Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ σημαίνει....

....πάααρα πολλά πράγματα, ΑΛΛΑ, πέραν όλων των άλλων, σημαίνει το στοιχειώδες. Να γίνεται δημοτικό συμβούλιο.
Για να δούμε

ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Άρθρο 95
Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου
1. Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει ύστερα από
πρόσκληση του προέδρου τουλάχιστον...... μία φορά το μήνα.

Μάααλιστα, μα εμείς διαβάσαμε, (μιας και δεν καλοθυμόμασταν) στο etoliko-news, ότι είχε να γίνει δημοτικό συμβούλιο από τον Σεπτέμβριο (εδώ)και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε, μιας και όλοι ξέρουμε πόσο αντικειμενικό είναι το blog αυτό.
Στο δια ταύτα τώρα.
Αναρωτιόμασταν για ποιο λόγο δεν γινόταν στην ώρα του το δημοτικό συμβούλιο. Διότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν λόγο να καθυστερούν και να καρφώνονται έτσι. ΑΡΑ; άρα κάτι υπάρχει που δεν το ξέρουμε.
Ώσπου.... έπεσε το τηλεφώνημα.
Κλητήρας που διέφυγε της προσοχής μας, κατέφθασε στο μεγάλο κτήριο της πλατείας, με από φάση και προστιματάκι από το ΙΚΑ σχετικό με την ΔΕΑΠΔΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης & Πολιτισμού Δήμου Αιτωλικού). Το κουστουμάκι βαρύνει την θητεία της προέδρου Βάσως Τσίντζου, νυν Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Σχετικές αναφορές με την κ.Πρόεδρο Βάσω θα βρείτε (εδώ), (εδώ), (εδώ), (εδώ) & (εδώ)
Η απόφαση λοιπόν που ελήφθη μετά τον ερχομό του κουστουμακίου του ΙΚΑ, ήταν να πληρώνεται το εν λόγω πρόστιμο, από τον μισθό της κυρίας Προέδρου. Και όταν λέμε μισθό, εννοούμε την αποζημίωση που παίρνει ως Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου (και μην νομίζετε ότι μιλάμε για κανένα μικρό νουμεράκι, μιλάμε για 1500 ευρώπουλα μηνιαίως). Στην ουσία δηλαδή τα πληρώνει και πάλι ο Δήμος, δηλαδή εσείς και εγώ.
Έλα μου όμως που τον μισθό αυτό, μιας και είναι γαλαντόμα η κυρά βάσω μας πρόεδρος γενικώς, είχαν κανονίσει να τον παίρνει (τον μισθό εννοώ, μην πάει ο νους στο κακό) ο άλλος ανιδιοτελής σύμβουλος, συνταξιούχος μπάτσος λεωνίδας εκ Σταμνάς. (διαβάστε για να θυμηθείτε το σχόλιο που υπάρχει σε αυτή την παλιά ανάρτηση, (εδώ), αλλά και στα προηγούμενα links που υπάρχουν.
Έτσι λοιπόν, ο ανιδιοτελής σύμβουλος , συνταξιούχος μπάτσος, λεωνίδας ο στάμνιος, άρχων της προσφοράς και της σωτηρίας του δήμου μας, θύμωσε, πείσμωσε και δεν ήθελε να γίνει δημοτικό συμβούλιο. Τώρα το πως το ψήσανε στο τέλος, δεν το γνωρίζω, αλλά όλα τα άλλα, τα γνωρίζει ποοολύ καλά ο άνθρωπος που ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, και δεν υπάρχει πιστέψτε με, ίχνος αμφισβήτησης.
Καταλαβαίνεται λοιπόν πως διαχειρίζονται τα του δήμου.
Με μοναδικό γνώμονα την μεγάλη τσέπη τους.


Ο Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: