξανά στη μόδα τα φαντάσματα, και το κυνηγητό.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την επιστολή που πήραμε και δημοσιεύσαμε, από τον συμπολίτη μας που διαβάσατε στην ανάρτηση ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ, η συντακτική ομάδα του ΑΙΤΩΛΙΚΟ Μ.Ε.Π. ανακοινώνει ότι από απόψε αλλάζει ο τρόπος ανάρτησης σχολίων.
Τα σχόλια σας, πρώτα θα αποθηκεύονται, θα ελέγχονται, και εφόσον δεν είναι προσβλητικά, απειλητικά, δεν ονοματίζουν, δεν στοχοποιούν και δεν θίγουν συμπολίτες μας τότε θα αναρτώνται.
Αυτό δεν γίνεται για να ασκήσουμε λογοκρισία, γιατί εάν θέλαμε κάτι τέτοιο θα κλείναμε τελείως τη ροή σχολίων. Όμως ξέρετε πολύ καλά ότι μας ενδιαφέρει να ακούμε τη γνώμη σας.
Αυτό γίνεται διότι αντιλαμβάνεστε και εσείς μαζί με εμάς, ότι πρόκειται για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον συμπολιτών μας (και υποψιαζόμαστε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες), και για εμάς προέχει η τιμή και η υπόληψη όλων μας.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρηθούμε υπεύθυνοι για σπίλωση προσώπων.
Είναι λοιπόν καθαρά θέμα προστασίας.
Σημ1. Τα συγκεκριμένα σχόλια δεν τα κατεβάζουμε αφού δεν μας ζητήθηκε από τον θιγόμενο, και τα αφήνουμε σαν.... μνημόνιο ήθους και συμπεριφοράς των διοικούντων την πόλη μας.
Σημ2. Τα συγκεκριμένα σχόλια μπορεί ο οποιοσδήποτε να παρατηρήσει ότι ανέβηκαν μεταξύ 10.21 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 4.40 το απόγευμα. Κάλυψαν ένα εργασιακό οχτάωρο 9-5. Άνοιξαν τον υπολογιστή τους στις 9.00 όταν πήγαν για δουλειά, πήραν την εντολή και άρχισαν να γράφουν τα σχόλια. Ολοκλήρωσαν την διατεταγμένη υπηρεσία τους λίγο πριν σχολάσουν στις 5. Ποιες, τι είδους, υπηρεσίες έχουν αυτό το ωράριο; Όχι οι ΟΤΑ.
Ας ψάξουμε όλοι μαζί, στις πέριξ του Αιτωλικού πόλεις μέχρι και το Αγρίνιο και δεν θα είναι δύσκολο να βρούμε ποιες είναι. Εκεί θα βρούμε εύκολα και ποιος ή ΠΟΙΑ εργάζεται και είναι της εμπιστοσύνης των κυρίων αυτών.
Σημ3. Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε ίδια απόφαση και για το chat.
Συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Είχαμε προβλέψει τον ενδιαφέροντα διάλογο και ιδού. Κατέφθασε στην ηλεκτρονική μας θυρίδα απαντητική επιστολή. Είναι ενυπόγραφη, αλλά εμείς πιστοί στην αρχή της ψευδωνυμίας, διαγράψαμε το όνομα και βάλαμε την υπογραφή που θα δείτε. Δεν ζητάμε συγγνώμη για αυτό, γιατί είναι αρχή του ιστολογίου μας.
Εξ’ άλλου δεν είναι καθόλου δύσκολο να διαβάσει κανείς την πραγματική υπογραφή.
Το μήνυμα
Κύριοι του Αιτωλικό Μ.Ε.Π.
Δημοσιεύεται ένα σχόλιο στην ανάρτησή σας, Μήνυμα για τον Νίκο Γαλάνη το οποίο υπογράφει κάποιος άγνωστος σε εμένα με το ψευδώνυμο «Το φάντασμα του Νίκου Γαλάνη». Θεωρώ ότι έπρεπε να το έχετε διαγράψει, αλλά αφού δεν το κάνατε με υποχρεώνετε να σας στείλω αυτή την επιστολή.
Αυτός που υπογράφει (και είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι ο ίδιος ο Νίκος Γαλάνης), μιλάει για κάποιον υποτιθέμενο διωγμό μου. Τον παρακαλώ πολύ να εξηγήσει δημοσίως, για να μάθω και εγώ από πού εκδιώχθηκα και πότε. Με επέλεξε ο ίδιος ο Δήμαρχος ….
σαν μέλος της Δημοτικής επιχείρησης του Δήμου μας, την οποία και υπηρέτησα με ιδιαίτερη έφεση για δυο χρόνια (χωρίς ποτέ να διαχειριστώ και φυσικά να αμειφθώ ούτε με ένα ευρώ, αντιθέτως ξόδεψα προσωπικά μου χρήματα σε αρκετές περιπτώσεις). Συνεργάστηκα με όλους τους Συλλόγους του Αιτωλικού και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, με τον Πρόεδρο της επιχείρησης, με τα μέλη της (Κώστα Σταράμο και Δημήτρη Καρέτσο) αρμονικότατα, και πρωτοστάτησα σε σειρά διοργανώσεων οι οποίες κατά την ομολογία των περισσότερων συμπολιτών μας ήσαν επιτυχημένες. Στο διάστημα που υπήρξα μέλος της Δημοτικής επιχείρησης, μου ζητήθηκε και έκανα σωρεία προτάσεων και κατέθεσα πλήθος εισηγήσεων για μελλοντικές δράσεις που αφορούσαν στην ανάπτυξη. Σε κοινή συνάντηση των Συλλόγων της περιοχής μας, τον Μάιο του 2008 που βρισκόταν και Δήμαρχος Νίκος Γαλάνης, με συνεχάρη ενώπιων των 15 παρισταμένων για την συγκεκριμένη εισήγηση μου, που αφορούσε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και άλλες γενικότερης μορφής δράσεις. Αποχώρησα με δικιά μου απόφαση από τη Δημοτική επιχείρηση (αυτό μπορεί να σας το διαβεβαιώσει ο τότε πρόεδρος της, Δημήτρης Καραδήμας), πέρυσι στο τέλος του Καλοκαιριού, όταν δεν τηρήθηκαν (ή τηρήθηκαν ελλιπώς) -για λόγους που δεν αφορούν την παρούσα επιστολή-, οι οικονομικές συμφωνίες που είχαν προγραμματιστεί, απέναντι στους Συλλόγους του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να βρεθώ προσωπικά εκτεθειμένος (γιατί είχα δώσει την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν), σε ανθρώπους με τους οποίους με συνδέει φιλική σχέση. Από τότε πέρασε αρκετός καιρός και εγώ συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου του οποίου είμαι ενεργό μέλος, να συμμετέχω στην συλλογική του προσπάθεια, και να απέχω συνειδητά από τα πολιτικά πράγματα του τόπου. Για κάποιο λόγο όμως, άγνωστο σε μένα, βρίσκομαι ξαφνικά σε κάποιο στόχαστρο. Πέρασα δυο φορές από «ανάκριση» από άνθρωπο του Δημαρχείου τον οποίο δεν θέλω να ονομάσω, εάν συμμετέχω στη συντακτική ομάδα του blog σας. Χρειάστηκε να δώσω εξηγήσεις, για να αποδείξω τα αυτονόητα, και από ότι φαίνεται δεν ήταν επαρκείς. Εξήγησα και στις δύο «ανακρίσεις» πως θα ήταν δυνατόν να γνωρίζω τα δημοσιευόμενα πράγματα, και το «πόρισμα» ήταν ότι δεν θα μπορούσα, με δεδομένο ότι από την αποχώρηση μου και μετά, δεν ήρθα στο Δημαρχείο για οποιοδήποτε λόγο, και δεν διατηρώ στενή φιλική σχέση με κανέναν από τους Δημοτικούς συμβούλους, (πλην του Δημήτρη Καραδήμα με τον οποίο συνεχίζουμε να διατηρούμε αραιή φιλική επαφή), από τους οποίους θα μπορούσα να έχω τέτοιου είδους πληροφορίες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεώρησα την επίθεση προς το πρόσωπό μου, τουλάχιστον άδικη και αήθη.
Tώρα κάποιοι επανέρχονται, δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι ακριβώς επιδιώκουν.
Έχω την αίσθηση ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας τακτικής εξιλαστήριου θύματος και λάσπης, άρα λογικά θα ακολουθήσουν και άλλου τέτοιου είδους στοχοποιήσεις. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα, αλλά να σας παρακαλέσω να μην δημοσιευτεί πάλι άρθρο, σχόλιο ή οτιδήποτε άλλο αφορά στο πρόσωπό μου, γιατί τότε δεν θα είμαι τόσο κόσμιος, και θα αναγκαστώ να ζητήσω νομική προστασία. Και επειδή είναι σαφής ο τόπος από τον οποίο προήλθε το εν λόγω σχόλιο, και επειδή πιστεύω ακράδαντα, ότι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΓΑΛΑΝΗ, αλλά από έναν όροφο πιο κάτω, ξέρω που θα πρέπει να απευθυνθώ.
Και τελειώνω ως εξής: Κύριοι του Μ.Ε.Π. συνεχίστε αν θέλετε να παίζετε το ενδιαφέρον και επικίνδυνο παιχνίδι σας, όποιο σκοπό και αν εξυπηρετείτε και ότι και αν επιδιώκετε, φροντίστε όμως να μην σπιλώνονται άλλοι για λογαριασμό σας.
……………………………… (εδώ ήταν η υπογραφή που διαγράψαμε)
(Αυτή είναι η ψευδώνυμη υπογραφή που επιλέξαμε).
Ο ψηλός με το πούρο.
Υ.Γ. σας παρακαλώ πολύ, να μην θεωρήσει κανείς, ότι «αν και δεν ονοματίζεται τσίμπησε, άρα αυτός είναι», γιατί δεν κυκλοφορούν πολλοί στο Αιτωλικό, με την περιγραφή που υπάρχει στο δημοσιευμένο σχόλιο.
Σας παρακαλώ να δημοσιευτεί αυτούσια η επιστολή μου.


Για την αντιγραφή
Ο Γραμματοσυλλέκτης
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Την ώρα που ο Θάνατος πλησιάζει ένα μικρό πουλί με το τραγούδι του τον διώχνει. Και το Αηδόνι έτσι λυτρώνει τον Αυτοκράτορα. Κι ο Βασιλιάς είναι Γυμνός! Γυμνός στην ίδια του την ματαιοδοξία, τη φιλοδοξία, την ανοησία και την ψευτιά...
Είναι απόσπασμα, από ένα παραμυθάκι του Χ.Κ.Αντερσεν. Ένα παραμυθάκι για μεγάλους. Που το βρήκαμε; Εδώ Γιατί το βρήκαμε; Παγκόσμια ημέρα Μουσείων σήμερα. Τα Μουσεία γιορτάζουν, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, και το κοινό γιορτάζει μαζί τους. Καμαρώνουν τα στολίδια της πόλης τους, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, χαίρονται και προσδοκούν, το αύριο, το καλύτερο. Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας αυτής ημέρας; ... εδώ
Πολιτιστικός τουρισμός. Διατηρούμε ένα εξαίρετο Μουσείο που το διαχειρίζεται μια μη εξαίρετη δημοτική αρχή. Ταπεινωμένο, απαξιωμένο ακόμα και από εμάς τους ίδιους, περιμένει καρτερικά την ώρα του λουκέτου του.Κι όμως το μήνυμα της ημέρας είναι σαφές, ένα Μουσείο είναι Πολιτισμός, ο Πολιτισμός είναι ανάπτυξη, η ανάπτυξη πάει ένα τόπο μπροστά. Διαβάστε, απόσπασμα από εκδηλώσεις Μουσείων εδώ
Starry Night...μία παράσταση για πιάνο και φωνή - Όταν τα έργα τέχνης ακούνε μουσική,

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με νέους μουσικούς.

Το φιλί στον ύπνο του αγαπημένου, οι μυστικές συναντήσεις των ερωτευμένων μέσα στη νύχτα, τα εκρηκτικά καμπαρέ του Παρισιού, η αγάπη και το μίσος, ο αποχωρισμός και τα διαμάντια, ένα παράθυρο κλεισμένο. Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ρωσία, Αμερική, Ελλάδα. Επτά χώρες, επτά σταθμοί στη Νύχτα των Μουσείων. Ένα τραγούδι για κάθε έργο τέχνης. Με μια φωνή και ένα πιάνο, η μουσική ταξιδεύει στα Μουσεία του κόσμου.

Με τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και τον Τίτο Γουβέλη στο πιάνο.

Δεν χρειαζόμασταν τη σοπράνο, μας έφτανε μόνο η φωνή και το πιάνο. Μας αρκούσε η μαγεία. Μας αρκούσε να έρθουμε εκεί στην άκρη του νησιού μας και να το γνωρίσουμε.
Αλλά δυστυχώς, η πραγματικότητα που μας επεφύλαξαν, είναι εντελώς διαφορετική.


Τειρεσίας Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η ΠΟΙΗΣΗ που με ΘΥΜΩΝΕΙ

Αλιεύω ένα εξαιρετικό ποίημα του μεγάλου Καβάφη από το Etoliko views, σας προτρέπω (σε όσους δεν το έχουν κάνει ήδη) να το διαβάσουν, και να φανταστούν στη θέση του απαγγέλοντα το Αιτωλικό μας, στις μέρες που το ζούμε.
Προσπαθήστε να μην κλάψτε, μόνο να θυμώσετε.
Κασσάνδρα
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΜΥΝΗΜΑ για τον ΝΙΚΟ ΓΑΛΑΝΗ

Nίκο, μπορώ να καταλάβω την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεσαι. Μπορώ να καταλάβω την ψυχολογική πίεση κάτω από την οποία ζεις.
Ότι έγινε έγινε, δεν τα κατάφερες, συμβαίνει, η παρτίδα όμως τέλειωσε, στο έγραψε λίγες μέρες πριν και ο φίλος μου Μέσος Μαύρος Δάχτυλος.
Ο εφέτης της Πάτρας, που σε δίκασε, σου έκανε το μεγαλύτερο καλό της ζωής σου.
Σου έδωσε την ευκαιρία να φύγεις με το κεφάλι ψηλά.
Σου έδειξε μια ηρωική πόρτα εξόδου.
Είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας. Πιάσε την και μην την αφήσεις να πάει χαμένη.
Έπρεπε όταν βγήκες από το δικαστήριο και πριν καν φτάσεις στο Αιτωλικό να έχεις πάρει τηλέφωνο να σου έχουν ετοιμάσει την παραίτησή σου και επιστρέφοντας να την υπογράψεις και φύγεις σαν ήρωας λέγοντας «Ναι δούλεψα για το καλό, έδωσα δουλειές, αλλά μια πολιτική απόφαση με καταδίκασε, φεύγω με το κεφάλι ψηλά» και μια μερίδα πολιτών θα ήταν πρόθυμη να ξεχάσει ότι έγινε και θα επικροτούσε και θα χειροκροτούσε την απόφαση σου.
Μπορώ όμως να καταλάβω ακόμα, ότι δεν σε αφήνουν να παραιτηθείς.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ.... ΚΑΙ Η ΤΣΙΝΤΖΟΥ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ, ΣΑΝ ΣΑΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΞ.
ΔΕΧΕΣΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ. ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Νίκο, παρόλο που εσύ φρόντισες να κλείσεις όλες τις πόρτες, και μάλιστα με θόρυβο, αφήνοντας απέξω όλους εκείνους που σε ή θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν, παρόλο που απαξίωσες οτιδήποτε υγιές γίνεται και υπάρχει σε αυτό τον τόπο βλέποντας παντού φανταστικούς εχθρούς, παρόλο που δεν άκουσες κανέναν και συνέχισες την αδιέξοδη πορεία σου, παρόλο που έμεινες κλεισμένος στους τέσσερεις τοίχους του γραφείου και του ξενοδοχείου και έχασες την επαφή σου με την κοινωνία με αποτέλεσμα να βρεθείς στο μοναχικό δρόμο που σου επέβαλλαν, χωρίς ποτέ να σηκώσεις το ανάστημά σου και να πεις όχι, παρόλο που επέλεξες να έχεις δίπλα σου την ίδια την καταστροφή σου και να πορευτείς μαζί της χωρίς να μπορέσεις να αναγνωρίσεις κανένα από τα μηνύματα και χωρίς να ακούσεις τις φωνές,
παρόλα αυτά εγώ επιμένω να σου στέλνω μηνύματα.
Αλλά αυτό είναι το τελευταίο.
Σε παρακαλώ, μην παίζεις άλλο αυτό το παιχνίδι. Δεν θα εξαφανιστεί το πρόβλημα αν το κρύψεις κάτω από το χαλί απλώς για να μην το βλέπεις.
Θα συνεχίσει να υπάρχει και να διογκώνεται.
Ξέρεις πολύ καλά και ξέρουμε και εμείς, ότι κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα χειροτερεύουν. Έχουμε ήδη στα χέρια μας και τις καινούριες αποφάσεις που κατέφθασαν στο γραφείο σου.
Σκέψου μόνο, που τις βρήκαμε;
Ε! Τι άλλο να σου πούμε πια.
Ξέρεις, πως ότι υπογράφεις, θα καταστεί άκυρο, (και θα βάλεις σε μπελάδες τους συμπολίτες σου) όταν θα έρθει η ώρα να σε αποπέμψουν.
Μην αφήσεις να έρθει αυτή η ώρα.
Κάντο μόνος σου, σαν άντρας.
Από εμένα προσωπικά, θα έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να πάρεις αυτή την απόφαση.


Τειρεσίας.


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ


Για να ξεφύγουμε και λίγο από τα ίδια και τα ίδια, σερφάροντας στο internet έπεσα πάνω στην είδηση που αναφέρεται στη διεθνή αναγνώριση και βράβευση των Τρικάλων. Ο εκεί Δήμος έχει μετατρέψει μια απλή πόλη του κάμπου, χωρίς κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, σε πόλη πρότυπο. Απέραντες πεζοδρομήσεις, καθαριότητα, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη, είναι πλέον για τους Τρικαλιώτες μια καθημερινότητα και όχι πόθος ή απώτερος μελλοντικός στόχος. Τελευταία μάλιστα τα Τρίκαλα βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο του Δικτύου Intelligent Community Forum (ICF) στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Χτίζοντας την Ευρυζωνική Οικονομία» που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος και ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala Α.Ε. Οδυσσέας Ράπτης. Στη διάρκεια της τελετής, ο Δήμαρχος υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των 21 κοινοτήτων, στις οποίες συγκαταλέγονται 7 πόλεις των ΗΠΑ, 4 από τον Καναδά, και από μία πόλη της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Ν. Αφρική, της Σουηδίας, της Εσθονίας, της Βραζιλίας, της Μάλτας και της Ταϊβάν. Τα Τρίκαλα προσφέρουν μεταξύ άλλων δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους καθώς και πρόγραμμα ιατρικής παρακολούθησης από απόσταση (τηλεϊατρική). Τα Τρίκαλα συγκαταλέγονται και επίσημα πλέον στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου, χάρη στην ευρεία αξιοποίηση του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.
Για να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης παραθέτουμε φωτογραφίες του Αιτωλικού και των Τρικάλων ώστε να δείξουμε τις δυνατότητες των 2 πόλεων, από πλευράς φυσικού κάλλους. Αυτά είναι οράματα αγαπητέ Δήμαρχε Αιτωλικού και όχι οι εφιάλτες που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Σε ένα ανάλογο πρόγραμμα που υπήρξε στη περιοχή μας, συμμετοχή δήλωσαν, το Νιοχώρι, η Κατοχή, η Πεντάλοφος, η Μάστρου, το Λεσίνι, αλλά όχι ο Δήμος Αιτωλικού. Επιστέφοντας λοιπόν στην δική μας μιζέρια, διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα μας ως Δήμος πλέον δεν είναι το αύριο και η εξέλιξή του αλλά η εσωστρέφεια και η απαξίωση. Υπάρχει πλέον σαφής διαχωρισμός μεταξύ κοινωνίας και Δημοτικής Αρχής. Έχουμε μπει σε ένα στάδιο, όπου ο καθένας λόγο έλλειψης Αρχής, επιδιώκει και επιβάλλει στο μέτρο του δυνατού το προσωπικό δίκιο του. Με απλά λόγια ο νόμος της ζούγκλας και της επιβίωσης στη δική μας αυτοκαταστροφική κοινωνία, είναι η δική μας καθημερινότητα. Τα δικά μας Τρίκαλα συμπυκνώνονται στο τρίκαλο Γαλάνης –Φραγκούλης- Τσίντζου, ή σκάνδαλα-δικαστήρια-άδεια ταμεία. Αυτή είναι η δική μας πραγματικότητα και αυτή καλούμαστε να ανατρέψουμε. Μετά απορούμε πώς είναι δυνατόν, ο βιολογικός να μη λειτουργεί, οι διάφορες βιομηχανίες να μολύνουν την Λιμνοθάλασσα, τα απορρίμματα της Ανακύκλωσης να καταλήγουν στον ΧΥΤΑ και το ίδιο το φορτηγό του Δήμου να φορτώνει τα απόβλητα των σφαγείων του Αιτωλικού και να τα πετά σε ρέματα της περιοχής. Υποψία, μόλυνσης υπήρξε για κάποιο διάστημα στο ποταμάκι των Τρικάλων και ξεσηκώθηκαν οι πάντες, με μπροστάρη τον ίδιο τον Δήμαρχο, κάτι τέτοιο μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται για την δική μας πραγματικότητα. Μετά από όλα αυτά, εγώ, εμείς, πρέπει να αποδείξουμε αν και κατά πόσο έφαγαν ή έκλεψαν τα ταμεία του Δήμου οι δημοτικοί μας άρχοντες; Το χαμένο χρόνο ποιος θα τον αναπληρώσει; Και μια οδηγία προς ναυτιλλομένους: παραιτηθείτε κύριοι πριν σας παραιτήσουν, επιτέλους αναλάβετε και εσείς μια ευθύνη στη ζωή σας, γυρίστε στα σπίτια σας με αξιοπρέπεια και όχι με ατίμωση όπως πάει να γίνει. Δεν είναι κακό να αποτυγχάνεις, μέγιστο κακό όμως είναι να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου ότι ΔΕΝ απέτυχες. Τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια και τότε θα αναζητάτε υπεύθυνους για την κατρακύλα σας.
Θα σας φταίνε οι συντάκτες του Μ.Ε.Π, ή κάποιος άλλος, θα σας φταίνε οι ίδιοι οι κάτοικοι του Αιτωλικού που δε συμμετέχουν στα κοινά, θα σας φταίνε οι επαγγελματικές ομάδες, ή οι Αθηναίοι ή τελικά ο οποιοσδήποτε άλλος.
Ποτέ μα ποτέ όμως δεν θα σας περάσει η υποψία ότι ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για όλα αυτά.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Υ.Γ
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1014077&lngDtrID=252







Ο ΠΑΝΟΠΤΗΣ Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΧΟΛΙΩΝ

Πόλεμος σχολίων στο προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο ΝΤΑΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΒΕΛΗ ΝΕΩΤΕΡΑ. Είναι φανερό ότι οι τέσσερεις τουλάχιστον σχολιαστές διατηρούν κάποια σχέση με την εταιρεία και υπεραμύνονται των θέσεών της. Κατα αρχήν συμφωνούμε, διότι κάποιος αντιδρά και αυτό περιμέναμε και από την δημοτική αρχή, μια αντίδραση. Διαφωνούμε φυσικά και με το λεξολόγιο και με τις απειλές. ΔΕΝ κατεβάζουμε τα απειλητικά σχόλια για να μην κατηγορηθούμε για λογοκρισία και επειδή θα ήταν αντίθετο από την αρχή μας της ελεύθερης διακίνησης όλων των φωνών. ΟΜΩΣ εάν επαναληφθούν θα επέμβουμε. Το άρθρο και οι φωτογραφίες είναι 100% αληθινά, τα στοιχεία που έχουμε είναι υπερ αρκετά και δεν τίθεται θέμα .... έλλειψης στοιχείων αλλά η πηγή μας δεν θέλει να αποκαλυφθεί. Δεν κατηγορούμαι και δεν σπηλώνουμαι κανέναν, μεταφέρουμε στοιχεία και τα θέτουμε υπ΄οψιν των συνδημοτών μας. Φαντάζομαι πως όταν λέτε να συνεχίσουμε με την σάτιρα που κάναμε στην αρχή εννοείται πως βρίσκετε αστείο να εγκαλούμε τον δήμαρχο, και να επισημαίνουμε τις περιβαλλντολογικές ατασθαλίες της εταιρείας "ΑΜΑΛΘΕΙΑ" αλλά η δικιά σας δημοκρατία ορίζει πως δεν πρέπει να μιλά κανείς όταν θίγει τις δικές μας ατασθαλίες, και αυτή η δημοκρατία σας, καταλήγει σε απειλές κατά ζωής. Τα ΘΕΡΜΆ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ. Μας ρωτάτε πως εννοούμε το παράνομο, μάλιστα, στο ΠΔ 109/2004 ΦΕΚ 75/Α/5.3.2004 στο άρθρο 2 θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της νομοθεσίας σχετικά με την διαχείριση των ελαστικών και πάρα πολλές φορές τη λέξη εγκεκριμένη - ο ενώ στα άρθρα 29407/3508/2002 ΚΥΑ & ΠΔ 109/2004 (ΦΕΚ 75 Α) θα μάθετε τι ακριβώς σημαίνει νόμιμη και τι ΠΑΡΑΝΟΜΗ χωματερή. Είμαστε εδω και περιμένουμε να δημοσιεύσουμε την επίσημη θέση της εταιρείας, η οποία ανήκει ώς γνωστόν σε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, και όχι τη θέση αυτόκλητων ΤΡΑΜΠΟΎΚΩΝ δικηγορίσκων που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι εκπορεύονται από εκείνη (την εταιρεία).

Συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π. Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΝΤΑΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΒΕΛΗ ΝΕΩΤΕΡΑ

Ευτυχώς που όταν ήμουν μικρή με τάιζε η μαμά μου με το ζόρι μουρουνέλαιο. Σήμερα στην ηλικία μου μπορώ να δω τις ευεργετικές συνέπιες που είχε στην μνήμη μου εκείνο το σκεύασμα. Δεν ξεχνάω τίποτα, και όχι μόνο αυτό, βοηθάω και τους άλλους να θυμούνται.
Νταμαριού Καρβέλη νεώτερα λοιπόν, με τρείς ωραίες φωτογραφίες της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ιδιωτικής χωματερής του δημοτικού συμβούλου μας, τραβηγμένες την ίδια εποχή (της φωτιάς) με τις προηγούμενες. Τα λάστιχα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από τα απόβλητα της γυψοποιίας. Τα λάστιχα αυτά θυμηθείτε (εδώ) από πού είχαν έλθει και τι προσπάθησαν να κάνουν.
Και εγώ τώρα ρωτάω,....


Μπορώ εγώ η απλή και άνευ αξιώματος δημότισσα να ιδρύσω μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ ιδιωτική χωματερή και να δηλητηριάζω το περιβάλλον όπου μου γουστάρει; π.χ. στην αυλή του γείτονα γιατί δεν γουστάρω τα μούτρα του, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Γιατί όχι όμως; Διότι είμαι μια απλή ταπεινή και άθλια δημότισσα, ως εκ τούτου δεν έχω τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι άρχοντές μου. Και ξαναρωτάω τώρα εγώ (ξέρω μερικές φορές το παρακάνω με τις ερωτήσεις και γίνομαι λίγο εκνευριστική με αυτή μου την επιμονή, μου το λένε και οι φίλες μου) η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ιδιωτική χωματερή είναι κάποιο δικαίωμα που έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως δηλαδή οι βουλευτές παίρνουν τσάμπα αυτοκίνητο, οι δημοτικοί σύμβουλοι παίρνουν τσάμπα ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΧΩΜΑΤΕΡΉ;
Να περιμένουμε απάντηση κύριε καρβέλη; κύριε σταράμο; άλλος κανείς; Αυτός ο άνθρωπος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου μας. Μπράβο μας, ο δε δεύτερος ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Ακόμα πιο μπράβο μας. Το θέμα είναι ήδη στον εισαγγελέα και ξέρουμε ότι έχει ξεκινήσει να ανηφορίζει προς τον Αγ. Ηλία, έδρα της γυψοποιίας. Να δείτε που θα ψάχνουμε για δήμαρχο τις επόμενες εκλογές, και δεν θα βρίσκουμε.
Και εσύ αγαπητέ φίλε που μας είχε κατηγορήσει για εμπάθεια προς το πρόσωπο του καρβέλη την προηγούμενη φορά, θέλω να μου πεις, βλέπεις εμπάθεια σε αυτές τις φωτογραφίες ή την αλήθεια;









Καρακάξα Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ που σας ΕΚΡΥΨΑΝ οι ΑΛΛΟΙ

Δυστυχώς, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση για μια ακόμα φορά να επαναφέρω στη τάξη τους καλούς μου φίλους Τειρεσία και την κυρία Γέκια, διότι μου δημιουργούν την αίσθηση, ότι θέλουν και προσπαθούν επιμελώς να σας κρύψουν μερικά πράγματα. Δεν είναι φυσικά μόνο ο δήμαρχος και ο φίλος του νικολάκης που βρέθηκαν εκτεθειμένοι με την αποπομπή του υπουργού – προστάτη. Υπάρχει και άλλη μια μερίδα συμπολιτών μας που όπως φαίνεται θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται φυσικά για την πολύπειρη δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας «Τα νέα του Αιτωλικού» του γνωστού φίλου μας μεγαλοεκδότη. Το τεράστιο πρόβλημα που θα προκύψει έγκειται στο εξής: ποιος θα μεταφέρει τώρα στη βουλή, (χωρίς φυσικά να ξέρει τι λέει) τις πρωτότυπες μπούρδες της εφημερίδας. Ποιος θα είναι το στήριγμα της εφημερίδας τώρα που πάει καλιά του ο προστάτης μας; Ποιος θα συνδράμει τον μεγαλοεκδότη στο μόνιμο έργο του της σωτηρίας της πόλης μας; όχι ρωτάω ποιος;
Μαθαίνουμε ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποπομπής ο μεγαλοεκδότης τρέχει να συναντήσει τον προστάτη – υπουργό. Αμέσως βουτάει μια κάμερα ο paparazzi και πάει και τη στήνει στο σημείο του ραντεβού. Πρόλαβε όμως και τράβηξε μια μόνο φωτογραφία ντοκουμέντο. Κάντε click….

Πάντως μη στεναχωριέσαι φίλε μας μεγαλοεκδότη, εσύ πήγες με τη χούντα και μετά καθάρισες, και τώρα θα βρεις την άκρη, δε σε φοβόμαστε εσένα σου έχουμε εμπιστοσύνη.




Καρακάξα
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για τον νίκο γαλάνη

νίκο, ονομάζω αυτό το άρθρο «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΑΛΑΝΗ» και όχι στον δήμαρχο, γιατί από καιρό έχεις πάψει πια να αντιπροσωπεύεις τον θεσμό του Δήμαρχου, και νομίζω όχι μόνο στη δικιά μου ψυχή.
Και τώρα νίκο; Τι κάνουμε; Το Αιτωλικό στην πιο κρίσιμη καμπή της Ιστορίας του; Ίσως και εσύ, στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής σου. Τώρα είναι η στιγμή των αποφάσεων. Τώρα είναι η στιγμή που ο κάθε άντρας παρακαλάει να έρθει για να αποδείξει στον εαυτό του, ότι είναι άντρας, αλλά και ταυτόχρονα απεύχεται. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να ήμουν ούτε ψύλλος στον κόρφο σου.
Όμως ήρθε η στιγμή. Με το να ζητάς από τον βερελή να ζητήσει την στήριξη σου από τους δημοτικούς συμβούλους, πέφτεις ακόμα πιο βαθειά στο τέλμα.
Γιατί ο βερελής και όχι εσύ; Γιατί δεν ζήτησες μόνος σου την στήριξη;
Γιατί ήξερες ότι..... δεν θα την έχεις.
Μέσα σου ξέρεις καλά ότι η παρτίδα τέλειωσε, αλλά δεν θέλεις να στο λένε.
Δεν θέλεις να το ακούς.
Ξέρεις καλά ότι ακόμα κι αν τη γλιτώσεις και δεν αποπεμφείς τελικά από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, η ρετσινιά θα σου μείνει. Θα σε κουβεντιάζουνε για χρόνια. Θα λένε στους επόμενους δήμαρχους για να τους απειλήσουν «θα πας σα το γαλάνη». Κι όμως επιμένεις να σκεπάζεις τη κατάσταση, σαν τη γάτα που σκεπάζει τα απόβλητα του στομαχιού της κάτω από το χώμα. Επιμένεις σε ένα δεκάλεπτο δημοτικό συμβούλιο, απλώς και μόνο για να μην προλάβει κανείς να σηκώσει φωνή.
Απλώς και μόνο για να μην ακούσεις την αλήθεια. Είναι η ίδια τακτική που θέλησες να εφαρμόσεις με τη δικιά μας φωνή. Να τη φιμώσεις, όχι γιατί λέει ψέματα αλλά γιατί λέει αλήθεια και πονάει.
Σαν το δαρμένο σκυλί βγάζεις μικρές άναρθρες κραυγές, λέγοντας θα είμαι πάλι υποψήφιος δήμαρχος, ξέροντας ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ζητάς συμπαράσταση και όταν σου λένε οι πρώην δικοί σου άνθρωποι, νίκο τέλειωσε, βγες έξω και άκουσε τον κόσμο τι λέει, επιλέγεις να ακούς τον ηλίθιο, που ανταπαντά, «δήμαρχε ο κόσμος σε λατρεύει, θα σε βγάλει παμψηφεί» αυτόν το ίδιο ηλίθιο που εσύ τον χαρακτήριζες έτσι, και τώρα είναι το μοναδικό σου στήριγμα.
νίκο η παρτίδα τέλειωσε και τέλειωσε γιατί έκανες εσύ λάθη, όχι η κοινωνία.
Τώρα μόνος στο δρόμο που χάραξες.
Και τον δρόμο αυτό τον χάραξες όταν σου επέβαλλαν το φραγκούλη, και εσύ κατέβασες το κεφάλι – γιατί άραγε; - και είπες ναι υπουργέ μου. (Θα θυμάσαι πιστεύω εκείνο το γεύμα στον Μπαρχαμπά, που ήσαστε τρείς, εσύ ο φραγκούλης και ο υπουργός, που σας παραμύθιαζε ότι τάχα είναι πανίσχυρος, λίγες μέρες πριν το τέλος του χρόνου και την αλλαγή του αντιδήμαρχου). Όποιος σας είδε όπως έτυχε εγώ, και ήξερε να διαβάσει τα μηνύματα ήξερε και τι θα συμβεί. Και δυστυχώς για σένα συνέβη. Ο πανίσχυρος χάθηκε, ο κανονιστής φραγκούλης ένοιωσε να φεύγει το χαλί κάτω από τα πόδια του και εσύ……..
Πίστεψέ με, η κοινωνία δεν χάρηκε γιατί καταδικάστηκες επειδή προσέλαβες δίμηνα, ίσως και αυτοί να κάνανε το ίδιο, η κοινωνία χάρηκε γιατί τιμωρήθηκες, γιατί έπεσες από το άλογο της αλαζονείας. Είπες ότι η δίκη ήταν κακοδικία και κακώς καταδικάστηκες, είπες ότι η δίκη ήταν πολιτική και για αυτό καταδικάστηκες.
Η κοινωνία στα αυτά της όλα αυτά, ακόμα και αν είναι έτσι.
Της αρκεί που τιμωρήθηκες.
Η κοινωνία είναι σκληρή, δεν θέλει, δεν χρειάζεται και δεν συγχωρεί αλαζόνες.
Στο γράφω και πιο πάνω, δεν θα ήθελα να ήμουν ούτε ψύλλος στον κόρφο σου.
ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.
Κάνε κάτι, για να μας κάνεις να ξαναγράψουμε το νίκο ΝΙΚΟ και το άντρας ΑΝΤΡΑΣ.




Μέσος Μαύρος Δάχτυλος


υ.γ.1. πως είσαι σίγουρος ότι ο φίλος σου ο νίκος δεν στην είχε στήσει στη δίκη, απλώς δεν του πήγανε τα πράγματα καλά και έπεσε και ο ίδιος στην παγίδα;
υ.γ.2. πως είσαι σίγουρος ότι ο φίλος σου ο νίκος δεν είχε βάλει στόχο να σε εξοντώσει και να κατέβει αυτός αντί για σένα, και μάλιστα με τις ευλογίες σου, αφού δεν θα είχες πάει χαμπάρι το παραμικρό;



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Ποιος ήταν ο λόγος που το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κράτησε μόνο 10 λεπτά;
Το ποιο εύκολο και βολικό θα ήταν να πούμε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον, λόγω των τελευταίων γεγονότων.
Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Το προηγούμενο βράδυ και όλη την ημέρα πριν το δημοτικό συμβούλιο, είχε ενορχηστρωθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενων αντιδράσεων από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και από τους πολίτες του Αιτωλικού.
Την πρωτοβουλία ανάλαβε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος αυτός, έσπασε τα τηλέφωνα σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως στα μέλη του Δ.Σ. ώστε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να μην γίνει κουβέντα και να μην συζητηθεί το θέμα του το τι μέλλει γενέσθαι μετά την καταδίκη του δημάρχου.
Σε αυτή τη δημοκρατία πιστεύετε κύριοι του ΠΑΣΟΚ;
Ποια η διαφορά σας από την περίοδο της... φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης του Ελληνικού λαού; Μετατρέψατε τα ξερονήσια σε μηχανισμούς αποσιώπησης και υποταγής και θέλετε να πείσετε ότι αυτό είναι δήθεν δημοκρατία;
Δεν θα έδενε βεβαίως το γλυκό, αν σε όλα αυτά δεν επενέβαινε και ο προστάτης του νομού μας, ο κ. Υπουργός. Ολονύκτιες ήταν οι προσπάθειές του να κατευνάσει τα πνεύματα, υποσχόμενος όπως πάντα, διορισμούς και διευκολύνσεις ή υπενθυμίζοντας σε κάποιους την θέση που κατέλαβαν τα παιδιά τους στη δημόσια διοίκηση. Μάλιστα οι εντολές ήταν πολύ συγκεκριμένες, όχι μόνο δεν θα ανοίξει ρουθούνι, αλλά και όταν τελειώσει το Δ.Σ. θα πάτε όλοι μαζί σαν καλά παιδάκια σε μια καφετέρια ή κάποιο ξενοδοχείο… ώστε να δώσετε το στίγμα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η παραίτηση Βερελή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια ραγδαία εξέλιξη, όπου ούτε ο ίδιος δεν είχε προβλέψει. Δεν μπορεί να διακυβεύετε το μέλλον σου ως βουλευτή και εσύ να ασχολείσαι με το Δ.Σ. του Αιτωλικού και τις εντυπώσεις που θα αφήσει κάποιος προστατευόμενος δημαρχίσκος σου. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ούτε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε να τον συναντήσει. Ειπώθηκε μόνο, ότι δήθεν τα είπαν για 10 λεπτά στο γραφείο του προέδρου. Έχετε δει πολλές παραιτήσεις, μεγέθους Βερελή και να κρατούν 10 λεπτά; Μόνο το ΔΣ του δήμου Αιτωλικού διαρκεί τόσο! Χριστάκη στο προθάλαμο περίμενες και έδωσες το υπόμνημα στη γραμματέα του προέδρου, έπαθες και ένοιωσες αυτό που περνούν καθημερινά οι πολίτες του νομού μας, όταν έρχονται για να ζητιανέψουν δουλειά και μια ελπίδα για το μέλλον, «απαξίωση».
Και καλά αυτοί όλοι είχαν συμφέρον και καλά έκαναν, ο Σταράμος ως αντιπολίτευση που ήταν βρε παιδιά; Ο εν δυνάμει αυριανός δήμαρχος Αιτωλικού, τι έκανε; Και στο είπα βρε κορίτσι μου, μην τον αφήνεις να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα υπνοστεντόν! Εκεί εσύ, νομίζεις ότι ο Κώστας είναι πλέον μεγάλο παιδάκι και ξέρει! Αμ έλα που δεν! και μάλιστα πολύ δεν! Τον σκουντάγανε να ξυπνήσει και αυτός τίποτα! Όταν τέλειωσε το ΔΣ ακούστηκε η φωνούλα του που είπε, άντε παιδιά καληνύχτα και όνειρα γλυκά, στο επόμενο Δ.Σ. θυμίστε με να σας καταγγείλω. Ο δε Βασιλείου, όλως ξαφνικά δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα και αποχώρησε τρέχοντας. Τι γίνετε ρεεε! Με εμάς παίζετε; Είναι αλήθεια κ. Βασιλείου ότι διαχειρίζεστε τα λογιστικά του κ. Φραγκούλη; Πόσο ανεξάρτητος μπορεί να είστε τελικά και πόσο τυχαίο ήταν το τηλεφώνημα που δεχτήκατε πριν το Δ.Σ.; Το ίδιο είστε όλοι, μια μασέλα με διαφορετικά δόντια. Ουπς, ξεχάσαμε και τον γομφίο!!! Να και ο κατάδικος Δήμαρχος! Αυτός και αν έκανε τηλεφωνήματα, αυτός και αν ικέτεψε για μη αντίδραση και συστράτευση,( αλήθεια ενάντια σε ποιόν;). Πράγματι μετά το 10λεπτο Δ.Σ. πήγαν όλοι μαζί στο παλαιό - νέο Δημαρχείο της πόλης μας που δεν είναι άλλο από το ξενοδοχείο του Κατσούλη. Εκεί αφού τα είπαν και συζήτησαν για τα προβλήματα της πόλης βεβαίως, αποχώρησαν καταργιώντας ο ένας τον άλλο, μιας και οι μισοί με τους άλλους μισούς ούτε καν μιλιούνται.
Πρέπει όλοι μας να το καταλάβουμε, αν δεν πάρουμε στα χέρια μας το μάλλον μας κανένας μα κανένας δεν θα μας το χαρίσει. Οι χαρισματικοί και οι κληρονόμοι της Δημαρχίας αποδείχτηκε όχι μόνο ότι είναι ελάχιστοι και ανάξιοι των προκλήσεων, αλλά είναι και συγκοινωνούντα δοχεία, όπου ο ένας καλύπτει τις λαμογιές του άλλου. Ακούσατε μήπως κάτι από τις τοπικές (εντός του νομού εφημερίδες;) είδατε κάτι σε κάποιο κανάλι τοπικής εμβέλειας; Όχι βέβαια! Δηλαδή τι ποιο μεγάλο γεγονός πρέπει να συμβεί, από την καταδίκη ενός δημάρχου, για να το μάθουν οι πολίτες; Ποιες είναι οι σχέσεις του Αχελώος TV με τον κ. Φραγκούλη; Μόνο η Αιχμή παρουσίασε το θέμα, αλλά μετά και αυτή σιωπή!



Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση για την ανωνυμία των blogs.
Ο ΠΑΝΟΠΤΗΣ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΜΑΥΡΕΣ ΠΛΕΡΕΖΕΣ


Στα μαύρα ντυμένη από εχθές η πόλη μας. Μαύρος βαρύς ο ουρανός. Μαύρες πλερέζες οι γυναίκες. Μαύρες κορδέλες τα κορίτσια φοράνε. Πένθιμα βαράνε οι καμπάνες των εκκλησιών. Στα μαύρα ντυθήκανε οι παπάδες. Στα μαύρα και οι χήρες. Οι σημαίες ανεμίζουν μεσίστιες πάνω σε μαύρα κοντάρια. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σα καλιακούδα. Στα μαύρα ντυμένος θα παίξει την Κυριακή ο Άρης Αιτωλικού. Και ένας ψίθυρος που μεγαλώνει και γίνεται κραυγή, κυριαρχεί στα στόματα όλων.Και τώρα;;; Τι θα απογίνουν τώρα χωρίς ΠΡΟΣΤΑΤΗ. Χάσανε το στήριγμά τους, χάσανε την κολώνα του σπιτίου τους, χάσανε την ζεστή δυνατή αγκαλιά του, που έτρεχαν να παρηγορηθούν στις μεγάλες φουρτούνες. Βέβαια δεν θα μείνουν άπραγοι. Αμέσως μόλις επιβαιβεώθηκε η αποπομπή (γιατί αποπομπή είναι δεν είναι παραίτηση) του προστάτη, διοργάνωσαν μυστική συνάντηση στα Φρακουλέικα όπου θρήνησαν μέχρι το πρωί, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ο προστάτης, είχε φέρει μαζί και ένα φορητό υπολογιστή όπου έριχναν και κλεφτές ματιές στο Μ.Ε.Π. να δούν τον βαθμό κραξίματος που στη συγκεκριμένη στιγμή ήταν στο άριστα δέκα.
Στην ωραία φωτό μας (paparazzi), στιγμιότυπο από την μυστική συνάντηση, όπου βεβαίως η κρυφή μας κάμερα ήταν εκεί. Η κυρία δεξιά είμαι εγώ μεταμφιεσμένος, αλλά δεν με πήρανε χαμπάρι μέσα στο τάραχό τους.
Τειρεσίας
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ

Στα πλάισια της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ευθύνης του Ιστολογίου μας απέναντι στην κοινωνία, δημοσιεύουμε δύο εκπαιδευτικά αινίγματα που μας έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φίλος που υπογράφει aitolikiotis.
Το πρώτο: Τι είπε ο Φραγκούλης στον Βερελή μετά την παραίτηση του;
Το δεύτερο: Τι είπε ο Γαλάνης στο Βερελή μετά την παραίτηση του;

Όσοι δεν βρήκαν τις απαντήσεις να κάνουν click στο διαβάστε περισσότερα

Για την αντιγραφή
ο Γραμματοσυλλέκτης

Η απάντηση του πρώτου: Μην σε νοιάζει Υπουργέ, αν δεν ξέρεις από μίζες θα σε μάθω εγώ!
Και η απάντηση του δεύτερου:Υπουργέ όπως με έπεισες εσύ να ξανακάνω τον Φραγκούλη Αντιδήμαρχο, έτσι θα πείσω και εγώ τον Παπανδρέου να σε ξανακάνει Υπουργό!
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ





Μερικά παραδείγματα ρεκόρ Γκίνες:

Ο Αλεχάντρο, ένα μωρό 18 μηνών, έπεσε απ’ το παράθυρο της κουζίνας, απ’ τον έβδομο όροφο, και τα μόνα τραύματα που έπαθε ήταν μια μελανιά και ένα σπασμένο δόντι. Ευτυχώς!!! (και εγώ πίστευα ότι το παιδί θαύμα είναι άλλος.)
Ο Τζον Έβανς ισορρόπησε στο κεφάλι του ένα μισοχαλασμένο Mini Cooper 1600 κ.ε. για 33 λεπτά στις 24 Μαΐου του 2001. (Ο δικός μας ισορρόπησε μεταξύ προσωπικού εξευτελισμού, καταδίκης για παράβαση καθήκοντος, και επιστροφής στο Αιτωλικό αρκετές ώρες, σε φάγαμε Έβανς!!!)

Ο Ρόμπερτ Ουάντλου ήταν ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο κατά το 1940 όπου πέθανε με ύψος 2,72μ.
Δεύτερος έρχεται ο Ρουντεάνε Σαρμπίνι από την Τυνησία με ύψος 2,34μ. (στη συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος κάνει λόγο για ποιο μικρόσωμα παιδάκια από αυτόν, δηλαδή πόσο ποιο μικρόσωμα; Πίσω από το πρώτο σκαλοπάτι καταφέρνανε να κρυφτούνε;) Α ρε γίγαντα!!!
Η Διοικητική φυλακή «Σούπερμαξ» είναι η ασφαλέστερη φυλακή σε όλο τον κόσμο. Είναι εξοπλισμένη με ανιχνευτικές ακτίνες λέιζερ, τηλεκατευθυνόμενες πόρτες και σκυλιά αθόρυβης επίθεσης. Η φυλακή φιλοξενεί μαφιόζους και βομβιστές. (Δεν θα πω τίποτα γιατί θα με πείτε κακό)

Η Ελληνίδα Άννα Μαρία Μπότσαρη αντιμετώπισε στο σκάκι μέσα σε δύο μέρες 1.102 αντιπάλους ταυτόχρονα χάνοντας μόνο 7 φορές. (ο δικός μας έχασε μόνο το χρηματοκιβώτιο, το ταμείο του Κατρακείου, του Γηπέδου και τον προϋπολογισμό του Δήμου, παίζοντας ταυτόχρονα με τα νεύρα 10.000 πολιτών. Την φάγαμε και αυτή!)

Στον τελικό της Α.Ε.Κ με τη Σλάβια Πράγας για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, 80.000 φίλαθλοι της ελληνικής ομάδας παρακολούθησαν τον αγώνα που για πρώτη φορά η Α.Ε.Κ έφτασε σε τόση μεγάλη επιτυχία.
(πολλαπλάσια ήταν τα χρήματα που χάθηκαν από το γήπεδο μας! Φάτε τη σκόνη του Δημάρχου, ΑΕΚτζήδες)

Η 28χρονη Δήμητρα Κουτσουρίδου κατάφερε να μαζέψει 8.514 πολύχρωμες ξύστρες από όλο τον κόσμο παρόλο που αντιμετωπίζει προβλήματα με την όραση της από 8 ετών.
(Νομίζω ότι οι δικοί μας έχουν μαζέψει περισσότερες, μιας και δεν δικαιολογείτε τόσο ξύσιμο επί τόσα χρόνια)

Ο Δημήτρης Πιστούλας συλλέκτης 700 κινηματογραφικών μηχανών έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες για πέντε συνεχόμενα χρόνια. (Να έρθει να πάρει και την δικιά μας, μόνο που αυτή θα διορίζει και θα παράγει ψήφους)

3.000 μοναχοί από το Άγιο Όρος εξασφάλισαν τη θέση τους στο Γκίνες ως την πιο μεγάλη και πιο αρχαία κοινωνία που την αποτελούν μόνο εκπρόσωποι του <<Ισχυρού φύλου>>. (3001 με τον φραγκούλη)

Η Δώρα Συρίγγου όταν ήταν έγκυος έφτασε στα 243 κιλά. Μέσα στο μαιευτήριο 18 γιατροί βοήθησαν την έγκυο. Πιο συγκεκριμένα 8 γιατροί κρατούσαν την κοιλιά της και οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να βγάλουν το μωρό. Μετά την γέννηση του υγιέστατου παιδιού η Δώρα Συρίγγου αποφάσισε να αδυνατίσει και να χάσει 164 κιλά! (Να δώσει την συνταγή και στον Σταράμο, αφού γεννήσει όμως πρώτα.)

16.909 άτομα έστειλαν στην εταιρία Kodak Hellas φωτογραφίες τους με το σύνθημα <<Όλη η Ελλάδα ένα χαμόγελο>> για την διαφήμιση των Ολυμπιακών αγώνων 2004 στην Ελλάδα.
(Να τους στείλουμε και εμείς φωτογραφίες από την κατάντια του Δήμου μας. Τότε να δεις χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα)

Μετά από όλα αυτά σας πληροφορούμε ότι και το Αιτωλικό διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Την Τετάρτη 07/05/2009 και ώρα 19: 00 μμ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Σε σύνολο τα θέματα για συζήτηση και ψήφιση ήταν 13, το δε τελευταίο θέμα ήταν ή χορήγηση άδειας λειτουργίας μπουρδέλου, (εμείς σας το λέγαμε!, μας πήρανε χαμπάρι). Πράγματι οι σωτήρες του τόπου μας προσήλθαν στην ώρα τους, και πριν καν καταλάβουν τι έγινε, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έληξε, ο συνολικός χρόνος συζήτησης ήταν 20 λεπτά. Αποτέλεσμα, τα θέματα υπερψηφίστηκαν ή καταψηφίστηκαν και ορισμένα αναβλήθηκαν. Πως λέμε, τύλιξέ μου 10 σουβλάκια, θα τα φάω στο σπίτι! Ένα πασατέμπο και 3 φιστίκια για να έχω να μασουλάω! Μια πίτσα από όλα! Μάλιστα, εκεί φτάσαμε, οι δημοτικοί μας άρχοντες να μας ξεπετάνε σε 10 λεπτά της ώρας (αφαιρέσαμε ένα 10λεπτο για τα τυπικά και την ανεύρεση άνετης στάσης και θέσης μεταξύ καρέκλας και οπισθίων.
Κατανοούμε ότι το μυαλό όλων και κυρίως του Δημάρχου είναι απορροφημένο με το τι θα ακολουθήσει μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Πατρών, τις επερχόμενες μηνήσεις και αγωγές που θα έρθουν ενάντια σ αυτόν και την τρελοπαρέα του, τις αποκαλύψεις από προηγούμενα σκάνδαλα κλπ. Θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε όμως ότι το αξίωμα που κατέχετε κύριε Δήμαρχε δεν έχει ονοματεπώνυμο, δεν είναι προσωπικός χαβαλές. Οφείλετε μέχρι τη τελευταία στιγμή να υπηρετήσετε τον θεσμό και τους πολίτες του Αιτωλικού, ακόμη και αν αποδειχθήκατε ελάχιστος, για την εμπιστοσύνη και τιμή που σας κάνανε οι Αιτωλικιώτες. Δεν είμαστε πολίτες των 10 λεπτών ούτε έχουμε μερίδιο ευθύνης από τον προσωπικό σας ξεπεσμό. Τουλάχιστον τιμήστε τα 1500άρικα που παίρνετε κάθε μήνα στο όνομα της υπηρέτησης των πολιτών. Πως θα δικαιολογήσετε τόσα χρήματα στην εφορία, με 10 λεπτά εργασίας το μήνα; Αυτό είναι μαύρη αγορά, είναι τόσο αποδοτικό που θα πρέπει να εισαχθείτε στο Χρηματιστήριο και να πουλάτε μετοχές. Και καλά όλα τα άλλα, αναβάλετε την ίδρυση μπουρδέλου στο τόπο μας για το επόμενο δημοτικό Συμβούλιο; Ντροπή! Τι θα αφήσετε τελικά σ αυτό τον τόπο, μετά την έκπτωσή σας από τα Δημοτικά αξιώματα; Εκτός βέβαια αν εννοείτε ότι 2 τέτοια καταστήματα σε ένα τόσο μικρό χώρο όπως το Αιτωλικό είναι πάρα πολλά.


Η ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Επειδή το πρόβλημα με την εμφάνιση του blog μας συνεχίζετε σας προτείνουμε να κατεβάσετε δωρεάν το πρόγραμμα περιήγησης στο internet, mozilla firefox, κάνοντας κλικ εδώ। Οι εξελίξεις στο Αιτωλικό είναι ραγδαίες και αναμένονται να γίνουν και εφιαλτικές για κάποιους. Η προσπάθειά μας, είναι να είμαστε μέσα στα γεγονότα και να τα παρουσιάζουμε με τον δικό μας τρόπο. Κρατήστε επαφή, οι αποκαλύψεις θα είναι συνταρακτικές.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ 3

Από τα παραλειπόμενα της δίκης της Πάτρας, το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλαμε να το δημοσιοποιήσουμε, γιατί τα λόγια που ακούγονται είναι σκληρά και λέγονται μόνο μεταξύ ανδρών. Στο χρονικό διάστημα που το δικαστήριο είχε πάει για σύσκεψη ώστε να βγάλουν την απόφαση, ήρθαμε σε τηλεφωνική επαφή με τον απεσταλμένο μας, ο οποίος ως συνήθως δεν έγινε αντιληπτός, λόγο της ενδυμασίας του και του φυσικού μειονεκτήματός του. Μιλάμε βέβαια για τον Τειρεσία ο οποίος είχε στηθεί στη κατάλληλη θέση και για πρώτη φορά και εντελώς τυχαία είχε στήσει το σωστό αυτί. Στο διάλειμμα λοιπόν κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου έπαιρναν τον φραγκούλη στο τηλέφωνο για να τον ρωτήσουν για την εξέλιξη της δίκης. Αυτός άψογος και φιλαλήθεις όπως πάντα, στον ένα απάντησε ότι πάει για αναβολή η δίκη και στο άλλον ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, (είναι μια τυπική διαδικασία η οποία πρέπει να γίνει, ώστε να γυρίσουμε απερίσπαστοι στις δουλειές μας στα σπίτια μας, και να βρούμε την ησυχία μας) ακούστηκε να λέει. Σε αυτό έπεσε μέσα, όλα και όλα να μην του τρώμε το δίκιο, γύρισαν στις δουλειές τους και τώρα περιμένουμε όλοι με αγωνία την ημέρα που ο Περιφερειάρχης θα τους δώσει την προσωρινή και μετά την οριστική παύση, από τα δημόσια αξιώματα, ώστε να γυρίσουν με το καλό στα σπίτια τους. Στην ερώτησή μας ποιο νομίζει ότι θα είναι το αποτέλεσμα της δίκης και τι ποινές θα πέσουν ο Τειρεσίας μας απάντησε λανθασμένα, αποδεικνύοντας για μια φορά ακόμη ότι για μάντης πλέον δεν κάνει. Τα νούμερα και οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι ιδιαίτερα σκληρές για αυτό προτείνουμε αν είστε κάτω των 18 ετών να μην δείτε καν το επόμενο βίντεο και αν είστε γονιός, χαμηλώστε τα ηχεία








Η ΓΕΚΙΑ



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Μετά τις ειδοποιήσεις που λάβαμε ότι το blog μας δεν εμφανίζετε σωστά στην οθόνη του υπολογιστή, σας πληροφορούμε ότι αυτό το πρόβλημα παρουσιάζετε μόνο όταν η περιήγηση στο internet γίνετε μέσω explorer. Προτείνουμε η περιήγησή σας να γίνετε μέσω Mozilla Firefox ή Google Chrome. Τουλάχιστον μέχρι να εντοπίσουμε την αιτία και την πηγή του προβλήματος. Άξιο απορίας είναι ότι τα υπόλοιπα blogs του Αιτωλικού, εμφανίζονται κανονικά σε όλα τα προγράμματα. Ελπίζουμε αυτή η δυσλειτουργία να μην οφείλετε σε παρέμβαση με άνωθεν εντολή.

Συντακτική Ομάδα του Μ.Ε.Π

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΗ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ


Και τώρα τι; Και τώρα ποιος; Αυτά είναι τα ερωτήματα που πλανιόνται πάνω από το Αιτωλικό μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις για το τόπο μας και το μέλλον μας. Ένας κατάδικος Δήμαρχος άντε να αντέξει ακόμη λίγες μέρες, άντε λίγους μήνες. Σε κάποια στιγμή θα τεθεί είτε το θέλουμε είτε όχι το ερώτημα, ποιος θα μπει στη θέση του; Ρίχνοντας μια ματιά στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός της απογοήτευση που νιώθω, μου έρχεται στα χείλη και ένα χαμόγελο.Καταρχάς διότι πάνω του 80 % του σημερινού συμβουλίου είναι και αυτό κατάδικο μαζί με το Δήμαρχό μας. Άρα εκπίπτουν και αυτοί ακόμη και από την ιδέα να είναι έστω προσωρινοί Δήμαρχοι Αιτωλικού, μέχρι τουλάχιστον τις εκλογές. Ποιος μένει; Μένει ο Δήμος Τσοκάντας, (και μετά μου λέτε γιατί γελάω!), τα σχόλια είναι περιττά. Μένει ο Σαμαντάς, δεν νομίζω να είναι τόσο χαζός να πει το ναι. Είναι ο φουσκομπαλόνας, όχι Θεέ μου ήμαρτον (Νικολάκη γύρνα πίσω, αμέσως). Για τον Καραδήμα δεν λέω τίποτα γιατί πιστεύω ότι πρέπει να σέβομαι τον εαυτό μου. Μετά από αυτούς; Ψάχνω ψάχνω , τίποτα, σε κάποια στιγμή μου ήρθε στο νου ο Παλαιοκώστας με τον Ριτζάι, (όχι, συγγνώμη λάθος έργο). Βρε παιδιά το έχουμε καταλάβει ότι ξεμείναμε από σωτήρες; Αν κάποιος ξέρει τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις παρακαλούμε να μας στείλει e-mail, για να μάθουμε και εμείς και επιτέλους να βρούμε τον ύπνο μας. Ο μόνος που δεν έχει χάσει τον ύπνο του είναι ο Κώστας Σταράμος, αυτός όχι απλώς παίρνει υπνοστεντόν αλλά ανάγκασε με την συμπεριφορά του τον ίδιο τον ύπνο να αυτοκτονήσει. Εσύ δεν παίζεσαι με τίποτα βρε αδερφάκι μου, του είπε ο ύπνος, πηδώντας στο χάος. Συνεχίζω το ψάξιμο και τι ανακαλύπτω; Ένα μικρό παιδάκι που κάθετε δίπλα στους τοποσωτήρες μας. Τι είσαι εσύ ορέ ζαγάρ του λέω, μαθητής μου απαντά και τι θέλεις εσύ δίπλα με αυτούς; Α, είμαι εκλεγμένος αντιπρόσωπος των μαθητών, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και παίρνω συμβολικά μέρος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ρωτώντας μαθαίνω ότι ο πιτσιρικάς έχει πρωτοστατήσει σε εκδηλώσεις και εκδρομές. Μάλιστα κάποιος μου είπε ότι ο Νικολάκης μας, έβαλε λυτούς και δεμένους να αποτρέψει την εκλογή του στο μαθητικό συμβούλιο. Ούτε σ αυτό τα κατάφερε, τι γίνετε τελικά με αυτόν τον άνθρωπο βρε παιδί μου; Σε τίποτα να μην τα καταφέρνει;

Λοιπόν η πρόταση μου είναι ξεκάθαρη, όλοι μα όλοι σας δεν πιάνετε δράμι μπροστά του, δεν παραιτείστε μπας και δούμε άσπρη μέρα στο τόπο μας; Θα πάμε τουλάχιστον εκδρομές και οι εκδηλώσεις θα έχουν περιεχόμενο. Άσε που αν γίνει πραγματικότητα αυτό, θα μας συζητά όλη η Ελλάδα. Φαντάζεστε τα καραβάνια των ανταποκριτών ντόπιων και ξένων, τους τουρίστες που θα γεμίσουν το Αιτωλικό για το σπάνιο γεγονός; Να πως γίνετε η ανάπτυξη πραγματικότητα, να πως στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Η ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ 2

Λάβαμε με 2 διαφορετικά e-mail (μη ανακοινώσιμα αλλά γνωστά σε εμάς) και δεύτερο γύρο σπαρταριστών παραλειπόμενων από τη δίκη της χρονιάς, όσον αφορά το Αιτωλικό.
Τα κάναμε ένα άρθρο και σας τα προσφέρουμε.
Απολαύστε και γελάστε. Σε λίγα χρόνια θα τα λέμε για ανέκδοτα.
Τα μηνύματα…….


Η απολογία του Νίκου Φραγκούλη ανάγκασε τον Πρόεδρο του δικαστηρίου να τον ρωτήσει τι μόρφωση έχει
–Απόφοιτος εξαταξίου γυμνασίου απάντησε ο Φραγκούλης.
–Δεν είσαι και αγράμματος για να μιλάς έτσι ανταπάντησε ο Πρόεδρος.(Σχόλιο των Μ.Ε.Π.) Φανταστείτε τι έλεγε και τι καλή γνώμη σχημάτισε ο Πρόεδρος για τον αντιδήμαρχό μας.

Τι δουλειά κάνεις ρώτησε ο Εισαγγελέας την Βάσω Τσίντζου.
–Οδοντίατρος Περιδοντολόγος απάντησε αυτή, με δυσκολία στην ομιλία της και δείχνοντας το στόμα της.
–Οδοντίατρος με πρόβλημα στα δόντια παρατήρησε ο Εισαγγελέας.
(Σχόλιο των Μ.Ε.Π.) κυρά βάσω μας ντροπή. Έτσι θα κάνουμε πελατεία; Τώρα που έχουμε και οικονομικά σφιξίματα;

Εξαπάτηση εκ μέρους του Δημάρχου επικαλέστηκε ο Σπύρος Βασιλείου.
–Τον ρώταγα αν οι προσλήψεις είναι μέσω ΑΣΕΠ και μου απαντούσε ναι εξαπατώντας με είπε.
–Σαν δημοτικός σύμβουλος, δεν γνωρίζεις ότι οι δίμηνες συμβάσεις δεν χρειάζονται ΑΣΕΠ; του απάντησε ο Πρόεδρος.
(Σχόλιο των Μ.Ε.Π.) και εκείνος δεν απάντησε

Μόνο μία φορά ψήφισα για προσλήψεις ισχυρίστηκε ο Γιώργος Καρέτσος, τις άλλες φορές ψήφισα αρνητικά.
–Σε όλες τις αποφάσεις ήσουν παρών και όλες είναι παμψηφεί απάντησε Πρόεδρος.
(Σχόλιο των Μ.Ε.Π.) και εκείνος δεν απάντησε

Με ξεχάσατε κ Πρόεδρε είπε ο Τάκης Κατζόγιας (πράγματι ξεχάστηκε να κληθεί σε απολογία). Τον κάλεσε ο Πρόεδρος και είπε ο Κατζόγιας.
–Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν υποχρεωμένος να ελέγχει τα θέματα που φέρνει για ψήφιση αν είναι νόμιμα και στην συνέχεια να ελέγχει την εφαρμογή των αποφάσεων.
–Ποιος ήταν Πρόεδρος ρώτησε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου
– Ο Φραγκούλης απαντάει ο Κατζόγιας.
Αποτέλεσμα 12 μήνες φυλάκιση ο Φραγκούλης αντί για 5 που εισέπραξαν οι υπόλοιποι.
(Σχόλιο των Μ.Ε.Π.)
περαστικά, πάντα τέτοια, να τους εκατοστίσεις

Μετά την καταδικαστική απόφαση ένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους απευθύνεται στον Βαγγέλη Κολτσίδα και του λέει.
–Τι σε περίμενε και σένα ρε Βαγγέλη, δεν καταδικάστηκες στα 4 χρόνια που διοικούσες τον Δήμο και την έφαγες τώρα από την διοίκηση του Γαλάνη.
(Σχόλιο των Μ.Ε.Π.) ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει

Ρωτάει καταδικασθείς σύμβουλος που έλειπε την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση. –Ποια ήταν η απόφαση ρε παιδιά;
-Από 5 μήνες του απαντάει κάποιος.
-Όλοι; ξαναρωτάει αυτός που έλειπε.
–Όχι, του απαντάνε, ο Πρόεδρος του δικαστηρίου είπε, όποιος λέγεται Νίκος δικάζεται με 12 μήνες (Γαλάνης Φραγκούλης)

(Σχόλιο των Μ.Ε.Π.)
ακόμα αντηχούνε τα γέλια, στους τοίχους των δικαστηρίων της Πάτρας.

-Γιατί προσλαμβάνατε συνεχώς με δίμηνα κύριε δήμαρχε; Ρωτάει ο εισαγγελέας
-Είχαμε πολλές φυσικές καταστροφές, και χρειαζόμαστε συνεχώς προσωπικό, απαντά ο λεβέντης μας.
- Μα εμείς δεν διαβάσαμε στις εφημερίδες, για τίποτα φυσικές καταστροφές στα μέρη σας επιμένει ο εισαγγελέας και συνεχίζει ειρωνικά, εκτός αν σας έχετε κάθε μέρα μπασά και σας κάνει ζημιές.
(Χωρίς σχόλιο)

-Διαισθάνομαι κάποια αδυναμία να αντιληφθείτε και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της πόλης σας, κύριε δήμαρχε, επισημαίνει ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, προς τον λεβέντη μας.
- Δεν ήξερα κύριε Πρόεδρε απαντά αυτός, εγώ ένας απλός υπάλληλος της ΔΕΗ ήμουνα, πριν γίνω δήμαρχος.
(Χωρίς σχόλιο)


Για την αντιγραφή
Ο Γραμματοσυλλέκτης

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

100 ΗΜΕΡΕΣ και από την ΑΝΑΦΟΡΑ στα ΣΦΑΓΕΙΑ

Κάντε click (εδώ) και θα βρείτε προηγούμενο άρθρο μας μαζί με τα απαραίτητα links για να θυμηθείτε ακριβώς τι συνέβαινε και τι συμβαίνει.
Πέρασαν λοιπόν εκατό ημέρες από τότε. Πέρασε και το Πάσχα όπου χιλιάδες αρνάκια και κατσικάκια κατέληξαν ζουμερά – ζουμερά στις σούβλες μας.
Τι συνέβη όμως; Εμείς φάγαμε το κρεατάκι και τα ψαράκια της λιμνοθάλασσας μέθυσαν..... με το ζεστό τους αίμα; Διότι εάν αποσυντονίζεται ο βιολογικός καθαρισμός στην κανονική περίοδο, όπως δήλωνε τότε ο δημοτικός σύμβουλος γιώργος κατσούλης, και στεκόταν απέναντι από τον δήμαρχο, τότε μπορούμε να φανταστούμε τι συνέβη τώρα.
Να είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι ο μπάρμπα γιώργος σαν υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος του βιολογικού θα επαναφέρει το θέμα και θα κατακεραυνώσει το δήμαρχο ή έχουν τακτοποιηθεί οι μικρές ή μεγάλες διαφορές που είχανε μεταξύ τους και έτσι πια αυτομάτως λύθηκε και το πρόβλημα του βιολογικού;;
Δημήτρη Καρέτσο σου υπενθυμίζουμε ότι το θέμα σε αφορά, και ότι περιμένουμε κάτι από εσένα.
Μην μας απογοητεύσεις, είσαι πολύ νέος ακόμα για να καείς μαζί τους. Γιατί εάν επέμβει και εδώ ο εισαγγελέας και υπάρξει νέα καταδίκη, θυμήσου ότι θα είσαι και εσύ έκπτωτος μαζί τους!!!
Κώστα Σταράμο, γιατί το θέμα δεν επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο;;
Αφού τα θυμηθείτε μπορείτε πάλι να θυμώσετε και να αναρωτηθείτε. Ποιού τα συμφέροντα τάχθηκαν να προστατεύουν;;
Τα δικά μας του, ιδιοκτήτη των σφαγείων, του κόμματος τους, ποιού τελικά.
Και εάν, όπως θα ισχυριστούν, τάχθηκαν να προστατεύουν τα δικά μας, γιατί δεν το κάνουν ή αν το κάνουν γιατί εμείς δεν το ξέρουμε;;
Θα απαντήσει στον Δήμο επιτέλους κάποιος;






Η Καρακάξα Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...