Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΩΡΑ της ΓΗΣ, ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το πρώτο μήνυμα ήρθε στη θυρίδα εισερχομένων μας αμέσως μετά το άρθρο «Σύνδεση με ΑΛ Αιτώλικο Νιούζε», αλλά θέλαμε να δούμε, περιμέναμε ίσως κάποια αντίδραση από τη πλευρά των αρχόντων μας και ναι είδαμε εκείνη τη θλιβερή φωτοτυπία που αναρτήθηκε σε μερικές κολόνες της πόλης, και μας ενημέρωνε ότι ο δήμος μας συμμετέχει στην «Ώρα της Γης».
Τέλος πάντων έστω και έτσι, πήρανε μια ιδέα από τα blogs που ασχολήθηκαν με το θέμα και στείλανε έστω την τελευταία ώρα ένα υπάλληλο να κατεβάσει μερικούς διακόπτες.
Άντε, ας’ τους πούμε ένα μικρούλικο μπράβο, αν και μερικές φορές είναι προτιμότερο να μην κάνεις τίποτα, παρά να κάνεις κάτι σαν αυτό, με την μορφή αγγαρείας, εξαναγκασμού, με τη μορφή κλείστε τα φώτα ρε παιδιά για να μην γράφουν πάλι αύριο αυτοί.
Το μήνυμα σε τρείς συνέχειες....... έχει πια χάσει την επικαιρότητά του, αλλά σας το ανεβάζουμε, έτσι για να διαβάσετε τις σκέψεις ενός συμπολίτη μας, και ίσως χρησιμέψουν του χρόνου οι ιδέες αυτές, αν αποφασίσει η δημοτική μας αρχή να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά με αυτά τα «μικρά» πράγματα
Το μήνυμα μέρος 1ο
Πληροφοριολογιότατοι Μη Ενεργοί Πολίτες, κάποιες φορές είναι σαν να ρίχνετε λάδι στη φωτιά με σας που έμπλεξα και μου σπάτε τα νεύρα.
Και λοιπόν; Τι έγινε κι αν η Ναύπακτος κι αν το Αγρίνιο σεβάστηκαν την παγκόσμια ώρα του περιβάλλοντος και θα υλοποιήσουν οι Δήμοι τους τις μικρές ή μεγάλες εκδηλώσεις τους σ αυτή την παγκόσμια συμμετοχή. Που, απευθύνεστε το γνωρίζετε καλύτερα. Κρίμα που με γυρνάτε να κοιτάξω πάλι τη στειρότητα της Δημοτικής αρχής. Τα είδαμε όλα.
Φαντασία: ΜΗΔΕΝ.
Πρακτικότητα: ΜΗΔΕΝ.
Πρωτοβουλία ΜΗΔΕΝ.
Πολιτισμός: ΜΗΔΕΝ.
Ευστροφία: ΥΠΟ του μηδενός και μας παρασέρνουν όλους στο βόρβορο της ανυπαρξίας και της δικής τους δολιότητας.
Οι ιδέες μας λοιπόν είναι αρκετές. Μια βόλτα το βράδυ στην παραλία και βρήκες της δικής σου πόλης τη συμμετοχή.
Να μια ιδέα από τις πολλές: Συσκότιση όλων των κτιρίων του Αιτωλικού. Πυροφάνι από τους ψαράδες σε όλη τη λιμνοθάλασσα. Όλα τα πιτσιρίκια και τσιγγανάκια μαζί, λαμπαδηδρομία στα στενά της πόλης εκ των οποίων τα μισά θα χτυπούν καπάκια της κατσαρόλας τραγουδώντας ταυτόχρονα και το τραγουδάκι που πολύ ταιριάζει (έξω ψύλλοι, έξω κοραίοι, μέσα οι νοικοκυραίοι) αφιερωμένο στη Δημοτική μας αρχή και πρωτομαγιάτικο έθιμο. Δεν πειράζει αν πραγματοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα, εδώ αλλάξαμε ημερομηνίανια με κοτζάμ Λιακατά!!! Τερματισμός στην κεντρική πλατεία.
Και δεν πειράζει ας μη μας δείξει η τηλεόραση. Ας δώσουμε ρε γαμώτο μια εικόνα στα παιδιά μας να ΄χουνε κι αυτά να λένε και να μαθαίνουν.
Το μήνυμα μέρος 2ο
Συνέχεια της ιδέας για τη συμμετοχή του Αιτωλικού στο, βιώσιμο μέλλον του πλανήτη και τα μηνύματά της.
Μίλησα, στην ιδέα μου για πυροφάνι με τους ψαράδες. Είναι γιατί, όλοι οι κάτοικοι του Αιτωλικού ελπίζουμε στον αγώνα τους και τους θεωρώ πρωτεργάτες τέτοιων κινητοποιήσεων. Μίλησα για λαμπαδηδρόμους πιτσιρικάδες. Είναι γιατί, ελπίζω στη νέα γενιά που θα αναλάβει τα σκήπτρα του βιώσιμου πλανήτη μας. Μίλησα για τα τσιγγανάκια παιδιά, που πρέπει κάποτε να διδαχτούν από μας τους πολύξερους να συμβιώνουν και να προσφέρουν μαζί μας. Μίλησα για την αναμμένη δάδα στα χέρια τους γιατί είναι εκείνο το αρχέγονο φως που μόνο μηνύματα πολιτισμού μπορεί να μεταδώσει μέσα από την παρθενικότητα του σκοταδιού και όχι το σκοταδισμό. Όπως άλλωστε χρήσιμο και βιώσιμο εργαλείο είναι αυτό το φως στη λιμνοθάλασσα, στα χέρια του ψαρά. Μίλησα για αυτοσχέδια μπάντα κρουστών οργάνων ,που εξυμνούν τη μάνα νοικοκυρά και την καθημερινή αγωνία της για το φαγητό της οικογένειας, που δεν χρειάζονται τα έξοδα της φιλαρμονικής του Δήμου για να ηχήσουν. Τη φιλαρμονική που στερήθηκε η πόλη μου όλα αυτά τα χρόνια και στέρησε και από τα παιδιά της το δικαίωμα της εκπαίδευσης και τη μύηση στη μουσική. Μίλησα για τη λήξη της τελετής στην κεντρική πλατεία της πόλης μου, γιατί εκεί, είναι το σημείο αναφοράς κάθε Αιτωλικιώτη και Αιτωλικιώτισσας.
Τόσο απλός είναι ο πολιτισμός γι αυτό είναι φωτεινός. Αναφέρομαι στην ιδέα μου, όχι για να υλοποιηθεί, αλλά για να καταγραφεί .Πιστεύοντας ότι σαν μονάδα πέρα από το κατέβασμα του γενικού της ΔΕΗ στο σπίτι μου ,έκανα και κάτι παραπάνω.
Το μήνυμα μέρος 3ο και τελευταίο
Ώρα ΓΗΣ.
Έσβησα τα φώτα για να ανάψω μια ελπίδα.
Έσβησα τα φώτα για να κάνω παρέα στο φεγγάρι.
Έσβησα τα φώτα για βρω τη συνείδησή μου.
Έσβησα τα φώτα για να λάμψει η αλήθεια.
Έσβησα τα φώτα για να γεμίσει η σκέψη μου απεραντοσύνη.
Και με την αίγλη των κεριών "βρήκα τα παιδικά μου χρόνια, παιχνίδι που μου το 'σπασαν"

Και τα τρία μηνύματα είχαν υπογραφή Likea

Ο Γραμματοσυλλέκτης Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στη ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Μεγαλειώδεις εκδηλώσεις ζήσαμε χθες το βράδυ στην Πόλη μας.
Το Αιτωλικό συμμετείχε ενεργά στην «Ώρα της Γης» δίνοντας δυναμικά το παρόν και βροντοφωνάζοντας «είμαστε εδώ, είναι και αυτός ο τόπος μέρος των ενεργών πόλεων της Γης»
Έτσι λοιπόν παρακολουθήσαμε τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις που έλαβαν
χώρα στη πλατεία, στην παραλία και σε όλες τις γωνιές της πόλης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
08.33 Σβήσανε τα φώτα
09.30 Ανάψανε πάλι τα φώτα


Τι τα θες αδερφέ μου, αν έχεις δημοτική αρχή με φαντασία και τόσο δραστήρια όσο η δικιά μας, αισθάνεσαι και συ ότι υπάρχεις στον κόσμο।



Η Καρακάξα

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΜΕΠ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι, η αντιπαράθεσή μας με τον Δήμαρχο είναι πια παρελθόν. Οι όποιες διαφωνίες , έχουν ξεπεραστεί.
Δόθηκαν αμφότερες εξηγήσεις και του αποσπάσαμε την ομολογία ότι, πλέον θα αποκτήσει χιούμορ και θα προσπαθήσει... όσο χρόνο του έχει απομείνει να αποδείξει την αξία του με έργα, προς όφελος των πολιτών του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος μάλιστα, μας έδωσε αποκλειστική συνέντευξη την οποία προβάλουμε σε παγκόσμια πρώτη.
Εμείς του ευχόμαστε, καλό κατευόδιο.
Καταγγέλλουμε τον Τάσο Παρασκευά, ο οποίος έστειλε e-mail στον ΣΚΑΙ, με το οποίο παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση του Αιτωλικού και δεν άφησε τον δήμαρχο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.
Καλά του έκανε και το ΣΚΑΙ και πήρε συνέντευξη από τον Δήμαρχο και όχι από αυτόν.
Έτσι γίνονται τα οράματα πραγματικότητα αγαπητέ συνδημότη!

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΗΜΕΡΑ της ΓΗΣ η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

Διαβάστε (εδώ) την ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΆ, για την ΗΜΕΡΑ της ΓΗΣ.
Δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήστε ή αναγκαστικά να διαφωνήσετε, ΑΛΛΑ στην Δημοκρατία, υπάρχουν και χωράνε πολλές απόψεις.
Αυτό ακριβώς είναι το δικαίωμα που διεκδικούμε.
Το δικαίωμα να έχουμε άποψη, και ας ενοχλείται ο κάθε χαζοεκδότης και ο κάθε χαζοδήμαρχος από αυτήν.

Τειρεσίας

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ, σε πολύ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΗΝΥΜΑ

Νέο μήνυμα στα εισερχόμενα σχολιάζει το άρθρο μας «ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ BLOGS ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ .COM»
Το μήνυμα
Το άρθρο δίνει την εντύπωση ότι παραδέχεστε την συκοφαντία, αλλά πανηγυρίζεται που δεν την τιμωρεί η αμερικάνικη νομοθεσία. Δίνεται έτσι αφορμή στο μ... (κύριο έγραφε εδώ) τον κουτσάφτη να μιλήσει για δικαίωση των γραφόμενων του.
Μήπως να ρετουσάρατε λίγο το άρθρο;
Φιλικά
Η απάντηση των Μ.Ε.Π.
Αγαπητέ φίλε, δεχόμαστε και ευχαριστούμε για την υπόδειξη, ΑΛΛΑ, δεν χρειάζεται να ρετουσάρουμε το άρθρο ΔΙΟΤΙ, έχει την εξής έννοια:
Όταν μια ΑΡΧΗ πηγαίνει στο δικαστήριο για να προσβάλλει ένα πολίτη που την κρίνει, το πρώτο πράγμα που προσπαθεί να αποδείξει για να καταδικάσει τον πολίτη είναι η συκοφαντική δυσφήμηση.
Σε αυτό το σκεπτικό κινείται η νομοθεσία των ΗΠΑ, και με αυτή τη λογική έβγαλε αυτή την απόφαση το συγκεκριμένο δικαστήριο.
Γνωρίζοντας λοιπόν την νοοτροπία των αρχών, ο Δικαστής, αποφάσισε ότι ακόμα και εάν οι αρχές μπορέσουν με στημένα δικαστήρια να αποδείξουν συκοφαντική δυσφήμηση, δεν θα είναι αυτή από μόνη της ικανή, για την άρση του απορρήτου.
Σε ευχαριστούμε πολύ, γιατί η παρατήρηση σου, μας έδωσε την ευκαιρία να βάλουμε το πράγμα στη θέση του, ώστε να μην μπαίνουν ιδέες στο μ....(κύριο) κουτσάφτη και στους άλλους της αυλής του δημαρχείου.

Ο Γραμματοσυλλέκτης


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΔΕΣΗ με ΑΛ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΝΙΟΥΖΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ (εδώ)και κάντε click στα προτεινόμενα links, για να δείτε που ζει ο υπόλοιπος κόσμος.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Φαίνεται ότι η προσπάθεια μας να συνδράμουμε τον δήμαρχο στην αποκάλυψή μας (στο άρθρο του Τειρεσία ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΠΤΩΝ), άναψε φωτιές σε ανυποψίαστους μέχρι αυτή την ώρα συνδημότες μας.
Έτσι ένα νέο εισερχόμενο μήνυμα βρήκα στη θυρίδα με τίτλο ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Ένας συνδημότης μας, δηλώνει ανήσυχος εάν θα συμπεριληφθεί στην λίστα υπόπτων που ήδη συντάσσεται, και μας ρωτά να εξετάσουμε την περίπτωση του.
Έχει τέσσερα παιδιά, που τα τρία ζουν εκτός Αιτωλικού, και ένα που πηγαίνει στο λύκειο. Επίσης φιλοξενεί προσωρινά ένα ανεψιό του φαντάρο που υπηρετεί στο Μεσολόγγι.
Μας ρωτά λοιπόν τα εξής:
Το μήνυμα:
Έχω έναν παλιό υπολογιστή, ο οποίος όμως δεν δουλεύει, ΑΛΛΑ…….
έχω στο σπίτι μου τηλεφωνική σύνδεση. Έχω υπολογιστή στην δουλειά μου, αλλά δεν έχω σύνδεση στο διαδίκτυο.
Όμως ο μπατζανάκης του έχει τηλεφωνική σύνδεση στο σπίτι του, άλλα δεν έχει Η/Υ , έχει όμως Η/Υ στο γραφείο του, και τηλέφωνο και σύνδεση στο διαδίκτυο.
Το ένα παιδί μου, δουλεύει σε γραφείο το οποίο διαθέτει Η/Υ και σύνδεση στο διαδίκτυο και έχει και υπολογιστή σπίτι του, αλλά δεν έχει τηλέφωνο (στο σπίτι του), όμως θα μπορούσε να έχει ασύρματη σύνδεση.
Το δεύτερο παιδί μου, δουλεύει σε internet café, αλλά δεν έχει ούτε υπολογιστή σπίτι του ούτε τηλέφωνο, ΑΛΛΑ έχει κινητό που συνδέεται στο internet.
Το τρίτο παιδί μου σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο, όπου φυσικά έχουν και Η/Υ, και τηλέφωνο, και σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά έχει και δικό του υπολογιστή στο σπίτι που μένει, όμως εκεί δεν έχει τηλέφωνο.
Το τελευταίο μου παιδί που πηγαίνει στο λύκειο εδώ του Αιτωλικού, έχει μπει τρεις φορές στο γραφείο του λυκειάρχη και εκεί υπάρχει υπολογιστής συνδεδεμένος στο internet, όμως το ίδιο το παιδί δεν τον έχει χρησιμοποιήσει, εκτός από μια φορά που σε ένα μάθημα φυσικής ιστορίας μαζί με όλη την τάξη και ένα καθηγητή, παρουσία του λυκειάρχη, ψάξανε για κάποιες πληροφορίες σχετικές με το μάθημα.
Αυτό όμως το παιδί έχει και δύο φίλους που συχνάζουν κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο internet café από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.
Ο ανεψιός μου τώρα, που υπηρετεί φαντάρος και τον φιλοξενώ προσωρινά όπως σας είπα, όταν δεν έχει δουλειά εκεί στο στρατόπεδο, συχνάζει στο ΚΨΜ, όπου υπάρχει ένας παλιός Η/Υ που είναι συνδεδεμένος στο internet και μπορεί να τον χρησιμοποιήσει όποιος θέλει. Βέβαια, εγώ τον έβαλα και ορκίστηκε στα κόκκαλα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ότι δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ο ίδιος, αλλά με τα παιδιά δεν είσαι ποτέ σίγουρος.
Τέλος το παιδί της γειτόνισσας, είναι internet maniac, αλλά η μαμά του διαφωνεί, ο δε μπαμπάς του είναι μπεκρής.
Βάσει αυτών των ειδικών συνθηκών, σας παρακαλώ να μου πείτε εάν θα είμαι στην λίστα υπόπτων και εκτός αυτού ποιος άλλος θα είναι, διότι καταλαβαίνετε ανησυχώ για τα παιδιά μου.
1. Εγώ ο ίδιος
2. Το αφεντικό μου
3. Ο μπατζανάκης μου
4. Το αφεντικό του μπατζανάκη μου
5. Το ένα μου παιδί που δουλεύει στην εταιρεία
6. Το αφεντικό του παιδιού μου (και επειδή είναι δύο συνέταιροι, θα είναι και οι δύο;)
7. Το άλλο μου παιδί που δουλεύει στο internet café
8. Ο ιδιοκτήτης του internet café που δουλεύει το άλλο μου παιδί μαζί με τον dj γιατί βάζει μουσική από το internet
9. Το τρίτο μου παιδί που πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο
10. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου
11. Ο υπουργός παιδείας
12. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένει.
13. Ο θυρωρός της πολυκατοικίας.
14. Το παιδί μου που πάει στο λύκειο
15. Ο καθηγητής φυσικής ιστορίας
16. Ο Δελβινιώτης (επειδή είναι λυκειάρχης)
17. Οι δύο φίλοι του, που συχνάζουν στο internet café κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 6 με 8.
18. Ο ιδιοκτήτης του internet café που συχνάζουν οι φίλοι του παιδιού μου.
19. Η καθαρίστρια του internet café που συχνάζουν οι φίλοι του παιδιού μου.
20. Ο καφετζής που διατηρεί καφενείο απέναντι από το εν λόγω κατάστημα.
21. Ο ανεψιός μου
22. Ο διοικητής του στρατοπέδου
23. Ο υπουργός εθνικής αμύνης
24. Ο καψιμιτζής
25. Ο βοηθός του μάγειρα του στρατοπέδου, γιατί πέρυσι πήγε δύο (2) φορές στο ΚΨΜ.
26. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη.
27. Το παιδί της γειτόνισσας
28. Η γειτόνισσα
29. Ο μπεκρής
30. Η συνυφάδα της γειτόνισσας
31. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που πήγαμε το καλοκαίρι διακοπές στο Γύθειο, διότι μόλις τώρα θυμήθηκα ότι είχε τηλέφωνο και μάλλον είχε και σύνδεση στο internet.
(σε αυτή την περίπτωση θα συμπεριληφθεί στη λίστα και ο εξάδελφος της γυναίκας μου; Γιατί είχαμε πάει μαζί διακοπές, και εάν συμπεριληφθεί θα είναι και τα δύο ανήλικα παιδιά του, ειδικά το μικρό 4,5 μηνών, είχε πλησιάσει τον υπολογιστή του ξενοδόχου την ώρα που ήταν συνδεδεμένος στο internet, σε απόσταση μικρότερη των 80 εκατοστών).
32. (κάηκα) ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με διότι όπως βλέπετε είμαι πολύ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και όπως αντιλαμβάνεστε πολύ σπάνια.
Σας ευχαριστώ , συνδημότης σας.

Η απάντηση των Μ.Ε.Π.
Αγαπητέ μας φίλε, μελετήσαμε την περίπτωσή σου με τους νομικούς μας συμβούλους και καταλήξαμε ότι η σωστή απάντηση είναι η τελευταία.
Θα συμπεριληφθούν στην λίστα υπόπτων όλοι οι παραπάνω (εκτός της περιπτώσεως 29, διότι δεν θα είναι σε θέση να καταθέσει και θα τους σπάσει τα νεύρα), γι αυτό αύριο το πρωί, πρέπει να περάσεις από το γραφείο του ανακριτή, προκειμένου να καταθέσεις για τα ειδεχθή εγκλήματα, της κριτικής της δημοτικής αρχής, της κατοχής και χρήσης Η/Υ, και της εισόδου δικής σου, συγγενών σου και της γειτόνισσας στο internet.

Τι γελάτε ρε, αυτά είναι σοβαρά θέματα. Έχει το πρόβλημά του ο άνθρωπος.

Περιμένουμε και τις δικές σας ΕΞΙΕΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ για να τις εξετάσει το νομικό μας τμήμα.


Ο Γραμματοσυλλέκτης
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΙ μισό ΜΠΡΑΒΟ του ΚΩΣΤΑ

Έφτασε η πληροφορία στα αυτιά μου.
Εργάτες καθαρίζουν την ανατολική παραλία.

Ξεκίνησα κατά κει.
Πράγματι εργάτες, βρισκόντουσαν στο μέρος που είχα φωτογραφήσει, και δούλευαν.
«Από πού είστε ρε παιδιά», ρώτησα απ’ έξω, απ’ έξω, για να μην καρφωθώ κιόλας.
«Απ' του Μισουλόγγ» μου λένε, «μας έστειλε ου Σταράμους, για να καθαρίσουμι ιδώ».
Ειλικρινά σας μιλάω, ευχαριστήθηκα μέχρι συγκινήσεως.
Το blog μας κατάφερε να κάνει κάποιον να κινηθεί, κάποιον να ενδιαφερθεί.
Ζήτω και πάλι ζήτω.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ, σκέφτηκα, κάτι άκουσες, κάποιο μήνυμα έφτασε στα αυτιά σου, μας διαβάζεις λοιπόν.
Ναι θα μου πείτε, αλλά γιατί μισό το ΜΠΡΑΒΟ, πάλι γκρινιάζεις;
Όχι, το μπράβο μου πάει ολόκληρο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα, δεν δικαιώνει την προσπάθεια που έγινε.
Η παραλία παραμένει βρώμικη.
Αυτοί φίλε μου Κώστα που τους ανέθεσες την δουλειά, δεν την έκαναν, σε κορόιδεψαν.
Τράβα τους λοιπόν το αυτί και ξαναφέρτους, να την τελειώσουν. Κάνε μόνος σου μια βόλτα και θα το διαπιστώσεις.
Αλλά το ΜΠΡΑΒΟ, είναι ΜΠΡΑΒΟ έστω και μισό, μέχρι να ολοκληρώσεις… τη δουλειά.
Αυτό ζητάμε από την δημοτική μας αρχή, να κάνει την δουλειά της.

paparazzi
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΜΠΡΑΒΟ του ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Για να μην λέτε ότι συνεχώς γκρινιάζω, θέλω να πω και ένα μπράβο, στον Αποστόλη Μπλίκα. Στο άρθρο μου ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ & Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ είχα σχολιάσει την ημερομηνία που αποφάσισε να κάνει την γιορτή της εφημερίδας του.
Ο Αποστόλης έρχεται σήμερα στο φύλλο του Φεβρουαρίου, και δηλώνει πολύ ειλικρινά ότι αποφάσισε ο ίδιος, ανεξαρτήτως εορτών Ντολμά, καρναβάλου κλπ. να κάνει την εκδήλωση στην συγκεκριμένη ημερομηνία, γιατί αυτή την ημέρα έρχονται πολύ επισκέπτες συμπατριώτες μας από την Αθήνα οι οποίοι είναι αυτοί που κατά 80% στηρίζουν την έκδοση.
Ούτε μα, ούτε μου, ούτε σου. Ούτε δεν κατάλαβα, δεν ήξερα δεν είδα. Είχα λόγο που το έκανα και ήταν αυτός.
Το μπράβο λοιπόν πηγαίνει στην ειλικρινή τοποθέτηση του Αποστόλη, που σε καμία περίπτωση δεν τη θεωρούμε απολογητική, αλλά διευκρινιστική.
Αυτό είναι που ζητάμε και από την δημοτική μας αρχή. Ειλικρινείς απαντήσεις, στα ερωτήματα μας, και ας διαφωνούμε εμείς.

Τειρεσίας
στη φωτό (paparazzi) ο Αποστόλης, την ώρα που έχει τελειώσει..... ένα ανέκδοτο, και παραμένει σοβαρός, ενώ όλοι οι άλλοι γελάνε.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ BLOGS ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ .COM

Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται από την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης».
Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση. Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου". To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι: οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα."
Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους".

Πηγή: sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ για τον ΔΗΜΗΤΡΗ

Δημήτρη Καρέτσο, αυτό το μήνυμα απυθύνεται σε εσένα, γιατί εμπλέκεσαι στην υπόθεση της απόρριψης της πρότασης του δήμαρχου σχετικά με τα σφαγεία. Δεν σου απευθύνουμε τα ίδια ερώτήματα, αλλά σαν νέος άνθρωπος που είσαι, σαφώς περιμένουμε περισσότερα, από την πλευρά σου.
Μην μας απογοητεύσεις.
Μια βροντερή παραίτηση, θέλει κότσια, και ίσως θεωρηθεί φυγή, όμως για τους ψαγμένους, θα είναι μια ηρωική πράξη.

Ο Δημοσιογράφος.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΕΞΙ και ΠΕΝΤΕ και ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δύο μήνες και τρεις ημέρες πέρασαν ακριβώς, από την απόρριψη από το δημοτικό συμβούλιο της πρότασης του δήμαρχου για τα σφαγεία. (εδώ) & ( εδώ) &( εδώ).
Ήταν 23 Ιανουαρίου 2009, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατσούλης, δήλωσε σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι τα σφαγεία ρίχνουν τα αίματα, στον βιολογικό καθαρισμό, και αυτός αποσυντονίζεται για 15 ημέρες με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά και τα αστικά λύματα να πέφτουν ανεπεξέργαστα στην λιμνοθάλασσα.
Εξήντα επτά μέρες μετά και:

Ο δήμαρχος δεν έχει ενημερώσει με γραπτή του ανακοίνωση τον δήμο (δηλαδή εμάς) για το βάσιμο ή όχι των ισχυρισμών, του δημοτικού του συμβούλου.

Οι Μ.Ε.Π. λοιπόν ρωτούν:

Εάν είναι αλήθεια
1.Γιατί ο δήμος………. δεν κινήθηκε νομικά κατά των σφαγείων;
2.Γιατί ο κύριος Κατσούλης δεν επανέφερε το θέμα, και το άφησε να ξεχαστεί;
3.Γιατί δεν αντέδρασε στην αδράνεια του δήμαρχου;
4.Γιατί δεν ανέλαβε ο ίδιος να ενημερώσει τον δήμο, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες το τι συμβαίνει, και εάν πρέπει ή όχι να τρώμε τα ψάρια της λιμνοθάλασσας;
5.Γιατί δεν παραιτήθηκε, σαν πράξη αντίδρασης;
6.Γιατί συνεχίζουν να παίζουν με την δημόσια υγεία;

Εάν είναι ψέμα
1.Γιατί δεν είχαμε επίσημη διάψευση από τον δήμαρχο;
2.Γιατί δεν οδηγήθηκε εξαναγκαστικά σε παραίτηση ο δημοτικός σύμβουλος.
3.Γιατί δεν διώχθηκε ποινικά ο δημοτικός σύμβουλος, για διασπορά ψευδών ειδήσεων που σχετίζονται με την δημόσια υγεία.
4.Παραμένει ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για τον βιολογικό καθαρισμό;
5. Γιατί δεν ενημερώθηκε ο δήμος (δηλαδή εμείς) για την επίσημη θέση, του εργολάβου συντηρητή των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού;

Είτε είναι αλήθεια, είτε είναι ψέμα
Εγκρίθηκε τελικά η μελέτη περιβαλλοντικών όρων που είχαν καταθέσει τα σφαγεία, από την Νομαρχία & εάν ναι, ποιος αντινομάρχης την υπογράφει;


Συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ


Αγαπητοί φίλοι, ξέρω ότι ο Τειρεσίας με το προηγούμενο άρθρο σας έβαλε σε σκέψεις και προβληματισμούς. Πολλοί από εσάς βγάλατε τα κομπιουτεράκια και μετράγατε τις πιθανότητες, μήπως έστω και στατιστικά ο τροχός σταματήσει στο πρόσωπό σας. Το φαντάζεστε να βρεθείτε αντιμέτωποι με τον Δήμαρχο γιατί το παιδί σας έστειλε e-mail ή κάποιος άλλος κατάφερε και μπήκε μέσω της σύνδεσή σας στο blog των ΜΕΠ; Τρόμος επικρατεί στο Αιτωλικό και πλέον κανένας δεν εμπιστεύεται τον διπλανό του. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που σήμερα δεν πλησίασε κανένας τον Δήμαρχο να τον χαιρετήσει, παρόλο που ήταν η Εθνική εορτή και παραβρίσκονταν όλη η τρελοπαρέα της Δημοτικής Αρχής. Οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν ότι, ο Δήμαρχος τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στο εξωτερικό και μάλιστα στη Γερμανία. Ο λόγος του ταξιδιού του ήταν, το κλείσιμο συμφωνίας με σπουδαγμένο άνθρωπο της πληροφορικής, ο οποίος ειδικεύεται στο πόλεμο κατά των χάκερ και στον εντοπισμό συντακτών, ξεδιάντροπων ανώνυμων blogs. Σε αυτή τη συνάντηση ο αντιχάκερ κάνει επίδειξη δύναμης όπου ακόμη και ο ίδιος ο Δήμαρχος μένει άφωνος.
Εξασφαλίσαμε οπτικό υλικό από αυτή την επίσκεψη και σας το αφιερώνουμε.
Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Επανέρχεται ο φίλος Οδυσσέας Ιθακήσιος στο θέμα νοσοκομείο Αγρινίου, με σαφείς αναφορές στους βολευτές του νομού μας, Σαλμά και Βερελή. Το μήνυμα έχει φτάσει σε εμάς από τις 17 Μαρτίου, αλλά κάτι ο μπάρμπα σπύρος, κάτι τα δικά μας, κάτι που θέλαμε να το διασταυρώσουμε, έμεινε πίσω. Όμως δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος, ευχαρίστως επανερχόμαστε.
Το μήνυμα
Επανερχόμαστε στο θέμα της κάλυψης του Νοσοκομείου Αγρινίου με Νευροχειρουργό, καθώς την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός επισκεπτόταν την πολύπαθη Παράκαμψη Αγρινίου, στα χέρια μας έφταναν νέα στοιχεία...
Αναλύοντάς τα, βλέπουμε ότι την ίδια χρονιά ( 2007 !!! ) που είχε προκηρυχτεί η θέση για το Αγρίνιο, είχαν προκηρυχτεί και οι θέσεις Νευροχειρουργού για τα Νοσοκομεία Πύργου, Ρόδου, Χανίων, Λάρισας και Καβάλας (χωρίς να εξετάζουμε τις προκηρύξεις για τα «μεγάλα» νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης...)
Και ενώ στα νοσοκομεία αυτά οι θέσεις καλύφθηκαν εδώ και ένα χρόνο (και τουλάχιστον μέσα στο 2008..και μάλιστα για το Νοσοκομείο Πύργου πρόλαβε να γίνει και επαναπροκήρυξη...) έμεινε μόνο το Αγρίνιο ακάλυπτο!.. και βαδίζουμε ήδη στα μέσα του 2009 !!!
Τα ερωτηματικά αμείλικτα :...........
Γιατί τέτοια καθυστέρηση μόνο για το Αγρίνιο; Κάποιος «υπάλληλος» δεν έκανε καλά την δουλειά του; Κάποιος καρεκλοκένταυρος δεν θεώρησε σημαντική την νευροχειρουργική κάλυψη για τον μεγαλύτερο σε έκταση και ένα από τους μεγαλύτερους και σε πληθυσμό, νομό της Ελλάδας; Ή υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα όπως θέλουν κάποιες φήμες…;
Αυτά τα δύο χρόνια, πόσοι άνθρωποι χρειάστηκαν νευροχειρουργική βοήθεια στο νοσοκομείο Αγρινίου και δεν την βρήκαν, λόγω αυτής της γραφειοκρατικής (;) κωλυσιεργίας;
Ποιός θα πάρει την πολιτική ευθύνη απέναντι στους συμπατριώτες μας για αυτό;
Γιατί αφού εδώ και μήνες έχει αναλάβει ο Αιτωλοακαρνάνας Βουλευτής κ. Σαλμάς καθήκοντα Υφυπουργού Υγείας, και πάλι τίποτε δεν προχωράει; Εξάλλου ο κ Υφυπουργός τουλάχιστον λόγω της ιδιότητάς του ως ιατρός πρέπει, ή οφείλει να ξέρει ότι Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς την συνεπικουρία Νευροχειρουργού δύσκολα λειτουργεί ή υπολειτουργεί. Μήπως λοιπόν τα χρήματα που διατίθενται για την ΜΕΘ Αγρινίου θα έχουν την ίδια κατάληξη με τα χρήματα που δόθηκαν πριν από χρόνια (από έναν άλλο Αιτωλοακαρνάνα Υπουργό αν θυμόμαστε καλά), για ένα άλλο μεγάλο έργο στο νομό μας, τον σιδηρόδρομο (!!!). Και αν η μνήμη μας δεν μας απατά, τότε ανακαινίστηκαν οι γραμμές του τρένου- με χρήματα του Ελληνικού Λαού- αλλά τρένο όχι δεν είδαμε αλλά ούτε και θα δούμε ποτέ.
Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε είτε για Πολιτική αδιαφορία, είτε για Κρατική ανευθυνότητα και ίσως - αν οι φήμες έχουν έστω και κατά το ελάχιστο δίκιο – και για Μικροκομματική Σκοπιμότητα Πελατειακού Τύπου. Δεν θα αναπαράγουμε αυτές τις φήμες, καθώς κάτι τέτοιο, με αυτά που αυτές υποστηρίζουν, θα ήταν ποινικά κολάσιμο...
Ίσως όμως θα άξιζε κάποιος να διερευνήσει το κατά πόσο έχουν πραγματική βάση, για να αποδώσει «τα του καίσαρος τω καίσαρι…».
Για να δούμε ποιοι από τους πολιτικούς μας είναι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον Τόπο μας και ποιοι αυτοί που εξαργυρώνουν κομματικά γραμμάτια.
Και το κυριότερο για να προλάβουμε ως Αιτωλοακαρνάνες, μην τυχόν και το έργο της «Παράκαμψης Αγρινίου» περιλαμβάνει και την Δημόσια Υγεία στο Νομό μας.
ΥΓ. προσπαθούμε να διασταυρώσουμε τα υπόλοιπα στοιχεία που μας παραχωρήθηκαν για να επανέλθουμε στο θέμα. Μέχρι τότε αναμένουμε, ελπίζοντας ή η Ζωή να μας διαψεύσει ή τουλάχιστον να είμαστε τυχεροί και να μην χρειαστούμε την βοήθεια Νευροχειρουργού, μέχρι τουλάχιστον να φτιαχτεί η Ιόνια Οδός οπότε θα φτάνουμε γρηγορότερα στην Πάτρα και στα Γιάννενα (ή και στον Πύργο).
Οδυσσέας Ιθακήσιος

Οι Μ.Ε.Π. λόγω της σοβαρότητας του θέματος αναζητούν στοιχεία. Όσοι προαιρείσθε, την ηλεκτρονική μας διεύθυνση την γνωρίζετε,


Ο Γραμματοσυλλέκτης.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΠΤΩΝ

Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά, σύλλογοι και μέλη συλλόγων, αρχές του τόπου, ενεργοί και μη πολίτες, δημοσιογράφοι και εκδότες, υπάλληλοι και άνεργοι, παράνομοι και νόμιμοι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, λάτρεις λοιπών θρησκειών, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, κοντοί, καμένες από κοντό, ψηλοί, καραφλοί αλλά και μαλλιάδες, ξανθιές, μελαχροινές, κοκκινομάλλες και άλλες, μποέμ εκ πεποιθήσεως, λάτρεις των εκδρομών και της κομψής αλητείας, δίμετρες Ρωσίδες, καμένοι από δίμετρη Ρωσίδα, μπουζουκομάχοι, μπουζουκοβόροι, ζαμανφουτίστες, σοκολατολάγνοι και λάγνοι γενικώς, θύματα της 17ης Νοέμβρη και λοιπών τρομοκρατικών οργανώσεων, ερωτευμένοι και ερωτευμένες, εορτάζοντες τη σήμερον και μη, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, ηλίθιοι και πανηλίθιοι, σταρχιδιστές, σοβινιστές, φετιχιστές, γενικώς σε ιστές, κουμπάροι, σώγαμπροι, λάτρες του Elvis και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις…
Μας δίνετε η μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε συνεπείς και χρήσιμοι δημότες.......

Διαβάζω στο άρθρο των φίλων, Γραμματοσυλλέκτη (αυτόν δεν τον πολυγουστάρω, αλλά τέλος πάντων) και Δημοσιογράφου με τίτλο ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ότι ο δήμαρχος ρωτάει διακριτικά, ποιοι έχουν στο σπίτι τους Η/Υ και σύνδεση στο διαδίκτυο, ώστε να βρει ποιοι αποτελούν την συντακτική ομάδα των Μ.Ε.Π. , να τους κάνει μήνυση, να τους καταδικάσει (δεν ξέρει ακριβώς τον λόγο που θα τους καταδικάσει, αλλά θα το βρει στην πορεία ο δικηγόρος), να ζητήσει αποζημίωση και έτσι να κλείσει η Μαύρη Τρύπα (& εδώ) των οικονομικών του Δήμου μας.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την τιτάνια προσπάθεια που παίρνει στις πλάτες του και εμείς ως δημότες τι υποχρέωση έχουμε.
Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε στη σύνταξη μιας λίστας υπόπτων, ώστε να ξεκινήσει η έρευνα, να προσαχθούν οι πρώτοι ύποπτοι και να αρχίσουν οι ανακρίσεις.
Θα κινηθούμε με την βασική αρχή ότι ύποπτοι είναι όλοι όσοι:
Έχουν υπολογιστή & τηλεφωνική σύνδεση ταυτοχρόνως
Άρα λοιπόν έχουμε:
Στους περίπου 10000 κατοίκους του δήμου, αντιστοιχούν γύρω στις 2500 τηλεφωνικές συνδέσεις। Εξ αυτών έχουν υπολογιστή στο σπίτι τους, βάσει στατιστικών το 30% άρα η λίστα μικραίνει περίπου στους 750. Εξ αυτών σύνδεση στο διαδίκτυο έχουν περίπου 50%, άρα ακόμη μια περικοπή της λίστας στο 375.
Πρέπει όμως εδώ να συμπεριλάβουμε, και τους φοιτητές που ζουν εκτός Αιτωλικού και είναι περίπου 500 άτομα. Εξ αυτών πληρούν τις προϋποθέσεις ενοχής, περίπου οι 250. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που δεν κατοχυρώνουν δικαίωμα ενοχής, αλλά εκ του πονηρού σκεπτόμενοι, χρησιμοποιούν τα άντρα της ακολασίας που ονομάζονται internet café. Εδώ ανοίγει ολίγον η λίστα διότι αν υπολογίσουμε και τους φίλους τους που μπαίνουν και διαβάζουν, τότε περίπου θα τους υπολογίσουμε σε 25000 έως 30000, και εάν συμπεριλάβουμε και τα δύο δικά μας συν τα 4 του Μεσολογγίου, internet café, τότε θα έχουμε άλλη μια μικρή μεγέθυνση της λίστας κατά 15000 ύποπτους.
Μέχρις εδώ λοιπόν έχουμε μια λίστα που περιλαμβάνει 45625 υπόπτους.
Σαφώς βεβαίως θα πρέπει να συμπεριληφθούν και όσοι έχουν επαφές με την Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, και οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει ύποπτοι, λόγω των συναλλαγών τους με διάφορα ύποπτα internet café. Αυτή η κατηγορία υπολογίζεται να έχει 452133 υπόπτους. Επίσης για να μην μας ξεφύγει κανείς, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και αυτούς που δουλεύουν ή επισκέπτονται καφετέριες, που ναι μεν έχουν Η/Υ και σύνδεση, και μπορεί να μπει όποιος θέλει και να γράψει ψευδωνύμως τέτοιες αθλιότητες, ΑΛΛΑ αυτές οι καφετέριες δεν είναι επισήμως internet café. Αυτό το νούμερο το υπολογίζουμε σε περίπου 612126,40 υπόπτους.
Ακόμα θα προσθέσουμε στην λίστα και όσους απλώς μπαίνουν χωρίς όμως να γράφουν, διότι μπορεί να τους καρφωθεί η ιδέα να γράψουν κανένα προσβλητικό σχόλιο ή να στείλουνε κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα. Εδώ θα λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι το Μ.Ε.Π. έχει προβληθεί από το troktiko.blogspot.com το όποιο τώρα που μιλάμε έχει δεχτεί 57122143 επισκέπτες, άρα όλοι αυτοί είναι ύποπτοι για συναλλαγές με τους Μ.Ε.Π.
Έτσι λοιπόν μέχρις στιγμής η λίστα μας αριθμεί 56.432.027,40 υπόπτους.
Κλείνουμε, με τις δύο τελευταίες κατηγορίες υπόπτων που είναι οι επισκέπτες των τοπικών ιστοσελογίων που είπαμε ότι είναι κατά την τελευταία καταμέτρηση της Κυριακής 22 Μαρτίου είναι 114.743 πολλαπλασιαζόμενο επί δύο διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να διάβαζαν δύο-δύο κάποιο άρθρο κα να μην έκαναν δικό τους χτύπημα.
Η τελευταία κατηγορία μας είναι εκείνοι που δεν έχουν καμία σχέση με εμάς, αλλά μπήκαν κατά λάθος στα ιστολόγια του Αιτωλικού από την διαδικασία που υπάρχει πάνω ψηλά και γράφει επόμενο ιστολόγιο. Εδώ βέβαια θα πρέπει να κάνουμε υποθέσεις διότι για παράδειγμα, βλέπουμε στο Μ.Ε.Π. ότι έχουμε 3 εισόδους από την Ινδία και άλλες 3 από την Βραζιλία και 18 από τις Ηνωμένες Πολιτείες οβ Αμέρικα. Ας’ υποθέσουμε ότι αυτών των ανθρώπων, επειδή δεν ξέρουν να διαβάζουν Ελληνικά (και ευτυχώς γιατί δεν μπορούν να διαβάσουν τα χάλια μας), τους άρεσαν απλώς οι φωτογραφίες και το είπαν σε μερικούς φίλους τους, για να μπουν να γελάσουν. Αν λάβουμε υπ’ όψιν τον πληθυσμό αυτών των χωρών και το πόσα internet café μπορεί να έχουν, αμέσως διαπιστώνουμε ότι έχουμε ένα αριθμό υποψηφίων ενόχων περίπου 234.188.106,20.
Νομίζω ότι έχω καλύψει όλο το φάσμα που θα πρέπει να ελεγχτεί, και ο αριθμός φτάνει το πολύ λογικό νούμερο 292.534.876,60.
Πιστεύω ακράδαντα ότι μόλις τώρα έγινα ένας χρήσιμος πολίτης.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην δημοτική μας αρχή, ΑΛΛΑ εσείς θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση για να φανερώσετε και κάποια άλλη κρυφή λίστα που εμείς την ξεχάσαμε, αλλά και εξειδικευμένες περιπτώσεις, που ενδεχομένως να είναι ύποπτοι, αλλά να έχουν βρει τρόπο να διαφεύγουν της προσοχής της δημοτικής μας αρχής.

Τειρεσίας.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νέο ηλεκτρονικό μήνυμα στα εισερχόμενα.
Μου φαίνεται ότι έγινα, ο πιο σκληρά εργαζόμενος Έλληνας.
Το μήνυμα έχει τίτλο ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και το υπογράφει ο «κανένας».
Εμείς πιστοί στις αρχές της ψευδωνυμίας, το δημοσιεύουμε αυτούσιο σε τέσσερεις δόσεις, αλλά με πολλά πολλά σχόλια.

Το μήνυμα πρώτη δόση
«Αγαπητοί Μ.Ε.Π. Φωτιά βάλατε μεγάλη του δημάρχου μας. Ρωτάει φίλους και γνωστούς πού να απευθυνθεί προκειμένου να σας καταγγείλει».
Το σχόλιο μας.
Εγώ λοιπόν για να συνδράμω αυτή την προσπάθεια, προτείνω επίσκεψη σε Τριανταφυλλόπουλο, ή....

Νικολούλη. Αν και μεταξύ μας, προτιμότερος από όλους είναι ο Χαρδαβέλας, στην εκπομπή οι «πύλες του ανεξήγητου» μήπως και μας εξηγήσει πως ψηθήκαμε και σε βγάλαμε δήμαρχο.

Μηνύματος συνέχεια, δόση δεύτερη
«Το γέλιο όμως είναι στο ότι, άλλος τον στέλνει να ρωτήσει τη Σοφία Γιαννακά που είχε του λένε στο παρελθόν παρόμοια περίπτωση, άλλος στη Γ.Α.Δ.Α αλλά πρέπει να διαθέσει το λιγότερο 5.000 ευρώ και μεταξύ των άλλων συμφωνεί με τα μέτρα για την κουκούλα της κυβέρνησης και επίσης δηλώνει ότι, όταν διαπιστώνει κάποιος μια παράνομη πράξη πρέπει να το καταγγέλλει και να δείχνει τον υπεύθυνο δημοσίως».
Το σχόλιο μας
Την ιδέα να πάει στη Γιαννακά, την βρήκε περίφημη, αλλά δεν λογάριασε ότι την Γιαννακά την βρίσανε, την είπανε π…. σε αντίθεση με εμάς που όχι μόνο δεν τον έχουμε βρίσει αλλά αντιθέτως θα μπορούσε να πει κανείς ότι του έχουμε δώσει πλήθος ευκαιριών απλά να κάνει την δουλειά του. Την δε περίπτωση να πάει στη Γ.Α.Δ.Α. την εξετάζει με πολύ σπουδή, λόγω όμως του 5χίλιαρου, λίγο ζορίζεται. Βεβαίως εάν εύρισκε τρόπο να χώσει το κονδύλι στο ταμείο του δήμου, δηλαδή στο δικό μας ταμείο, δεν θα τον χάλαγε ίσως και τόσο πολύ. Άστο δήμαρχε τσάμπα θα μας ξοδέψεις, δεν θα βγάλεις άκρη. Βέβαια εάν βρεις εισαγγελέα να ασχοληθεί με το θέμα, θα ρίξει τόσο γέλιο μαζί σου, που δεν θα έχεις μούτρα να ξαναπάς στην Αθήνα. Άστο εδώ μεταξύ μας το θέμα. Δεν χρειάζεται να σε πάρουν χαμπάρι και παραπέρα.
Αυτό όμως με την παράνομη πράξη, τι ακριβώς εννοεί όταν λέει, να το καταγγέλλει κάποιος που γνωρίζει κάτι;
Εμείς (και όχι μόνο) καταγγείλαμε:
1. Μαύρη τρύπα των οικονομικών του Δήμου (εδώ) & (εδώ)
2. Κακή λειτουργία σφαγείων
3. Μελέτη για βιολογικό καθαρισμό
4. Παράνομες προσλήψεις (εδώ) & (εδώ)
5. Δημοτική επιχείρηση
6. Μόλυνση λιμνοθάλασσας (εδώ) & (εδώ)
7. Αλλαγή ημερομηνίας της επετείου της Μάχης του Ντολμά, χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου.
8. Τις απολύσεις από τον Δήμο.
9. Την υποχρέωση δημάρχου και αντιδημάρχου, σχετικά με το τόπο κατοικίας τους. (εδώ) & (εδώ)
Σε όλα αυτά τα links που σας αναφέρουμε θα βρείτε και τα σχετικά links των άλλων blogs, που έχουν κάνει ανάλογες καταγγελίες.
Ιδού λοιπόν κύριε, ζητάτε καταγγελίες, τις είχατε, δεν αντιδράσατε, τις αγνοήσατε.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ δΗΜΑΡΧΕ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ: «όταν διαπιστώνει κάποιος μια παράνομη πράξη πρέπει να το καταγγέλλει και να δείχνει τον υπεύθυνο δημοσίως».
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Θέλετε εισαγγελέα κύριε Γαλάνη;
Και εμείς μαζί σας.
Θέλετε επιθεωρητή Δημόσιας διοίκησης κύριε Γαλάνη;
Και εμείς μαζί σας.

Έτοιμοι να δημοσιεύσουμε την οποιαδήποτε απάντηση της δημοτικής αρχής, έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε ανοιχτό διάλογο με και για την κοινωνία, έτοιμοι, έτοιμοι, έτοιμοι… να ανταποκριθούμε, να επιβραβεύσουμε, να υποστηρίξουμε οτιδήποτε θα προτείνει ο δήμαρχος προκειμένου να ξεκολλήσουμε σαν πόλη και σαν κοινωνία.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ (1) ΜΟΝΟ ΜΙΑ (1) ΙΔΕΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ!!!

Μηνύματος συνέχεια, δόση τρίτη
«Ένας απ' όλους μάλιστα τον συμβούλευσε να μη χάνει το χρόνο του στο να ψάχνει ψύλλο στ΄ άχυρα και να χρησιμοποιήσει εποικοδομητικά το χρόνο του, αποδεικνύοντας με έργο στην πόλη το ανώτερο του χαρακτήρα του»
Το σχόλιο μας
Φυσικά αυτό είναι το μόνο που δεν έχει περάσει από το μυαλό του. Και είναι απολύτως λογικό. Διότι για να σου περάσει κάτι από το μυαλό, πρέπει κατ’ αρχήν να έχεις μυαλό.
Και ενώ εμείς (εννοώ όλοι οι δημότες) σχεδόν τον παρακαλάμε να κάνει κάτι (οτιδήποτε κάτι) γι’ αυτή την πόλη, εκείνος συνεχίζει την ίδια δημιουργική τακτική του απολύτως τίποτα.

Μηνύματος συνέχεια, δόση τέταρτη και τελευταία.
«Όμως δεν μασάει. Ρωτάει.. διακριτικά...ποιοί έχουν Η/Υ και είναι συνδεδεμένοι με internet???»
Υπογραφή
Ο Κανένας

Αυτό μένει ασχολίαστο, γιατί από μόνο του θέλει ιδιαίτερο άρθρο που θα επιμεληθεί ο Τειρεσίας.
Πιστέψτε με ότι πρέπει να το περιμένετε με πολύ αγωνία.



Ο Γραμματοσυλλέκτης & ο Δημοσιογράφος. Οι επισημάνσεις δικές μας.

στη φωτό: Οι 3 κύριοι δεξιά, είναι οι ιδανικοί πολίτες για να σχολιάζουν, όπως τους φαντάζεται η κάθε λογής "Δημοκρατία" του σύγχρονου "ελεύθερου" κόσμου। Η κυρία της φωτό, κρίνεται άμεσα προφυλακιστέα.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΝΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ συνέχεια και κόντρα στην ΑΝΕΧΕΙΑ

Τι κακό είναι αυτό, δεν προλαβαίνω ούτε για τσίσα να πάω με τόση δουλειά που έπεσε. Νέο μήνυμα με τίτλο ΠΑΝΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ,ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ.
Ο αναγνώστης που δηλώνει ηλικία (60+) στο άρθρο ΠΑΝΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ τελείωνε το μήνυμα του λέγοντας, ότι δεν ξέρει με ποιό τρόπο να στείλει τις φωτογραφίες. Όμως δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί ψάχνοντας γι αυτό, γιατί από ότι φαίνεται ο μεγαλοεκδότης δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός, και πολλοί "φίλοι" του, θέλουν να τον δώσουν στεγνά. Απολαύστε λοιπόν την ΠΑΝΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ του "δημοκράτη" μεγαλοεκδότη.


Ο Γραμματοσυλλέκτης.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ στον ΦΙΛΟ ΕΚΔΟΤΗ

Με προσκάλεσε ο φίλος Τειρεσίας (εκ των συνδιαχειριστών του ιστολογίου μας), να σχολιάσω στο άρθρο του Ο ΠΕΡΔΙΚΟΥΛΑΣ & ΟΙ ΑΛΛΟΙ αυτό το περί δημιουργών που γράφει ο κυρ΄ Σπύρος. Πλην όμως δεν υπολόγισε την καλή μου την καρδιά και ότι θα είχα πολύ στεναχωρεθεί με την ξεδιάντροπη επίθεση, που εξαπολύσανε οι bloggers, εναντίον του συνάδελφου δημιουργού και τον βαρούνε από παντού και δεν ξέρει απο που να στρίψει. Γι αυτό το λόγο, δράττωμε της ευκαιρίας να εκφράσω την συμπάθεια μου προς τον πολύπαθο μεγαλοεκδότη και να δηλώσω την υποστήριξη μου, η οποία δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα αποδειχθεί και με έργα. Επιλέγω λοιπόν (σαν φόρο τιμής στην πραγματική έννοια της λέξης δημιουργία και στον γνήσιο δημιουργό σπύρο) τρεις φωτογραφίες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ τεχνικής που υπάρχουν στο ημερολόγιο που εξέδωσε η πολιτισμική εταιρεία ΑΙ.εν.ΠΟ. (διαβάστε σχετικά). Βεβαίως, πιστοί στις αρχές μας σημειώνουμε επάνω στις φωτογραφίες το λογότυπο του πνευματικού ιδιοκτήτη τους, και επισημαίνουμε το διακριτικό υδατογράφημα που έχει χρησιμοποιήσει ώστε να γίνεται ΑΔΥΝΑΤΗ η αντιγραφή τους. (Ο παρατηρητικός αναγνώστης θα δει ότι ακολουθούμε αυτή την τακτική σε όλες τις φωτογραφίες).
Η μόνη αλλαγή που κάνουμε είναι στις λεζάντες των φωτογραφιών, που σαφώς δεν φτάνει την λυρικότητα της περιγραφής του μεγαλοεκδότη, είναι πιο λαϊκή, αλλά βγαίνει από τα τρίσβαθα της ψυχής μας। Απολαύστε ......... στο διαβάστε περισσότερα.
Η σκάλα του σχολείου της Σταμνάς, μαζί με την μάντρα του σχολείου της Σταμνάς, σιγοτραγουδούν τον έρωτά τους ανακαλώντας στη μνήμη τους, μια παλιά φωτογραφία που ο φωτογράφος είχε πράγματι, τραβήξει το σχολείο της Σταμνάς και δεν βαριότανε να ανέβει τα σκαλιά.

Σιγά ρε μάστορα, θα χυθεί το νερό και θα γίνουμε λούτσα.
Ίσια την κάμερα όταν τραβάς, ίσια ρεεεεε.

Η καρέκλα από γύφτο (δεν γνωρίζουμε αν είναι πράγματι από γύφτο, αλλά δίνει περισσότερη ποιητικότητα στο συλλογισμό μας) και η απλώστρα των ρούχων, νωχελικά καθισμένες στη δροσερή σκιά των φυτών ψιθυρίζουν, λόγια αγάπης και αιώνιας αφοσίωσης.

Καταλάβατε τώρα τι σημαίνει πραγματικός δημιουργός ή να κάνω και κακά.


paparazzi

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΝΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Κι άλλο ηλεκτονικό μήνυμα στα εισερχόμενα μας. Βαστάτε παιδιά γιατί έπεσε πολύ δουλειά, και δεν τα προλαβαίνω.
Το μήνυμα
Ένα πολύ καλό ερωτηματολόγιο, που απευθύνετε προς το κ. Κοτσάφτη, εκδότη της εφημερίδας "τα νέα του Αιτωλικού" δημοσίευσε το etolikonews. Δεν γνωρίζω για τα υπόλοιπα, ή τουλάχιστον δεν έχω αποδείξεις, αλλά στο τελευταίο ερώτημα της λίστας, αυτό για την επί χούντας έκδοση εφημερίδας, σας γνωρίζω ότι ισχύει απολύτως, η εφημερίδα είχε τίτλο ΠΑΝΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, και τα κυρίως θέματα της ήταν.... η προβολή της χούντας, οι επισκέψεις των δικτατόρων στο νομό κλπ. Μην βιαστεί να με διαψεύσει ο κ. Κοτσάφτης, διότι έχω αντίγραφο (το νούμερο 1 και το φύλλο νούμερο 2), που φαίνεται το όνομα της εφημερίδας, ο εκδότης και η θεματολογία, αφού το φύλλο είναι ολόκληρο.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά που θα (αν)δημοσιεύσετε την επιστολή μου.
Σας παρακαλώ εκ μέρους μερίδας ανθρώπων της ηλικίας μου,(60+, που μόλις ανακαλύψαμε αυτή την μορφή επικοινωνίας) συνεχίστε να τα λέτε.
Επιτέλους κάποιος μιλάει.

Χωρίς σχόλιο από εμάς.


Ο Γραμματοσυλλέκτης Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΕΣ

Φίλος του blog μας έστειλε φωτογραφίες την Παρασκευή (20-03-2009) από την πρόσφατη θαλασσοταραχή. Είναι καθιερωμένο πλέον κάθε φορά που έχουμε θαλασσοταραχή να βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα και παρεμβάσεις του Δήμου, οι οποίες και άστοχες είναι, αλλά και παράνομες. Ρωτάμε, τι είναι αυτός ο σωλήνας κ. Δήμαρχε,έχετε πάρει τις απαραίτητες άδειες για να κάνετε αυτή τη μεγαλοεπένδυση; Σκεφτήκατε ότι θέτετε σε κίνδυνο τη πλεύση των σκαφών των ψαράδων; Πόσο στοίχισε αυτός ο σωλήνας; Κάποιες πληροφορίες μας λένε ότι έφτασε στο ύψος των 25000 €, είναι αλήθεια; Είναι αλήθεια ότι αυτός ο σωλήνας είναι της αποχέτευσης; Αν πραγματικά είναι, τι θα κάνατε και πως θα ανακαλύψετε ενδεχόμενη βλάβη, σπάσιμο ή τρύπημα;
Λογικό είναι λοιπόν να αναρωτιόμαστε, που είναι οι υπηρεσίες και ποιος είναι υπεύθυνο
ς για αυτή την αυθαιρεσία;
Καλούμε λοιπόν το Λιμεναρχείο να προχωρήσει σε αυτοψία και να λάβει τα
απαραίτητα μέτρα.
Καταγγέλλουμε παράλληλα τον Δήμο Αιτωλικού, για το ότι άλλη μια φορά έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους νόμους του κράτους.

Η ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΩΣ ΕΔΩ

Λάβαμε το παρακάτω e-mail που πραγματικά μας βάρεσε στο στομάχι.
Είναι μια πραγματική κραυγή ένος από εμάς που πνίγεται καθημερινά, από ότι βλέπει να συμβαίνει γύρω του, και όχι μόνο σε επίπεδο δήμου.
Σας το παρουσιάζουμε αυτούσιο, και χωρίς κανένα σχόλιο, γιατί πραγματικά δεν έχουμε τίποτα να πούμε.(Οι επισημάνσεις είναι δικές μας)
Το μήνυμα
Το νέο e-mail που σας στέλνω είναι για το θέμα της ανωνυμίας στα blog .
Πριν αρκετό καιρό τριγυρίζοντας στην blogoσφαιρα διάβασα ένα πολύ καλό κείμενο.
Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το Blog για να σας στείλω την διεύθυνση.
Έτσι αποφάσισα να το γράψω περιληπτικά με δικά μου λόγια.
Μια ολόκληρη ζωή αυτό που θέλουν από εσένα που στο επιβάλουν για την ακρίβεια, είναι να...... είσαι Ανώνυμος να χάνεσαι στο πλήθος, να εκπροσώπησε από λίγες "επώνυμες" ομάδες με ιδέες καλούπια, να αναζητείς την Ανωνυμία σου «συνειδητά».
Κάποια στιγμή όμως χρησιμοποιείς την Ανωνυμία - τιμωρία για να εκφράσεις όλα αυτά που πνίγουν την συνείδηση σου, και να πεις της αλήθειες σου , που όλα αυτά τα χρόνια τις είχες στο στόμα και δεν μπορούσες να τις εκφράσεις. Τις ιδέες σου που τόσα χρόνια κρύβονταν πίσω από τα τοιχία των χειλιών σου.

Έρχεται όμως η στιγμή που η «επωνυμία» θίγεται από την Ανωνυμία σου.

Σου ζητάνε να γίνεις και εσύ «επώνυμος» όχι για να σε βραβεύσουν, αλλά για να σε τιμωρήσουν που έφυγες από το κοπάδι, και που κατηγορείς αυτή την καλοκουρδισμένη μηχανή, που δεν τηρείς τους κανόνες αυτής της τέλειας κοινωνίας.

Αυτό που σας πειράζει είναι ότι ξαφνικά ο Ανώνυμος απόκτησε φωνή και λέει τα προβλήματα του, της ιδέες του (που μπορεί να μην είναι σωστές) αλλά μιλάει φωνάζει είναι ελεύθερος , καλεί και άλλους μαζί του και άλλους Ανωνύμους , να φωνάξουν
όλοι μαζί .
Οι Ανώνυμοι όμως δεν μπορούν να χαλιναγωγηθούν , να εξαγοραστούν , η να εκβιαστούν και αυτό είναι που σας ενοχλεί περισσότερο.
Η κακοδουλεμένη μηχανή σας που συντηρείτε τόσα χρόνια, σκούριασε δεν λειτουργεί πια, όπως σκουριάσανε και τα μυαλά σας και δεν παίρνουν πλέον επισκευή .
Και αν το οικοδόμημα σας το τρώνε πλέον τα σκουλήκια, δεν φταίνε αυτά, αλλά εσείς που τόσο καιρό τα αφήσατε σκουλήκια.

Η ΜΑΥΡΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΔΗΛΩΝΕΙ

Όταν οι Ανώνυμοι θίγονται από τα ψέματα και τις πράξεις των «επωνύμων» τότε δεν κατηγορείτε κανείς .
ΩΣ ΕΔΩ



Υ.Γ Όλοι είμαστε επώνυμοι. Η αναφορά γίνεται για τους «επώνυμους», αυτούς που άλλα πιστεύουν άλλα λεν και άλλα πράττουν, χαμένοι στον δικό τους φασισμό της οικειότητας


Ο Γραμματοσυλλέκτης Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Μπάρμπα Σπύρο, επειδή σήμερα βλέπω σε κέρασαν φαρμάκι τα blog εγώ λέω να σε διασκεδάσω, μπας και πάνε κάτω τα φαρμάκια. Διάβασε το παρακάτω ανέκδοτο!

Συναντιούνται στο δάσος ένας τυφλός λαγός και ένα τυφλό φίδι.
Πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλο αρχίζουν τις συγνώμες:
Λαγός: Με συγχωρείτε πολύ, δεν σας είδα, ξέρετε είμαι τυφλός και
είναι τόσο δύσκολη η κυκλοφορία στο δάσος...
φίδι: Εμένα με συγχωρείτε. Μα είστε κι εσείς τυφλός; Τι λέτε; Κι
εγώ. Μα τι ζώο είστε;
λαγός: είμαι...
φίδι: όχι, όχι μη μου πείτε θα το…
βρω μόνος μου.. Για να σας αγγίξω.
Δεν βλέπω αλλά έχω την αφή για μάτια. Λοιπόν, για να δω... Έχετε μεγάλα
αυτιά, πολύ μεγάλα αυτιά! Και έχετε και μικρό κεφάλι, πολύ μικρό κεφάλι! Και
μεγάλα πίσω πόδια... Μήπως είστε Λαγός!;
λαγός: ναι, ναι! το βρήκατε! Σειρά μου τώρα...Λοιπόν... μα πού είστε; τόσο
χαμηλά... Σέρνεστε στο χώμα και τις λάσπες και στα σκατά; και το δέρμα σας;
Είστε γλοιώδης! πολύ γλοιώδης...Και έχετε μεγάλη γλώσσα! πολύ μεγάλη γλώσσα!
Μήπως είστε δημοσιογράφος;


Εσένα δε σε αγγίζει βέβαια, γιατί ουδέποτε είχες σχέση με το άθλημα.
Τώρα βρε μπάρμπα Σπύρο μου, δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό που καταγγέλθηκε στο etoliko-news, είχες πράγματι εφημερίδα στο καιρό της Χούντας; Και τώρα πως κύλισες αριστερά; Οι κακές παρέες ε; και καλά αριστερά με το μεγαλο-βουλευτή του νομού μας πως κόλλησες; Είσαι και εσύ απρόσεκτος, τις μισές σελίδες τις έχεις αφιερώσει σ’ αυτόν. Μόνο τι ώρα πάει τουαλέτα δε μας είπες!

Η ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήμουνα καλός στη αριθμητική. Για μια ακόμα φορά αυτό με κυνηγάει και μου κατατρώει την ζωή.
Σε σχόλιο ξεδιάντροπου ανώνυμου που υπάρχει στο άρθρο μου TA BLOGS ακριβώς από κάτω γράφει ότι:
"Ρε παιδιά μην κλεβόμαστε μόνοι μας και χαίρετε ο Μπαρμα Σπύρος! Ώρα 12.00 μεσημέρι Κυριακής τα κτυπήματα στα Αιτωλικιώτικα blogs είναι συνολικά 114.743!!! Για να φτάσει τόσα φύλλα η κίτρινη φυλλάδα του μεγαλοεκδότη χρειάζεται 10 χρόνια. Γι' αυτό τα έχει παίξει το μικρό κακόμοιρο ανθρωπάκι".
το σχόλιο αναρτήθηκε
22 Μάρτιος 2009 12:55 μμ
Ο Μέσος Μαύρος Δαχτυλος ζητάει συγγνώμη.
Σας παρακαλώ συγχωρέστε με. Σας παρακαλώ.
Αφού με συγχωρέσετε αλλάξτε μόνοι σας τα νούμερα στο άρθρο και συμφωνήστε με το σχόλιο, (όσοι θέλετε).


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΤA BLOGS

Μεγάλες μέρες ζει η πόλη μας. Σπύρος μαινόμενος. Κατά πάντων. Κατά δημοτικής αρχής, κατά Νιόνιου, κατά bloggers, κατά ταβερνιάρηδων, κατά κλεφτών και παραποιητών, κατά επωνύμων και ανωνύμων, κατά δικαίων και αδίκων, κατά όποιου απλώς τον κοιτάει, κατά όποιου περπατάει, κατά… κατά… κατακράτηση ούρων.
Παιδιά μαζέψτε τον, θα μας φάει ζωντανούς.
Έπεσε μας ενημερώνει, η αναγνωσιμότητα των blogs. Λογικό να το λέει κάτι θα ξέρει.
Το troktiko. blogspot.com μάλλον το μεγαλύτερο ελληνικό ιστολόγιο έπεσε στα 55.000.000 χτυπήματα. Καταβαραθρώθηκε και άντε τώρα να το μαζέψουν.
Τα «δικά μας» ιστολόγια βρέθηκαν στον Καιάδα, με 65000 χτυπήματα. Μια πτώση χωρίς τέλος. Ζητείται σωτηρία. Κύριε Σπύρο σώσε μας. Γράψε κάτι για μας, κάνα καλό λόγο.
Γελοίοι, αχρείοι, άσχετοι, κλεφτρόνια, και άλλα τέτοια γραφικά για τους bloggers, προφανώς και για τους αναγνώστες τους.Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε τις ευχές.

Ο επιδοτούμενος από τις διαφημίσεις του, φυλλαδοπώλης και ίσως και από άλλες πηγές, δεν τολμάει να πει, ότι μερικά από αυτά τα χτυπήματα είναι δικά του.
Όλο του τηλεφωνούν και του τα λένε. Αυτός όχι, δεν μπαίνει ποτέ. Αλλά κάνει κριτική από αυτά που του είπαν.
Νέο είδος δημοσιογραφίας, που ονομάζεται «μου τηλεφωνήσαν και μου είπανε».
Είναι λέει δημιουργός, και μπορεί να κάνει φωτογραφίες και αυτός. Θα ήθελε πολύ να βάλει το κεφάλι του Νιόνιου σε ότι θέλετε εσείς, αλλά δεν μπορεί, πρώτον γιατί δεν έχει τη φαντασία να το κάνει και δεύτερον, γιατί σού λέει εντάξει ο Μ.Ε.Π. είναι ο Νιόνιος, αλλά αν δεν είναι και μετά μου κόψει το ποπάκι;Οπότε το αφήνει και ασχολείται και πάλι με τις εμμονές του.
Μας ανακοινώνει ότι: «ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ». Και στη συνέχεια μας πετάει στα μούτρα (εγώ έσκυψα και την γλύτωσα, εσείς ας προσέχατε) την «ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Χρ. ΒΕΡΕΛΗ».
Κάνει γαργάρα το στεφάνι που κατέθεσε σε ένδειξη τιμής στα λύματα των ψηφοφόρων του προχθές ό κυρ χρήστος στο Ντολμά.
Ολόκληρος βολευτής μετέφερε στην Βουλή το ερώτημα της εφημερίδας, αυτός δεν είχε καμία άποψη.
Δεν του κάνει εντύπωση που ολόκληρος βολευτής δεν εμπιστεύτηκε μια επιστημονική ομάδα να μελετήσει τι θέμα, αλλά εμπιστεύτηκε μια τοπική εφημεριδούλα των 300-500 φύλλων. Εμένα αυτό μου έρχεται κάπως έτσι "τι θέλετε να πω για να τα χουμε καλά; Ωραία θα το πω και αφήστε με ήσυχο".
Μπράβο, σε ωραίο βουλευτή στηρίζεστε.
Αυτά του κάνει του κυρ σπύρου και την έχει δει ότι έφτασε η ώρα για δήμαρχος. Για αυτό πετάει και αυτά τα περί τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν εννοεί τον νυν δήμαρχο βεβαίως, τον εαυτό του εννοεί.
Και αν του τάζει ότι το κόμμα θα τον προτείνει, ορίστε μετά άδικο έχει;
Αλλά και αυτό το φουκαριάρικο το κόμμα ποιόν να πρωτοπροτείνει;
Διευθυντή ΔΕΗ; Διευθυντή αγροτικού συνεταιρισμού; Λουκανικοπώλη; Φυλλαδοπώλη; Διευθυντή τράπεζας;
Μύριοι όσοι πια γίνατε. Τρέχα κυρ σπύρο, θα σε (ξανά)φάνε στη στροφή.


Μέσος Μαύρος Δάχτυλος
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ο ΠΕΡΔΙΚΟΥΛΑΣ & ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Φίλοι μου γεια σας.
Σήμερα, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης του ιστολογίου μας, και επειδή και διότι γίνεται τελευταία πολύς λόγος για το πως πρέπει να γράφονται τα άρθρα σε μια ιστοσελίδα και επειδή και διότι μπορεί και εσείς να θέλετε να στήσετε ένα δικό σας ιστολόγιο και δεν πρέπει να βρεθείτε στην δεινή θέση που βρεθήκαμε εμείς και τώρα μας κατηγορεί ο μεγαλοεκδότης ότι δεν γράφουμε ωραία και άλλα τέτοια φαιδρά, θα σας κάνω μαθήματα ορθής δημοσιογραφίας, και καταγραφής με σωστό λεξιλόγιο, των γεγονότων που θέλετε να θίξετε, ή που σας ενοχλούν. Φυσικά για ένα τέτοιο εγχείρημα θα πρέπει να ζητήσουμε την βοήθεια ενός ειδικού και καταξιωμένου δημοσιογράφου.
Το etolikomep στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει τον σημαντικότερο εν ζωή δημοσιογράφο κατάφερε να κλείσει συνεργασία με τον γνωστό καθηγητή δημοσιογραφίας Χαζοσπύρο (μην πάει ο νους στο κακό, συνωνυμία είναι) και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε αυτή την κοινωνική προσφορά μας. Φυσικά χρειαζόμαστε ένα έγκυρο φύλλο για να αναπτύξουμε το μάθημα μας. Έτσι λοιπόν ο καθηγητής δημοσιογραφίας Χαζοσπύρος επέλεξε την εφημερίδα "τα νέα του Αιτωλικού" σαν παράδειγμα ορθής δημοσιογραφίας.
Πάμε λοιπόν........

Στην τελευταία σελίδα της φυλλάδας του μεγαλοεκδότη συναντούμε διάφορα άρθρα εξαιρετικής δημοσιογραφικής αξίας, τα οποία δείχνουν σαφώς την ευφυΐα του γράφοντα.
Καταρχήν όμως, θα δούμε ότι όλοι οι σχολιαστές είναι ΕΠΩΝΥΜΟΙ, και όχι σαν κάτι τύπους στα ιστολόγια που γράφουν με ψευδώνυμα.
Βλέπουμε λοιπόν ότι γράφουν οι κ.κ. Περδικούλας, Τσούτσος, Χαζός, πάλι ο Τσούτσος, ο μέγας εκδότης σας, ο ευπειθώς ο εκδότης σας, και διάφοροι άλλοι που έχουν τέτοια πανέξυπνα ονόματα. Όμως εμάς μας ενδιαφέρει ότι όλοι αυτοί γράφουν ΕΠΩΝΥΜΩΣ τις σκέψεις τους.
Ο ΠΕΡΔΙΚΟΥΛΑΣ: Μας δείχνει το εξαιρετικό δημοσιογραφικό του ήθος αρχίζοντας το άρθρο του με την ποιητική λέξη απόπατοι. Μας λέει την γνώμη του για τα ιστολόγια και για το πόσο πολύ έχει πέσει η αναγνωσιμότητά τους. Και εμείς φυσικά συμφωνούμε μαζί του (ε τι του κεφαλιού μας θα λέμε; κουτζάμ καθηγητής το λέει, θα πάμε εμείς κόντρα;) και θα σας το αποδείξουμε αμέσως, παραθέτοντας τις επισκέψεις μόνο στα ιστολόγια του Αιτωλικού.
αλ Αιτώλικο (δέκα ημερών ιστολόγιο) 414
αιτώλικο news 19951
ανδαλουσιανά άλογα 2668
γκαλερί έργω 5147
κότσαρης 2876
μια ζωή γέλιο 3451
μπρούνος 8001
πολιτιστικός σύλλογος 1076
ζ.καρβέλης 12260
μη ενεργοί πολίτες 13464

σύνολο 64,200 επισκέπτες στα ιστολόγια του Αιτωλικού, χωρίς της Βάνιας που δεν βρήκα τον μετρητή, και χωρίς την σελίδα Αιτωλικό g.r. που δεν την υπολόγισα γιατί είναι σελίδα και όχι ιστολόγιο, και χωρίς το επαγγελματικό ιστολόγιο "οδηγός Ιονίου". (αν ξέχασα κανένα ζητώ συγγνώμη)

έτσι λοιπόν είναι σαφές, ότι ο καθηγητής Χαζοσπύρος έχει απόλυτο δίκιο. Κανείς άλλος εκτός από αυτούς τους 64200 δεν διαβάζει τα ιστολόγια, και όλοι προτιμούνε να διαβάζουν τον Περδικούλα που γράφει ένα άρθρο με τον τίτλο οι Απόπατοι χρησιμοποιώντας και άλλα καλολογικά στοιχεία όπως άχρηστοι, άσχετοι, γελοίοι. Μπράβο κύριε καθηγητά μάθαμε πολλά από το πρώτο μάθημα.
ο ΤΣΟΥΤΣΟΣ: ο αρθρογράφος αυτός μας εξηγεί γιατί δεν κάνει σάτιρα η εφημερίδα αυτή. Διότι όπως λέει, η σάτιρα απαιτεί ευστροφία και λεπτή αίσθηση του χιούμορ. Οπότε εμείς που να βρούμε, άρα δεν κάνουμε σάτιρα. Εδώ βεβαίως βλέπουμε νέα καλολογικά στοιχεία που διανθίζουν το άρθρο με επίπεδο. Ξεχωρίζουμε τις λέξεις, φουκαράς, κλεφτρόνι και βλάξ.
ο ΧΑΖΟΣ: Τώρα βέβαια κακώς ασχολούμεθα με κάποιον που λέγεται και δηλώνει ο Χαζός, αλλά τέλος πάντων, όλοι οι καλοί χωράνε. Μας δηλώνει επώνυμα αυτός ο αρθρογράφος ότι μετά από 98 φύλλα που έχει εκδώσει η εν λόγω φυλλάδα, τελικά το μόνο που κρίθηκε ικανό να "κλέψουν" από αυτή, ήταν μια εργασία ενός συμπολίτη μας. Στο μάθημα αυτό λοιπόν μαθαίνουμε ότι η εφημερίδα μας, πρέπει να γράφει αηδίες ώστε να μην έχουμε το φόβο ότι θα μας κλέψει ποτέ κανείς και μετά πρέπει να κάνουμε το θυμωμένο με τον κίνδυνο να μας ξεφωνίσουνε στα blogs। Μπράβο κύριε καθηγητά, τώρα καταλάβαμε γιατί γράφει αηδίες αυτή η φυλλάδα.
ο ΤΣΟΥΤΣΟΣ (πάλι):Εδώ μαθαίνουμε τον τρόπο να πούμε πλαγίως στους αναγνώστες μας, το πρόβλημά μας. Δεν το λέμε στα ίσια αλλά απ' έξω απ' έξω για να μην τους έρθει απότομα. Λέμε δηλαδή ότι "εντάξει μερικά αγόρια δεν είναι και τόσο αγόρια, μπορεί να φοράνε και καμιά φούστα" κλπ. κλπ.
ο ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ και ΚΟΜΗΣ: ο εξαίρετος αυτός αρθρογράφος με το ιδιαιτέρως έξυπνο όνομα, χρησιμοποιεί την ποίηση για να αναπτύξει τους συλλογισμούς του. Αρχίζει με τις δύο πολύ όμορφες λέξεις "τα άλαλα και τα μπάλαλα". Εδώ βλέπουμε να μας δηλώνει ότι θα ήθελε πάρα πολύ να μας κλέβει για να βγάζει άκοπα ασχολούμενος με εμάς την τελευταία σελίδα της φυλλαδούλας του. Πολύ καλή σκέψη γιατί έτσι θα αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον. Μπράβο κύριε καθηγητά.
ο ΤΣΟΥΤΣΟΣ (τρίτη φορά): (επειδή αυτός είναι ποοοολύ καλός δημοσιογράφος τον βάζει να γράφει πολλές φορές) Εξομολογήσεων συνέχεια για τον ένδοξο Τσούτσο, που μας αποκαλύπτει, πως όταν ήταν μικρός δεν του έδινε η μαμά του πολύ σερνικοβότανο και γι αυτό έμεινε Τσούτσος και όχι η ίδια λέξη με Π.
ΟΙ Μ.Ε.Π. συλλυπούνται.
ο ΜΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΗΣ μας: Εδώ δεν μαθαίνουμε τίποτα, γιατί αυτουνού, του έχει καρφωθεί στην κεφάλα ότι ο Νιόνιος είναι ο Μ.Ε.Π. οπότε ας ασχοληθεί αυτός. (ο Νιόνιος δηλαδή).
ο ΕΥΠΕΙΘΩΣ ο ΕΚΔΟΤΗΣ μας:με το συγκεκριμένο θέμα περί δημιουργών κλπ. θα ασχοληθεί εκτενέστερα o paparazzi, εγώ μόνο ως επίλογο θα σταθώ στην τελευταία του πρόταση: Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία στο έλεος της μνησικακίας και της βλακείας σας, ούτε θα σας αφήσουμε να παίξετε στην πολιτική σκηνή του Δήμου. Καταλαβαίνετε φαντάζομαι τα τεράστια μηνύματα που κρύβει αυτή η μεγαλειώδης πρόταση। Η κοινωνία πρέπει να μείνει στο έλεος μόνο της δικής του βλακείας η οποία επειδή είναι τεράστια δεν αφήνει χώρο για καμία άλλη. Καλά εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, ότι νομίζεις κάνε. Αλλά βέβαια το μεγάλο πρόβλημα του είναι να μην παίξουμε στην πολιτική σκηνή του δήμου. Αυτό τον καίει γιατί φοβάται. Φοβάται μην φανερωθούμε ως υποψήφιοι και του πάρουμε την μπουκιά από το στόμα. Μην φοβάσαι μεγαλοεκδότη μου, δεν είναι στις προθέσεις μας, το έχουμε ξεκαθαρίσει. Αλλά έχω μια απορία. Αλήθεια εσύ πιστεύεις ότι παίζεις στην πολιτική σκηνή του δήμου; Μη το πεις πουθενά αυτό και έχεις άλλα μετά. Γιατί το αυγό δεν βγαίνει ούτε στο καθαριστήριο.
Ήταν πολύ μεγάλο το μάθημα και με κούρασε, αλλά πιστεύω ότι μετά από αυτή την μοναδική προσφορά των Μ.Ε.Π. να είστε έτοιμοι για να δημιουργήσετε το δικό σας ιστολόγιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον φίλο μας μεγαλοεκδότη, (τον οποίο όπως βλέπετε στην φωτό (paparazzi) εντοπίσαμε σε ταβέρνα του Νιοχωριού να τρώει από την λύσσα του τα μουστάκια του) που μας παραχώρησε απλόχερα το υλικό του εκπαιδευτικού μας άρθρου.


ευπειθώς Τειρεσίας.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΩΣ ΠΕΤΕΙΝΟΣ ΚΛΑΥΣΑΧΕΝΙΣΜΕΝΟΣ

Λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα από την φίλη μας Likea η οποία κοντεύει να γίνει μόνιμη συντάκτης των Μ.Ε.Π.
Σας το δίνουμε όπως πάντα αυτούσιο, και όπως μερικές φορές ασχολίαστο.
Τι να σχολιάσουμε εμείς;
Το μήνυμα
Αγαπητοί ανενεργοί και συμπαθητικοί "άχρηστοι πολίτες". Σήμερα που έπεσαν στα χέρια μου "τα νέα" του Αιτωλικού διαπίστωσα το θράσος που επικρατεί από τους επώνυμους υπεύθυνους της πληροφορίας και ενημέρωσης για να κατηγοριοποιήσω τον συγκεκριμένο εκδότη όπως παρακάτω:
Σοβαροφανή= Η κλασική εικόνα του μεταμφιεσμένου σε σοφολογιότατο τενεκέ.
Αυτοδιαφημιζόμενο= Όσο πιο συχνά απλώνει σαν τρομερός ειδήμων τα πλοκάμια του και τη μουσούδα του στις συχνότητες του δέους, όσο πιο πολλές ανοησίες φθέγγεται, τόσο πιο πολύ νομίζει ότι καταξιώνεται .
Λεξιλάγνος= Επέκταση λεξιλογικής ρύπανσης με περισπούδαστη αρθρογραφία που με εκμηδενίζει "Ως πετεινός κλασαυχενισμένος"

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΘΕΙΑ

Περάσανε δυο μήνες από την έκθεση αυτοψίας στην ΑΜΑΛΘΕΙΑ και την βεβαίωση της ρύπανσης. Είχε γίνει την 21η Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη. Η δημοτική μας αρχή δεν έχει κάνει ακόμα καμία κίνηση προς την εταιρεία ρύπανση, και η κυρία πρόεδρος παραμένει στη θέση της.
Ο Δημοσιογράφος
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ e-mail ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ

Μας έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα ένας φίλος που κάνει μια αναφορά στο άρθρο μας ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ, και μας ζητάει να μην δημοσιεύσουμε το όνομά του, όπως θα διαβάσετε, και θέλουμε να του απαντήσουμε. Όλο το μήνυμα βρίσκεται στο διαβάστε περισότερα, και είνα προτιμότερο να το δείτε πριν διαβάσετε την απάντησή μας.
kirioi, kiries kalimera,
Katarxin sigxaritiria gia to blog poy sikwsate, pithanotata me kserete mikros topos eimaste, egw den sas kserw, kai oute zitaw na sas mathw, alla mia xara ta tsakizete ta kokkala poy prepei, sinexiste ston idio rithmo. Fenetai oti i satira se sindiasmo me tin gnwsi apeleytherwnoyn kai pernane to minima opws prepei kai ayto deixnei na ponaei orismenoys poy eixan mpei kavala sto kalami kai nomizan oti den tha fanei i anikanotita kai oi pompes tous (gia na ta poume kai aitwlikiwtika).
Einai emfanes to ereynite to thema prin to sikwsete kai oti exete kai ek twn esw pliroforisi.
Aformi gia na sas grapsw itan to arthro me titlo "mistika deipna" kai oxi giati itan kako i prosvlitiko alla giati paratirisa mia megali allagi sto ifos toy grapsimatos kai eksigoume parakatw.
Ews twra legate ta pragmata me ton onoma toys -i stin xeiroteri me ta arxika toys - kai ayto itan poy ekane ta pragmata egira kai endiaferonta, ksafnika se ayto to arthro xanete to onoma kai tinthesi toy pairnoun afirimenes anafores kai geografikes sintetagmenes poy gia toys gnwrizwntes lene polla gia toys pollous omws oxi kai episis xalane tin eikona tis pliroforisis kai egirotitas poy deixnete. sta mexri twra artha, digimata, paramithia kai geliografeies eixate proswpa i ksekathars anafores alla apo ton tropo grafis toy "ola fanera" se ayto arxise mia diadikasia "skotadismou".
Episis se oti sikwsate mexri stigmis (korifeo to paramithi me to xalifato...!) ipirxe panta anafora se prakseis poy ekanan ta ekastote atoma sta opoia anafereste kai opoies sinepeies h parenergeies tha eixan aytes, sto sigekrimeno omws ksafnika vrethikate na katogoreitai tin kiria kai ton kiklo tis ( na ksekatharisw estw kai gia toys typous oti den anikw ston kiklo ayto) gia skepseis poy kanoun se "elegxomeno" perivallon.
Thewrw eglimatiko na katigoreis kapoion kiriws gia tis skepseis toy kai ligotero gia tis protheseis toy, einai sxedon apolitarxiko.. xrewste se kapoion ta lathi i tis paralipseis i kai akoma kalitera tis epitixies giayta poy ekane kai oxi giayta poy skeftike i sizitise se kleisto kiklo... stin teliki kapws etsi ksekinise kai to diko sas blog apo kapoios to skeftike, me kapoioys to sizitise afto pou twra krinetai omws to apotelesma toy oxi oi protoleies skepseis sas.
Signwmi gia ta greeklish kai tis opoies anarthografeis alla dne eixa tin politeleia toy xronoy kata tin eggrafi toy mail aytou
an sas fanei xrisimo kai thelete na to dimosieysete parakalw kante to anwnima.
Me timi
………….εδώ υπήρχε το όνομα του αποστολέα
Y.g Keep walking...!

..................

Ωραία λοιπόν το διαβάσατε..................
Η απάντησή μας.
Φίλοι μας δεν έχουμε κάνει καμία στροφή. Παραμένουμε στο ίδιο κλίμα και ύφος. Αλλά πολύ απλά όπως επισημαίνει ο φίλος μας, αυτές είναι ακόμα σκέψεις και επειδή διαισθανόμαστε ότι δεν είναι σκέψεις της εν λόγω κυρίας, αλλά κάποιων άλλων τύπων με μορφή χαμαιλέοντα, που δεν τους βγήκε ο γαλάνης (γιατί τελικά δεν τους έδωσε το δαχτυλίδι όπως τους είχε τάξει), προσπαθούν τώρα να παγιδεύσουν κάποιον άλλον "του χεριού τους" όπως θέλουν να νομίζουν, για να αναρριχηθούν, να πάρουν θέσεις να εξουσιάσουν, να πάρουν επιτέλους οικόπεδο. Το άρθρο μας έχει να κάνει με την φιλική προειδοποίηση προς την εμφανιζόμενη υποψήφια δήμαρχο και να την θέσει προ των ευθυνών της. Όταν και αν αυτό επισημοποιηθεί ή αντιληφθούμε ότι όλα αυτά είναι οριστικά και εκπονούνται από την ίδια, θα επανέλθουμε.Έχουμε και τα ονόματα και μέρος του περιεχομένου των συζητηθέντων, που προς το παρόν είναι σε χαλαρή βάση και πολύ αόριστα.
Σε καμία περίπτωση μην θεωρήσετε αυτή την απάντηση απολογητική. Είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται, επεξηγηματική.

Ο Γραμματοσυλλέκτης.
Υ.Γ. Το παραμύθι με το χαλιφάτο, μας άρεσε και εμάς πολύ, αλλά δυστυχώς για μας, δεν ήταν δικό μας, ήταν του etolikonews.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΟΠΩΣ και ΑΝ ΤΟΝ ΛΕΝΕ

Αγαπητέ μου φίλε 17χρονε και θυμωμένε ..... (διαβάστε κάτω δεξιά στο chat) και όλοι οι άλλοι θυμωμένοι 17χρονοι. Συμφωνώ μέ τον θυμό σου και καλά κάνεις και θυμώνεις, γιατί αν δεν θυμώσετε εσείς τότε ποιός θα θυμώσει. Δεν καταλαβαίνω όμως, με ποιό τρόπο εμείς στερούμε το δικαίωμα σε σένα και στους συνομηλίκους σου να πάρετε αποφάσεις. Δεν στερούμε εμείς το δικαίωμα σε κανένα να συμμετάσχει στα κοινά, να συμμετάσχει σε συλλογικές δραστηριότητες, να δημιουργήσει. Αντιθέτως επιδιώκουμε την αφύπνηση, επιδιώκουμε την εγρήγορση και την συμμετοχή όλων μας στις αποφάσεις. Ζητάμε αυτό που ζητάς και εσύ. Δικαίωμα στο μέλλον για εσάς. Για τα παιδιά μας. Δηλαδή ζητάμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Πρέπει να καταλάβεις ότι είμαστε...... στην ίδια πλευρά. Θέλω να ξέρεις Παντελή, πως όταν ήρθε η εποχή των εκλογών για τα τοπικά συμβούλια νεολαίας, εμείς την στηρίξαμε (σαν δημότες) αλλά δυστυχώς η δημοτική μας αρχή, δεν πρόβαλε όπως έπρεπε την δράση αυτή, αλλά και εσείς την απαξιώσατε. Ψηφίσατε άν το θυμάμαι καλά, μόνο 17 άτομα. Αλλά και αυτό δεν πειράζει, είστε νέοι και σας φαίνεται ότι αυτοί οι θεσμοί που σας πλασάρουν οι μεγαλύτεροι, δεν θα λειτουργήσουν. Όμως μπορείτε έστω και τώρα να το κάνετε να λειτουργήσει. Κάποιοι έχουν εκλεγεί. Διεκδικήστε την λειτουργία του τοπικού σας συμβουλίου. Γίνεται "αγκάθι" στα πλευρά μας.Φέρτε τις προτάσεις σας ενώπιον του Δημοτικού συμβουλίου,ενώπιον της κοινωνίας, ενώπιον των γονιών σας, απαιτείστε την υλοποίηση τους,μάθετε τα δικαιώματά σας, διεκδικήστε αυτά που σας ανήκουν με τον δημιουργικό σας θυμό. Αυτό θέλουμε εμείς οι γονείς σας από εσάς. Θέλουμε να έχετε άποψη και θέλουμε να την ακούσουμε. Εγώ προσωπικά καταχάρηκα τον θυμό σου. Σας περιμένουμε.
Τειρεσίας.
Και όσο για την "ανωνυμία" μας, που πολύ λόγος γίνεται τελευταία, είναι το γοητευτικό μέρος της υπόθεσης. Δεν έχει σημασία ποιος είμαι, αλλά τι λέω. Θα είχε διαφορετική βαρύτητα ο λόγος μου, έαν είμαι δικηγόρος και διαφορετική αν είμαι ψαράς; Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να ακούμε και να αξιολογούμε τον λόγο και όχι τον εκφωνητή. Δυστυχώς η τελεόραση, που είναι η κυριότερη πηγή ενημέρωσης μας, διδάσκει ακριβώς το αντίθετο. Να μάθουμε να ακούμε τους "έγκυρους" δημοσιογράφους που αφού είναι "έγκυροι" ότι λένε είναι και σωστό. Θα έχεις ακούσει πολλές φορές την έκφραση το είπε ο Χ δημοσιογράφος άρα είναι σωστό. Δεν αξιολογήσαμε την είδηση, αλλά τον Χ δημοσιογράφο που την είπε. Εμείς λέμε ΟΧΙ σε αυτό.
Εάν αυτά που λέω είναι γελοία, δεν είμαι παρά άλλος ένας γελοίος ανθρωπάκος και έτσι δεν έχεις κανένα λόγο να ασχολείσαι μαζί μου. Αν αυτά που λέω έχουν βάση, τότε είμαι ένας σκεφτόμενος δημότης και εσύ θα τα ζυγίσεις και θα αξιοποιήσεις αναλόγως το μέρος που σε αφορά. Σε τι βοηθούσε την κοινωνία εάν λέγομαι Γιώργος Παπαδόπουλος. Είναι προφανές, ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αντιθέτως, τότε θα έλεγες εσύ και ο καθένας ότι ο Γιώργος Παπαδόπουλος, προσπαθεί να μας χειραγωγήσει και ο καθένας θα είχε μια διαφορετική άποψη γιατί το κάνει αυτό. Δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε κανέναν, γι αυτό και δεν λέμε το όνομά μας. Δεν επιδιώκουμε ψήφο για να σας πούμε, νάμαστε εμείς είμαστε βγάλτε μας δημάρχους. Αντιθέτως θέλουμε όπως και σύ να βγάλουμε τον θυμό μας, γι αυτό που μας επιφύλαξαν οι κρατούντες της πόλης τα κλειδιά.(που ναι,έχεις δίκιο εμείς τους επιλέξαμε).
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ο ΦΥΛΛΑΔΑΣ, Ο ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ είναι οι εξής τρεις: ο ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗΣ

Ο καλός φίλος μεγαλοεκδότης, μας έκανε την τιμή να ασχοληθεί μαζί μας. Ω Θεέ, τι δέος να βρεθούν λίγες σειρές στη φυλλάδα σου, να χωρέσουμε και εμείς. Πλην όμως έχεις παρεξηγήσει τις προθέσεις μας. Γι αυτό οφείλουμε να σε διορθώσουμε (ας μας επιτραπεί η λέξη "διορθώνω" όταν μιλάμε γι ένα αστέρι αυτού του βεληνεκούς της προϊστορικής δημοσιογραφίας).
Καταρχήν ΝΑΙ είμαστε ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, γιατί από κάτι τέτοιους αστείους ΕΝΕΡΓΟΥΣ, χορτάσαμε. Περιμένουμε χρόνια και χρόνια να δούμε το αποτέλεσμα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, και βλέπουμε μόνο μιζέρια, κακομοιριά, μόνο στραβά και ανάποδα, που εσείς οι ίδιοι ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ που επιλέξατε να ζείτε εκτός Αιτωλικού, θέλετε να προάγετε. Βλέπουμε μόνο ανθρώπους να αλλάζουν κατεύθυνση άμα τη λήξει των ασφαλιστικων τους συμβολαίων.
Ναι «εκδότη», η πολύ θλιβερότητα που θες εσύ να βλέπεις ότι μόνο αυτή υπάρχει στον τόπο, σου γέννησε παραφροσύνη. Θέλεις οπωσδήποτε να την αποδείξεις. Το έκανες στόχο ζωής, γιατί έκανες σκοπό της ζωής σου να
προσέξει την «τεράστια» προσφορά σου στην δημοσιογραφία και να σε προτείνει για δήμαρχο το ένα..... από τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτός δεν είναι ο ποταπός και ύστερος σου στόχος; Γιατί δεν κατεβαίνεις λοιπόν χωρίς κομματική στήριξη, μεγάλε εξ’ ουρανού σωτήρα; Γιατί μετράς τα κουκιά, και δεν τα βγάζεις ούτε 39, ξέρεις ποια λέω τα μασονικά 39 της γελοίας δήθεν πολιτιστικής εταιρείας ΑΙ. εν. ΠΩ. που νομίζεις ότι διαφεντεύεις, αλλά πολύ απλά δεν ξέρεις τι λένε για σένα πίσω σου, ενώ εγώ ξέρω.
Να μας απαντήσεις, που ακριβώς διέκρινες το μίσος μας για την κοινωνία για το οποίο μας κατηγορείς.
Επικαλείσαι την δημοτική αρχή και αναρωτιέσαι γιατί μας ανέχεται, ζητώντας έμμεσα προστασία. Τώρα είναι η στιγμή να αγαπηθείτε και να γίνεται σύμμαχοι.
Πειράχτηκε το τεράστιο εγώ σου από την κριτική μας, γιατί θεωρείς ότι μόνο εσύ έχεις αυτό το προνόμιο. Θέλεις μόνο εσύ να μπορείς να ασκείς κριτική, γιατί νομίζεις ότι έτσι διαμορφώνεις την κοινή γνώμη. Μπες στις ταβέρνες του Αιτωλικού, (αν τις γνωρίζεις), και δες τι κάνουν όταν παίρνουν με το ταχυδρομείο τη φυλλάδα σου.
Τέλος, γιατί δεν αξίζεις για παραπάνω, παρατηρείς ότι: Η βλακεία και η γελοιότητα, επιχειρεί πλέον επίσημα να παίξει ρόλο στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι του δήμου μας. Εδώ ένα πράγμα θα παρατηρήσει ο προσεκτικός αναγνώστης. Ότι η βλακεία και η γελοιότητα παίζουν πολλά χρόνια ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της πόλης και σαφώς δεν περίμεναν εμάς. Δεν θα σου τη στερήσουμε, μην φοβάσαι, είσαι ο πρωτεργάτης εμείς δεν διεκδικούμε από το μερίδιο σου.
Ή ίσως σε ενοχλεί ότι εμείς δίνουμε το επίσημο της όλης κατάστασης, γιατί εσύ και οι δημοτική μας αρχή, διαχειριστήκατε την βλακεία και την γελοιότητα τόσα χρόνια ανεπίσημα. Δεν είστε ικανοί ούτε να είστε επισήμως βλάκες και γελοίοι, παρόλο που προσπαθήσατε.
Υ.Γ. Πρόσεχε τον ήλιο, σκοτώνει!!!


Ο (συνάδελφος) Δημοσιογράφος
Στη φωτό το όνειρο που είδε ο φυλλάδας, βλάκας και γελοίος, ότι θα γίνει δήμαρχος θα πέσει από τον ουρανό σωτήρας και θα αποτελειώσει το έργο των προηγούμενων.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Βλέπω από χθες το απόγευμα να έχει ξεσπάσει ένας πολεμικός διάλογος στο chat κάτω δεξιά, μεταξύ δυο επισκεπτών του blog. Όλα άρχισαν από αυτό εδώ το μήνυμα
lg: lyste moy thn aporia an ejantlhsete ta dhmotika poios tha einai o epomenos stoxos sas;
ενός φίλου που είναι ενοχλημένος, και καλά κάνει γιατί αυτό είναι Δημοκρατία, από τις τοποθετήσεις μας.
Ο άλλος φίλος του απαντά, υπερασπιζόμενος τους Μ.Ε.Π.
nokia: an echis protasi stilto tous
Συνεχίζει ο πρώτος, ξανά ο δεύτερος κλπ και φτάνουμε στο εξής:
lg: giati otan kapoioi dexontai kritikh gi aytous enoxlountai enw oi idioi kanoun thn pio sklhrh kritikh?gia lyse m thn aporia.
Κατ΄ αρχήν τους ευχαριστούμε και τους δύο, γιατί κάνουν τον κόπο και διαβάζουν τις απόψεις μας.
Ευχαριστούμε τον nokia γιατί συνηγορεί υπέρ μας, αλλά πρέπει και εμείς να πάρουμε θέση.
Ρωτά λοιπόν ο lg, ποιος είναι ο επόμενος στόχος μας όταν εξαντλήσουμε τα δημοτικά. Πίστεψε με αγαπητέ, ότι τα δημοτικά δείχνουν να είναι ανεξάντλητα. Εάν είχες κάνει τον κόπο να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και να τον μελετήσεις, θα συμφωνούσες μαζί μας.
Αλλά εκτός αυτού, ανεξάντλητα μοιάζουν και τα καθημερινά προβλήματα αυτού του τόπου, με την παρούσα τουλάχιστον δημοτική αρχή. Ως εκ τούτου μην φοβάσαι δεν θα ξεμείνουμε από θέματα. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ…… ΚΟΣΜΙΚΗ ΣΤΗΛΗ. Θα έχουμε ωραίες φωτογραφίες από διάφορα events και parties της πόλης, από γραφικά καφενεία όπου οι υπνωτισμένοι, επώνυμοι και ενεργοί συμπολίτες μας, επιδίδονται με σθένος στον Πολιτισμό της κολιτσίνας, άλλες ωραίες παρουσιάσεις από γάμους και βαφτίσια, από τακούνια δεσποινίδων και κυριών, επίσης από σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν διάφορα ουσιώδη γεγονότα, όπως το ποιο καφενείο κάνει τον καλύτερο fredoccinno, και ποιες οι ποιοι κερατώνουν ποιον και με ποιον και έτσι θα έχουμε καταφέρει να φτάσουμε το επίπεδό σου, ώστε να μην αισθάνεσαι στενάχωρα. Πιστεύω να σου κάλυψα την απορία.
Στο δεύτερο τώρα ερώτημά σου σχετικά με την κριτική.
Γιατί πιστεύεις ότι μας πειράζει η κριτική; Δώσαμε εμείς τέτοια δείγματα; Προσκαλούμε συνεχώς όλους όσους μπαίνουν και διαβάζουν το ημερολόγιό μας, να μας στείλουν μηνύματα και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε. ΔΕΝ ΟΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ. Είμαστε εδώ για να τα δημοσιεύσουμε. Από πού λοιπόν αντλείς την υποψία ότι μας ενοχλεί η κριτική αγαπητέ lg;
Καταλήγω λοιπόν σε δυο πράγματα. Ότι αυτό που σε ενόχλησε είναι η κριτική που ασκούμε εμείς και αυτό ή γιατί έχεις κάποιο προσωπικό λόγο (και καλά κάνεις εμάς δεν μας αφορά) ή γιατί κάτι άλλο ήθελες να πεις και έχεις πρόβλημα δυσλεξίας και δεν ξέρεις να το εκφράσεις οπότε καλύτερα να ζητήσεις βοήθεια από ένας ειδικό.
Εμείς σου ευχόμαστε και στις δυο περιπτώσεις, περαστικά και γρήγορα να σε έχουμε πάλι κοντά μας.
Και κάτι ακόμα μην το ξεχάσω.
Δεν σε καλέσαμε εμείς να διαβάζεις το ημερολόγιό μας, εσύ το επέλεξες.




συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.
Στη φωτό οι δυο φίλοι των Μ.Ε.Π. συζητούν φιλικά και εκθέτουν ο ένας στον άλλο τις απόψεις τοους. Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΟΤΙ "ΦΑΙΝΕΤΑΙ" ΝΟΜΙΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;


Δεν ξέρω εσείς τι κάνατε, αλλά εγώ έκανα τη προσπάθεια, άνοιξα όλα τα link και επιτέλους έφτασα στο ποθούμενο. Στη διεύθυνση http://www.eetaa.gr/nomothesia/dkk3463/dkk-part4.htm#_Toc152652580 βρήκα το άρθρο 91 και έγραφε το εξής:

1. Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος είναι υποχρεωμένοι να κατοικούν στο Δήμο, με εξαίρεση τους δημάρχους και προέδρους Κοινοτήτων των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μπορούν να κατοικούν σε οποιονδήποτε Δήμο ή Κοινότητα των αντίστοιχων νομών.
2. Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος δεν επιτρέπεται να απουσιάσουν περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες συνολικά κάθε χρόνο, χωρίς άδεια του δημοτικού συμβουλίου. H απουσία αυτή μπορεί να παρατείνεται για εξαιρετικούς λόγους, έως τρεις (3) μήνες, με άδεια του συμβουλίου.

Τι γίνετε βρε παιδιά; Όλοι μας ξέρουμε ότι ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι υπόλοιποι μένουν στο Αιτωλικό. Αλλά από την άλλη, παράνομοι οι πρώτοι πολίτες του τόπου μας; Αν είναι παράνομοι, το έκαναν από αμέλεια ή συνειδητά; Δεν το ξέρω, αλλά απέναντι στο νόμο θεωρητικά, όλοι είμαστε ίσοι, εκτός αν μερικοί από εμάς είναι ποιο ίσοι και από τους ίσους.
Ας τα πάρουμε από την αρχή......
Δήμαρχος Νικόλαος Γαλάνης, όλοι μας γνωρίζουμε ότι μόνο στο Αιτωλικό δε κατοικεί, η οικογένειά του το σπίτι του και όλα τα παρεμφερή βρίσκονται στο Αγρίνιο. Το πατρικό του σπίτι βρίσκετε στο Αιτωλικό και μάλλον για αυτό δεν το πούλησε ακόμη υπέρ του Δήμου ώστε να κλείσει η μαύρη τρύπα. Οπότε, αν δε δηλώνει το Αγρίνιο (που είναι η αλήθεια), ο Δήμαρχος δηλώνει τόπο κατοικίας Αιτωλικό, ψευδόμενος συνειδητά. Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει κριτικές και άρθρα τα οποία γράφουν, πως είναι δυνατόν αυτός ο κύριος να διοικεί μια πόλη όταν δεν κατοικεί σ’ αυτή δεν πίνει το νερό που πίνουμε, δεν κολυμπά στα νερά της θάλασσας που θέλει να τη εμπλουτίσει με απόβλητα από τον βιολογικό καθαρισμό και πως είναι δυνατόν να έχει άποψη για την εκπαίδευση και για την συντήρηση των σχολικών μονάδων, όταν σα γονιός δεν έχει καμία μα καμία άποψη για τα πράγματα, γιατί τα παιδιά του πηγαίνουν σχολείο στο Αγρίνιο και δεν κινδυνεύουν από τα σπασμένα τζάμια φονιάδες, κάθε μέρα, στο άθλιο και ασυντήρητο, κλειστό γυμναστήριο.
Αντιδήμαρχος Νικόλαος Φραγκούλης, το πατρικό του είναι στα Φραγκουλέικα, η πραγματική του κατοικία είναι στο Αγρίνιο. Τι να πούμε για τον σωτήρα του τόπου μας; Ότι και να πούμε θα πέσουμε μέσα, είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Ο άνθρωπος που έκανε τον Νικολάκη να νομίζει ότι έχει προσωπικότητα άρα και απαιτήσεις. Είναι αυτός για τον οποίο καταγγέλθηκε δημόσια ότι του οφείλουμε το χρέος των 3.000.000€. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής που διορίζει και απολύει ώστε να έχει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιθυμεί. Αυτός ο κύριος μάλλον δηλώνει κάτοικος Φραγκουλέικων.
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Τσίντζου Βασιλική, το πατρικό της είναι στο Αιτωλικό η μόνιμη και πραγματική της κατοικία καθώς και η επαγγελματική της έδρα είναι στο Αγρίνιο. Η μόνη που δεν έχει συνδέσει το μέλλον της με την Δημαρχία. Η ανάμιξη της στα του Δήμου έγινε με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών, όπως η πολιτική και θεσμική παρέμβαση για να μπορεί ο σύζυγος να μολύνει χωρίς επιπτώσεις (οικονομικές & ποινικές). Είναι και η μόνη που βρίσκετε ελάχιστες ώρες στο Αιτωλικό κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Θα έλεγα ότι εάν το Δ.Σ. γίνεται 1 φορά το μήνα οι εθνικές εορτές 2, οι τοπικές όπως Ντολμάς- Καρνάβαλος, τότε το σύνολο δεν ξεπερνά τις 25 μέρες το χρόνο.
Αντιδήμαρχος Νικόλαος Σαμαντάς, είναι ο μόνος που είναι και δηλώνει πραγματικά, κάτοικος Αιτωλικού. Αν και οι πληροφορίες μας, λένε ότι έχει κηρύξει ανεξάρτητη ζώνη το σπίτι του ώστε να τον πιάνουν οι διεθνείς συνθήκες, μιας και από την κοινωνία του Αιτωλικού είναι απών.
Συμπέρασμα, ο μόνος από αυτούς, σύμφωνα με τον νόμο, που έχει τις προϋποθέσεις για Δήμαρχος είναι ο Νίκος Σαμαντάς. Οι υπόλοιποι είναι παράνομοι σε πολλές από τις πράξεις τους ακόμη και εάν τυπικά, στα έγγραφα που καταθέτουν είναι καλυμμένοι. Εάν ακόμη επιμένουν να κοροϊδεύουν την δικαιοσύνη και τους εαυτούς τους, εμάς δεν μας ακουμπά.
Το μεγάλο ερώτημα και ο μεγάλος υπόλογος της υπόθεσης δεν είναι άλλος από τον κύριο Κακούρη, ο αφανής διαχειριστής των τυπικών διαδικασιών του Δήμου μας. Ο κύριος αυτός μέχρι στιγμής έχει δώσει δύο όρκους, ένα, να υπερασπίζετε το Δήμο μας ώστε να τηρείται απαρέγκλιτα ο κανονισμός Δήμων και Κοινοτήτων και δεύτερο, να υπερασπίζετε και να εφαρμόζει τους νόμους του κράτους. Τι από τα δύο αυτά έχει κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αστυφύλαξ κ. Κακούρης; Τίποτε απολύτως, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε μήνα. Εκτός εάν, (για να μην τον κατηγορούμε και αδίκως), δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα. Δηλαδή πραγματικά δεν ξέρει ποιες είναι οι πραγματικές κατοικίες των συνεργατών του. Τότε είναι απλά επικίνδυνος και για το Δήμο και για την υπηρεσία του.
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, καταλογίζετε σε εμάς το ανώνυμο ως πράξη απαράδεκτη, αλητεία, πολιτικό τραμπουκισμό, ανευθυνότητα και μας χαρακτηρίζετε ως κουκουλοφόρους. Εάν εμείς είμαστε όλα αυτά, αυτό που κάνετε εσείς τι είναι; Γιατί δεν έχετε το σθένος να πείτε την αλήθεια, όλοι μας το ξέρουμε ότι ουδέποτε είχατε σχέση με αυτό το τόπο. Ούτε κατοικείτε ούτε ποτέ αφουγκραστήκατε τις ανάγκες των πολιτών του Αιτωλικού. Το πρόβλημά σας ήταν ο συσχετισμός δυνάμεων και πως αυτός θα ανατραπεί. Είμαστε δηλαδή για σας αριθμοί, ψήφοι και αντικείμενα που εξυπηρετούν τους ιδιοτελείς σκοπούς σας. Σας εμπιστευθήκαμε το μέλλον μας με την ευχή και τον πόθο για ένα καλύτερο αύριο. Τι το κάνατε αξιότιμοι κύριοι; Ψευδείς δηλώσεις; Ικανοποίηση για τον πετυχημένο εμπαιγμό και απαξίωση όχι μόνο της κοινωνίας μας, αλλά και του ίδιου του κράτους μας με τους νόμους και τις αρχές που κληθήκατε να υπηρετήσετε; Και είστε εσείς οι ίδιοι που μας κατηγορείτε για απρόσωπους; Ποια είναι τα δικά σας πρόσωπα, άρχοντες της πόλης μας; Μήπως είναι αυτά που δηλώνετε; Ή μήπως είναι αυτά που είστε πραγματικά; Αν δεν ντρέπεστε για αυτό που είστε, τότε γιατί κάνετε ψευδείς δηλώσεις; Μέσα στο λαβύρινθο που ζείτε, έχετε αναλογιστεί ποτέ τις ευθύνες σας; Οι πραγματικοί ηγέτες πάντα καταλαβαίνουν το τέλος πριν καν έρθει αυτό. Έστω και μέσα στις ψευδαισθήσεις που ζείτε, κοιτάξατε ποτέ τα παιδιά στα μάτια; Αναρωτηθήκατε γιατί σας κοιτούν τόσο επίμονα; Αυτή η κοινωνία που κληθήκατε να υπηρετήσετε, γιατί αφουγκράζεται μόνο το ημερολόγιο; Γιατί δεν συζητά πλέον μαζί σας; Γιατί η όποια συζήτηση, με κάτοικο της πόλης αφορά μόνο την πλακόστρωση της αυλής του, άντε και κάνα διορισμό; Τόσο δύσκολο σας είναι πλέον να έρθετε κατάματα με το καθρέφτη και να αποδεχτείτε την πραγματικότητα; Γελά ο κόσμος μαζί σας και εσείς με τον κόσμο, γιατί μετά από όλα αυτά ακόμη σας λέει καλημέρα. Κάνατε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης κουρελόχαρτο, κενό γράμμα, προσωπική υπόθεση. Ένα θεσμό που κάποιοι δώσανε ακόμη και τη ζωή τους για να πουν και να πείσουν ότι οι πολίτες μιας πόλης είναι άξιοι να διοικήσουν την συνύπαρξή τους. Εσείς τι καταφέρατε; Καταφέρατε το ακατόρθωτο, τον αυτοτραυματισμό και τον ακρωτηριασμό της κοινωνίας των πολιτών σας, βέβαια η ικανοποίηση σας και η απαξίωση στα γραφόμενα μας θα είναι έκδηλη, μιας και σύμφωνα με το τυπικό σε όλα τα έγγραφά σας είστε εντάξει. Βγάλτε τη κουκούλα σας κύριοι, θα σας βοηθήσει να δείτε καλύτερα, θα δείτε γιατί αποτύχατε και γιατί γίνατε το περίγελο του Αιτωλικού. Αν έχετε το σθένος και εάν σας έχει μείνει κάτι ακόμη από την ιδεολογία που λέτε ότι υπηρετείτε και αν πιστεύετε ότι αυτή η είναι η δύναμη που διέπει και κρατά τους ανθρώπους ενωμένους σε κοινωνίες, παραιτηθείτε, πριν μετατραπείτε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ανθρώπους. Πρόσφατα κάποιος υπουργός παραιτήθηκε, όχι γιατί ως γνωστό έφαγε το καταπέτασμα (αυτό δεν αποδείχτηκε ποτέ), αλλά γιατί είπε, ότι είναι "φαίνεται" νόμιμο είναι και ηθικό. Εσείς κύριοι Δημοτικοί Άρχοντες τι θα πείτε σε εμάς όλους την ώρα που σας πιάνουμε επ’ αυτοφώρω με το δάχτυλο στο μέλι;


Η ΓΛΥΝΑ
στη φωτό η εξέλιξη της μικρής κοινωνίας μας, έτσι όπως δείχνει να την οδηγεί το όραμά σας Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΑΡΘΡΟ 91

Θυμόσαστε από το "Ένα παραμύθι για την Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό" εκείνον τον κύριο με το παράξενο όνομα Κώδικας Λειτουργίας Δήμων και Κοινοτήτων; Τώρα με αφορμή αυτόν τον ίδιο άβολο και κακοήθη κώδικα, θα μελετήσουμε ένα άλλο άρθρο που "ξέχασε" ή επιμελώς απέκρυψε ο δήμαρχος. Το ΑΡΘΡΟ 91 Που θα το βρείτε; Θα κάνετε click στο www.ypes.gr/ που είναι η αρχική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα κάνετε διπλό click σε αυτό το εικονίδιο. Θα βγείτε σε ένα νέο παράθυρο που θα έχει στη μέση τον χάρτη της χώρας, και αριστερά σε γαλάζιο φόντο διάφορες κατηγορίες. Θα επιλέξετε, την δεύτερη από πάνω κατηγορία με τίτλο: "Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων" θα πατήσετε το βελάκι που είναι αριστερά, και τσουπ, θα ανοίξει παραθυράκι που θα γράφει τα εξής: Κείμενο κώδικα (που μας ενδιαφέρει εμάς) και κάτι άλλα από κάτω που δεν μας ενδιαφέρουν εμάς. Κάνοντας τώρα ένα click πάνω στο "Κείμενο κώδικα" θα ανοίξει δεξιά ένα άλλο παράθυρο που θα λέει:
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ & ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου:
Αιτιολογική έκθεση (112 ΚΒ)
Δημοτικός και κοινοτικός κώδικας (664 ΚΒ)

Επιλέξτε το δεύτερο δηλαδή το, Δημοτικός και κοινοτικός κώδικας και κάντε ένα κόπο ακόμα ή μάλλον δύο κόπους γιατί πρέπει να κάνετε διπλό click, και θα ξεπεταχτεί μπροστά στα μούτρα σας ένας λαγός, συγγνώμη, ένα άλλο παράθυρο μεσ΄τη μέση της οθόνης σα γκουμούτσα, και θα έχει τρεις επιλογές. Άνοιγμα, Αποθήκευση, Άκυρο. Σε καμία περίπτωση δεν θα πατήστε το άκυρο γιατί θα πάει χαμένος τόσος κόπος που κάνατε. Άρα θα πατήσετε ή το άνοιγμα ή το αποθήκευση, προσωπικά σας συνιστώ το δεύτερο, δηλαδή την αποθήκευση γιατί δεν είναι καθόλου κακό να το έχετε στον υπολογιστή σας και να το μελετάτε πότε, πότε. Η ίδια σύσταση ισχύει και για τον δήμαρχο, επειδή δεν ξέρει να ανοίγει τον υπολογιστή, να το κάνει μια και καλή να το εκτυπώσει και να το πετάξει σε ένα συρτάρι να βρίσκεται, γιατί το χαρτί κάνει και για προσάναμμα.
Στη συνέχεια (έλα κοντεύουμε) κατεβείτε με το ροδάκι του ποντικίου σας προς τα κάτω. Βρείτε τη σελίδα 31 του κειμένου ή τη σελίδα 1161 βάσει της αρίθμησης που υπάρχει στο έντυπο που διαβάζετε και δεν είναι τίποτα άλλο από το φύλλο 114/8 Ιουνίου 2006 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Μόλις βρείτε την σελίδα που ψάχνουμε κοιτάξτε κάτω δεξιά εκεί που γράφει ΑΡΘΡΟ 91 πρώτη παράγραφος। Όταν συνέλθετε και κλείσετε το στόμα που σας έχει μείνει ανοιχτό σαν του χάνου όπως μου έμεινε και εμένα κάντε και ένα click ακόμα στο Διαβάστε περισσότερα
surprise
Θα μπορούσα να σας το έχω έτοιμο με ένα link αλλά σας άφησα να έχετε τη χαρά της ανακάλυψης। Καλοί μου φίλοι, δεν είναι ότι απλώς το συζητάμε μεταξύ μας। ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΔΩ. Και όταν κάποιος μένει κάπου, εκεί μένει και η οικογένειά του, εκεί πάνε τα παιδιά του σχολείο, εκεί ψωνίζει και εκεί αφήνει τα χρήματα του. Στον τόπο του, γιατί έτσι έχει αντίληψη του τι συμβαίνει σε αυτόν. Αλλιώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας υπάλληλος, που έρχεται το πρωί, κάνει το οχτάωρό του και φεύγει. Ναι αλλά αυτός δεν είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ, είναι δήμαρχος. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ψάξουμε τι διεύθυνση έχει δηλώσει όταν κατέθεσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος και τι διεύθυνση δηλώνει τώρα. Την αληθινή ή την ψευδή; Ποιας πόλης είναι κάτοικος;
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...