Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

28η Οκτωβρίου (4)


Ένας μικρός χαμός στο ταχυδρομείο μας. Χαμός για το θέμα του μπαμπά. Ποιος ήταν τελι-
κά ο μπαμπάς Σταύρος ; Γιατί, μέχρι σήμερα, προκαλεί δέος και ανατριχίλα το όνομά του;
Είναι αλήθεια, τα όσα μας στέλνουν, αγαπητέ Νικολάκη και απόγονε του εθνοευεργέτη;
Αληθεύει ότι από μικρός ο Σταύρος σταδιοδρόμησε και δοξάστηκε ως ζωοκλέφτης;
Η φήμη του και το κυνήγι που εξαπέλυσαν οι τότε θαυμαστές του, αλλά και οι ανάγκες για προώθηση του εμπορεύματος, που με τόσους κόπους, αγωνίες και κακουχίες ιδιωτικοποι-ούσε ολονυχτίς, τον εδραίωσαν στο Αιτωλικό;
Τότε το Αιτωλικό ήταν λιμάνι και όλα τα εμπορεύματα της Δ. Ελλάδας περνούσαν από εδώ.
Λένε ότι οι ήσυχοι ψαράδες και οι καλόπιστοι κάτοικοι του τότε Αιτωλικού, αποδέχτηκαν τον πρόγονο και μάλιστα τον περιέθαλψαν μιας και τους πούλησε παραμύθια (σαν να τον έχω μπροστά μου βρε παιδί μου) περί κατατρεγμού και αντίστασης κατά του κατεστημέ-νου!
Η συνεργασία του με ομάδες ζωοκλεφτών δεν άργησαν να φέρουν αποτέλεσμα. Καθημερι-νό το αλισβερίσι, άλογα, πρόβατα, κατσίκια, όλα τα διακινούσε ο μπάρμπα Σταύρος. Εξελίχθηκε σε μάνατζερ περιωπής και μάλιστα είχε και όραμα, να φτιάξει τον μετέπειτα ΟΛΠ στο Αιτωλικό, (νάτο και το όραμα).
Μετά λέει ήρθαν οι Γερμανοί, δυστυχία πείνα θάνατος, όχι για όλους βέβαια. Ο έχων νου, παντού βρίσκει την ευκαιρία της ανάπτυξης και της προόδου, αρκεί να έχει πλάνο να έχει όραμα, (νάτο πάλι το όραμα).
Το σκεπτικό απλό και πάντα επίκαιρο, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς μια χεσά τόπος είμαστε, οπότε καλύτερα η συνεργασία με τον κατακτητή, μπας και μας κάνει ΟΛΠ, παρά να γίνουμε Δίστομο! Νάτο και το δίλλημα.

Πρώτος σε επισκεψημότητα ο μπάρμπα Σταύρος στα γραφεία των Γερμανών, βλέπετε δεν είχαν εφευρεθεί ακόμη τα κινητά τηλέφωνα και κάποιος έπρεπε να παίζει το ρόλο της Ολατακαρφώνω τηλεφωνίας. Κινήσεις, αντιλήψεις, ιδεολογίες, ανάγκες, τα πάντα όλα ήξεραν οι Γερμανοί και έστελναν καθ υπόδειξη, αρκετά παλικάρια να δούνε το ριζικό σύστημα των πεύκων ή των ραπανακίων.
Ο Σταύρος μας όμως, διορατικός όπως πάντα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον δίνει τα καλό παράδειγμα και αποκτά και άλλο επάγγελμα, γίνετε ο κουρέας του Αιτωλικού. Μπορεί τα εργαλεία τότε να μην τον βοηθούσαν αλλά το ψαλίδι από τα κλεμμένα αιγοπρόβατα και καμιά φαλτσέτα έκαναν θαύματα. Ειδικευόταν λέει στα κεφάλια γυναικών, μην πάει στο κακό ο νους σας, για να μην πιάνουν ψείρες οι κακόμοιρες. Και πονόψυχος ο μπάρμπα
Σταύρος με μια βαθιά γνώση και αντιμετώπιση προβλημάτων, οικοτουριστική. Νάτος και ο οικοτουρισμός ως πεδίο προόδου και υγείας.
Μέχρι και οδηγός σεξουαλικών εμπειριών για άπορες γυναίκες ή για όσες είχαν άντρα ή αδελφό στο μέτωπο ο μπάρμπα Σταύρος, τελικά μας βγήκε πολυτεχνίτης!!!
Μάλιστα κάποιος μας έστειλε μια ιστοριούλα στην οποία δεν μπορούμε να αναφέρουμε ονόματα, εξάλλου δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Όταν λέει έμαθαν οι αντάρτες τα κατορ-θώματα του πολυτεχνίτη έστησαν ενέδρα να τους πιάσουν. Αυτός τότε εμπιστεύτηκε σε κάποιον το κατατρεγμό του από τα παλιοκομμούνια της Ζβίστας, ο άλλος τότε αποφάσισε με κίνδυνο της ζωής του να τον κρύψει στο σπίτι του στο στάβλο. Το πρωί όταν ξύπνησε είδε να του λείπουν όλα τα ζώα, ανάμεσα σε αυτά και 20 άλογα, αργότερα έμαθε ότι τα πούλησε στο Αγρίνιο, αυτός που για χάρη του έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του. Δεν μπορείς να πεις, με ιδεολογία ο μπάρμπα Σταύρος, κοινωνικοποίησε τον πλούτο άρα γνήσιος ανθρωπιστ
ής. Και θρήσκος! εφάρμοσε το όποιος έχει 2 χιτώνες να τους μοιράζετε με τους υπόλοιπους και όποιος έχει 20 άλογα να μου τα δίνει εμένα. Κοίτα να δεις και εγώ αναρωτιόμουν, πως γίνετε ο απόγονος να τα έχει καλά με την αριστερά, με την εκκλησία και συγχρόνως με παραθρησκευτικές οργανώσεις.
Αυτά τα λίγα για τον μπαμπά Σταύρο. Εμείς γι αυτόν λέμε, τώρα αν πήγε το μυαλό σας αλλού δεν φταίμε εμείς.

Υ.Γ
Ακούσατε μήπως εσείς κάποιο συγνώμη από τον απόγονο; Εγώ πάντως δεν το άκουσα, μπορεί να φταίνε οι κεραίες μου, δεν αντιλέγω.
(η φωτογραφία είναι συμβολική, δεν είναι αυτός ο μπαμπάς Σταύρος )

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πεταει πεταει ο Κουμπανος? Πεταει πεταει η μαλακια που σας δερνει? Ολοι εσεις ρε μαλακες ειχατε παππουδες στο ανταρτικο? Παλιοχαμουρες δηθεν προοδευτικοι!! Ουστ!!
Ο Tezas!

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε ρε φίλε, εγώ δεν ξέρω ποιόν ονομάζουν μπαμπά Σταύρο, αν εσύ ξέρεις γιατί δεν το λες και επιτίθεσαι στους ΜΕΠ. Μάλλον το άρθρο αναφέρετε σε όλους τους συνεργάτες των Γερμανών. Εσύ γιατί τσαντίζεσαι και αμμέσως δήλωσες οπαδός της Bayer ;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, εμένα μου είπανε ότι ο μπαμπάς του,ήτανε από τότε ιδρυτικό μέλος του συλλόγου "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"...
Η ΜΠΕΜΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως, μπορεί να μην είχα παππού στο αντάρτικο αλλά δεν ήταν και προδότης.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Τώρα που τελείωσαν τα δικά σας σχόλια να βάλω και εγώ ένα.
Ο κ. Tezas που υπογράφει το πρώτο σχόλιο, γιατί θύμωσε τόσο πολύ;
Γράψαμε εμείς σε καμία ανάρτηση ότι είχαμε παππού στο αντάρτικο; ΟΧΙ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΝΑΣ. Αυτός λοιπόν το προσωποιήσε προφανώς στον μπαμπά του ή στον μπαμπά του εργοδότη του και αυτό τον ενόχλησε.
Φυσικά δεν περίμενε να το δημοσιεύσουμε, αλλά εμείς όπως πάντα σε αντίθεση με την κοινή λογική σας το δώσαμε να το διαβάσατε, για να αντιληφθείτε για μια ακόμα φορά, από ποιούς είμαστε περικυκλωμένοι.
Τειρεσίας

Ανώνυμος είπε...

Πρωτον: Το Teza δεν ειναι της Bayer!!! Ειναι Ελληνικοτατο προιον!
Δευτερον: Εσυ ακομα δεν ξερεις ποιον λενε μπαμπα Σταυρο;! Παντως δε λενε για τον Παραβα!!!!!
Τριτον (και μακρυτερον): Το αρθρο δεν αναφερεται (η σωστη ορθογραφια) σε ολους τους χιτοταγματασφαλιτες και σια, αλλα φωτογραφιζει ενα συγκεκριμενο ατομο και μας εξιστορει τα ανδραγαθηματα του. Το αρθρο αυτο γραφτηκε για να εξυπηρετησει συγκεκριμενους σκοπους και συμφεροντα...
Οποιος προσπαθει να πεισει τους "αναγνωστες" για το αντιθετο ειναι περισσοτερο επικινδυνος απο τον father Steve και ολο το συρφετο!

Ο Ψωλιογκος

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι κυριοι τι συνωστισμος ειναι αυτος!! Μεγαλη επιτυχια ειχε αυτο το κειμενο, 5 σχολια ουτε το "ποθεν εσχες" του δημαρχου να βγαζατε!
Μεχρι και οι ΜΕΠ απαντησαν!
Δε θυμωσα κυριε "μη ενεργοι πολιτες" αλλα αηδιασα με τα οσα ανεσυρε απο μνημης (μπα λιγο δυσκολο), απο πληροφοριες τριτων (το πιο πιθανο) ο εγκριτος και βερος αντλικωτης (τοσο βουρκο κανεις αλλος) κουμπανος.Γι' αυτο αντεδρασα ετσι.
Παντως εχετε τον τροπο να εμφανιζεστε παντα σα θυματα.
Αργα η γρηγορα θα πεσουν οι μασκες, καλυτερα θα αναποδογυρισουν οι κατσαριδες!!
O Tezas ( και ξερος)

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Για το Teza: Ναι πράγματι είναι Ελληνικό προϊόν. Της εταιρείας Bayer είναι το baygon.
Για τις μάσκες: Εμάς δεν μας αφορά μιάς και δεν φοράμε. Όσοι φορούν την μάσκα του οραματιστή, που κρύβει πίσω της, το ψεύδος, την υποκρισία, την καταστροφή, την απαξίωση καλά θα κάνει να του πέσει (η μάσκα).
Για τον κουμπάνο: Διακρίνω μια ειρωνία, ως προς την καταγωγή του έγκριτου συνεργάτη μας κ. Κουμπάνου. Καλέ που πήγε ο νους σου; Ο κ. Κουμπάνος είναι καταβέρος Αντλικιώτς και εδρεύει στα βρώμικα, ακαθάριστα και μολυσμένα φρεάτια της μικρής μας πόλης. Μην πάει ο νους στο κακό, έτσι; Άντε πιά, καχύποπτε!
Για το πόθεν έσχες: Ευχαρίστως να μας το δώσεις εάν το έχεις, για να το διασταυρώσουμε με αυτό που έχουμε εμείς.
Για το αναποδογύρισμα: Αντί να σκέφτεσαι την κατσαρίδα ανάποδα, θα είναι καλύτερα να σκεφτείς, εάν φταίνε οι κατσαρίδες ή αυτός που προσπαθείς να υπερασπιστείς για τα χάλια της πόλης μας και τότε ίσως αλλάξεις γνώμη για το ποιός πρέπει να αναποδογυρίσει.
Τέλος σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, μας δίνεις δύναμη να συνεχίσουμε.
Αυτό το τελευταίο δεν είναι καθόλου ειρωνικό, όσο πιο πολύ μας βρίζετε, τόσο μεγαλώνει η οργή μας για το ψεύτικο και ανεκπλήρωτο όραμα που μας υποσχέθηκαν.

Ο Γραμματοσυλλέκτης

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Ξέχασα τα θύματα.
Για τα θύματα λοιπόν: Θύματα είμαστε όλοι μας αγαπητέ μου φίλε, αυτό προσπαθούμε να σου πούμε. Είμαστε θύματα μιας αλλοπρόσαλλης δημοτικής αρχής και μιας ανίκανης αντιπολίτευσης. Ναι αγαπητέ μουTeza (και ξερέ) είμαστε τα καταδικασμένα θύματα, αυτών τους οποίους εμπιστευτήκαμε και τιμήσαμε με την ψήφο μας. Είμαστε θύματα και αποδέκτες της καταστροφικής πορείας του τόπου που ζούμε. Είμαστε θύματα, γιατί υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας καλύτερες μέρες και τώρα μας φτύνουν. Για αυτό είμαστε θύματα και μαζί με εμάς είσαι και εσύ, όσο άν θέλεις να νομίζεις το αντίθετο και όσο (εάν και εφόσον έχεις) εξυπηρετούνται κάποια μικροσυμφέροντα σου. Όταν με το καλό μας αδειάσουν την γωνιά και μετρήσουμε το μέγεθος της καταστροφής και των χαμένων ευκαιριών, τότε θα συμφωνήσαεις μαζί μας δυατυχώς. Παρ' όλα αυτά, θα κάνω μια ευχή και θα ευχηθώ να κάνουμε λάθος και ότι πιστέψαμε και είδαμε τα είχαμε διακρίνει λάθος, τα είχαμε δει με εμπάθεια και με υπερβολική ευαισθησία, ΑΛΛΑ δεν ήταν έτσι. Γιατί ΑΝ είναι όντως έτσι, όπως εμείς και όχι μόνο, τα διαβάζουμε, φοβάμαι ότι η πληγή, άν δεν είναι ανεπανόρθωτη, θα κάνει ποοοολλά χρόνια να γιατρευτεί.
Πάλι
Ο Γραμματοσυλλέκτης