Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ;

Όλο αυτό το διάστημα της απουσίας μου, προσπάθησα να μην ασχολούμαι με την πραγματικότητα του Αιτωλικού, όχι μόνο γιατί με απελπίζει και με απογοητεύει αλλά γιατί κάπου βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι όλα κάποια μέρα θα διορθωθούν και δεν θα χρειάζονται τα καυστικά σχόλια του blog των Μ.Ε.Π.
Άφησα λοιπόν το χρόνο να κυλίσει, κάνοντας περιπάτους και απολαμβάνοντας τη φύση.
Διάβαζα ανελλιπώς, τους Μ.Ε.Π. ώστε να μπορώ να καλύπτω την σκληρή μου πραγματικότητα, με μια νότα γέλιου.

Διαβάζοντας λοιπόν τελευταία, παρακολούθησα μια επιμονή του Τειρεσία με την ανακύκλωση και του τι ισχύει στη πραγματικότητα. Διάβασα λοιπόν ότι, ακόμη μια φορά οι διοικούντες το Δήμο μας, κατάφεραν να ξεγελάσουν πρώτα από όλα τους ίδιους τους πολίτες τους και κατόπιν την ίδια την πολιτεία.
Να σας πω την αλήθεια ακόμη και έτσι, κάπως του δικαιολογούσα. Έγινα και εγώ οπαδός του ας τους μωρέ, ε! θα φάνε κάτι τι παραπάνω αλλά κακό δεν κάνουν στο Αιτωλικό, με αυτή την παρανομία τους. Μάλλον κακό κάνουν στο ίδιο τους τον εαυτό, γιατί από εδώ και πέρα οι νύχτες τους δεν θα είναι και τόσο ανέμελες. Ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος λειτουργός του κράτους, κάποιος επόμενος Δήμαρχος ή ακόμη και ένας απλός πολίτης να ζητήσει ποινικές ευθύνες και τότε θα είναι αναγκασμένοι όχι μόνο να τα γυρίσουν πίσω αλλά και να θέσουν το μέλλον τους και κυρίως το μέλλον των παιδιών τους, εν αμφιβόλω.
Άρχισα λοιπόν τις βόλτες μου, σε όλα εκείνα τα μέρη που είναι τόσο κοντά μας αλλά στοιχηματίζω ότι ελάχιστοι από εμάς έχουμε επισκεφθεί. Ένα από αυτά είναι η βορειανατολική πλευρά του Αιτωλικού στον Αι-Γιάννη.
Τι αντίκρισα μετά από εκείνο το μαγευτικό τοπίο της ένωσης της λιμνοθάλασσας με τη γη; Δυστυχώς αυτές τις εικόνες.

Τι έγινε πάλι δήμαρχε, γιατί;;;
Τι σου έφταιξε ο βάλτος;
Τι κακό σου έχει κάνει το Αιτωλικό και έχεις βαλθεί να το αφανίσεις από προσώπου γης;
ΧΥΤΑ δεν είχαμε έχουμε, ανακύκλωση μας ζήτησες, την πήρες, εργάτες παράνομους και μη ζήτησες, τους προσέλαβες, συμμετοχή ζήτησες στο πρόγραμμα, τη πήρες.
Τι άλλο θες για να κορεστεί ο παιδαριώδης εγωισμός σου και η δίψα σου για εξουσία και χρήμα;
Γιατί μετατράπηκες σε δυνάστη, σε καταστροφέα και ιππέα καλαμιών;
Τι πράγματα είναι αυτά; Τι κατάντια είναι αυτή; Τι προσδοκάς με αυτές σου τις επιλογές; Ότι δεν θα σε πάρουν χαμπάρι;
Ότι οι Αιτωλικιώτες δεν θα αντιδράσουν γιατί όλοι έχουν και μια μικροπαρανομία να κρύψουν;
Παίζεις δηλαδή με το κοινό αίσθημα;
Γι’ αυτό και οι απαντήσεις σου σε αιτιάσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, είναι ότι αυτές είναι κατηγόριες που προέρχονται από τον τάδε ή τον τάδε;
Εμένα προσωπικά, δήμαρχε δεν με ενδιαφέρει ποιος το λέει αλλά τι λέει, δεν με ενδιαφέρει από ποιον προέρχονται, αλλά το περιεχόμενό τους.
Αν το πρόβλημα που αναφέρει αγγίζει εμένα προσωπικά ή το Αιτωλικό σαν σύνολο.
Δεν μπορεί η απάντησή σου στα προβλήματα να είναι, όλα αυτά τα λέει ο Κώστας ή ο Γιώργος. Δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα, τα προβλήματα που αγγίζουν το σύνολο των πολιτών να κατεβάζεις το επίπεδο σε προσωπική βάση. Ο Γιώργος και ο Κώστας μπορούν, γιατί είναι πολίτες και απέναντί τους έχουν το Νίκο, που εκπροσωπεί έναν ολάκερο θεσμό. Δεν είναι ο θεσμός εσύ, ούτε προσωπική υπόθεσή σου. Είσαι υπόλογος να απαντήσεις και όχι να εγκληματήσεις ακόμη μια φορά, καταδικάζοντας το Γιώργο και τον Κώστα για εμπάθεια ή άλλα τέτοια κουραφέξαλα που επικαλείσαι κάθε φορά. Δεν μπορεί η αλλαγή στάσης σου να επικεντρώνεται στο να λες, σε όσες πόρτες σου έχουν απομείνει ακόμη ανοικτές, ότι για όλα φταίνε οι Μ.Ε.Π., οι οποίοι είναι ο τάδε και ο τάδε. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς παράνομους μηχανισμούς για να σταματήσεις την κριτική των Μ.Ε.Π.
Γιατί δεν χρησιμοποιείς την ενδεδειγμένη οδό της μήνυσης για παράδειγμα; Μήπως φοβάσαι ότι θα βγουν πολλά πράγματα στη φόρα και τότε ο Εισαγγελέας δεν θα πιάσει τους Μ.Ε.Π. αλλά εσένα και την παρέα σου;
Παρόλο που είμαι αντίθετος με όλη την τρελοπαρέα σας, πρέπει να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο Φραγκούλη και την Τσίντζου και άκουσα και ο Κακούρης; που έκαναν μηνυτήρια αναφορά στον Διονύση για τις καταγγελίες του για το έλλειμμα των 3000000 €. Μαθαίνω όμως, επειδή αυτός έχει έννομο συμφέρον θα πρέπει να του προσκομίσετε όλα τα στοιχεία που αφορούν το Δήμο αλλά κυρίως τα οικονομικά.
Τι θα του δώσεις αγαπητέ Νίκο; Τους ανύπαρκτους ισολογισμούς και προϋπολογισμούς, τους αδήλωτους πόρους ή τα έργα μαϊμού, που πολλά από αυτά είναι και ανύπαρκτα. Το μόνο που σας μένει είναι να του ζητήσετε ένα ταπεινό συγνώμη και μια υπόσχεση, ώστε να αποκτήσει ξανά τη θέση που του στερήσατε, όπου δυστυχώς για τον πρώην συμμαθητή μου, την διεκδικεί παίζοντας το ρόλο του συμβουλάτορα.
Τι να πω λοιπόν και τι να υπογραμμίσω μετά από όλα αυτά; Οι εικόνες είναι χίλιες λέξεις.
Και μην ακούσω πάλι δήμαρχε ότι εγώ δεν ξέρω τίποτα για το θέμα.
Αυτό σημαίνει ότι ζεις εντός σφραγισμένης φιάλης που προορίζεται για οινοποσία.
Ή μην ξανακούσω ότι αυτά τα λέει ο τάδε, αυτό αφορά όλους μας και αν το λέγαμε όλοι μαζί θα ήταν οχλαγωγία.
Δικαιολογίες όπως, αυτά είναι σκουπίδια ιδιωτών ή κάτι τέτοια, δεν συνάδουν με την πραγματικότητα του δημοτικού οχήματος που είναι παρκαρισμένο στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και από το είδος των σκουπιδιών.
Δεν μπορεί ο ιδιώτης να πήγε στο νεκροταφείο να πήρε τα στεφάνια του νεκρού και να τα πέταξε στον Αι- Γιάννη.
Σου δίνουμε ένα μήνα διορία ώστε να μαζέψεις τα σκουπίδια που πέταξες στο χώρο αυτό και κατοχυρώνουμε την ενημέρωσή σου με τη γνωστή νόμιμη οδό, ώστε μετά να μην επικαλεστείς ότι δεν ήξερα ή ότι αυτά είναι ιδιωτών.
Είσαι υποχρεωμένος να επαναφέρεις το περιβάλλον και να το παραδώσεις στη κοινωνία του Αιτωλικού όπως ήταν.
Μην γίνει και αυτό θυσία στο βωμό της καταπάτησης για οικόπεδα και ελαιώνες από συμβούλους σου.










Η ΓΕΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: