Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Τις προηγούμενες μέρες ζήσαμε μια κινητοποίηση εκ μέρους των μαθητών του Λυκείου Αιτωλικού, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και συναισθήματα.
Ένα από αυτά που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας είναι η παρέμβαση του αντιδημάρχου και αντιπροσώπου στη τοπική αυτοδιοίκηση του ΠΑΣΟΚ, κ. Σαμαντά.
Ο κ. Σαμαντάς, θέλησε, στο όνομα του νόμου να κλείσει τα παιδιά μας φυλακή, γιατί όπως λέει ο ίδιος, η κατάληψη του κτηρίου είναι παράνομη.
Όταν κ. Σαμαντά, η χούντα πήγαινε τους δημοκράτες στα ξερονήσια έκανε κάτι παράνομο; Όχι βέβαια, η χούντα έκανε εφαρμογή του ισχύοντος νόμου. Άρα είχε κάθε δικαίωμα!
Θα μου πείτε όμως ότι υπάρχει και το εθιμικό δίκαιο, το οποίο είναι ισχυρότερο και μπορεί να καταρίψει την ισχύ της εφαρμογής του εκάστοτε νόμου. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για περιπτώσεις υπεράσπισης ιδεών .
Αυτές ήταν και πιστεύω ότι ακόμη είναι, οι ιδέες του ότι βρίσκεσε κ. Σαμαντά σε ένα πολιτικό χώρο, ο οποίος έκανε τα πάντα για την ανατροπή του τότε δήθεν νόμου. Μην ξεχνάμε και το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έβαζε βόμβες, ώστε να επιτύχει την μη εφαρμογή του νόμου. Και αυτόν τον πρωθυπουργό ψηφίσατε και στηρίξατε αγαπητέ αντιδήμαρχε και αν θυμάμαι καλά, ουδέποτε καταθέσατε μήνυση εναντίον του, έστω για διατάραξη κοινής ησυχίας.
Ας πάμε όμως στο σήμερα. Γιατί έκαναν κατάληψη οι μαθητές; Ζητάγανε περισσότερες εκδρομές; Περισσότερα μικι-μάους στα σχολεία; Ή κάτι που τα διώχνει από τη μάθηση; Όχι βέβαια, ζητάγανε βιβλία που δεν τους δόθηκαν, καθηγητές που δεν υπάρχουν και υλικοτεχνική υποδομή που είναι μάλλον στη σφαίρα του ονείρου. Δεν αγγίζω το θέμα του εμφιαλωμένου νερού που ζήτησαν επειδή το νερό της βρύσης δεν πίνεται, γιατί φοβάμαι, ότι θα με καλέσει ο δήμαρχος και θα με αναγκάσει να το πιώ. Που να τρέχει και η κακόμοιρη Νατάσα;
Αυτά κ. Σαμαντά δεν είναι υποχρέωση της πολιτείας; Γιατί δεν κάνατε μήνυση στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν φρόντισε να έχουν τα παιδιά μας βιβλία και καθηγητές; Τι σας καίει περισσότερο; Το ότι τα παιδιά μας δεν έχουν τα μέσα ώστε να μορφωθούν; Το ότι η ίδια η πολιτεία, τα απαξιώνει και παίζει με το μέλλον τους ή το ότι δεν πρέπει να εμφανίζονται αντιδράσεις που δείχνουν τα προβλήματα και την αντίδραση της κοινωνίας. Μήπως το πρόβλημά σου είναι να μην ακούγετε τίποτα που δείχνει αντιπαράθεση με τη νέα κυβέρνηση; Μια κυβέρνηση που στο πίσω μέρος, το αθέατο, του εγκεφάλου σου νομίζεις ότι κουβαλάς στη πλάτη σου;
Για κάνε μια βόλτα έξω από το γραφείο σου, στα στέκια του Αιτωλικού, τότε μάλλον θα ανακαλύψεις τι κάνουν οι μαθητές την ώρα που πρέπει να είναι στο σχολείο. Ίσως τότε να αναλογιστείς και το μέγεθος της βλακώδους αντίδρασής σου. Ο λόγος προφανής, δεν υπάρχουν καθηγητές, αλλά και να υπήρχαν δεν υπάρχουν βιβλία και υλικοτεχνική υποδομή στη μάθηση.
Αν με ρωτούσατε εμένα αξιότιμε κύριε Σαμαντά, που θα ήθελα να είναι τα παιδιά μου, στη καφετέρια ή στη κατάληψη, θα σου απαντούσα στη κατάληψη. Τουλάχιστον εκεί ξέρω που είναι και αναλαμβάνουν ευθύνες με αυτή τους την πράξη, διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο. Για απάντησε μας εσύ τώρα, είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα της παρέμβασή σου που έστειλες τα παιδιά μας οπουδήποτε αλλού εκτός από το σχολείο;

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τον κ. Σαμαντά να περιπολεί στο σχολείο και να επαναφέρει στη τάξη όλους τους ατίθασους και κακούς μαθητές.



Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: